Şimdi Ara

neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizin Sisteminize (buraya çok ağır olmayan kaliteli bir küfür gelecekti fakat iyi aile kuralları buna izin vermiyor sanki ilk küfrü elalemden öğrendik) isimli yazımı yazıyorum. Türkçe yazdım anlamayan mı var?

    Devletin varlık sebebi; kontrol ettiği topraklar üzerinde yaşayan insanların yaşama haklarını güvence altına almaktır. Bu haklardan birincisi sosyal haklardır ve olmazsa olmaz olandır. Sağlık,Güvenlik ve Eğitim sistemi olmayan bir devlet düşünün.... siz düşünün çünkü ben o devlette yaşıyorum.
    Hastanede randevu almak için gecenin farklı saatlerinde çeşitli akrobatik hareketler eşliğinde internetten veya telefondan zar zor, yani dereceye bile giremeden son sıralardan 10 gün sonrası için bir randevu almışım. Ama nasıl mutlu oldum.Memleketimiz çok gelişti diye içimden geçirmeler falan....Geçirmelere çok takılmayın.

    10 gün sonra.....

    Hastaneye gitmek için yola çıktım aracım yok yanlış anlamayın fakirlikten değil sadece doğaya egzoz gazıyla zarar vermek istemediğim için... tabi yersen. Yemediysen bil isterim fakirim kardeşim.

    Velhasıl kelam belediye otobüsleri ile yürüyerek yarım saatte gidebileceğim yol bir saat sürdü. Ucu ucuna yetiştim randevu saatime ama nasıl sevinçliyim nasıl mutluyum başarmış olmanın vermiş olduğu hazzı hiçbir şey vermez. Belki de verir bilmiyorum:)
    Ama doktorun muhayanesinin önünde extra bir kuyruk daha görünce Sevincimi kursağıma sıkıştırıp beklemeye başladım.
    Bir saat geç de olsa girdim ve ilgisizlikte master yapmış doktor takriben iki bilemedin üç dakika baktı ve anlamadım ben film çektir dedi. Bu arada sorunum; benden izin almadan çıkmış olan dişlerimin aynı başına buyruk tavırla çürümek istemeleri.
    Gittim film çekmeye tabi ilk filmim değil ama ilk günkü heyecanı hep koruyorum. Bu beni daha başarılı kılıyor.
    Röntgenin önü taziye evi gibi. Gerçekten öyle yani ilk gördüğümde herkesin ağzı elinde yanlışlık yok yani ağzını eline vermişler öyle görünce ; ölen kimin yakınıydı acaba diye düşünmeden edemedim. Tabi yarım saat kadar taziye evine uygun şekilde sessizce oturup bekledim. Sonra gulyabani kılıklı veya bu benim imgelemem öğlen molasına girdik dedi. Ama ben dedim içimden ve sonra yerimden hızlı adımlar ile belediye otobüsünün yolunu tuttum. Bu satırları size belediye otobüsünden yazıyorum. Konforu fena değil aslında şehirler arası yolculuk tadında ama bir farkla şehir içi. Bir saat sonra da sisteme katkı sağlamak için işe gideceğim çalışacak ve kendime bölümünü geçelim ama vatanıma milletime faydalı olacağım.

    Ben Devletim dediğim bu yapı için askerliğimi yaptım 1,5 yılımı verdim ve gerekirse Çan’ımı dahi verirdim. Vergimi % olarak değerlendirdiğinde bir iş adamından daha yüksek verdim. Onurlu ve dürüst olarak çalıştım ve hep daha faydalı olmak için çabaladım.

    Bizi özel hastanelere özel okullara gitmeye mecbur eden onurumuzu kırmak bizi insanlığımızdan çıkarmak isteyen bu düzeni kuranlara içimden küfrediyorum şimdi buraya yazarsam ayıp ama gizli yaparsam bişey olmaz değil mi ? 😉

    Emekçi kadınlar gününü hatırlayıp saygı ile anıyorum.Kadınların ve erkeklerin sosyolojik olarak ayrılmadığı,daha adil ve daha güzel bir dünya diliyorum.

    Dostçakalın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • quote:

    Dostçakalın.

    sağol kardeş sende. yukarda umarım küfretmemişsindir.çok uzun yazmışsın belli ki çok dolusun. takma bu kadar. ne anlattıysan haklısın. hak aranır eğer varsa.. aranıp ta bulunursa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.