Şimdi Ara

NAVIA BLACK EDITION

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
10.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Geçen hafta aldığım mail ile Navia nın yeni yazılımının satışa çıkarıldığını duydum.
    Hemen siparişimi verdim ve bu sabah itibariyle elime geçmiş bulunmakta.
    Yazılımı zaten Cebit fuarında epey incelemiştim ama şimdi kendi naviam a taktım ve kullanıyorum.
    Navia nın yeni yazılımıyla ilgili izlenimlerimi paylaşmak isterim.

    Öncelikle, navianın eski yazılımı ile yeni yazılımı arasında en ufak bir benzerlik bulunmamakta. Menülerdeki estetiğe daha çok önem vermişler. Tasarım tamamen değişmiş. Menüleri açarken ekran dönerek geliyor mesela :) hoşuma gitti.
    Tabi bunlar işin görsel boyutu. İşin bir de işlevsel boyutu var.

    Eski yazılıma göre daha fazla menü seçeneği bulunmakta. Menüler yazı kullanılarak oluşturulmuş. Ana menüyü göstereyim.

     NAVIA BLACK EDITION



    Navigasyon başladıktan sonra, sesli yönlendirmedeki bayan sesi değiştirilmiş. En çok sevindiğim noktalardan biri bu oldu açıkçası :) O eski uyus hatun sesi gitmiş, normal insan sesi gelmiş. Üstelik eskisi gibi gereksiz yere fazladan konuşmuyor. Gerektiği yerlerde uyarıyor sadece.

    Ben öncelikle cihazda, bildiğimiz navigasyon dışında neler var diye baktım.
    NavFoto diye bişey var. İçerisinde kayıtlı 5-6 tane resim var ama ben kendim nasıl koordinatlı resim oluşturacağım tam çözemedim. Bilen bi arkadaş varsa bana yardımcı olsun lütfen. NavFoto’da şöyle bişey ; resim koyayım….

     NAVIA BLACK EDITION



    Bunun dışında benim bayaa bi beğendiğim gps logları olayı var. Ekran üzerinde kırmızı bir kayıt tuşu var. Navigasyon olsun olmasın, bu tuş konumunuzu belirli aralıklarla tutuyo ve sonra dura basınca kaydı GPS logları menüsü altına kaydediyo. Hoşuma giden kısmı şurası; cihaz içerisinde, yükseklik ve hız grafiği gibi tablolar çıkarmasını yanı sıra, direkt yazılım içerisinden bu logu Google Earth formatına dönüştürebiliyorsunuz. SD karttan aldığım log dosyasını Google Earth te açıp görüntüleyebiliyorum.

     NAVIA BLACK EDITION



    Bu ekstra özelliklerin dışında, rotaları kaydedip, o rotayı tekrar tekrar kullanabiliyorsunuz.

    Yeni yazılımda ayrıca ana menü dışında bir de rota menüsü var. Şimdiye kadar çözebildiğim kadarıyla, (kurcalayalı birkaç saat oluyor sadece) , rotamızı belirledikten sonra ana menü yerine genellikle rota menüsünü kullanıyoruz. Ana menü genel ayarlar için daha çok.

    Rota belirleyince de rota menüsünde extra butonlar açılıyor. Seyahat özet ekranı, seyahat özeti gibi. Çok ufak şeyler belki ama hoş gerçekten.

    Yeni yazılımla ayrıca artık navia, birkaç noktaya birden navigasyon yapabiliyor. Yani, eski yazılımdaki varış noktası seçmenin yanı sıra, yeni yazılımla beraber, artık durak noktaları atayabiliyoruz. Oralara uğrayarak gidiyor. Bunun denemesini henüz yapma fırsatım olmadı ama simulasyon ile ufak bir deneme yaptım. Güzel bir olay.

    Bir de rotanızı belirledikten sonra ayrıca rota menüsünde seyahat botunca ilgi noktası aratma gibi bir şey var. Böylece yolumun üstündeki restoranları falan bulabiliyorum. Bunların denemelerini yaptıktan sonra, onlarla ilgili yorumlarımı da sizinle paylaşırım. Sizin soracağınız bişeyler olursa da yardımcı olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMLB -- 5 Mart 2009; 8:51:46 >







  • E hayırlı, uğurlu olsun ne diyelim, ilk sende var sanırım bu yazılım şimdi? biraz daha açıklayıcı olursan hepimiz için çok faydalı olur, bu sırada senden başka edinen arkadaşlar da keşke hemen yorum resim falan yollasalar. Bana da mail geldi navia'dan ama kesin karar vermedim daha, incelemeleri merakla bekliyorum...
  • EVET AKADAŞ LAR BU ÜRÜNLERİ BÖYLE AÇIKLAYALIM BENDE DAHA NAVİ GASYON CIHAZI ALMADIM ALICAM ARASTIRMADAYIM TEŞEKKURLER BOYLE YORUMLAR ICIN BANADA BIR CIHAZ ÖNERİN NEOLUR KAFAM ALLAK BULLAK OLDU SAYGILAR
  • Black edition mailinin ardından ilk görüntülerinin yayınlanması iyi olmuş, bu arada TOLGA_216, yukarıda okuduğun açıklama mevcut bir cihazın yeni yazılımı ile alakalı. Forumu biraz karıştırdıysan Navia NS-1020 cihazını biliyorsundur, onun yeni yazılımı bu işte. Burayı takip edersen zamanla doyurucu bilgilere erişebilirsin, daha önce Navia için açılmış konulara da bir göz atabilirsin onlar da çok açıklayıcı idi...

    @XMLB
    navigasyon ekranından da görüntü vermen mümkün mü kardeş? beni meraklandıran kısım orası..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TOLGA_216

    EVET AKADAŞ LAR BU ÜRÜNLERİ BÖYLE AÇIKLAYALIM BENDE DAHA NAVİ GASYON CIHAZI ALMADIM ALICAM ARASTIRMADAYIM TEŞEKKURLER BOYLE YORUMLAR ICIN BANADA BIR CIHAZ ÖNERİN NEOLUR KAFAM ALLAK BULLAK OLDU SAYGILAR


    Selam Tolga

    Ben Navia dışında bir ürün daha kullandım. İkisi arasında Navia'yı tercih ettim. Bir de Navia yeni yazılım çıkarttığından sistemlerini epey geliştirmişler.
    ama yine de sana şunu ya da bunu al diye öneremem ama kendi tecrübelerimi anlatabilirim sadece. Forumda okursan anlayacaksın ki, Navia satın aldıktan sonra iş orada bitmiyor, ilgi ve alakaları kesilmiyor. Böyle bir destek almakta benim hoşuma gidiyor Navia kullancısı olarak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sercankatip

    Black edition mailinin ardından ilk görüntülerinin yayınlanması iyi olmuş, bu arada TOLGA_216, yukarıda okuduğun açıklama mevcut bir cihazın yeni yazılımı ile alakalı. Forumu biraz karıştırdıysan Navia NS-1020 cihazını biliyorsundur, onun yeni yazılımı bu işte. Burayı takip edersen zamanla doyurucu bilgilere erişebilirsin, daha önce Navia için açılmış konulara da bir göz atabilirsin onlar da çok açıklayıcı idi...

    @XMLB
    navigasyon ekranından da görüntü vermen mümkün mü kardeş? beni meraklandıran kısım orası..


    Mesajını şimdi gördüm sercan. Navigasyon ekranını da paylaşayım.

     NAVIA BLACK EDITION


    *Resim, Navia'nın kılavuzundan alıntıdır. ( Başıma copyright falan dert almayayım :D )




  • Bu Black Edition Maili bana da geldi. Uzun süredir navigasyonumu kullanmıyordum ama bu maili görünce foruma bi bakayım dedim. yorumlar nasıl ve bu parayı vermemize değecekmi diye. gördüğüm kadarı ile bir sen varsın birde diğer konu başlığı altında yer alan bir arkadaşımız var. ikinizin de yorumları olumlu görünüyor ama bir kaç yorum daha gelsin ona göre bizde alalım.
    Black Edition kullananlar ya da kullanacaklar yorumlarınızı bizimle paylaşabilirmisiniz?
  • Programın versiyon numarası nedir?Yani en son miomap 2008 çıkmıştı oda 10 2008 idi herhalde bu ne oalrak geçiyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatdzgn

    Programın versiyon numarası nedir?Yani en son miomap 2008 çıkmıştı oda 10 2008 idi herhalde bu ne oalrak geçiyor?


    walla anladığım kadarıyla sen harita versiyonu soruyorsun aslında. çünkü 10.2008 harita verisonu gibi geldi bana. Yanlış bilmiyorsam, bunun da 2008.10 haritası olması lazım.
  • hmm anlıyorum bendede o var şuan.son yüklü ozaman.bende onu kullanıyorum fakat farklı olan sizdeki black versiyon.bazı farklılıklar var.foto olayına gelecek olursan sd kartını tak ve photos kısmı var oraya bak ne yazmışlar nasıl dosyalar var mantığı kavradığın zaman istediğin resimleri atabilirsin istediğin noktaya
  • @XMLB teşekkürler dostum, navigasyonu nasıl eskisinden fark edilir derecede iyi mi? navigasyon ekranını çok zenginleştirmişler beğendim, uzun süredir ses çıkmıyordu demek ki iyi hazırlanmışlar :)
  • TEŞEKKURLER ARKADAŞLAR OKUYA OKUYA ÖĞRENİP ALICAZ İNSALLAH BI CIHAZ
  • evet gerçekten diğer versiyona göre daha iyi olmuş bu versiyondaki arayüz.Daha kullanılabilir olmuş ama sanki menü hızı dahada yavaşlamış gibi geldi bana.fakat animasyonlu menü çok hoş olmuş gerçekten.Bugün deneme sürşünü yapacağım bakalım ne gibi değişiklikler var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatdzgn

    evet gerçekten diğer versiyona göre daha iyi olmuş bu versiyondaki arayüz.Daha kullanılabilir olmuş ama sanki menü hızı dahada yavaşlamış gibi geldi bana.fakat animasyonlu menü çok hoş olmuş gerçekten.Bugün deneme sürşünü yapacağım bakalım ne gibi değişiklikler var


    aman kardeşim iyice kurcala :) ben baya bi beğendim de daha almadım, sizlerin sayesinde satın alma kararım etkilenecek :) çok kritik noktadasınız yani :) menu yavaşlığı derken ne kadar yavaş mesela? navia Ns-1020 nin işlemcisi iyi çünkü onu kasmaması lazım menünün?
  • bildiğim kadarı ile 400 mhz lik bir işlemci kullanıyor herhalde.Genel seyri etkilicek bir yavaşlık söz konusu değil tabiki.İgo8 e göre birazdaha ağır ama menüde harita içierisinde dolaşım sürüş esnasındaki kullanım gayet hoş.Baya hoşuma gitti gerçekten.Fakat bir takım rota planlamada yanlışlık yapıyor.Yandaki yoldan çıkaracağına ileriden çıkartıyor.Fakat igo8 de öyle bi hata yok.
  • XMLB, eğer buraya nasıl resim ekleyeceğimi anlatırsan, resimli olarak göstereyim sana koordinatlı resim nasıl yapılır. Ya da uğraşmayayım direkt anlatayım böyle :)

    Koordinatlı resim yapmanın bir çok yöntemi var ancak ben en kolay bulunur programlar ile anlatayım.
    Google Picasa ve Google Earth aracılığı ile yapacağız bunu.
    Google Picasa içerisinden koordinatlandırmak istediğimiz resmin üzerine geliyor ve coğrafi etiket ekle tuşuna basıyoruz. Direkt ekranda da olabilir bu tuş, ya da yukarıdaki menülerin içerisinden de bulabilirsin. Coğrafi etiket ekle dediğin zaman zaten Google Earth otomatik olarak açılacak, ortasında bir hedefleme görüntüsüyle beraber. Koordinatını almak istediğin nokta üzerine getir, ve altta etikeyi yazdır gibi bişey olması lazım. Bu tuşu kullan ve tamamlandı de.

    O resim artık içine koordinat yazılmış bir resim olacaktır.
    Ama gel gelelim Navia Black Edition da çalışması için bu yöntem yarar mı yaramaz mı bilemiyorum ama koordinatlı resim budur...




  • iyide bu şekilde yapıldığında earth e eklenmiyormu resim?bi deneyim bakalım bilgi veririm bununla ilgili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatdzgn -- 3 Mart 2009; 22:56:18 >
  • yapamadım valla ayrıntılı bir anlatım gerektiriyor resme kordinasyonları yapıştırıyorum oluyor ama resmi yükledikten sonra açtığımda çıkmıyor resim falan.Belkide tam kordinatları yapmak gerekiyor çünkü resmi yapıştırdığım yere gittiğimde tam o noktaya gelmem gerekiyor galiba yoksa çevrede resim göstermiyor büyük ihtimal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatdzgn -- 3 Mart 2009; 23:14:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatdzgn

    bildiğim kadarı ile 400 mhz lik bir işlemci kullanıyor herhalde.Genel seyri etkilicek bir yavaşlık söz konusu değil tabiki.İgo8 e göre birazdaha ağır ama menüde harita içierisinde dolaşım sürüş esnasındaki kullanım gayet hoş.Baya hoşuma gitti gerçekten.Fakat bir takım rota planlamada yanlışlık yapıyor.Yandaki yoldan çıkaracağına ileriden çıkartıyor.Fakat igo8 de öyle bi hata yok.


    mükemmel navigasyon yazılımı yoktur zaten kardeş :) birisindeki hata ötekinde yok, ötekindeki hata başkasında yok falan derken ortaya bişiler çıkıyo, sonuç itibarı ile navia'nın bir önceki yazılımına göre çok ilerlediğini söylemek lazım. Ben bi elime alsam yazılımı bişiler kurcalayıp yazıcam ama bekliyorum daha, sizlere güveniyorum :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hiperkene


    quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatdzgn

    bildiğim kadarı ile 400 mhz lik bir işlemci kullanıyor herhalde.Genel seyri etkilicek bir yavaşlık söz konusu değil tabiki.İgo8 e göre birazdaha ağır ama menüde harita içierisinde dolaşım sürüş esnasındaki kullanım gayet hoş.Baya hoşuma gitti gerçekten.Fakat bir takım rota planlamada yanlışlık yapıyor.Yandaki yoldan çıkaracağına ileriden çıkartıyor.Fakat igo8 de öyle bi hata yok.


    mükemmel navigasyon yazılımı yoktur zaten kardeş :) birisindeki hata ötekinde yok, ötekindeki hata başkasında yok falan derken ortaya bişiler çıkıyo, sonuç itibarı ile navia'nın bir önceki yazılımına göre çok ilerlediğini söylemek lazım. Ben bi elime alsam yazılımı bişiler kurcalayıp yazıcam ama bekliyorum daha, sizlere güveniyorum :)


    walla ben 3dsurveyor ın dediği gibi yaptım oldu. Sizde neden olmadı anlamadım. Olmadı ben resimli olarak anlatırım.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.