Şimdi Ara

Ne Kadar Güzel Eğitim Sistemimiz var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 Yılda 25 tane sistem değişti hala bir sistem oturtamadılar. Resmen 2019 dan sonra oluşacak durumu son 10 günde gördük cumhurbaşkanı çıktı teog kalkacak dedi teog kalktı üniversite sınav sistemi değişecek dedi bugün değişti.

    Şuan ki sistem çok mu güzel olacak acaba ? güzel olacaksa önce ki sistemi neden getirdiniz ?

    Şu ülkede 15 senede 1 gram bile ilerlemeyen tek şey eğitim resmen 15 yıldır gökten yere çakılıyoruz.

    yeni sistem dedikleride buymuş bakalım bu sefer nasıl olacak :

    Üniversite sınavında değişiklik yapılıyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç yeni akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada yeni üniversiteye giriş sistemine ilişkin bilgiler vermişti. YÖK yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı.

    YÖK'ten yapılan bilgilendirmeye göre, üniversite sınavında yapılacak değişiklikle YGS ve LYS ayrımı kalkacak.

    Öğrenciler, yükseköğretim programlarına sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları ile girecek. Toplam 4 puan türü olacak ve baraj puan uygulaması yine devam edecek. Belli alanlarda, uygulanan başarı sıralaması şartı da aranacak.

    Diğer önemli değişiklik ise puan türlerinde gerçekleşecek. Halen uygulanan 18 puan türünde azaltmaya gidilecek. Bunlar, çok az sayıda adayın girdiği dil puanı dışında, temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak fakat her bir puan türünde temel Türkçe ve temel matematiğin katkısı bulunacak. Yeni sistemde Türkçe ve matematik, bu sınavın merkezinde olacak.

    Biz bu kafayla gidersek daha çok sistem değiştiririz. Zamanında imam hatipler arka bahçemizdir sözü eden necmettin erbakan ın sözünden giden cumhurbaşkanımız bu sistem yüzünden eğitimde ne kadar geriye gittiğinin farkında değil ne yazık ki. Bizi imam hatipler değil FEN LİSELERİ ve MESLEK LİSELERİ kurtaracak.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.