Şimdi Ara

NEDEN MARKA GİYİNİRİZ? içten bi muhabbete girelim mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece t-shirt bit pazarından alınabilir bence. Markalı t-shirt leri de 20 milyon hatta 10 milyon gibi rakamlara bulmak mümkün indirim zamanları. O zaman anlamı kalmıyor.

    Ayakkabı zaten marka olmak zorunda bence. Çünkü hem ayağa tam uyması yani rahatlık hem de dayanıklılık söz konusu. Palto desen 3 senede 1 alınan bişi, ve kışın sürekli üzerinde. O da marka olmalı. Pantolonun yakışanını bulmak zor, o yüzden marka derim. Zaten 2-3 tane favori pantolonunuz olur topu topu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: oeste

    Marka giyinirim çünkü marka kaliteli ve uzun ömürlü oluyor,Marka giyinmek gittiğim mekanlarda,okulumda,arkadaş ortamında itibar sağlıyor ,dış görünüş çok önemlidir insanların size olan bakış açısını belirleyen etkenlerden büyük bi bölümünü oluşuturur ...




    +1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 14 Ekim 2008; 1:05:42 >




  • ben marka giyinirim ama gidip tiki tiki şeyler almam...

    rahatıma düşkünüm.. ayakkabıda superstardan başkası yalan benm için..

    daha uzun dayanıyor..

    geçen gün adidastan gayet sade gri/siyah arasında bir ton.. sadece adidas işareti var küçük bişe ona 95 lira para saydım ama 2yıl giyerim 1 yıl garantisi var ayrıca...

    kotları pazardan al rengi soluyo.. git rodi den al kaç kere yıka aynı renkte..

    tişört -kazak olaylarında ise cidden tasarım farkı var onun için marka alıyorum..


    markalı ürünleri tercih etmemin sebebi..
  • Tabiki kalitedir yani bahanesi olur mu bunun? Bir pazar malına bak bir de kaliteli bir markanın ürününe.
  • geçen bayram 100 ytl ye kot aldim colinsmiş markasi hayatimda bu kadar paraya kot almamistim ama mecburiyetten bi yere girmistim cok güzel bi kottu herseyi ayarladik beden ivir zivir fiyata geldi 127 ytl indirimde yok ciktik ordan colins e girdik ordada begendim fln 100 ytl dediler mecbur aldik ama su ana kadar aldigim kotlardan cok daha güzel. Markasi parasi hiç önemli deil ama güzel gözüksün yeter.. Mesela polar aldim 20 ytl ye Nike nin çakmasi Gs poLari aLdim Çakmasi bide ayakkabilari hep nike adidas alirim cunku ayakkabilari genelde hali saha alirim ve beyaz renk alirim nike ve adidaslarda güzel ayakkabilar var




  • Bendede marka takıntısı var nededini bilmiyorum hayatta çakma birşey giyemem
  • Kaliteli ürün almanın en büyük avantajı müşteri memnuniyetidir. Ankara Polo dan aldığım T-shirt ün 2 aylık kullanımım sonucunda yan tarafında küçücük bir dikişi açıldı ki normal şartlarda farkedilmesi çok zor. İzmir Agora polo ya götürdüm ve 2 ay önce aldığımı, küçük bir dikişinin attığını söyledim. Ürünü aldılar incelemeye gönderdiler. 5 gün sonra telefon açtılar, ürününüzü iade aldık mağazamıza buyurun yerine istediğiniz alışverişi yapın diye. Dandik bir firmadan almış olsaydım muhtemelen 2 ay kullandığım ürün komple sökülmüş olsa bile geri almazlar üstüne beni döverek dükkandan atarlardı.

    Yine ayrıca kaliteli ürün almak uzun ömürlü olması açısından çok önemli bir unsur, Camper'ın ayakkabıları 300 liraya yakın ama 10 yıl rahat kullanırsın o ayakkabıyı.

    Marka kısmına gelirsek, satılan her şey illaki bir markadır. Ama iyisi var kötüsü var. Her markada her alanda iyi değil. Mesel Locoste bilinen pahalı bir markadır ama ayakkabıları o kadar da kaliteli değildir. Aynısı dockers içinde geçerlidir. Ama gömlekte gerçektende iyi üretim yapıyorlar. Lacoste T-shirler gerçektende çok kullanışlı.

    Sonuç olarak İyi giyinmenin insanlar üzerindede ciddi anlamda olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Size karşı dvranışlarını gerçektende etkiliyor. İnsanlar ilk kez gördükleri insanlar hakkında ilk düşüncelerini dış görünüşle verirler. Şimdi diyeceksiniz ki "Ne insanlar var üzerinde elbisesi yok, Ne elbiseler var içinde adam yok." Malesef böyle olan insanlarda yok değil. Herşeye karşın insanlar iyi giyimli insanlara çok daha farklı yaklaşımda bulunuyorlar. Bende elimden geldiğince bu faktörleri göz önüne alarak iyi giyinmeye çalışırım.

    Özetleyecek olursak iyi marka demek:
    1. Müşteri memnuniyeti
    2. Uzun önürlü ve kaliteli ürün
    2. Prestij

    Saygılar...




  • İnsanların hayat felsefesi ile alakalı bir durum...Kendi kimliğini oluşturması ile alakalı...
  • ayakkabı ve mont ta markalı alırım.çünkü kaliteli olurlar.ama bir kot veya tshirt için kalite aramam sadece kumaşın güzel ve biraz da sade olması kafidir.
    bişey daha söyleyeyim.burda reklam yapmış gibi olmayayım ama:
    şimdi adidas ve jump spor ayakkabı (kramponlar hariç) halısaha spor ne düşünürseniz tüm pabuçlar aynı fabrikalarda üretilir.eğer bakarsanız iki firmanın ayakkabılarına aynı olduklarını görürsünüz.hem içi hemde dışı aynı malzemeden imal edilir. sadece küçük detaylar ile 2 firma ayakkabıları birbirinden farklı görünür.
    şimdi aynı ayakkabı adidas 80ytl jump 50ytl. burda işte marka takıntısı ortaya çıkar.ayakkabının kalitesi üretildiği fabrika aynıdır.hani makineden ilk çıkan jumpsa ardından adidas çıkar gibi.aynı üretimdir.işte bu fiyat farkı tamamen marka özentisine hani markalı giyiniyorum bak gibisine geliyor




  • Marka olduğu zaman malın belli standartları olur.
    MArka, malının arkasında durur, güven verir....
  • Marka almamın birkaç sebebi var. Özellikle ayakkabı , pantolon , montta marka almaya dikkat ediyorum. Daha kaliteli olması ve tabikide ürün sonrası destek için marka en iyisi.
  • Marka diye tabir ettiğimiz bir malı almaya gittiğinde çalışanlar isteğine göre yardımcı olur gerekirse başka bir şubeden getirtir defolu ise değiştirir..
    Fakat diğer yerlerden alıcağınız bir üründe kendin seçersin artık şansına iyi veya kötü ne çıkarsa

    Ayrıca marka genellikle daha kaliteli olur ilk görüşte fark edilmeyebilir fakat markalı ürün daha zor yıpranır daha uzun süre dayanır diğer ürünlerin kullanım süresi en fazla 3 aydır(ortalama)
    Markalı ürünün ggenel çizgisi daha güzel olur sürekli modaya uygundur ve istediğin ürünü rahatça bulabilirsin

    Ben marka alıyormuyum ayakkabı ve mot çeşitlerinde evet ama diğer ürünlerde markalı alıcak kadar geniş bir bütçeye sahip değilim alabilirmiyim evet ama markalı bir ürün almak için bu hafta sonu gezme paramıda harcamam
  • ben pek bişey beğenemiyorum. Ama belli başlı markalar var bunlar her zaman iyi oturuyor üstüme ve güzel duruyor. Yanı öyle olduğunu düşünüyorum. Kaliteli mal üreten bir çok firmanın güzel ürünleri vardır ama bunları bulma becerisini gösteremiyorum
  • ayakkabılarımı her zaman marka alırım. Hem daha şık hem de daha dayanıklı.
    kıyafetlerimde çoğunlukla marka olur. (donlarım hariç )
    Marka almamın sebebi daha dayanıklı olmasıdır.
    ama diesel- lacost gibi parasını hak etmeyen markalara para vermek de saçmalık bence. mesela bir kot pantolon 200 YTL diesel de. ;Ama levi's da 70-80 liraya hemen hemen aynı kalitede bir ürünü alabiliyorum.
  • Ayakabıda kesinlikle taklit veya fason ürün tercih etmem. Hem sağlıklı olmuyorlar hem de dayanıklı.

    Giyim de ise günlük kıyafetlerimden bazılarını sosyete pazarlarından veya ucuzluklardan temin ederim ama onlarda da çok ucuza kaçmam. Sweatshirt ve t-shirt'lerimin ve evde giydiklerimin yarısından fazlası sosyete pazarlarındandır. Bunun dışında kot pantolonlarda en az Collezion'dan giyinirim. Levi's'ı eskiden çok alırdım ama şimdi Mavi'den alıyorum.

    Spor giyimde ise taklit ve fason bulunmadığı için marka alıyorum ki fason olsa bile yine almam. Spor giyimim Asics'ten başlar.

    Markayı genelde kaliteli olduğu için tercih ediyorum.
  • kesinlikle kaliteli olduğu için diğer durumlarda aldığım şeyleri çok kısa süre kullanıyorum. az parada versem sonuçta oda heba oluyor.çok vereyim çok giyeyim.
  • evet,yorumlar güzel,benzer,ortak yönleri:kalite

    tabii ki insanların yalan söyleyecek hali yok,herkes her tip ürünü az ya da çok kullanmıştır,ve kararını markadan yana vermiştir...


    ama şu,belki de en tatmin edici cevaptı:


    quote:

    Orjinalden alıntı: irish

    Marka olduğu zaman malın belli standartları olur.
    MArka, malının arkasında durur, güven verir....



    standartlar,güven...kesinlikle...

    ona inanıyosun,kumaşına inanıyosun,tasarımına güveniyosun,dizaynı belki çok beğenmesen de toplumdaki ortak moda beğenisinin,o yeni sezon tasarımlarından yöne olacağını bildiğinden,alıyosun...

    kesinlikle...
  • Ben tasarımları beğendiğim için alıyorum yani marka farketmez,lacoste,abercrombie&fitch,qutleet,mavi,tomy hilfiger vs vs gibi markalar tasarımları güzel yapıyor.Ancak o dediğiniz ucuz olanları tasarımları insanı epey etkilemiyo sorun bundan kaynaklanıyo aynı tasarımları yani etkileyecek bir tasarım yapsalar alırım da ama yok yapmıyorlar.Yani Türk tekstilinde bazılarında moda tasarımcısı yok sanırım.
  • şık giyinmeyi sevdiğimden marka
  • Arkadaşlarıma hava atmak için marka
  • Marka giyinmek kimilerine göre bir gerekliliktir, kimilerine göre ise gösteriş!

    İş, sosyal şartlar ve yaşam alanı gereği "marka" tabir ettiğiniz biçimde giyinen insanları anlayışla karşılamak gerektiği düşüncesindeyim. Ancak, imkanlarını zorlayarak ya da imkanı olsa dahi "gösteriş" için "marka" tabir edilen şekilde giyinen kişiler eleştirilebilir. Ancak ne olursa olsun sonuçta kişisel tercihtir ve kimseyi ilgilendirmez.

    Bazı insanlar bastırılmış duygularını ya da özlemlerini bir şekilde ifade etmek zorundadır, ikinci verdiğim örnek bu bağlamda da yorumlanabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.