Şimdi Ara

Neden Muhammed böyle bir şey yaptı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

    Olayin ceza sisteminin gunumuz ile uygunlugunu konusmuyoruz burda.Simdi kolelikten dem vuranlar neden tam olarak yasaklanmadi veya yasak neden tam olarak belirtilmedi diyor.Yasaklanmistir ve bu Kur'an da insan insandan ustun degildir seklinde ayet olarak veya Peygamberimizin veda hutbesinde deginilmistir.Bugun Hirsizligin,Zinanin cezasi varken almis basini gidiyor mu? Evet.Hani Suudiler cok iyi biliyor ya dini orda krallarin alkolu,zinasi suyu buyu var mi? Evet.Demek ki bir seyin kesin olarak belirtse bile insanlar tarafindan tutulmasi onemlidir.Insanlar kole olarak kullanilmislar ee bu da yasaklanmadigini gosterir zihniyeti yanlistir.Orda insan insandan ustun degildir,ustunluk sadece takva iledir diyorsa ve halen bu yapiliyorsa kalkip temcit pilavi gibi "kolelik bidi bidi" soramazsiniz.Yasaktir,yasaklanmistir.
    Bunlarin yaninda kapitalist duzenin getirdigi modern kolelikten kimse konusmuyor.Yani eskide kole olunca sahibinin yaninda yatiyordun simdi kendi evinde yatiyorsun ne farki var? Arap toplumunu kolelik konusunda elestiren modern Dunya ortada.Butun sirketlerin Cin e yigilmasi 1-2 dolara insanlarin calistirilmasi kolelikten cok daha asagilik bir eylemdir.Yok Avrupa bunu asmis yok bilmem ne.Almanya zamaninda Turkler e gelin calisin dedi daha sonra Bulgar,Polak vs ulkelere aynisini yapti simdi ise Suriyeliler e.Peki eski kullandiklarini ne yapiyor.Eger kisiler hicbir sap olamamislarsa Hukuk cercevesinde burnundan getiriyor.Saati 3-5 euro ya eskiyi calistiyor, e adam bakiyor bu sartlar da sistem zor ya devam ya uckagit ya da ulkesinr geri donuyor.Bu kolelik degil mi yani?
    Ee Evrensel hukuk koleligi niye yasaklamiyor?/yasaklamadi?

    Köle muhabbeti demode oldu. İslamda önü kesilen bir kavram. Aslında meseleyi derinden düşünseler içinden çıkabilirler ama kıyısından bir iki şeyden bahsedip işte yasaklanmadı diyorlar. Yahu kölenin kavramını değiştirdi Kitabullah daha ne olsun. Emirlerin ve yasakların egemen olduğu muttakin bir insanın kölesi o bahsedilen köle gibi olamaz. Hmm kölen mi var ozaman islamın şartları, emirleri, yasakları ve öğütleri şunlar şunlar. De hadi kölen olsun ve itip kakabilesin yada adaletsiz davranabilesin.

    İnsan arasındaki derecenin ALLAH katındaki takva durumu ile sabit olduğunu söyleyende bu din; kul hakkı, zina, yalan, gıybet, zulmü,fitne, cinayet, adalet.... uzayan yasaklar ve bir müslümanın nasıl olması gerektiğini açıklayan Allah azze ve celle. Bu çerçevede oluşacak bir köle, günümüzün standart insanı olan ( modern köle) kimsenin olduğu durum. Velevki modern kölenin bile üstleri olan bir dönemdeyiz.


    Kölelik yasaktır dense, onada kulp bulunur. Yahu o kadar adamın bir anda düzenini bozdular şunun usüllü yolu yordamı yokmuydu, toplumu bir anda etkilemeyecek ve hissettirmeyecek bir şekilde önüne geçselerdi ya. Bla bla bla :)


    He alsınlar günümüzde kölelik ilginçtir ki bu habere rastlamıştım bu konu iyi oldu. Haber çok ilginç!

    quote:


    Nepal'de depremzede çocuklar 'köle' olarak satılıyor
    8 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan 2015 depremi sonrası o ülkede insanlık dışı bir olay yaşanıyor. Yaşları 10-13 yaş aralığındaki çocuklar 'köle pazarı'nda zengin İngilizlere satılıyor...


    Nepal depreminden kurtulan çocuklar, köle ticaretinden kaçamıyorlar. İngiliz The Sun gazetesinin ortaya çıkardığı bu araştırmada, Hindistan’ın Punjab eyaletine getirilen aralarında Nepal depreminden kaçanların da bulunduğu çocuklar karaborsada 5 bin 250 İngiliz sterlini (21 bin lira) karşılığında satılıyor.

    İngiliz aileler, İngiltere’deki evlerinde modern köle olarak çalıştırmak için bu çocukları satın alıyor.

    Gazetenin gizlice kameraya aldığı köle tüccarı Makkhan Singh, çocukları satarken “Nepalliler ev işlerinde ve yemek yapmada çok iyidir. Üstelik onları satın alırsanız kimse onları bulmak için peşinizden gelmez" diyerek pazarlık yapıyor.


    8 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM:

    10-13 yaş aralığındaki çocukları fakir ailelerden satın aldıklarını belirten Singh, “Hindistan çocuklarla dolu, Nepal yıkıldı ve bütün Nepalliler buraya geldi ekmek alacak paraları yok” diye ekliyor.

    Makkhan Singh, çocukların birkaç yıl Hindistan’da eğitildiğini ve ardından İngiltere’ye gittiklerini anlatıyor ve “8 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce birçok çocuğu İngiltere’ye gönderdik. Eğer çocuğu İngiltere’ye götürmek istersen bunun için beklemen gerek, bu ayarlamaları da yapıyoruz ama bunun için daha fazla ödemen gerek” diye belirtiyor.

    Pazarlığın uzamasından sıkılan köle tüccarı, elinde satması gereken 20 çocuğun daha olduğunu ve normalde bir satışın 5 veya 10 dakika sürdüğünü ifade ediyor.


    25 nisan 2015 tarihinde Nepal’de yaşanan 7.3 büyüklüğündeki depremde 8 binden fazla kişi ölmüş 3.5 milyon insan evsiz kalmıştı.


    İNGİLTERE’DE 13 BİN MODERN KÖLE VAR

    İngiltere’re İçişleri Bakanlığı’nın 2015 yılında yaptığı bir araştırmaya göre, ülkede modern köle olarak çalıştırılan insan sayısı 10 bin – 13 bin arasında olduğu ortaya çıkmıştı.

    Bakanlık beklenenden 4 kat daha fazla çıkan bu sayı karşısında 2015 yılında Modern Kölelik Yasası’nı çıkartarak yaptırımları ağırlaştırmıştı.




    KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/nepal-de-depremzede-cocuklar/dunya/detay/2220945/default.htm





    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte bak dediğime geliyorsun bunu bile netten kopyala yapıştır yaptın ama ben sen haklısın deyip bu konuda sizin ikinizin arasından çekiliyorum işgal etmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

    Aranızdaki muhabbete değinmedim dikkat edersen sadece karşındakine bilim adamı kesilmeni eleştirdim sende celal gibi bilimsel camiada ses getir saygın dergilerde makale yaz atıf al sende bişeyler koy ortaya ozaman sende onun gibi konuş googleden bakıp buraya yazarak bu iş olmaz bunu diyorum.

    Burada sanılıyor ki boş beleş yaşıyoruz. Benim ne okuyup ne okumadığımı neyi bilip bilmediğimi kimse bilemez. Millet dizi izlerken belgesellerle makalelerle birşeyler okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Yanlış birşey söylersek yanlışlanması çok hoşuma gidiyor öyle değil dediği şeye daha fazla yoğunlaşıp doğruyu buluyoruz.

    Ben kendimi gayet iyi biliyorum. Birinin demecini veriyorum bu adam elbette fikir beyan edecek çünkü felsefe bir düşünce sanatıdır.

    Celal Şengöre şunu bilmiyorsun de bakalım sana ne diyecek der iken sıkıntı yok çoğu şeyi bilir. Ama fikrine uymayan biri varsa onu da nereden bilsin der geçer.



    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeş senin yazdıkların gibi olmadığına eminim. eğer birgün bir kanıtın olursa getir önüme koy, canımı al sesimi çıkarmayacağım. ayrıca zannetme ki araştırmadan etmeden, duyduklarımla böyle konuşuyorum. hiçte öyle değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebellion kullanıcısına yanıt
    Kuranın hiçbir yerinde atmosferden bahsedilmiyor. Dünya seması olan 1. katmanda, yıldızlar bulunur.
    zeyyena süsledi. Kelimesi yerinede farklı biçimde "görünür kıldı" kelimesi kullanılabilirdi. Fakat kullanılmamış.
    Ayrıca atmosfer 5 katmandır. Biraz daha zeki müslümanlar, atmosfer iddaasından vazgeçti zaten.
    Herneyse, kuranın dünya seması demekle, Dünyayı merkeze aldığı gerçeği gözden kaçmıyor. Buda büyük bir çelişki.
    Dünya uzayda herhangi bir yıldızın herhangi bir gezegenidir. Kuranın yazıldığı zamanda Gezegen denen kavramı araplar bilmiyordu. Demek Allahta bilmiyormuş.
    Ortaçağ Dünya merkezli Evren modelinin ürünü olan bu dinin, buradanda frikik vermesi normal.
    Bütün dünya biliyor bilimle çeliştiğini, bi siz kabul edemiyorsunuz :https://wikiislam.net/wiki/Scientific_Errors_in_the_Quran


    http://www.kuranmeali.org/ girip, en işine gelen manayı seçmişsin.
    Nedense, 11. ayeti görmeden gelmişin.

    10 ayete olan eylemden SONRA 12 VE 13 ayetteki olaylar oluyor.


    Fussilet 10
    quote:

    O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.
    (Burada zaten yeri yattığı için, bu ayette dağlarıda yaratıyor.)
    Fussilet 11.
    1. summe : sonra
    2. istevâ : istiva etti, yöneldi
    3. iles semâi (ilâ es semâi) : semaya
    4. ve hiye : ve o
    5. duhânun : duman, buhar halinde
    6. fe : sonra
    7. kâle : dedi
    8. lehâ : ona
    9. ve li el ardı : ve arza, yeryüzüne
    10. i'tiyâ : ikiniz gelin
    11. tav'an : isteyerek
    12. ev : veya
    13. kerhen : kerih olarak, istemeyerek
    14. kâletâ : ikisi de
    15. eteynâ : biz geldik
    16. tâiîne : isteyenler olarak (isteyerek)
    Fussilet 12.
    1. fe : böylece, artık (Arapçada FE bağlacı VE anlamına gelmez. Sebep-Sonuç ilişkili bir ardıllık belirtir.)
    2. kadâ-hunne : onları kada etti, yarattı, tamamladı
    3. seb'a : yedi
    4. semâvâtin : semalar, gök katları
    5. fî yevmeyni : iki günde
    6. ve evhâ : ve vahyetti
    7. fî : de
    8. kulli : her, hepsi
    9. semâin : sema, gök
    10. emre-hâ : onun emri
    11. ve zeyyennâ : ve süsledik
    12. es semâe : sema, gök
    13. ed dunyâ : dünya
    14. bi mesâbîha : lâmbalarla, kandillerle
    15. ve hıfzen : ve muhafaza ederek, koruyarak
    16. zâlike : işte bu
    17. takdîru : takdiridir
    18. el azîzi : azîz, üstün ve güçlü olan
    19. el alîmi : en iyi bilen


    MULK-5
    quote:

    Andolsun ki, Biz o dünya göğünü takım takım kandillerle donattık ve onları şeytanlar için atmalar (atış yapılan mermiler) yaptık; ayrıca onlara o çılgın ateş azabını hazırladık.

    Senin Allahının, yıldızları sadece şeytan taşlamaya yarıyor. Gezegen oluşturmaya yaramıyor.

    ingilizcen varsa, türk ateist sitelerinden daha mantıklı çelişki iddaaları var.
    https://wikiislam.net/wiki/Scientific_Errors_in_the_Quran
    bu adrestekilere cevap ver bakalım.

    Bundan sonrada anlamayacaksan, senden ümidi kesiyorum artık.
    Gerçeği kabullenemiyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

    İşte bak dediğime geliyorsun bunu bile netten kopyala yapıştır yaptın ama ben sen haklısın deyip bu konuda sizin ikinizin arasından çekiliyorum işgal etmiyorum.

    Tamam aferin kardeş büyük laf attın bana, artık çekilebilirsin.
    Anlayasın ve direk erişesin diye, wikipediden kaynak gösteriyorum.
    Sana bir kitapdan kaynak göstersem, sanki açıp bakacaksın, doğrumu diye?
  • rebellion kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya tüm sorun kibirden kaynaklı ama kabul etmiyorlar.
  • Bak hala beni tanımadan etmeden zaten kitap okumayacaksın diyerek egonu ve kibirini konuşturuyorsun ayrıca benim laf atmak gibi bir amacım yok demek ki sen bu amaçla yazıyorsun burada bunu ben değil kendin itiraf etmiş oluyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

    Aranızdaki muhabbete değinmedim dikkat edersen sadece karşındakine bilim adamı kesilmeni eleştirdim sende celal gibi bilimsel camiada ses getir saygın dergilerde makale yaz atıf al sende bişeyler koy ortaya ozaman sende onun gibi konuş googleden bakıp buraya yazarak bu iş olmaz bunu diyorum.

    Burada sanılıyor ki boş beleş yaşıyoruz. Benim ne okuyup ne okumadığımı neyi bilip bilmediğimi kimse bilemez. Millet dizi izlerken belgesellerle makalelerle birşeyler okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Yanlış birşey söylersek yanlışlanması çok hoşuma gidiyor öyle değil dediği şeye daha fazla yoğunlaşıp doğruyu buluyoruz.

    Ben kendimi gayet iyi biliyorum. Birinin demecini veriyorum bu adam elbette fikir beyan edecek çünkü felsefe bir düşünce sanatıdır.

    Celal Şengöre şunu bilmiyorsun de bakalım sana ne diyecek der iken sıkıntı yok çoğu şeyi bilir. Ama fikrine uymayan biri varsa onu da nereden bilsin der geçer.




    Okumanız, ve belgesel izlemeniz iyi birşey. Lütfen daha fazla okuyun ve öğrenin.

    Bir konuda , sen bilim adamından çok mu bileceksin demiştiniz. Hatırlatıyım.

    Celal şengör dediğiniz adam , türkiyenin en büyük bilim adamıdır.
    Ve bu adam müslüman değildir ve sizinle aynı görüşte değil. Kuranın uydurma olduğunu düşünüyor.

    Eğer herşeyi en iyi bilim adamlarının bildiğini düşünüyorsanız, buyrun sizde islamın uydurma olduğuna inanın.

    Fakat gerçeği başkaların öğrenemezsin. Önce gerçeği öğrenmen gerekir ki kim haklı anlayasın.

    Ben Celal şengör reddetdiği için ,islamı reddetmiyorum.
    Fakat sizde Caner Taslaman inandığı için, inanma havası var gibi geliyor bana.

    Onun için gelin birbirimizi anlamaya çalışalım. Kendimiz karar verelim.
    Alıntıladığınız arkadaş gibi birbirimizi karalamaya çalışarak, doğruyu bulamayız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

    Bak hala beni tanımadan etmeden zaten kitap okumayacaksın diyerek egonu ve kibirini konuşturuyorsun ayrıca benim laf atmak gibi bir amacım yok demek ki sen bu amaçla yazıyorsun burada bunu ben değil kendin itiraf etmiş oluyorsun.

    Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı
    Carl Sagan

    Bu kitapda, bir sayfasında çok iyi tanımlıyordu, bilimin ve bilim adamının ne olduğunu.
    Buyur kitabın tamamını oku. Ondan sonra tartışalım.

    Senin aşağılamana ve karalamalarına karşı çıkmam, kibirli olduğum anlamına gelmez.
    Bana cahil dersen kendimi savunurum , bu kibir değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 5 Nisan 2016; 17:23:05 >
  • Eleman millete adam ol, insan ol, biraz ogren gibi laflari kullaniyor birde ustune karşı taraf demiş gibi ayak yapıyor. Ibretlik bu cocuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    kafir,
    tecavüzcü, zinacı, kötü ATEİST,
    kuran okumayan hiçbirşey bilmeyen cahil,
    ibretlik çocuk,
    uğraşmayın şunla,
    sen ne biliyorsun cahil ,

    tarzı mesajlara elimdem geldiğince kibar bir şekilde cevap veriyorum.
    Ve bütün mesajlarım anlayanlar için bilgi içeriyor.
    İşine gelen yerleri, hakaret olarak algılaman,diğer yerleri görmemen , zaten senden beklenen bir hareket.

    Boş ve sadece hakaret içeren mesaj yazıp, konumu kirletme. Git Konu/Dışı ve Gereksiz/mesaj bölümde takıl.
    Felsefe , hakaret etme ve sadece boş şeyler yazıp milleti öfkelendirme bölümü değil.
  • Merak etme konulari takip edenler kimin hakaret ettigini ve sataştigini goruyor, kendini kandirmaya devam et : )

    Ayrica o yazdiklarinin cogunu senden baska kullanan olmadi cocuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 5 Nisan 2016; 17:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran meali çok tuhaf arkadaş ya.Yıldızları dizdik siraladık falan.Çok ilginç kavramlar.Yanlış olduğu anlaşılmasın diye çok felsefi yazılmış.Her türlu yoruma açık.Önceden beş vakit namaz kıliyordum.Cok huzurluydum.Niye eski huzurum yok bilmiyorum.Sanirim ateist olduğum için ya varsa ihtimali var bende.Tam ateist olamamisim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim öyle bir sözüm olmadı karıştırıyorsunuz.

    İnsanında, biliminde yanlislanabilir kismini iyicene dusunup ona göre dusunun. Sizin mananız ile kestirip attiginiz bir mevzu, zamanla yanlislanabilir olabilir.

    Celal Şengörü bende severim sempatik gelir tartışma programlarında bile görüldüğü üzere karşısındakine karşıt bir sav olsada saygısı olan biri kendince inanmıyor işte Allah hidayet versin. Ben örneklendirme yaptım fikrinize uymayınca beğenmiyorsunuz diye.

    ----

    Hayır. İnsan önce kendi yolunu bulması gerekir pek tabi kaynak ve kimselere bakılır ama Caner taslaman ile ilgili değil inancım ne alaka. Arapçanın dil bilgisi ve anlama yetisi daha belirgin kişilerde var Kuranı iyi bilen. İddaa edilenin mantığı ile düşünce beyanı ile cevap hakkı doğar. Ben yine diyorum, burada bilim konusunu Kurandan çıkarmıyoruz. Çelişir denilen mevzularda çelişmez diyoruz, çelişen mevzu çıkardiginiz mana ile oluyor. O mânanın yanlisligini söylüyoruz yoksa mucize olan ayetleride ön yargisiz okursanız anlasilir oluyor.

    ---

    Kuran evrimle çelişir mi? Hayır. Ama evrimi anlatmaz. Anlatmadıgı içinde çelişmez. Hz. İsa'nın, ALLAH azze ve cellenin OL diyince OL'uru O'nun katında, bize yansiyanin bir anda olmadiginin celismedigi gibi. Hani muhabbeti çelişme mevzusuna indirgendigi icin bahsettim zorla çeliştiriyorlar. Asıl mevzu rastgele bir düzen oluşu en azından anladığım kadarı ile ateistte degilsiniz, bir yaradici olabilir diyensiniz sizce sonsuz ihtimallere belki evrenlere dayalı olarak rastgele mi varız. Belki müslümanlara sorulan en derin bir soru, neden varız? Aslında cevap bizde var lâkin genel bir konudur, genel olarak niye var olduk, sebep?
    ---

    Sadece şeytanı taşlayan onları engelleyen bir görevi yok. Birçok etkilerinden biride olabilir, daha net birşekilde bilmiyoruz daha detaylı bakarız. Gunumuzde aciklanamayan nedenlerde olabilir, hemen kestirip atmak olmaz. Yani şeytanın cismaniliğinin olmadiginida biliyoruz, cinnler olsun, maddesel bir formları yok. Yıldızların karadelik olup kütleçekimsel muhabbetide olabilir sonrasında yani benzer birşeyler daha yeni bulunan bir dalga, nasıl ki bırakın maddeyi, yer çekimi ile ışığı yutar karadelik o tarz biseyde olabilir bilmiyorum şuan yorum yapıyorum. Cinnlerin madde olmadığını biliyoruz, frekans farkliliklari olabilir. Mâna vermek değil Kuranda misal ve benzetmelerle insanların en kolay bir şekilde anlayabilmesi için bizlerin ayarında haşrolduğu apaçik. Dediğim gibi iyice bakmak lazım. Daha detaylı bahsederiz o vakit.

    ------

    Benim yaşamımda tanık olduğum bir iki olay oldu. Bunlar sürekli aklıma gelir, bende saklıdır ama ciddi manada kendi kendime sorguladigim seylerden bir tanesiydi. İnanilmaz bir sekilde hayatımda örnegine rastladim, kurgu degil Allah şahit aklıma gelir. Bende saklı. Çünkü çabalıyordum sorguladigim zamanlardı hemen kestirip atmadım haksızlık olurdu zaten herşeyi detaylica ele aliyoruz değil mi. Elhamdulillah



    NOT: İnsanları niye blogluyorsunuz, karşıt bir sav varsa dinlemek sizi daha aydın yapar aksine karartmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 5 Nisan 2016; 18:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion

    Benim öyle bir sözüm olmadı karıştırıyorsunuz.

    İnsanında, biliminde yanlislanabilir kismini iyicene dusunup ona göre dusunun. Sizin mananız ile kestirip attiginiz bir mevzu, zamanla yanlislanabilir olabilir.

    Celal Şengörü bende severim sempatik gelir tartışma programlarında bile görüldüğü üzere karşısındakine karşıt bir sav olsada saygısı olan biri kendince inanmıyor işte Allah hidayet versin. Ben örneklendirme yaptım fikrinize uymayınca beğenmiyorsunuz diye.

    ----

    Hayır. İnsan önce kendi yolunu bulması gerekir pek tabi kaynak ve kimselere bakılır ama Caner taslaman ile ilgili değil inancım ne alaka. Arapçanın dil bilgisi ve anlama yetisi daha belirgin kişilerde var Kuranı iyi bilen. İddaa edilenin mantığı ile düşünce beyanı ile cevap hakkı doğar. Ben yine diyorum, burada bilim konusunu Kurandan çıkarmıyoruz. Çelişir denilen mevzularda çelişmez diyoruz, çelişen mevzu çıkardiginiz mana ile oluyor. O mânanın yanlisligini söylüyoruz yoksa mucize olan ayetleride ön yargisiz okursanız anlasilir oluyor.

    ---

    Kuran evrimle çelişir mi? Hayır. Ama evrimi anlatmaz. Anlatmadıgı içinde çelişmez. Hz. İsa'nın, ALLAH azze ve cellenin OL diyince OL'uru O'nun katında, bize yansiyanin bir anda olmadiginin celismedigi gibi. Hani muhabbeti çelişme mevzusuna indirgendigi icin bahsettim zorla çeliştiriyorlar. Asıl mevzu rastgele bir düzen oluşu en azından anladığım kadarı ile ateistte degilsiniz, bir yaradici olabilir diyensiniz sizce sonsuz ihtimallere belki evrenlere dayalı olarak rastgele mi varız. Belki müslümanlara sorulan en derin bir soru, neden varız? Aslında cevap bizde var lâkin genel bir konudur, genel olarak niye var olduk, sebep?
    ---

    Sadece şeytanı taşlayan onları engelleyen bir görevi yok. Birçok etkilerinden biride olabilir, daha net birşekilde bilmiyoruz daha detaylı bakarız. Gunumuzde aciklanamayan nedenlerde olabilir, hemen kestirip atmak olmaz. Yani şeytanın cismaniliğinin olmadiginida biliyoruz, cinnler olsun, maddesel bir formları yok. Yıldızların karadelik olup kütleçekimsel muhabbetide olabilir sonrasında yani benzer birşeyler daha yeni bulunan bir dalga, nasıl ki bırakın maddeyi, yer çekimi ile ışığı yutar karadelik o tarz biseyde olabilir bilmiyorum şuan yorum yapıyorum. Cinnlerin madde olmadığını biliyoruz, frekans farkliliklari olabilir. Mâna vermek değil Kuranda misal ve benzetmelerle insanların en kolay bir şekilde anlayabilmesi için bizlerin ayarında haşrolduğu apaçik. Dediğim gibi iyice bakmak lazım. Daha detaylı bahsederiz o vakit.

    ------

    Benim yaşamımda tanık olduğum bir iki olay oldu. Bunlar sürekli aklıma gelir, bende saklıdır ama ciddi manada kendi kendime sorguladigim seylerden bir tanesiydi. İnanilmaz bir sekilde hayatımda örnegine rastladim, kurgu degil Allah şahit aklıma gelir. Bende saklı. Çünkü çabalıyordum sorguladigim zamanlardı hemen kestirip atmadım haksızlık olurdu zaten herşeyi detaylica ele aliyoruz değil mi. Elhamdulillah



    NOT: İnsanları niye blogluyorsunuz, karşıt bir sav varsa dinlemek sizi daha aydın yapar aksine karartmaz.


    Kusura bakmayın sizi blokladıgım kişiyle karıştırdım.
    Tartışmalar saygısızlık ve hakarete gidince maalesef bir sonuç çıkmıyor.
    Yoksa kimseyi fikri farklı bloklamam. Zaten 1 kişi blokladım şuana kadar.

    Kuran Evrimle çelişir üzerinden, bir arguman yüretmek pek mantıklı değil.
    Zaten benimde islamdan ayrılmam 4 asama da oldu.
    1. ehlı Tasavvuf. Tasavvufcıların islami, tekke zavıye medredese
    2. ehli sünnet. Hadislerı doğru kabul eder.
    3. Ehli Rey. Mantığa dayanır. Hadislerı büyük oranda reddeder. Evrımle celısmez.
    4. Gayrı Müslim.


    3. Asama daha bilimsel oluyor ve büyük oranda çelişmıyor. Ama birçok islami görüş ile dusmansın.
    ayetleri çok farklı yorumluyorsun ki, artık belli bir yerden sonra dayanamıyorsun.
    Sabrın tukendıgınde, madem apaçık kitap gönderdiyse,neden herkes farklı anlıyor dedıgınde, çelişkilerın farkına veriyorsun.
    Herkes dinine senin gibi şüphesiz inanıyor fakat 3. Asamada onlardan farklı olarak ınanacak bir artı özelliği kalmıyor.
    Biraz tarih öğrendigındede, bu kitabın o zamanın şartlarında gayet yazılabılır olduğunu anlıyorsun. Sorun şu ki, anlam bakımından çok Dialectic bir kitap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ayın yarılması ile ilgili bir kaç delil bulunmuştu nasa tarafından . eğer kanıtlanırsa ne olacak peki ? ay tutulması ile yarılması arasında çok büyük fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nantenami

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    şu yazdığın saçma sözleri sen dahi okusan cevap vermezdin
    birde sanki kendi yazdıklarında çok fazla ilim var ?
    biz okuduk ,araştırdık ,düşündük
    yani senin yapmadıklarını yaptık
    hadi şimdi sende biraz bu dediklerimi yap

    yazım şekli liseli , verdiği cevaplar liseli ,kafa yapısı liseliyim
    diye bağırıyor :)


    kızdık sanırım yazdığım şeyler değil ,dinlerdeki bazı uygulamalar saçma ,bak kendinde itiraf ettin saçma , yazdıklarıma saçma diyorsun ama benim yazdıklarım senin cennete gidecem diye uyguladıkların... ben yazınca bile saçma olan şey, sen ve senin gibiler uygulamasını yapınca saçmalığın nirvanasına ulaşmış oluyor ama farkında değilsiniz ..
    hakaret etme argümanına şu liseli lik girdi ya :) biraz daha yaratıcı ,ilginç,zeka dolu iğnelemeler bekliyordum .. ama kapasite bu demekki

    hikayenin komik olması bi yana ..siz daha komiksiniz..!!!!

    senin durumunda olanlara kızmam
    ACIRIM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nantenami

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

    Kur'an da Alkol,Zina ve Hirsizlik ile ilgili bir durum var midir?

    ayrı konular , benim belirtmek istediğim farz olarak belirtilen kurban ritüelinin aslında farz olmaması , sonradan dine sokulması ve toplumun bunu farz olarak algılamasıdır ...!!!

    toplumun öyle algılaması dinin suçu mu ?
    insanlara rehber olarak bir kitap (Kuran) verilmiş
    lakin sen bununla yetinmezsen din ne yapsın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .fcan

    kafir,
    tecavüzcü, zinacı, kötü ATEİST,
    kuran okumayan hiçbirşey bilmeyen cahil,
    ibretlik çocuk,
    uğraşmayın şunla,
    sen ne biliyorsun cahil ,

    tarzı mesajlara elimdem geldiğince kibar bir şekilde cevap veriyorum.
    Ve bütün mesajlarım anlayanlar için bilgi içeriyor.
    İşine gelen yerleri, hakaret olarak algılaman,diğer yerleri görmemen , zaten senden beklenen bir hareket.

    Boş ve sadece hakaret içeren mesaj yazıp, konumu kirletme. Git Konu/Dışı ve Gereksiz/mesaj bölümde takıl.
    Felsefe , hakaret etme ve sadece boş şeyler yazıp milleti öfkelendirme bölümü değil.

    kusura bakma ama sen daha fazlasını yapıyorsun
    insanların dini inançlarına demediğini bırakmıyorsun
    Kuran'ı 5 defa ,Arapçasını 2 defa okudum diyorsun
    ama peygambere adıyla hitap edilemeyeceğini dahi öğrenememişsin
    ayrıca ateist değilim diyorsun ,müslüman da değilim diyorsun
    peki sen nesin ?




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.