Şimdi Ara

neden resetliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba bilgisayarımda oyun oynarken oyundan atıyor bir oyunda değil bütün oyunlarda ve çok nadirde olsa bilgisayarı resetliyor.işlemci sıcaklığından kaynaklanıyor diyeceğim.ama AMD athlon 2800 işlemci normal 41 oyun oynarken en fazla 50 derece oluyor bu sıcaklık normal değilmi? bi yardım ederseniz sevinirim.



    AMD athlon 2800-msı k7n2 delta l-samsung 160gb harddisk-kingston 512 mb ddr 400-thermaltake x-bolower fan seti -350watt gerçek güç kaynağı -sharrpie 9550 128 mb ekran kartı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamil143 -- 21 Nisan 2005, 8:33:56 >



  • PC nin reset sorunu PSU ,RAM ,CPU ısısı veya diğer donanım bileşenlerinden olabilmekte.Öncelikle ilk denemen RAM testi üzerine olsun.Eğer 2 veya daha fazla RAM in varsa teker teker deneyerek test et.Daha sonra işlemci ısısını BIOS tan (windows üzerinden yardımcı programlar vasıtasıyla değil) kontrol et.Eğer hala devam ediyorsa iş karmaşıklaşıyor demektir.PSU dandır diyerek test e devam et.Sonrası malum diğer tüm bileşenleri başkalarıyla değiştirerek denemeler yapman lazım ancak genelde RAM testi sonuca ulaştırır.O yüzden ilk olarak RAM testini mutlaka dene.Bir ayrıntıyı da belirteyim bazen bazı RAM ler bazı anakartlarla uyumsuz çalışmakta ve bu tür reset sorunları oluşturabilmekte bu da RAM in arızalı değil uyumsuz olduğunu gösterir.Zaten artık anakart üretici firmaları sayfalarında anakartlarımız şu RAM lerle daha stabil çalışır diye liste şeklinde bilgi veriyorlar.

    Not : Bu arada sorunun "reset" sorunu da olmayabilir.Nasıl mı, şöyleki ;
    Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş>Başlangıç ve Kurtarma>Ayarlar sekmesinde Sistem Hatası altında "Otomatik olarak yeniden başlat" ibaresi seçili ise olası tüm sistem hatalarında PC reset atar.Yüklemiş olduğun bir yazılım yada bir oyun ciddi bir hata döngüsüne girdiğinde de olabilir.Bu seni yanıltmasın klasik RAM reset hatası en iyi win98 de belli olurdu.Dediğim ibarenin yanındaki onay işaretini kaldırdığında eğer ram inde bir uyumsuzluk veya bir sorun varsa oyun oynarken veya herhangibir uygulamadayken bu kez bir hata oluştuğunda reset olmaz mavi ekranda "IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL" gibi bir ileti alırsın aslında bu cümlenin açılımı bir IRQ adres hatası demek olmasına rağmen RAM lerinde uyum veya arıza olma olasılığı %90 ın üzerindedir...Durumu bildirirsen başka fikirlerle yardımcı olmayada çalışırım...
    Sağlıcakla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 21 Nisan 2005, 9:03:11 >




  • şöyle söyleyeyimki ısı problemi yok biostan baktım verdiğim değerler doğru.bilgisayarı yeni topladım windows'ta iken hiçbir sorun yok ancak işlemcinin isısı bik kaçderece arttığında mesela 41 iken sorunla karşılaşmıyorum ama 48'e çıkınca oyundan atıyor ram testini deneyeceğim ve 1 çubuk 512 kingston var ve anakarta uyumlu olmazsa psu testinide denerim bir de binanın düzensiz elektrik geriliminden olabilirmi diye soracaktım.
  • Makinan reset attıktan sonra normal açılıyormu. açılıyorsa bu bir ısı problemi değil bence. ısı problemiysede ekran kartından olabilecegini düşünüyorum. bence onu denemelisin.
  • ekran kartı nasıl bir sorun çıkarabilirki daha çok bilgisayara reset atmıyor oyundan çıkarıyor.bilgisayara nadiren reset atıyor. şöyle söyliyeyim oyun'dan atınca oyunu tekrar açıyorum biraz geçince tekrar atıyor tekrar açıyorum bu olay bir kaç kez olunca arada sırada bilgisayarı resetliyor.




    AMD athlon 2800-msı k7n2 delta l-samsung 160gb harddisk-kingston 512 mb ddr 400-thermaltake x-bolower fan seti -350watt gerçek güç kaynağı -sharrpie 9550 128 mb ekran kartı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.