Şimdi Ara

-Nazi Savaş Suçluları- Yakalananlar-Kaçanlar-Ölenler (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
43
Favori
19.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelledim arkadaslar
  • elinize sağlık dostum yavaştan başladım okumaya.
  • Wikipedia dahil olmak üzere çoğu sitede yazılan ve herkesin öyle bildiği hatta Schindler's List'te de öyle anlatılan Amon Goeth'ün idam edildiği bilgisini düzeltmek isterim.

    "Schindler'in Listesi" filminde Ralph Fiennes'in canlandırdığı Goeth, savaşın sona ermesinin ardından yakalanmış ve 1946'da asılarak idam edilmişti. İdam anı, kamera tarafından çekilerek filme alınmıştı.

    Ancak National Geographic tarafından hazırlanan "Bloody Tales" (Kanlı Öyküler) isimli yeni bir belgesel çalışmasında tarihçiler, görüntülerdeki kişinin Goeth olmadığını belirterek, görüntülerin, bir diğer Nazi savaş suçlusu Dr. Ludwig Fischer'in 1947'deki idamına ait olabileceğini iddia etti.

    Tarihçilere göre, resmi kayıtlarda, Nazi canavarı olarak anılan Goeth'ün ölümüne dair bir detay yer almıyor. Goeth'ün cesedine ne olduğu da kimse tarafından bilinmiyor.Belgesel yapımcısı David Caldwell-Evans, Polonya, Krakow'daki Yüksek Mahkeme'de yargılandıktan sonra 5 Eylül 1946'da suçlu bulunan ve bir hafta sonra asıldığı söylenen Goeth'e dair bilgilerin oldukça yetersiz olduğunu ifade etti.

    "Hapishane yönetimi, Goeth hakkında kayıtlara sadece iki kelime düşmüş: O öldü" diyen Caldwell-Evans, "Orjinal görüntülerin WFDIF'de (idam görüntülerinin yayıncısı) olduğunu biliyorduk. Kendilerine gittiğimizde, internette yer alan filmin kendilerine ait olduğunu ve görüntülerdeki kişinin Goeth olduğundan yüzde 80 emin olduklarını söylediler" diye konuştu.

    Caldwell-Evans ayrıca, "Savaşın sona erdiğinde Polonya'nın tam bir karmaşa içinde olduğu düşünülürse, kayıtların doğruluğundan tam emin olamıyoruz, film bandı yanlış etiketlendirilmiş olabilir" ifadelerini kullandı.

    Goeth'ün nereye gömüldüğüne dair bir kayıdın da bulunmadığını söyleyen Caldwell-Evans, buna karşın Nazi komutanını yakılıp küllerinin nehre atılmış veya vücudunun kadavra olarak kullanılmak üzere bir tıp okuluna bağışlanmış olabileceğini de söyledi.Caldwell-Evans, "Fakat bunlar bir ihtimal. Bilemiyoruz. Goeth'ün ölümüne dair kayıtlar ve haberler bulacağımızı düşünüyorduk ancak hiçbir şey yok" diye konuştu.

    Goeth'ün, komutanı olduğu Plaszow Tpolama Kampı'nda Nazi yönetiminden gelen emirlerin dışında keyfi olarak binlerce Yahudi'yi öldürdüğü biliniyor.Soykırımdan kurtulan az sayıda görgü şahidinin ifadelerine göre, Plaszow'da dört haftadan fazla yaşayan mahkumlar şanslı olarak görülüyordu. Bir deri bir kemik kalmış mahkumları aç köpeklere parçalatan Goeth'ün, diğerlerinin gözü önünde mahkumları astığı, kurşuna dizdiği, kampta oynayan çocukları makineli tüfeklerle tarattığı biliniyor.

    Kaynak : İHA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerHauptmann -- 14 Aralık 2014; 20:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naziler dünyanın başına gelmiş en iyi şeydir.

    yediğimiz fasulyeler bile üstün genler eşlenerek üretiliyorken, insanlar rastgele eşleniyor. Onları hiç bir zaman anlayamayacaksınız.
  • Güncelledim en son paylastığım alman askerlerinin savaşma arzusunu kırmıstır.ilginçtir izleyiniz
  • Gercekden iyi bir derleme oldu elinize saglik hic sikilmadan okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu iyi güzelde bunların doğruluğu tartışılır en ince detay bile yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Where Dead Angels Lie kullanıcısına yanıt
    Rommell gibi bir komutanı eklenmemesi hata olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey uzun bir yazı olmuş. Birazını okudum da artık ara sıra bakarım. Derleme için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun


    quote:

    Orijinalden alıntı: burakko9

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

    bu adamlarin bulduklarini ve bilime katkilarini da yazsaydiniz keske

    Binlerce suçsuz, günahsız çocuğun, kadının, yaşlının, sivilin üzerinde deneyler yapmıştır. hem de bunlar çok canice uygulamalardır.yaptıklarını "genetik bilimi onun sayesinde ilerledi ama" anlayışı ile meşrulaştırmaya çalışmak doğru değil.Ayrıca Uçak,Tank tasarımlarının bazılarını Hitler Amerika'ya ajan yolluyarak bir cok tasarımı araklamıştır.Kendi tasarımları var mı ? elbette.bunlarıda yazacağım

    Amerika çalmadı yani Almanya çaldı

    Sadece genetik bilimi değil tipta havacilikta cogu alanda hatta duble yollari bile bulan adamlar evet insanlar uzerinde gerceklestirildi ama direk insanlarda denendigi icin cokta faydasi oldu

    Hocam şaka mı yapıyorsun ciddi misin anlamadım.

    Her konuda her işte deney yaparken insan kullanmak daha iyi sonuç mu veriyor.İlk konuda verilenler abartma veya yalan şeyler içermiyorsa vahşetten başka bir şey değil.Yemişim böyle gelişimi.

    Canlı canlı kesip böbrek çıkartmak ne demek.Nasıl bir vicdandır.Hemde suçsuz günahsız çocuklara.Hadi askerleri milli güvenliğin için etkisiz hale getir de diğer ölümlerin,işkenceler ne için.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:13:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakko9 kullanıcısına yanıt
    yavaş gel seni küçük stalinci buraya yazılanların hepsi sonradan uydurulma hikayelerdir hiçbiriyle ilgili yazılı belge yoktur ve sahte nazi belgesi uydurmak sonradan hiç de zor olmasa gerek. En basitinden o gümülseyen çocuk var ya idam mangası karşısında öyle birşey yok sonradan uyudurulma şeylere inanmayın bir film sahnesi o.

    Bunca yalanı neden oluşturduklarını size anlatmak isterdim ama anlatsamda umrunuzda olmaz yalnız şunu unutmayın bu kazananların tarihi.

    Bizden ne diye bahsedecekler Bastian
    Bildiğim tek şey bu savaşı kaybsedersek bizden bir lanetliymişis gibi bahsedecekler Fredrich
  • Çok teşekkürler. Bilmediğim baya asker varmış.
  • Paylaşım için teşekkür ederiz, bayağa emek harcamışsın, belki tamamını okurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 24 Ocak 2016; 21:26:46 >
  • Hocam bilgilerin doğruluğu kesin midir acaba??
    Ben stalingrad savaşındaki olayı tam tersi olarak biliyodum yani paulus saldırmak istiyo ama hitler izin vermiyo diye...?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın ellerine ve gözlerine sağlık muhteşem derleme olmuş..

    KOnuyu Güncel tutalım bence..
  • Waffen-SS 'in yaptıklarını Wehrmacht'a yuklemekte sacma olur.Dogru bir yolda,yanlış uygulamalar kullanılmıştır.
    Bunu kabul etmek lazım,SS acımasız ve ceza çekmesi geren bir kurumdur ancak tek üzücü nokta cezalarının yahudiler tarafından verilmesidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rethekere

    Waffen-SS 'in yaptıklarını Wehrmacht'a yuklemekte sacma olur.Dogru bir yolda,yanlış uygulamalar kullanılmıştır.
    Bunu kabul etmek lazım,SS acımasız ve ceza çekmesi geren bir kurumdur ancak tek üzücü nokta cezalarının yahudiler tarafından verilmesidir.

    Wehrmacht zaten 3.Alman İmparatorluğunun silahlı kuvvetleriydi.SS ise daha politik ve belli ilkelere göre hareket eden (komut verilen) bir yapıydı.SS subayları Hitler selamı ile Wehrmacht subaylarını selamlarken Wehrmacht askerleri asker selamını kullanmaktaydı.Çok çeşitli SS tümenleri kurulmuştur,zaten ilk tümen LSSAH (Leibstandarte SS Adolf Hitler) adlı bir tümendi ve bu tümene girebilmeniz için çok ağırt şartlar vardı.Öncelikle saf bir aryan olmalıydınız(heybetli,mavi gözlü,sar saçlı ve 3 kuşağa kadar yahudi olmadığınızı kanıtlamanız gibi).Daha sonraları savaşın gidişatına göre birçok SS tümeni daha kurulmuştur.Zaten bu aranan ve öldürülen Alman askerlerinin çoğu SS kökenlidir.Wehrmachtın adı çok az katliama ve savaş suçuna karışmıştır çünkü komutanlar buna müsaade etmemiştir.Ancak 2.Dünya Savaşında olan her kötülüğü Nazilere yıkmak saçmalık ve taraflı tarihtir.Müttefiklerinde SSlerden aşağı kalır yanı yoktu,yani bütün müttefik uluslar ve onların askerleri birer 'kurtarıcı melek' değildir.En basitinden yalnızca Dresden bombardımanına (katliamı) bakmak bile yeterlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle..Hep yahudilerin fırnlarda yakılmasını söylerler ve yüzlerce film çektiler.
    peki ya Dresden de ne oldu? Duymayan o kadar cok kişi var ki hala..Yahudileri yaktılar evet ama öldürdükten sonra fırınladılar.Dresden de siviller cocuklar ilk defa denenen bombalarla DİRİ DİRİ yanıp parçalandılar..!! Araştırın bakın ne resimler var..
    Var mı bununla ilgili 1 tane FİLM..YOk..! Yahudi lobisi işte..Hep onlar masum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizza

    Aynen öyle..Hep yahudilerin fırnlarda yakılmasını söylerler ve yüzlerce film çektiler.
    peki ya Dresden de ne oldu? Duymayan o kadar cok kişi var ki hala..Yahudileri yaktılar evet ama öldürdükten sonra fırınladılar.Dresden de siviller cocuklar ilk defa denenen bombalarla DİRİ DİRİ yanıp parçalandılar..!! Araştırın bakın ne resimler var..
    Var mı bununla ilgili 1 tane FİLM..YOk..! Yahudi lobisi işte..Hep onlar masum

    Dresden şehrinin hiçbir askeri yada stratejik önemi yoktu,bombalanmasını meşru kılan hiçbir durum yoktu bu yüzden, ancak günlerce bombalanmaya devam etmiştir.Müttefikler bu saldırıyı 730 kadar bombardıman uçağıyla ve onların yanlarında eskort savaş uçaklarıyla yapmışlardır.Alman Hava Kuvvetleri ise (Luftwaffe) bu tarihte artık bitmiş vaziyette olduğu için (pilot ve uçak eksikliğinden dolayı) böyle geniş çaplı saldırıya karşı koyacak kuvvetleri yoktu.Bu bombalamada daha çok rastlanmamış ve yeni olan fosforlu alev bombaları kullanılmıştır/siviller üzerinde resmen denenmiştir.Aynı bombalar daha sonra Japonya'da yine sivil halk üzerinde kullanılmıştır.Bugün bu bombardımanları ve yapılan katliamları kahramanlık hikayeleri gibi öven insanlar vardır ne yazık'ki.Bu operasyonları onaylayan komutanlar ise bırakın yargılanmayı,kahraman muamelesi görmüşlerdir.Masum sivilleri bombalamak ne zamandan beri kahramanlık olmuştur tarihte? Daha detaylara inersek birçok rahatsız edici ancak bugün bahsedilmeyen olay vardır, Sovyet askerlerin Alman kadınlara yaptıkları gibi.



  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.