Şimdi Ara

Natron Energy, sodyum iyon batarya üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Natron Energy, sodyum iyon batarya üretimine başladı
    Natron Energy, birkaç yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından ABD'de lityum içermeyen sodyum iyon bataryaların seri üretimine başladı. Bu şüphesiz ki pil teknolojisi için önemli bir dönüm noktası zira sodyum lityuma göre birçok avantaja sahip.



    Ayrıca Bkz.Sodyum iyon piller nedir, nasıl çalışır? İşte avantajları



    Sodyum, lityumdan 500 ila 1.000 kat daha bol olduğu için çevreye zararlı maden arama ve çıkarma faaliyetlerine daha az ihtiyaç duyuluyor. Natron, sodyum-iyon pillerinin alüminyum, demir ve manganez de dahil olmak üzere kolaylıkla temin edilebilen malzemelerinden yapıldığını söylüyor.



    Natron Energy, sodyum iyon batarya üretimine başladı
    Bununla birlikte şirket, pillerinin lityum iyon pillere kıyasla 10 kat daha hızlı şarj olduğunu ve 50.000 döngülük potansiyel kullanım ömrüne sahip olduğunu açıkladı. Bu da söz konusu bataryaları veri merkezleri için yedek güç depolama üniteleri gibi çözümler için ideal bir seçenek haline getiriyor.



    Dezavantajı ne?



    Ayrıca sodyum iyon piller yanıcı değildir ve alev almaz. Bu da lityum iyon pillere göre önemli bir güvenlik avantajı olarak gösterilebilir. Sodyum iyon pillerin mevcut dezavantajlarından biri lityum iyon pillere kıyasla daha düşük enerji yoğunluğuna (yaklaşık 70 Wh/kg) sahip olmaları. Natron yalnızca sabit pil uygulamalarına odaklandığı için bu düşük enerji yoğunluğu şirketin iş planına uyuyor.



    Natron Energy, sodyum iyon batarya üretimine başladı
    Buna karşın elektrikli mobilite için geliştirilmekte olan sodyum iyon piller bu değerin iki katından fazlasını gerektiriyor. Mesela CATL, 2021'de 160 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip bir sodyum iyon batarya tanıttı. Firma bu değeri elektrikli araçların ihtiyacını karşılamak için 200 Wh/kg'ın üzerine çıkarmayı planlıyor.




    Kaynak:https://newatlas.com/energy/natron-sodium-ion-battery-production-startt/







  • çok iyi gelişme

  • Gelişmeler güzel gerçekten, neticede hali hazırda çalışmalar devam ettiğinden bakarsınız hem Wh/kg değeri artar hemde bu sayede kullanım alanları genişler. CATL'in böyle bir haberini okumuştuk belki 1-2 yıl sonra araçlar için ticari uygulamasını görürüz

  • Kısaca sodyum iyon piller ev depolama teknolojileri için muhteşem bir çözüm. Ucuz, çok uzun ömürlü, güvenli. Bu sayede Solar Roof gibi uygulamalarla bol güneş alan yerlerde elektrik faturası sıfıra indirilebilir.

  • Sodyum tuz demek. Tonu $10 olan bildiğiniz sofra tuzunu metal kutuya koyup tanesi $500'den itekleyerekler. Çok kazançlı.

    Firmanın adını latince tuz demek olan natrium'dan yapmışlar. Akıllıca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20kwh akü yaklaşık 300kg oluyor 70wh/kg hesabıyla. 160wh kg ile de 125 kg. Bu baya iyi bir değer. Solar sistemlerde kapalı havalar da kullanmak üzere 50-100kwh depolama güzel olurdu. Belki bir gün bu da olur ama bugünlerde değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu aylık da batarya haberimizi aldık çok şükür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 6 Mayıs 2024; 4:18:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Natrium aslında sodyum demek. Sofra tuzu olarak bildiğimiz tuz da sodyum klorür. Bu pillerde tuz direkt olarak kullanılmıyor. Sodyum katot olarak, karbon anot olarak ve yine elektrolit olarakta çözünmüş tuz(sofra tuzu değil, "sodyum hekzaflorofosfat"). https://tr.wikipedia.org/wiki/Sodyum_iyon_pil

  • 50 bin döngü yüz yıldan fazla ömür demek olabilir!

    Nmc bataryalar için 2000-2500 döngü ömrü veriliyor teorik olarak. O bile haftada bir şarj ile 50 yıl yapıyor. Tabi zamanla aşınma eskime bu ömrü yıl olarak geriye çekecek etkenler olabilir ama yine de en az 20 yıl sürer gibi bir araç bataryasının ölmesi ekstra bir arıza olmazsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.