Şimdi Ara

Nato var mı yok mu anlaşılacak gibi duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Putin sertleşmiş ilerliyor bakalım nato sadece kağıtta mı kalacak yoksa efektif bir hamle gelip natonun gücü dedirtecek mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Nato ukraynada Rusya'yı bataga sokmak istiyor

    4 batılı kıta rusyaya ambargoyu koyunca rus ekonomisi 1 trilyonun altina inince gör sen onlari

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esasında NATO'nun varlığından ötürü böyle bir kriz var denebilir çünkü NATO temelde Ruslara karşı kurgulanmış bir Soğuk Savaş ittifakı. Ruslar hemen yanı başlarına kendilerine karşı düşünülmüş bir ittifak gelsin istemiyorlar. Tabii tek sebep bu değil ama NATO burada kilit bir aktör ve krizin içine doğrudan sokulmaması ve geri planda tutulması oldukça önemli. Ukrayna NATO'ya alınmamalı, Ukrayna'ya NATO düzeyinde birlik konuşlanması yapılmamalı aksi takdirde savaş kaçınılmaz olabilir. Öbür türlü bir savaş olacağını düşünmüyorum. Ukrayna'nın NATO'ya üye olmayacağı konusunda Rusya'ya söz vermediler ama pratikte Ukrayna'yı NATO'ya almayıp sadece desteklemekle yetinecekler. Alırlarsa çünkü Batılı güçler açıkça Rusya ile harbe girmek zorunda kalırlar. İki taraf da çok açık şekilde bunu istemiyor. Haliyle görünürde stratejik denge Rusya'nın lehinde. Kağıt üstünde ve pratikte Batı Rusya'dan çok daha güçlü ama strateji işte başka bir olay. Birçok değişken burada belirleyici. Avrupa enerji pazarında ucuzluğu ve sürekliliğinden ötürü Rus gazına muhtaç. Bir yandan Avrupa Ukrayna'da savaş çıkmasıyla başına yeni bir mülteci krizi çıksın istemiyor. Kremlin tüm bu gerçekleri çok iyi biliyor ve yanı başına NATO geleceğine, Ukrayna'yı tamamen kaybedeceğine Biden yönetimi ve AB'den yaptırımlar yemeye, Ukrayna üzerinde askeri tehdit baskısı oluşturarak Batılı güçlere şantaj yapmaya razı. Bir yandan tuzları oldukça kuru olan ABD ile Birleşik Krallık Ukrayna'yı NATO'ya almadan Rusya'yla savaşa sokarak Rusya ile doğrudan karşı karşıya gelmeden Rusya'yı mahvetmek istiyorlar. Rusya'yı bu yönde yani gerçekten bir işgal başlatması ve Ukrayna ile savaşa girmesi için kışkırtıyorlar. Durmaksızın Rus işgali söylemi dile getiriyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapılan projeksiyonlara göre 10 sene içinde Çin'in Abd'yi ekonomik açıdan geçeceği öngörülüyor. Bir şeyler yapmazlarsa siyasi ve ekonomik üstünlüklerini yakında kaybedeceklerinin farkındalar. O yüzden savaş istiyorlar. Bakmayın siz Rusya'yı saldırganlıkla suçlamalarına falan. Küresel şebeke kaos peşinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 23 Şubat 2022; 16:32:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.