Şimdi Ara

Nebülizatörü 30 dakika çalıştırabilecek UPS (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Astması olan bir hastamız var günde 4 veya 5 kez 5,er dakikalığına Nebülizatör makinasına bağlı olup ilacını alması gerekli elektrikler kesilince onun için sorun oluyor.
    Bazen 1 gün elektrik olmadığı oluyor kış günlerinde özellikle bu durum bölgemizde tahminimce yılda 5 veya 10 kez yaşansın elektrik olmadığı zamanlarda bu hastamız bir bilgisayar UPS ile idare olurmu görüşleriniz nelerdir almadan önce bi danışayım dedim veya nasıl bir UPS almalıyım?

    Nebülizatör etiketinde 1A 230V yazıyor buda saatte 230W tüketimi diye biliyorum
    eğer 850 VA / 480W bir UPS alırsam elektrik olmadığında 5,er dakikadan günde 4 veya 5 kez iş yapar diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nelerdir acaba?

    Bu arada Türkiyede satılan farkli bir cihaz öneriniz olursa bursadan akrabalarım aracılığı ile sipariş verebilirim hastamız ve ben Batı Trakya gümülcine'deyiz benim burdan alabileceğim sadece UPS

    Cevaplariniz ve yardimlarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gumulcine -- 5 Ekim 2015; 20:38:41 >







  • Ups değilde bi jenaratör alsanız daha iyi bir çözüm oşabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler
    hasta yaşlı karı koca 2 kişi yalnız yaşadıkları için jeneratörü tercih etmedim dışarı çıkıp jeneratörü çalıştırması onun için zor olabilir
  • Akülerin Volt ve Ah büyüklüğü süreyi belirler

    Cihazınız 230 wat harcıyor ise kesintisiz güç kaynağınızın aküsü 36 volt olduğunu kabul edersek,

    230/36=6,389 amper saat yapar yani 1 saat kesintisiz kullanırsınız demektir.

    Eğer 12 amper akü kullanırsanız elektirikler kesildiğinde 2 saat kullanırsınız

    24 amper akü kullanırsanız 4 saat olur.

    Kolay Gelsin
  • Merhaba;Öncelikle geçmiş olsun hocam.
    Cihazın üzerinde 1A yazması max.1A çeker anlamına gelir.Büyük ihtimal bu cihazın sarfiyatı daha düşük,yani daha az.Ama ne var ki sağlık çok önemli,en iyisi, en sağlamı, en güzeli tercih etmek doğru olur.
    Ör;cihaz sinüs şekli aramazdır,voltajı net 220V istemezdir ama arar,ister diyerek,biraz fazla harcama yaparak işi garantiye almak açısından;
    1.tavsiyem; 1 Kw.lık online UPS.
    Önemli olan çıkışta tam sinüs ve net 220V voltaj vermesi,sonrasında süre.Bu cihazı 2-3 yıl 40-50 dak. gibi çalıştıracağını düşünüyorum.Sonrasında aküleri eskidikçe süre kısalacaktır.2 yıldan bir akü yenilemekle problem kalkar.

    2. tavsiyem ise;Şarjlı tam sinüs inverter,,300watt yeterli gibi ama ben 600W devamlı,,,,1200W demeraj akımlı şarjlı tam sinüs inverter diyorum.Bunda extra masraf güce uygun kapasiteli akü almak.Ör;60AH bir akü alın süreyi 3-5 kat katlayın.Tabi bu jel akü olursa daha süper olur.

    İnverter markası konusunda çok bilgim yok,araştırıp iyisi ama uygun fiyatlısını umarım bulursunuz.Ama UPS tercih ederseniz;1Kw. online UPS markası;Tunçmatik yada İnform çok rahat iş görür.Pahalı APC marka almaya hiç gerek yok.




  • Cevaplariniz beni aydınlattı Teşekkürler

    Nebülizatörü biraz arastırdım ses dalgalarıyla (ultrasonik nebülizatör) ve Kompresörlü(jet nebülizatör) 2 çeşidi varmış sıvı haldeki ilacı buhara çeviriyor
    bu durumda malisert32 hocamın dediği gibi Büyük ihtimal cihazın sarfiyatı daha düşük olması gerekli

    1 Kw.lık UPS iş görür diye düşünüyorum almadan oncede anladığım kadarı ile cihazdaki akünün Ah değeri nekadar yüksek olursa çalışma süresi okadar uzun olacak

    INFORM GUARDIAN LCD SERIES 1000VA UPS fiyatı ve özellikleri uygun geldi
    Akü 2 x 12V 9Ah. 1000VA 600W
    rahatla iş görür diye düşünüyorum

    son bir soru sorayım konuyu çözüldü olarak imzalıyalım sonrasında
    UPS lerin bir çoğunda 7Ah veya 9Ah akü bazılarında ise 2x7Ah akü bulunmakta alacağım cihazdaki aküyü çıkarıp yerine 18 Ah akü taksam kullanım süresi uzar uzamasına ancak UPS bu aküyü şarj edebilirmi daha uzun surede edebileceğini biliyorum ancak UPS ye bir zararı olumu?




  • Harici akü yada akü kapasitesini artırma olayı önemli.Alacağınız UPS modeli kataloğunda bu ayrıntılı anlatılır.Kendi uygulamamda gördüğüm;
    1000VA Line-interaktif model UPS'nin orjinal aküleri 2x7A'di.Ben bunu 9Alik akülerle değiştirdim,şarj devresi yanmıştı.Ama online modeller ekleyeceğim resimdeki gibi farklı üretilir.Ör;resimde Tunçmatiğin katalok anlatımı var.Standart modelinde illa orjinal aküsünü kullanmalısınız çünkü şarj akımı 1A yazıyor.Ama uzun süreli modelinde 8amper şarj akımı varmış.

    Vel hasıl;standart modellerde kapasite artırımı zararlı olur,bozulabilir diye düşünüyorum.İlla akü kapasitesi artırılacaksa harici şarj devresi uygun düşer.Harici şarj devresi olduğunda problem olmaz,çünkü zaten bu UPS'ler fanlı ve termal kontrolludur.Yada UPS satın alırken, uzun süreli modeli almak kesin çözüm olacaktır.

    Not=resim eklemede hata var,eklenmiyor.
    2.düzeltme=Resim yüklendi.
    Standart modeli(kırmızı kare içine aldığım) 1A şarj akımı uzun süreli olan modelde 8A şarj akımı var.

     Nebülizatörü 30 dakika çalıştırabilecek UPS (Çözüldü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 5 Ekim 2015; 11:23:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egealtay

    Akülerin Volt ve Ah büyüklüğü süreyi belirler

    Cihazınız 230 wat harcıyor ise kesintisiz güç kaynağınızın aküsü 36 volt olduğunu kabul edersek,

    230/36=6,389 amper saat yapar yani 1 saat kesintisiz kullanırsınız demektir.

    Eğer 12 amper akü kullanırsanız elektirikler kesildiğinde 2 saat kullanırsınız

    24 amper akü kullanırsanız 4 saat olur.

    Kolay Gelsin

    Hocam deşarj eğrisini ve çekilen akımı gözden kaçırmışsınız sanırım. Teorikte 12 Ah'lik bir akünün 2 saat boyunda 6 Amper vermesi gerekirken, pratikte bu mümkün değil. Kapasite düştükçe verilebilecek akım üstten sınırlanmaya başlayacaktır.

    Saygılarımla....
  • Cevaplar sonrasında alacağım cihazın ne özelliklerde olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye ulaştım. Çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.