Şimdi Ara

Nede Olsa Avrupalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Nede Olsa Avrupalı


    Aslanlar gibi 0-1
    Udi ve Panningen’i güle oynaya geçen Cim Bom, Borussia Dortmund’u da devirmeyi başardı. Galatasaray'ın tek golünü Hakan Şükür attı: 0-1.
    10.07.2005


    Aykut, Mondi’yi aratmadı
    Hollanda kampında FC Udi’yi 3-1, Panningen’i 12-1’lik skorlarla geçen Galatasaray’ın dünkü adresi Almanya, rakibi Borussia Dortmund’du. Cim Bom, güçlü rakibi karşısında üstün bir oyun oynarken, gençlerin soğukkanlı oyunu, yeni transferlerin takıma alışmış görüntüleri dikkat çekiciydi. İlk dakikalarda Almanlar daha çok hücum ederken, 36. dakikada Aykut, Koller’in kafa vuruşunu çizgi üzerinden çıkardı. Devrenin bitimine dakikalar kala Hakan Şükür çok net bir fırsattan yararlanamadı.

    Cim Bom havasını buluyor
    İkinci devreye aynı kadroyla çıkan Aslan, golü bulmakta gecikmedi. 48. dakikada Necati’nin kaleciden dönen vuruşunu Hakan Şükür ağlara gönderdi. Sarı - Kırmızılılar, oyunun sonraki bölümlerinde ise daha kontrollü bir oyun sergiledi. Sıkça yapılan oyuncu değişiklikleri de oyunun temposunun düşmesinde önemli rol oynadı. İlk yarıda başarılı kurtarışlar yapan Aykut, maçın bu bölümünde de rakiplerine geçit vermedi. 90 dakikanın özeti ise şöyleydi: Galatasaray hazır değil, ama kıvamına geliyor.

    STAT: Krefeld
    HAKEMLER: Andre Stachowiak, Winumann Guido, Guzijan Delibor
    B.DORTMUND: 1 Weidenfeller **, 22 Krüska **, 4 Wörns ***, 21 Metzelder ** (24 Nizamettin Dk.85 ?), 17 Dede * - 14 Smolarek **, 10 Rosicky **, 23 Degen **, 6 Kriuge ** - 9 Koller **, 7 Bückley * (33 Gambino Dk.78 *)
    GALATASARAY: 12 Aykut ***, 33 Uğur **, 30 Yalçın ** (28 Cihan Can Dk.70 **), 2 Tomas ***, 16 Sinan ** (34 Sedat Dk.50 **) - 55 Sabri **, 20 Volkan ** (7 Ragıp Dk.82 *), 19 Cihan *** (29 Mülayim Dk.87 ?), 14 Altan *** (23 Zafer Dk.70 **) - 25 Necati ** (58 Hasan Kabze Dk.75 *), 9 Hakan Şükür *** (99 Ümit Karan Dk. 75 *)
    GOL: Hakan Şükür (Dk.48)
    SARI KART: Ümit Karan

    Sınavı geçtiler
    Cim Bom’un yeni transferlerinden Yalçın Ayhan ilk kez forma giyerken, Altan Sarı - Kırmızılı formayla ikinci sınavına çıktı. Yalçın, savunmada hatasız oynarken, Tomas’la uyumlu bir görüntü çizdi. Genç savunmacı Dortmund’un etkili santrforu Koller’e karşı başa baş bir oyun sergiledi. Orta sahanın solunda görev alan Altan ise hücumda oldukça etkiliydi. İlk yarıda Hakan Şükür’e gollük bir pas çıkaran deneyimli futbolcu, Kral’ın attığı gol öncesi Necati’ye müthiş bir ara pası verdi. İki futbolcu da ikinci yarıda kenara alındı.

    Cim Bom baş tacı
    Hollanda’da taraftarından büyük ilgi gören Cim Bom, Almanya’da da baş tacıydı. Maçın oynandığı Krefeld’e akın eden yaklaşık 10 bin gurbetçi, 90 dakika boyunca futbolculara büyük destek verdi. Özellikle kaleci Aykut’a yoğun ilgi gösteren taraftarlar, bir ara coşkunun dozunu kaçırıp, tribünde meşale yakınca, stat hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyarıldı. Karşılaşma bitiminde ise Sarı-Kırmızılı futbolcular, taraftarların hücumuna uğradı.

    Hakan Şükür’den Karan’a jest
    Geçmiş yıllarda sıkça sorun yaşadıkları ileri sürülen Hakan Şükür ve Ümit Karan’ın kamptaki uyumu dünkü maçta bir kez daha örneklendi. Maçın tek golünü atan Hakan Şükür, ikinci yarıda oyundan alınırken, yerini bıraktığı Ümit Karan’ın koluna pazubandı kendi elleriyle taktı. Kral’ın bu davranışı tribünlerdeki taraftarlardan da alkış aldı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.