Şimdi Ara

Neden Ceza Aldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uyarı durumu
    Uyarı durumu Neden: Kural dışı konu
    Son güncellenme: 19 Mart 2010; 23:29:06
    Son cevaplayan: Admin
    Uyarıyı veren: Admin
    Durum: Kapalı tarafından Admin
    Uyarı verilme zamanı: 19 Mart 2010; 23:28:46
    Onaylayan: Admin

    Bu konu hakkında: BİM de Günde 2 Milyon Kişi Alışveriş Yapıyormuş.
    Neden:
    Uyarı/ceza puanı:





    Uyarı bilgileri

    Adam Gibi Yürekli Ol
    Er

    Mesaj: 1

    BİM de Günde 2 Milyon Kişi Alışveriş Yapıyormuş. @ 19 Mart 2010; 22:23:34
    İndirim yaptıkça kâr rekoru kırıyor.

    Okumaya üşenenler için önemli maddeleri seçiyim.

    -BİM'de günde 2 milyon kişi alışveriş yapıyormuş.(1,9 milyon)
    -BİM in geçen yıla oranla net karı %86 artmış.
    -Fasta 40 mağaza açmışlar yıl sonuna kadar 65 e çıkıcakmış.
    -Kar marjları %6 imiş bu yıl %5 e düşürüceklermiş.
    -Toplam mağaza sayısı : 2675

    BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu geçen yıl yüzde 86'lık artışla 212,9 milyon TL net kâr elde ettiklerini ve yüzde 25 büyüme kaydettiklerini açıkladı.

    Geçen yıl açılan 343 yeni mağaza ile 1.200 kişiye ek istihdam sağlandığını vurgulayan Dortluoğlu, 2010 hedeflerini de şöyle aktardı: "Bu yıl yaklaşık 130 milyon TL yatırım yaparak 300'den fazla yeni mağaza ve 3 yeni bölge deposu açmayı planlıyoruz. Yaklaşık 1.500 kişilik ek istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Gayet başarılı bir büyüme gösterdiğimiz Fas'ta ise 40 yeni mağaza açarak, bu ülkedeki mağaza sayımızı 2010 sonu itibarı ile 65'e çıkarmayı öngörüyoruz." Dortluoğlu, 2010 yılı için ciroda yüzde 25 oranında, satış alanında yüzde 12'lik büyüme ile 220 milyon lira kâr hedeflediklerini fakat kâr marjlarını daha düşük tutacaklarını kaydetti. Dortluoğlu, "Her zaman kârımızı da ciro oranında artırma hedefimiz var ama tüketiciye daha ucuza ürün sunabilmek için net kâr marjımızı düşüreceğiz. Bu, tamamen düşük fiyat politikasıyla ilişkili, bilinçli bir fiyat indiriminden kaynaklanan düşmedir. Geçen yıl yüzde 6 olan kâr marjımız 2010'da yüzde 5 olacak. Düşük marjlarımız yanında verimliliğimizi artırarak hedeflediğimiz kârlılığa ulaşacağız." dedi. 2009'da satışlarının yüzde 25 artmasına karşın kârın yüzde 86 artmasını maliyetlerdeki tasarrufa bağlayan Dortluoğlu şöyle devam etti: "Kriz döneminde gıda fiyatlarındaki düşüş ve tasarruf tedbirlerimiz sayesinde maliyetlerimiz düştü, bunu fiyatlarımıza da yansıtıyoruz. 2010'da düşük kâr marjıyla fiyatlarımızı daha da düşüreceğiz."

    Haluk Dortluoğlu, markaları ürünlerdeki reklam ve pazarlama maliyetlerinin özel markalı ürünlerde bulunmaması sebebiyle düşük fiyatlarla kaliteli ürünlerin tüketicilerle buluştuğunu dile getirdi. Dortluoğlu, Türkiye'nin BİM modelini çok sevdiğini ifade ederek, diğer perakende mağazalarına kıyasla çok daha az ürün bulundurduklarını, böylece bu ürünlere konsantre olarak kalitelerini yüksettiklerini söyledi. BİM mağazalarından her gün 1,9 milyon tüketicinin alışveriş ettiğini hatırlatan Dortluoğlu, uygun fiyat politikalarıyla küresel krizin tüketiciler üzerindeki etkilerinin tahammül edilebilir boyutlara çekilmesine katkıda bulunduklarını kaydetti ve ekledi: "Düşük fiyatlarla enflasyona karşı mücadeleye destek veriyoruz. Piyasayı da bu yönde etkiliyoruz." BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise sadece Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de mağazalarının olmadığını söyledi. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde girilmedik il kalmayacağını belirten Aykaç, Fas dışında araştırdıkları ülkeler olduğunu ve birkaç yıl içerisinde bu ülkelerden birine yatırım yapma kararı alacaklarını açıkladı.

    GÜNDE 1,9 MİLYON KİŞİ GELİYOR


    Net satış: 5 milyar 323,4 milyon TL
    Net kârı: 212,9 milyon TL
    Çalışan sayısı: 14.904
    Mağaza sayısı: 2.675
    Günlük alışveriş yapan kişi sayısı: 1,9 milyon
    2010 yatırım hedefi: 10 milyon lirası Fas'ta olmak üzere toplam 140 milyon lira
    Perakende sektöründe ciro büyüklüğüyle 2. sırada.







  • Konu dışında Bim ile alakalı konu açmak yasak. Ceza alma sebebiniz bu olsa gerek.

    Ama bu mesaja haber linkini yollasaydınız cezalandırılmama konusunda işinize yarayabilirdi. Artık ceza aldığınız bir önemi kalmadı sanırım. Bu haberi iyi niyetli açtığınızı göz önüne alacak olursak ve güncel bir haber olduğunu düşünecek olursak uyarı hak eden bir konu değil.

    ---------------------
    Dipnot: Ben hukuk öğrencisiyim yani bu işin özel eğitimini alıyorum...
    Ama Dh yöneticileri profesyonel değil. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.