Şimdi Ara

NAVIA NS-1020 -- IGO TECRUBELERIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    2-3 aydır Navia NS-1020 kullanmaktayım.Hem değişiklik olsun hem de test etmek amacıyla, forumda açılan Igo başlıklarından da biraz etkilenerek, birkaç gün önce cihazıma Igo yükledim. Tecrübelerimi paylaşmak isterim.

    Öncelikle her iki yazılımda da beğendiğim ve beğenmediğim noktalar olduğunu söyleyeyim. Bunların en dikkat çeken özelliklerinden bahsedeceğim. Detaylara pek girmeyeceğim. Ama açıklamamı veya test etmemi istediğiniz bir durum olursa onu da test edebilirim.

    İlk olarak çok ufak bir detay dışında Igo cihazda sorunsuz çalıştı. Sadece bazı ekranlarda sol ya da sağ üst köşede ufak kırmızı bir kare ekrana geliyordu. Ancak ben böyle ufak şeylere takılacak değilim tabi ki. :)

    Öncelikle adres arama konusunda iki yazılımda da güzel noktalar var.
    Örnepin Igo da örneğin Istiklal caddesi ni arıyoruz. I yazdığımızda , ekrandaki klavyede bazı harfler kaybolmakta , yani I ile başlayıp, diğer olası olmayan diğer harflerle devam etmeyen bütün seçenekleri kaldırıyor. Böylece sokak adlarını yanlış yazma ihtimalinizi azaltıyor.
    NS1020'de Istıklal caddesini aratırken I ya tıkladığınzda I'yla baslayan bütün sokakları listeliyor. Ardından s ye basıyorsunuz. Bu seferde Is ile başlayanları listeliyor, diğerlerini eliyor. Aslında bu benim daha çok işime geliyor çünkü ben bazen bir sokağın adını hatırlamıyorum. Örneğin Çamkoca caddesini çamlıca diye anımsadığım oluyor. Ancak ilçede "çam" yazınca listede çamlıca listelenmeyip, çamkoca listelendiğinde , evet burasıymış şeklinde hatırladığım olabiliyor. O yüzden benim için bu durum oldukça kullanışlı.NS-1020 de yanlış yazma ihtimalini düşürmek için tuş yerlerini ve büyüklüklerini değiştirebilmeniz için bazı seçenekler var. Cep telefonu mantığıyla da düzebiliyorsunuz tuşları. Böylece tuşlar büyüyor. Benim gibi kalem yerine parmaklarını kullanmayı seven insanlar için ideal :D
    Bu arama şekli tabi ki adres arama, POI arama gibi bütün özelliklerde aynı.

    Adres arama yaparken; Igo da "Şehir Seç" diyor. Ben de uzunca bir süre hep İstanbul yazdım. Daha sonradan adres arama mantığının NS-1020 ile aynı olduğunu farkettim.
    Çünkü ikisinde de arayacağınız sokağın bağlı olduğu bir üst kademeyi girmeniz gerekmekte.
    Örneğin ; Şişli içerisinde Ataturk cad sini aratmak istiyorsunuz.
    I go da "Şehir Seç", NS-1020 'nın kendi yazılımında "Yerleşim Yeri" 'ne Şişli yazmak gerekmektedir. İstanbul girdiğiniz zaman, her ikisi de sizden sokak adı girmenizi isteyecek, böylece her ikisi de tüm İstanbul'daki tüm Ataturk caddelerini bulacaktır.Ki İstanbul da zannediyorum bir sürü Ataturk caddesi vardır.

    Bir diğer bahsedeceğim konu ise ; noktaların kaydedilmesi.
    Mesela ev adresimi kaydetmek istiyorum. Her ikisinde de "Ev" olarak kaydetme seçeneği var.
    Igo da Ev olarak bir yeri tanımlamak istediğinizde, aynen adres mantığında girmenizi istiyor. Yani ev olarak tanımladığınız yer bir sokak olmaz zorunda gibi. NS-1020 'de ben evimi harita üzerinde istediğim herhangi bir nokta üzerinde seçebiliyordum.
    Bu gibi bazı sebeplerden doları, arada ço büyük bi fark görmediğimden NS-1020yi tekrar geri yükleyeceğim.

    Ama eğer test etmemi istediğiniz herhangi bir durum varsa , dener size hangisinde neyin nasıl olduğunu anlatabilirim.







  • güzel konulara değinmişşin teşekkür ederim. bide igo da şöyle bi yöntem var rota şeçtiğinde ekonomik hızla kısa hangisi kaç km gösteriyor o özellik güzel navia da bu yok dimi
    bide cihazın belirlediği rotadan çıkınca igo da ikidebir rota tekrar hesaplanıyor sesi çok sinir bozucu navia da bu yok sessiz sessiz yeni rotayı çiziyor.
  • Navia nın yazılımını igo ya tercih eden ender insanlardansınız:) Acaba hangi igo versiyonunu kullandınız? igo 2006 mı igo 8 mi? ben şahsen igo 8 in üstüne program bilmiyorum... igo 8 in üstün yanlarını sıralarsak

    1. Çok geniş kişiselleştirilebilme(skinler inanılmaz etki katıyor resmen programın yapabilecekleri katlanıyor,poi ikonlarını bile değiştirebilirsiniz hatta sitemde kendi yarattığım set bile mevcut) Bu da programı eğlenceli kılıyor.....n95 le nokia6310 un farkı gibi birşey bu...
    2. 2 den fazla favori ekleyebilme (30 tane bu sayı daha da arttırılabiliyor)
    3. Adres bulmak Navia'nın yazılımına göre açık ara önde...ben resmen işkence çekiyordum.
    4. 3 boyutlu binalar (şu an için çok fazla yok ama önemli yerler mevcut)
    5. Rota hesaplama hızı,Rota alternatifleri (hızlı,kısa,ekonomik,kolay) çok fazla.... Hele skin desteğiyle anlatılmaz yaşanır...bir tuşla tüm rota seçeneklerini görüp buna göre seçim yapabilme,dilediğiniz yola blok koyabilme(rota hesaplarken blok koyduğunuz yolu hesaba katmaz...mesela yol çalışması olan bir yol)
    6. Polis Radarları ya da Trafik ışıklarına gelince uyarı alabilme(radarları yüklemeniz şartıyla)
    7. 3 boyutlu arazi (dağlar ovalar,yükselltiler)
    8. TTS desteği (sokak isimlerini okuyabiliyor)
    9. Güncellemesi çok daha sık oluyor.
    10. Güzergahınızı kaydedip sonradan google earth gibi programlarda görebilirsiniz..

    Daha pekçok özellikleri var yani Navia benim fikrime göre yanından bile geçemez bu haliyle.... Ama tabi Zevk meselesi....Bence igo 8 çok daha kullanıcı dostu,daha esnek yapılı ve daha etkili..... Navia yüklediğimde Zoom olayını görünce zaten soğumuştum....Tektek zoom tuşuna basınca harita büyüyordu:)Ben bunu trafikte yapana kadar akşam olur:) Neyse fazla uzattım sonuç olarak Zevk meselesidir diyorum.....

    @imjuli
    kardeş istersen bu tarz özellikleri igo da yapacağın ince ayarlarla değiştirebilirsin...yabancı forumlarda araştır herşeyi çözmü adamlar....Nerdeyse igo 9 u çıkaracaklar kendi kendilerine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 1 Ağustos 2008; 14:53:00 >




  • Forumda navia yı i-go ile kullanan onlarca insan olduğunu tahmin ediyorum, ben de bir ara niyetlenmiştim ama sonradan navia nın kendi yazılımı ile devam etme kararı aldım, hatta bununla ilgili bir de yazı yazmıştım linkini bulursam burada yazarım.

    ama bu konunun açılması çok iyi olmuş acaba i-go'ya geçmemekle iyi mi ettim kötü mü ettim deneyimler paylaşılırken aradan nasiplenirim artık :)

    yalnız bir konu var ki çok merak ediyorum, bu soruyu ortaya soruyorum; bir sd kart düşünün içinde navia ve i-go var, ns-1020 cihazına takıyoruz ve açılışta bize hangisni kullanmak istediğimizi soruyor..böyle birşey mümkün mü?
  • açılışta 3 lü bir seçenek geliyor önümüze...en soldaki tuş navia420.exe ye yönlendirilmiş...diğer 2 sindede buna benzer bir fonksiyon vardır mutlaka....anlayan biri yapabilir...ama bilmeyen biri makinayı mahfedebilir....Yalnız şöyle birşey var...igo 8 e alıştıktan sonra inanın navia 1020 ye bakmassınız.....Ben de kaç kere 'Dur şu Navia'ya bir daha bakayım' dedim...kaç kere taktım baktım....Yok olmuyor...igo 8 den sonra bana o kadar boş geliyorki....Kulanırsanız eminim size de öyle gelecektir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 1 Ağustos 2008; 15:29:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djdigy5

    açılışta 3 lü bir seçenek geliyor önümüze...en soldaki tuş navia420.exe ye yönlendirilmiş...diğer 2 sindede buna benzer bir fonksiyon vardır mutlaka....anlayan biri yapabilir...ama bilmeyen biri makinayı mahfedebilir....Yalnız şöyle birşey var...igo 8 e alıştıktan sonra inanın navia 1020 ye bakmassınız.....Ben de kaç kere 'Dur şu Navia'ya bir daha bakayım' dedim...kaç kere taktım baktım....Yok olmuyor...igo 8 den sonra bana o kadar boş geliyorki....Kulanırsanız eminim size de öyle gelecektir....



    Açıkçası ben bunu yapmayı denemem :D . Çünkü cihazın mahvolması gibi bi ihtimal benim için söz konusu olamaz.

    Özellikler konusundaysa örneğin; Adres arama da Navia da neden rahat edemedin anlamadım. Çünkü ben de şu anda tam aksine Igo da problem yaşıyorum.
    Zannedersem alışmakla alakalı bi durum. Yani sen Igo kullanmışsın.. Senin için Igo daha kullanışlı . Ben navia kullandım. Bu benim navia için daha kullanışlı.
    Yani navia alan kişinin yazılımdan problem yaşayacağını ya da alışamayacağını sanmıyorum.
    Sonuçta ben de denemek için Igo yükledim. Ama rahat edemedim.

    Hem fikir olduğumuz bir konu var. Bu olay zevk , renk meselesi :)




  • imjuli, bu rotayla ilgili bahsettiğin durumu ben farketmedim :) Ona bakacağım birazdan.

    Ama rotanın yeniden hesaplanması hususunda haklısın. Bi yol var, Igo da Navia da beni sürekli sağa döndürmek istiyor. Burada Navia sessiz sessiz çalışırken,
    Igo 5-6 kere tekrarıyor"rota yeniden hesaplanıyor" diye. Acaba Igo da bu sesi kapatmanın bi yolu var mıdır ? Sorum djdigy5 'e :) Aramızda Igo yla en fazla haşır neşir olan arkadaş o zannedersem. O sesi kapatmanın bi mümkünatı var mıdır ? Varsa nasıl ?


    quote:

    Orjinalden alıntı: imjuli

    güzel konulara değinmişşin teşekkür ederim. bide igo da şöyle bi yöntem var rota şeçtiğinde ekonomik hızla kısa hangisi kaç km gösteriyor o özellik güzel navia da bu yok dimi
    bide cihazın belirlediği rotadan çıkınca igo da ikidebir rota tekrar hesaplanıyor sesi çok sinir bozucu navia da bu yok sessiz sessiz yeni rotayı çiziyor.




  • mutlaka vardır....ben biraz araştırayım sonucu burada da paylaşırım...madem bu kadar sinir bozucu bir ses....:) Onun yerine...Abi bugün çok yakışıklısın,çok şekersin falan dese.... Ego 8 :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 1 Ağustos 2008; 16:48:58 >
  • djdigy yukarda bahsettiğin özelliklerin hepsini radarlar hariç zaten çözdüm ben. artık bizde ögrendik canım bişeyler. igo nun kalitesi zaten tartışılmaz. tek sinir oldugum rota tekrar hesaplanıyor sesi.

    aslında beni asıl korkutan 1-2 sene sonra update leri bulamamamız. böyle bi durumda yazılım pek bi işe yaramayacak ÖZELLİKLE HER AY YENİ BİR ALTGEÇİT AÇILAN ANKARA DA
  • Ya rota sesi dediğim gibi sorun olmaz....en en kötü ihtimal sessiz bir dosyayla değiştirirsin olur biter:))) ses dosyasının içini açınca tüm sesleri dinleyebilirsin tek tek...ben şimdilik ince ayarla çözüme bakıyorum olmadı sizin için bi ses dosyası hazirlicam ben,kolay iş.... Aslında o ses çok yararlı şöyle ki: birbirine çok yakın 2 yol var sen sağa girdin,ama dikkat etmedin daha sağdaki ayrıma girecektin.....belkide rotan bu yüzden 10 km uzayacak...(senaryo tabi) bu ses sayesinde geri gelip o yola girebilme şansın var...ama öbür türlü hiçbirşeyin farkına varamadan devam edeceksin...bide böyle düşünün....isterseniz o ses yerine 'BİP' yada 'DİNG DONG' tarzı bir ses de yapılabilir....
  • bip sesiyle falan değiştirmek daha mantıklı olur. Gene iyi aslında igo 8 de ilk önce bulunan bayan ın sesi neydi yaaa cihaz takılı iken babam niye buna hanın hanıncık bi ses yapmamışlar travesti gibi çıkıyo sesi demişti. neyse çözüldü daha sonra bu problem.
  • http://uploaded.to/?id=xy10yl

    al kardeş hazırladım...artık sessiz....zeynep sesi kullanıyorum işalla bunu kullanıosunuzdur:)

    bunu denemeden önce igo 8 klasöründeki sys.txt dosyanıza

    [interface]
    recalc_voice=0

    satırlarını ekleyin.......yabancı bir arkadaş verdi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 1 Ağustos 2008; 18:03:26 >
  • igo6 için bende türkçe sadece fadime var ya... nedir bu :)) ama amerikan Amy'yi kullanıyorum, çok başarılı... elinde ingilizce başka güzel sesler olanlar link verirse de hoş olur...
  • türkçe sinem var evlere şenlik..... Norveç aksanıyla Türkçe konuşmaya çalışan Elflere benziyor.... Sen Amy 'e devam et kardeş:)
  • obbbaaa çok sagol kardeş deneyelim bakalım
  • yatak odası sesiyle navigasyon biraz dikkat dağıtıcı olmaz mı :)
  • Yaklaşık bir haftalık Igo kullanımından sonra Navia ya dönmeye karar verdim. Olmadı alışamadım Igoya.
    djdigy5 nin bahsettiği skin ler falan gayet güzel. Gerçi skin leri hatasız çalıştırmak için epey uğraştım ama olsun :) Bu tür şeyler hoş ama benim için önemli olan navigasyonu yapması, işlevsel olması.
    Zaten ben navigasyonu arabada bırakıyorum. Cihazla, arabadan arabaya görüşüyorum.
    Bu yüzden yazılımı eski haline getirmeye karar verdim.
    Diğer yandan tabi ki herkesin görüşüne de saygı duyarım.
  • igo başta zor gibi gelir ama inanılmaz rahattır...ayrıca kullanmanız gereken skin Dimka Skin olmalı benim siteden indirebilirsiniz......Dediğim tüm özellikleri igo 8 e kazandırıyor.....siz bilirsiniz yine de:)
  • igo da (2008'i bilmiyorum daha eski versiyon var bende ) ev adresini oluşturmak için illa adres cadde ismi vs girmene gerek yok. istediğin bir noktaya poi oluşturup sonra o poi yi ev adresi yapabilirsin.
  • Sevgili dostlar,

    Geçtiğimiz hafta sonu, yurtdışından gelen gps li pda cihazıma igo 8 yükledim ve düştüm yollara, öncelikle şunu söylemek gerek adamlar arayüzü çok güzel yapmış, yani görsellik benden 10 puan aldı, hele o 3 boyutlu görseller falan beni benden aldı, mesela beylerbeyi sarayı ve iş bankası kuleleri :)
    haritanın kullanımı da çok güzel olmuş her türlü opsiyon harita üzerinde var o da beni çok memnun etti bu bakımdan igo yu tebrik ediyorum...

    Gelelim navigasyon konusuna, beni asıl ilgilendiren konuya yani :)

    Adres sorgulama:
    Adres sorgularken ilk başta ne kadar kolaymış diye düşünürken, birkaç sokak sorguladıktan sonra aynı isimli sokaklar arasından seçim yaparken işlerin karıştığını farkettim, sokak ismini yazıyorum aygıt öyle bana bakıyor, bi seçenekleri göstermek eşleşenleri listelemek falan ben göremedim, neyse sonradan çözdüm ama vaktimi aldı ve sinirmi bozdu. Burada biraz sıkıntı yaşarsanız sinirlenmeyin hemen sakin sakin karşıtırın menüleri bir yerden çıkar elbet...:)

    POI arama:
    Sanırım bu cihazda poi arama fonksiyonunda bir arıza var ben bir türlü çözemedim, acarkent yazıp aratacağım ama bir türlü nereye yazacağımı bulamadım, poi arama diye bir yer var ama ne poi aranıyor ne başka birşey oluyor bunu çözmek için uğraşmadım arkadaşımdan sokak adı alıp öyle gittim acarkente... gittim derken hemen öyle sevinmeyin, çıkış yeri bağdat caddesi varış yeri acarkent, rota hesaplanıyor............"seçtiğiniz yer ulaşılamaz bölge içerisindedir" hadi buyrun...

    Navigasyon:
    Zor bela çıktım rotayı ayarladım bağdat caddesi güzel 2. köprü yolu tamam, beykoz tarafına dönünce aygıt sapıttı, araba 10 metre sağda görünüyo, böyle olunca durduk yerde rota hesaplıyor, sonra tam oldu derken bu sefer de 10 metre solda göstermeye başladı...

    sonunda ne mi oldu? paşabahçe çıkışından sonra emlakçılar vardır :) saolsunlar çok yardımcı oldular bana acarkenti hatta gideceğim sokağına kadar tarfi ettiler :) yoksa ormanlık arazide ayılara yem olacaktım :)

    Bunlar ilk izlenimler, hala igo8 yüklü cihazımda, bir şans daha vereceğim ona ve haftasonu çanakkale tarafında deneyeceğim bakalım...önümüzdeki hafta pzts kurda kuşa yem olmazsam sizlere tecrübelerimi aktarırım...

    herkese iyi günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiperkene -- 12 Ağustos 2008; 11:26:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.