Şimdi Ara

Neden programlamayı veya herhangi bir şeyi öğrenemediğinizi(mizi) açıklıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amaçsızlık, ihtiyaçsızlık.


    Basit bir hesap makinesi yapma isteği bile amaç ve ihtiyaç olabilir. Ama neden ve niye yoksa, sizi öğrenmeye ve bu hesap makinesini nasıl yaparım dedirten şevke ve ihtiyaçlara ulaşmanızı oldukça zorlaştırıyor.


    Şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Şimdi ben bu kodları öğrendim, ama bu kodlar benim ne işime yarayacak ki? Bunlarla ne yapabilirim ki? Halbuki asıl sormamız gereken soru, ben şu şeyi nasıl yaparım? Şöyle bir programı veya oyunu nasıl geliştiririm?


    Bence.




  • Anlayamadığın bir şeyi öğrenemezsin.

  • Hangi bölümde okuyorsun? BM okuyorsan ödev ve proje bazlı eğitim var. İstemesen de belli bir şeyleri yapmayı öğreniyorsun o okullarda. Kendi başına öğrenenlerde ise öğrenme metodu devreye giriyor. Biyoloji çalışır gibi çalışırsan olmaz tabii. Pratik odaklı olması lazım.

  • Neden öğrenemediğinizi ben size açıklayayım.


    Önüne gelen koder olmak istiyor. İki hesap makinası kodu görüyor sağdan soldan. Sonra yapıyor bişiler kendi kafasınca bişiler sonra arkasından yok ben oyun yazcam yok ben işte işletim sistemi yazcam falan diye gaza geliyor. Sonra işin içine girdimi baktı çıkılmıyor kolay kolay, patates oluyor.   Sonra ne motivasyon kalıyor ne de istek.

    Kod yazmayı öğrenirsiniz sıkıntı değil, önemli olan ne yazacağınızı ve nasıl yazacağınızı iyi bilmek. Bu da belli bir altyapı ve tecrübe istiyor. Bu altyapı ve tecrübeye sahip olmak için odaklı ve düzenli bir çalışma gerekiyor.


    Örneğin oyun yazmak istiyorsanız, bu konu hakkıda önceden bilgi edinmeniz lazım. Eğer hayatınızda socket açıp iki uygulama arasında data alışverişi yapmadıysanız, Blocking socket nedir/non-blocking socket nedir bilmiyorsanız, Hiç bir RFC okumadan (en basitlerden biri FTP protokolü) iki uygulama arasındaki trafiği şekillendirmeyi bilmiyorsanız, Hadi onu geçtim TCP/IP nedir UDP nedir bilmiyorsanız vs oyun yazcam diye heveslenmeyin. Ki daha bunun 3D yanı falanda var :) Engine kısmı falan. Oralara girmiyim biz basit pişti yazalım :)


    Kısacası bir şey geliştirmek kolay değildir :) Emek ister, çalışma ister, motivasyon ister.





  • The_eXXe kullanıcısına yanıt
    ben bazen forum linux bölümüne takılıyorum. o bölümde "sıfırdan işletim sistemi yazıyorum" başlıklı konular açılıyor.

    1-2 yıl kadar önce birisi Sıfırdan Geliştirilmiş Yepyeni İşletim Sistemi: FegeyaOS* gibi bi konu açtı, o konuya biçok kişi "hadi hayırlısı" "girişimcileri desteklemeliyiz" "keşke herkes sizin gibi çalışkan olsa, bişeyler üretse" tarzı yorumlar yaptı.

    Konu sahibinden FegeyaOS'den örnek bir kod göndermesini istedim ve neyse ki kod gönderdi kodları araştırdığımda HaikuOS 'nin kodlardan (ç)alıntı olduğu ortaya cıktı, ve konu takipçileri kafalandıklarını ancak o zaman öğrendi.

    Konu sahibi banlandı ve konu kaldırıldı ki bence kaldırılmamalıydı, örnek kafalama vakası olarak durmalıydı.

    *ondan önce de yine sıfırdan geliştirilmiş "AgoraOS" konusu vardı. O konuyu da konu sahibinin kendisi sildi. FegeyaOS tan önce de "GecOS" diye bir konu vardı. En son birkaç hafta önce de "Kendi İşletim Sistemimi Yazmak İstiyorum" gibi bir konu açıldı o konunun da 2 yıl önceki başka bi forumdan copy&paste yapıldığı ortaya cıktı:

    https://forum.donanimhaber.com/kendi-isletim-sistemimi-yazmak-istiyorum--146667577

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.