Şimdi Ara

Navigasyon Cihazı Tavsiyesi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Biliyorum bu tarz konular daha önce çok açılmıştır ama yine de güncel olarak kesin bilgiye ulaşamadım forumda. Navigasyon cihazı almak istiyoruz. Bir sürü model var piyasada ve bir sürü de marka. Cihazın navigasyon haricindeki özellikleri önemli değil. Yani mp3 çalmasa da olur ya da video oynatmasa da. Ama navigasyonunun kaliteli ve hassas olması çok önemli. Fiyat maks. 250TL ye kadar düşünüyorum. Garmin, Navking, Next gibi markalar iyi diye duydum. Haritasının Başarsoft olması iyi olur diyorlar. Bu fiyat civarında istediğim özellikte tavsiye edebileceğiniz en iyi navigasyon cihazı hangisidir? Şimdiden herkese teşekkürler.
    Ben bir kaç model gördüm Next ve Garmin marka piyasada iyi de oluğu söyleniyor sizce bunlar nasıldır:
    Başka model de tavsiye edebilirsiniz.

    Garmin Nuvi 1310

    Next Ye G 565



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke.han -- 21 Mayıs 2013; 11:28:28 >







  • Yok mu fikri olan?
  • 20 yıldır aynı arayüzü kullanan bir cihaz alacaksanız garmin ama bana teknolojik olarak yeni cihaz ve yazılım derseniz Next. Bu yazdığınız modelde TBS de var ayrıca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nüvi 1310 cihazı tavsiye etmiyorum. Teknolojisi çok eskidi... Garmin diyorsanız illa Nüvi 40 ve 50 modelleri inceleyin; yoksa Next, Navitech gibi marka cihazlara yönelin.

    Saygılar
  • Piranha No Traffic X Type Navigasyon Cihazı almayı düşünüyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardent_boy

    Piranha No Traffic X Type Navigasyon Cihazı almayı düşünüyorum ?

    Harita sağlayıcısı "Infotech"
    Biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Hadi Başarsoft, NavteQ ya da TeleAtlas harita olsa bunların hepsi de Infotech'ten iyidir ve daha günceldir.

    Ayrıca;
    http://forum.donanimhaber.com/m_75120248/tm.htm#msglink_76430260
    quote:

    Orijinalden alıntı: levent0119

    piranha notraffic x type aldım almaz olaydim sygic yazilim kullaniliyor infotech harita ama harita güncellemek imkansiz infotech vermiyor güncelle haritasını piranha saten hic ilgilenmiyor paramızla rezil oluyoruzya ona yanıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke.han

    Yok mu fikri olan?


    Başarsoft haritalı "Navitech ve GARMIN" modellerine bakınız.
    Next ürünlerini prensip olarak tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 17 Haziran 2013; 14:41:27 >
  • bilgilendirdiğiniz için tşk ederim önerebileceğiniz model varmı ?
  • Çalıştığım işyerinde iki arkadaşım piranha kullanıyor cihazlar iyi fakat servisle işiniz oldumu kapı duvar misali kimseyi bulamıyorlar. Ben piranha sigma modelini kullandım servisle işim olmamıştı. Sonrasında next aldım cihaz olarakta firma olarakta tavsiye edilmeyecek gibi kötü değil,ikikere servisle işim oldu aradım sorunumu anında çözdüler hatta biri tamamen benim beceriksizliğim sonucu cihazı biçimlendirmiştim servisi aradım "Uğraşmayın kargoyla yollayın"diyerek sorunumu bedelsiz çözmüşlerdi bu vesile ile Tarık bey'e tekrar teşekkürler. Şimdi yenicihaz alma arifesindeyim geçici olarak arkadaşımın navitech qxv521 cihazını navi lazım oldugunda alıp kullanıyorum. Bu cihaz kasa olarak çok hoş bir kasaya sahip fekat sanki cihaz işletim sistemini kaldırmıyor haritada zaman zaman mozaiklenmeler takılmalar oluyor bu takılma camı kırılan 4624 de olmazdı. Anlayabildiğim kadarıyla bu son primo daha güçlü sisteme ihtiyaç duyuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başkasının kişisel sorunları kendini bağlar Tavsiyem Next benimde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardent_boy

    bilgilendirdiğiniz için tşk ederim önerebileceğiniz model varmı ?


    Aslında benim size ilk olarak tavsiye edeceğim şey: IPHONE ya da ANDROID tabanlı telefonunuz varsa Iphone için 50 TL olan (sanırım Başarsoft haritalı) IGO yazılımını almanız, Android için ise Google PlayStore'u araştırmanız. Belki Android markette de IGO satışı başlamıştır, android telefonunuz varsa bir bakın.

    İkinci derecede tavsiyem: 7" kapasitif ekranlı tablet almanız. Şu an lisanslı SYGIC yazılımıyla gelen ve ileride büyük olasılıkla Playstore'dan 50-60 liraya IGO yüklenebilecek olan DARK Evopad T7016 gibi... Hem elinizde mis gibi WiFi tabletiniz olur hem navigasyon cihazınız. Ben 1 ay boyunca deneme amaçlı GPS'li "Vodafone Smart Tab10" kullandım, büyüklüğü dışında acaip şekilde memnun kaldım. Deneme amaçlı olduğu için 10 inç olmasını dert etmedim, yazılım deneme amaçlıydı ve çok verimli oldu. 3G olduğu için canlı trafik bilgilerini de aldı, çok iyiydi. Tabi bu cihazlarda TBS desteği internet üzerinden, trafik desteği şart değil derseniz 3G olmayan modellere de bakabilirsiniz.

    Bunlar da olmazsa portatif navigasyon cihazlarına bakın.

    Navitech QXV-522W (beyaz renkli model)
    Yeni çıkan "Navitech VR-532W Primo" + TBS trafik aparatı
    GARMIN Nüvi 50 + trafik aparatı




  • Navitech VR serisine bakmanızı tavsiye ederim igo 2.4 ile gelen tek seri gözüküyor navigasyonlar arasında diğer markalarda da göremedim 2.4 igo yazılımı ile gelen.
  • bu aralar navitech'e ilgi fazla. garmin de iyi, 42-52 serileri çıkınca, 40 ve 50 nin fiyatları düştü. hepsiburada da en çok satanlarda uzun süredir navitech önde
     Navigasyon Cihazı Tavsiyesi!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    bu aralar navitech'e ilgi fazla. garmin de iyi, 42-52 serileri çıkınca, 40 ve 50 nin fiyatları düştü. hepsiburada da en çok satanlarda uzun süredir navitech önde
     Navigasyon Cihazı Tavsiyesi!!


    Liste başındaki Navitech PX-405 aslında ucuz olduğu için (118 TL) en çok satan ürün listesinin başında. Deyim yerindeyse "Offline navigation" yani canlı trafik bilgisi ihtiyacı olmayanlar için ideal bir ürün, tabi "en ucuzu olsun ama iyi olsun" diyenlere bu ürün uyar. Başarsoft haritalı, 4,3" ekranlı, fiyat/performans olarak güzel. IGO AMIGO yazılımı da bu cihazda gayethızl çalışıyor. Benim gibi "Primo'nun yenilikleri olmazsa olmaz özellikler değil!" diye düşünenler için ideal bir ürün. Ben halâ yer yer IGO8 kulanıyorum. Özellikle POI ekleme ve hız kamerası ekleme-çıkarma işlemlerini yoğun yapacağım güzergahlarda IGO8 cihaz kullanıyorum. Daha sonra bu güncel verileri PRIMO yazılımlı cihazda kullanmaya devam ediyorum.

    VR-533 Primo adlı yeni model ürünün ise üst sıralarda olmasına şaşırdım. Yani daha yeni haberim olan bu ürünün liste başlarında olması beni şaşırttı. İlk fırsata BİMEKS'e gidip canlı canlı görelim bakalım. Sanırım direk PRIMO 2.4 ile gelen ilk yerli cihaz. Bizim kurumda kullandığımız daha eski model olan QXV-522 ise IGO PRIMO 2.4 sürümüne güncelelmeyle çıktı, sanırım geçen ay sonundaki harita güncellemeleri arasında yazılım güncellemesi de geldi. Ondan önce Primo 2.0.1 vardı galiba...

    Ben şu an 7" tablet navigasyonların yayılmamasına şaşıyorum. Şu an 2-3 markada 7" navigasyon amaçlı Android tablet modeli var. Umarım kısa sürede bu tarafta da rekabet artar. Fiyat, kalite ve esneklik açısından tabletler kesinlikle mükemmel! Portatif Win.CE ya da Linux tabanlı cihazlar gibi maalesef çağın gerisinde kalmış ürünler değiller.




  • quote:

    mp3 çalmasa da olur ya da video oynatmasa da. Ama navigasyonunun kaliteli ve hassas olması çok önemli.
    demiş arkadaş hala tablet çığırtısı var sanal mağazada sıralama içinde günde 1000tl ile oradan firmanın alışveriş yapması yetiyor zarar ediyor ama hiç reklam yatırımı yoksa ayda 25-30 bin tl ye sıralamada çok satıyor görünümü kandırmaya yetiyor kullanıcıyı. Allahtan çoğu artık kanmıyor bu işlere Benimde tavsiyem aynı mevcut bahsedilen markanın VR lı modellerini kesin görmek lazımki aldıktan sonra neler yapamadığını yavaşlığı aldıktan sonra pişmanlık olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 18 Haziran 2013; 21:09:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım


    Ben şu an 7" tablet navigasyonların yayılmamasına şaşıyorum. Şu an 2-3 markada 7" navigasyon amaçlı Android tablet modeli var. Umarım kısa sürede bu tarafta da rekabet artar. Fiyat, kalite ve esneklik açısından tabletler kesinlikle mükemmel! Portatif Win.CE ya da Linux tabanlı cihazlar gibi maalesef çağın gerisinde kalmış ürünler değiller.

    7", çoğu kullanıcı için büyük bir ekran bence, ama yeni nesil cihazlarda, win.ce gib,i 2 yıl önce desteği kesilmiş sistemlerin olmayacağı kesin, o konuda bence haklısınız. linux, nispeten açık kodlu ve geliştirilebilir durumda
    ben, yakın zamanda navi fiyatlarında ciddi düşüşler olacağını tahmin ediyorum. Avrupada fiyatlar iyice dibe vurdu. nuvi 2340 lmt, ömür boyu ücretisiz trafikle 117 Euro. Türkiye, elektronikte Avrupanın 2-3 ay gerisinden geliyor, fiyat olarak. yakında TR de de iyi cihazlar, uygun fiyata alınıyor olacak diye tahmin ediyorum




  • Merhaba arkadaşlar navigasyon cihazı almayı düşünüyorum kararsız kaldım. Garmin nuvicam ve tomtom go 6200 cihazları arasında kararsız kaldım sizin öneriniz hangisi yada sizin tavsiye ettiğiniz bir cihaz var mı? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sleza_68

    Merhaba arkadaşlar navigasyon cihazı almayı düşünüyorum kararsız kaldım. Garmin nuvicam ve tomtom go 6200 cihazları arasında kararsız kaldım sizin öneriniz hangisi yada sizin tavsiye ettiğiniz bir cihaz var mı? Şimdiden teşekkürler.

    Acil cevap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.