Şimdi Ara

Neden yaşlanıyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

    kimbilir belki bilimsel bi akım onu çok etkiler ve Tanrı'ya olan inancını kaybeder,mümkün mü?düşünen,sorgulayan,olaylara objektif bakabilen herkes için mümkün olan birşey



    sadece bu cümleye yoğunlaşmak isterim. bilimsel bi akım insanı inançsız eder diye bi kural bilmiyorum ben. belki seni yanlış anladım bilemiyorum. ama bilim ile inanç arasında böyle bi bağlantı yok. bilimsel olan sorgulayan bi adam kesin inançsız olur diye birşey yok diyorum ben. sen farklı düşünüyorsan saygılıyım. ama ben bu şekilde düşünmüorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BilenAdam101


    quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

    kimbilir belki bilimsel bi akım onu çok etkiler ve Tanrı'ya olan inancını kaybeder,mümkün mü?düşünen,sorgulayan,olaylara objektif bakabilen herkes için mümkün olan birşey



    sadece bu cümleye yoğunlaşmak isterim. bilimsel bi akım insanı inançsız eder diye bi kural bilmiyorum ben. belki seni yanlış anladım bilemiyorum. ama bilim ile inanç arasında böyle bi bağlantı yok. bilimsel olan sorgulayan bi adam kesin inançsız olur diye birşey yok diyorum ben. sen farklı düşünüyorsan saygılıyım. ama ben bu şekilde düşünmüorum.


    hayır bende orda bi kesin ifade kullanmadım sadece örnek verdim,yanlış anlaşılmak istemem
    bilime kapılır dinini unutur demek istemedim,sadece örnekti "bilimsel akım" cümlem
    bu bilimle olabileceği gibi farklı bi inanç sistemi ile de olabilir veya bir başka şeyle
    illa olucak diye bi şeyde yok tabi
    bi de şunu eklemek isterim,sadece bilim insanları sorgular,objektif bakar,düşünür demek istemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 21 Ocak 2007; 19:42:49 >




  • Arkadaşlar anlıyorumda konu dine döndü.

    Konu: Neden yaşlanıyoruz? Din ve bilim değil bildiğiniz gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

    bdfyobgsougt ve TheM;öncelikle ikinizede çok geçmiş olsun diyorum
    yazdıklarınız beni şok etti
    ikinizin yaşadığı bir insanın dünyada yaşayabileceği en büyük tecrübedir ve bundan ötesi olduğunuda sanmıyorum
    cidden çok geçmiş olsun

    slam+TÜRKİYE;forumdaki diğer mesajlarınada bakıyorum,kusura bakma ama açıklayamadığın tüm olayları Tanrı'ya bağlıyorsun.inançlarını sorgulamaya hakkım yok tabiki haddim değil ancak Tanrı insana zekayı birşeyleri düşünmesi için verdi,herşeyi Tanrı'ya bağlayarak kabullenmek için değil


    Saol Karde$.Çok Ameliyat Geçirdim Çok Diki$ Attılar.Ama Saolsun Allah Bana sağlam duygu vermiş.allah hariç hiçbişeyden korkmuyorum.doğduğumdan beri tedavi görüyodum kontrole gidiyodum yılda bi kere 15 yaşında gittiğimizde zamanı geldi dedi doktor ve odadan çıktık, babam içerideydi,durumu konuşuyoredu galiba annemde zamanı geldi dedi.ameliyat oluyosun hastalığından kurtuluyosun dedi.benim gözüm daldı gözümden yaş geliyodu ama farkettirmemeye çalıştım.

    şimdi oldum yalnız bi sorunum war.kemiklerimi kırıp tedavi ettikleri içinderimide kestiler yani dikiş attılar vücüduma.o günden beri 1 kere anneme 1 kere ablama ve 1 kere halama gösterdim yaramı.babam felan herkez biliyo yaram olduğun ama kimseye göstermedim.atlet boğazı açık giymiyom.tişört boğazı açık giymiyom.yani anlıcağınız o günden beri ayvalıkta olan yazlığıma gitmiyorum.denize girmiyorum.istanbul oturuyorum.ama 1 senem kaldı lazerle estetik yaptıracam öyle girecem.bu halde babama göstermiyorum denizde insanlar görücek bana bakacaklar.ben sinir geçiririm o an.şunu diyorum allah kimsenin başına vermesin bu derdi.benimki doğuştandı ne mutlu bana atlatttım sağ salim,birisindede bu hastalık varsa korkmasına gerek yok.kafasını dağıtsın ve öyle girsin.




  • quote:

    Benimki doğuştandı ne mutlu bana atlatttım sağ salim,birisindede bu hastalık varsa korkmasına gerek yok.kafasını dağıtsın ve öyle girsin.


    NAsıl yani? Anlamadım...

    Neye girecek? Ameliyata mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt


    quote:

    Benimki doğuştandı ne mutlu bana atlatttım sağ salim,birisindede bu hastalık varsa korkmasına gerek yok.kafasını dağıtsın ve öyle girsin.


    NAsıl yani? Anlamadım...

    Neye girecek? Ameliyata mı?



    Ameliyata
  • Hıı
  • ama unutmayın lise de dahi öğretilen basit bir yeri atlıyoruz eğer dna dan ölüm ve yaşlanma ile ilgili kısımları atarsak yani hücreler hiç ölmezse el ayak parmaklarımızda oluşmazdı. şimdilik bunu biliyoruz kimbilir başka ne hayati sebepleri varki ölüm gerekli olabiliyor. yani biraz klişe olacak ama ölüm- yaşam; denge olayını anımsatıyor.

    krayt_dragon arkadaşımızda mesela kabimizi çıkardık yaşamaya devam edebilecekmiyiz saçma diye bir yorum getirmiş, iletişim kopukluğundan kaynaklandığını düşünmekteyim bu sorunun çünkü anlatılamk istenen beynimize bi kurşun sıktığımızda ölmemiz gibi dış etkenlerden kaynaklanana bi konu değil bu yaşlılıkla alakalı, dışarıdan sağlığımıza hiçbir tahdit olmadan sonsuza kadar yaşamakla ilgili. elfler gibivücudun orta yaşlara kadar kendini geliştirirken sonradan neden düşüşe geçmesiyle ilgili.

    ben gelecekte belki çok gelecekte insan ömrünün uzatılması için yapılan çalışmalarda dna hakkında gelinen çabaların insanları yüzyılar boyunca yaşatabilecek hatta bazı süper diye tabir edebileceğimiz özellikler kazanmış bireylerin oluşturulabileceğine inanıyorum.




  • X men gerçek olabilir. Birgün...
  • SN.bdfyob_gsougt BEN SENİN BÜTÜN YAZILARINI OKUDUM SENDE BENİMKİNİ OKU



    Bdfyob_gsougt sen hakketden kendi kafanda bir hayal kurmuşsun dönüp duruyorsun yok neymiş ALLAH yokmuş.yazık sana ve senin gibilere.hiç sen kuranı başdan sona okudunmu peygamberin hayatını vs. kimse seni zorla inandıramaz islamda zorlama yoktur herşey apaçık kuranda ve hadislerde belirtilmişdir tabi ya sen niçin okuyacaksın CEVAP HAZIR GÖRMEDİĞİME İNANMAM. kendinini kandırıyorsun kendini bunları yazıyorum kimininin hoşuna gider kiminin gitmez yok neymiş ALLAH nerde niye göremiyoruz ne güzel be gördüğüne inan görmediğine inanma şunu unutmaki herşey allahın isteyiyle olmktadır o nasıl dilemişse öyle olur ALLAHbir şeyi dilerse ona ol der ve o anInda olur bunların hepsi kuranda yazıyo bi zahmet aç oku insan şöyle bir etrafına bakdığında her şeyin kendi emrinde olduğunu görmektedir her şey insana hizmet ediyor insanın yaşaması için ne lazım hava en çok o var sonra su sonra yemek peki neden insan yaşıyo ve sonra ölüyo bunları nasıl biliriz kuranı okuyarak çünkü kuran kainatın kitabıdır bütün merak ettiğin her şey onda vardır okuu.insan niye var yani biz neyiz niye varız yalnızca ama yalnızca kurandada belirtildiği gibi allaha ibadet etmek için haşa allahın bizim ibadetimizemi ihtiyacı var hayır o kendi iradesiyle bizleri yarattı imtihan etmek için bir düşün insan çalışıyor niçin yaşamak için niye yaşıyor ha sen 50 yıl yaşamışsın ne olur ha 100000 yıl hepsi geçicek her şey geçicidir yaşıyorsak bunu tek sebebi allahı tanımak ve ibadet etmekdir inanırsan sen kazanırsın inanamazsan sen kaybedersinki hiç bir kayıp allaha inanmayı kaybetmekden daha büyük olamaz.
    Her şeyin bir sebebi vardır SEN BOŞ BİR KAĞID ALSAN VE BOYALARI YANINA KOYSAN SEN 50 YILDA KAĞIDIN YANINDA DURSAN KAĞIDDA BİR RESİM OLURMU OLMAZ SEN ÇİZMEDİKÇE OLMAZ BAK BİR SEPEP E PEKİ HİÇMİ DÜŞÜNMÜYORSIM BU KADAR MÜKEMMEL BİR SİSTEMİN BİR YARATICISI OLMAMA İHTİMALİNİN 10000000 DE SIFIR OLDUĞUNU MESELA GÜNEŞ BİRAZ DÜNYYA YAKLAŞSA HER ŞEY BİTEER PEKİ KİM ENGELLİYO KENDİ KENDİNEMİ YAKLAŞMIYOR YOKSA BİZEMİ ACIYOR ALLAH istese herşey salisede biter ister göktaşıyla ister güneşle ister virusle dünyanı üzerinde milyonlarca göktaşı var birisinin yönünü şaşırmasıyla dünya taş devrine döner tabi ya bize acıyorlar o yüzden bu tarafa uramıyorlar dünyanın 4/3 ü su karada olan depremlerin yarısı denizde olsa insanlar suya gömülür her şeyin başı var ve sonu var insanlığın sonuda gelecek tabi ya bunların hepsi tesadüf biz çok şanslıyız vs..
    GELELİM ALLAHIN VARLIĞINA KERKES ESERİNDEN TANINIR ALLAHIN ESERİ BÜTÜN KAİNAT VE İÇİNDE OLAN HERŞEY YOK VARSA NİYE GÖREMİYORMUŞUZ bak kardeşim bir yaratıcının olduğu artık tüm dünyada büyük bir çoğunluk kabul etmişdir tüm dünya diyorki ruh var hani nerde içinde ama ben içimi göreniyommmmm o zaman yok hehehe milyonlarca yıldır var olan mikropu insanlar son zamnlarda keşfetmiş peki bundan 1000 yıl önce insanlar ne yapıyodu şimdi ne yapıyo her şey toprakdan çıkmıyomu ozamanki toprakla şimdiki değişikmi her şey düşünme ve uygulamayla ve keşfedilmeyle İŞTE BUNDAN MİLYARLARLARCA YIL ÖNCE YALNIZ ALLAH VARDI VE ALLAH KENDİNİ KEŞFETTİRMEK İÇİN İNSANLARI YARATTI VE İNSANLAR İÇİN TÜM EVRENİ VE CANLILARI ONA HİZMETKAR KILDI NİÇİN YALNIZCA VE YANLIZ ONA İBADET ETMEK İÇİN BİRİSİNE EN UFAK BİR İYİLİK YAPSAK TEŞEKKÜR EDİYORDA BİZE BÖYLE SONSUZ NİMETLER VEREN ALLAHA TEŞEKKÜR ETMEMEK (TEŞŞEKKÜRDEN KASIT İBADET ETMEK YANİ 5 VAKİT NAMAZ BUNUDA TOPLASAN GÜNDE YARIM SAAT ETMEZ ) NE KADAR BÜYÜK BİR FELAKETDİR İŞTE SENİN GİBİ İNADINA İNANMIYANLAR İÇİN CEHENNEM YATATILMIŞDIR ÇÜNKÜ İNANMAMAN İÇİN HİÇ AMA HİÇ BİR SEPEP YOK ŞİMDİ insan hep mutlu olmak ister ve güzel şeyler içinde olmak ister bu yaratılış itabariyle böyledir insan sürekli var olmak ister zaten insanlar ölerek yok olmazlar insanlar bu 3 günlük dünyada kral lar gibi yaşasa ne olur fakir olsa ne olur önemli olan ebedi hayat !!!!!!!
    ALLAHA İNANAN ZİNDANDADA OLSA BAHTİYARDIR ONU UNUTAN SARAYLARDADA OLSA ZİNDANDADIR.KURAN OLMASADA SEN ALLAHIN VARLIĞINI İNKAR EDEMEZDİN ÇÜNKÜ SENİN BİR AKLIN VAR YOKSA ONU BİLMEM SEN HİÇ GERÇEK BİR ŞEKİLDE ALLAHA İNANANLA İNANMIYANI KARŞILAŞTIRDINMI siz sanıyorsunuzki herşey bu dünyada öyle bi aldanıyorsunuzki bunu lafla BELİRTEMEM.UNUTMAKİ EN KÖTÜ VARLIK OLARAK GÖSTERİLEN ŞEYTANN BİLE ALLAHI HİÇ BİR ZAMAN İNKAR ETMEMİŞDİR.ŞİMDİ İSTER SEN İNKAR ET İSTER ETME KİM KAYBEDER ACABA YANLIZ AMA YANLIZ SENN.BAK KARDEŞİM ŞU ANA KDAR İNSANLARIN ÇOĞU GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEMİŞ OLABİLİR AMA BU KESİNLİKLE ONUN YALLIŞ OLDUQUNU GÖSTERMEZ KİMSE ONUN BİR HARFİNİ BİLE YALANLAYAMAZ bitin insanlar bir araya gelse onun bir ayetinin benzerini getiremez ALLAH DİYORKİ SİZİN BÜTÜN İNANDIĞINIZ NE VARSA BİR ARAYA GELSELER BİR SİNEĞİN KANADINI BİLE YARATAMAZLAR .HADİ YALANLA .YAPACAĞIN TEK ŞEY SECDE ETMENDİR.Yok neymiş ölüme çare bulacakmışsınız(X-MEN)SEN İN ÇOK FİLM İZLİYON GALİBA YAKINDA GÖZLERİNDEN ATEŞDE ÇIKAR DOĞRUULAR ACIDIR AMA GERÇEKTİR ALLAH DİYORKİ BİR İNSANIN ÖLÜM VAKTİ GELDİĞİNDE NE BİRAZ İLERİ NEDE GERİ TAM ZAMANINDA RUHU ALINIR VE HESABA ÇEKİLİR UFAK BİR DELİL SENDEN ÖNCE YAŞAYAN MİLYARLARCA İNSAN KURTULAMADIDA SENMİ KURTULACAN vay be sen neymişsin be abi İNSANLAR DAHA 2 SANİYE SONRA NE OLACAĞANI BİLMİYO .
    Seni topraktan sonra nutfeden yaratıp (erkek tohumu)sonunda bir insan şekline getİren rabbini inkarmı ediyorsun (ayet)SEN KENDİ GÖZLERİNE TÜM DÜNYAYI TEKLİF ETSELER VERİRMİSİN .BU KADAR MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YARATILIPDA YARATANINI NASIL OLURDA BEN ONU GÖRMÜYORUM DİYE VS. İNKAR EDEBİLİYOSUN mesela bazı insanların annesi ve babasını görmemiş olabilir bu demek değildir ki yokkkkk.BİZE VERİLEN GÖZLE BİZ BİRAZ ÖTEYİ GÖREMİYOZ GÜNEŞE BİRAZ BAKSAK GÖZÜMÜZ KARARIYOR PEKİ MANTIKEN KOSKOCA ALLAHI NASIL GÖREBİLİRİZ SEN 100 KİLO ÖLÇEBİLEN BİR TARTIYA 500 KG KOYSAN NE OLUR PATLAR.KALDIKİ ZATEN BU BELİRTİLMİŞDİR. ONU GÖRMEK VE AKLEN BİR ŞEKİL VERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR' ÇÜNKÜ ALLAHIN HİÇBİR BENZERİ YOKDUR VE HİÇBİR ŞEY ONA DENK DEĞİLDİR'(AYET)GÖZLER ONU İDRAK EDEMEZ ÇÜNKÜ AKLIN ULAŞABİLDİĞİ VE KAVRIYABİLDİĞİ ANCAK MADDE CİNSİNDEN OLAN ŞELERDİR ALLAH İSE MADDE DEĞİLDİR.DUYU ORGANLARIMIZLA TESPİTİNİ YAPDİĞİMİZ VE HALEN ÇOĞUNU YAPAMADIĞIMIZ EŞYANIN TÜMÜ NOKSANLIK VE EKSİKLİKDEN UZAK OLAN BİR YARATICI TARAFINDAN YARATILMIŞDIR.YARATILAN İSE YARATICININ NE PARÇASIDIR NEDE BENZERİ ms.insanların icat etdiği şeylerle insan arasında nasıl bir bağ kurabilirsin canlıyla cansızvs.senin teorinde hem aklen hem fikren hem mantıken vs. felakete uğramışdır ÖRNEK DARWİN ONUN NE KADAR APTAK VE SALAK BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİMLE FİZİKLE MANTIKLA VS. KANITLANMIŞ TEOTİSİ batmıişdır geriye dünyaa bıraktığı nedir 0+0=0 SENDEN ÖLDÜKDEN SONRA BÖYLE ANILMAK İSTİYOSAN KARAR SENİN ONUN YOLUNDAN GİDENLERİN HALİNİ görmüşsündür leninin ölmeden önceki hallaerine bir bak için elveririrse birde ALLAH yolunda olan insanların haline bak topla çarp böl bütün kara senin.ŞUNU UNUTMAKİ İNSAN NE KADAR CANLILAR ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ VARLIK OLDUĞU KADAR O KADAR DA GÜÇSÜZDÜR .O KADAR GÜÇSÜZÜZKİ GOREMEDİĞİMİZ BİR MİKROP BİZİ ÖLÜREBİLİR.BİZİM HAYATTAKİ AMACIMIZ VERİLEN GÖREVLERİ UYGULAMAK SEN TUTMUŞSUN YOK BENGÖREVİ VERENİ GÖRMÜYORUM UYGULAMAM.HİÇBİR İNSAN OĞLU İSLAMİYETİN İÇİNDE ZARAR VAR DİYEMEZ DESE DESE DIŞINDA ZARAR VAR DER BUDA ÖYLEDİR.ALLAHIN DİNİ TEK İSLAMMIYDI HAYIR BUNDAN ÖNCE BİR ÇOK DİN VARDI AMA İNSANLAR KIYMETİNİ BİLEMEYİP ONA ZARAR VERDİLER AMA İSLAM ÖYLE DEĞİL ÇÜNKÜ İSLAMIN (KURANIN)KORUYUCUSU ALLAHDIR KUSURSUZDUR .GÖRMEDİĞİMİZ O KADAR ŞEY VARKİ .E HADİ BUNLARI İNKAR ET AKLINI İNKAR ET.ALLAH OKADAR SONSUZ KUDRETLİDİRKİ BUNU BEN ÖMRÜM BOYUNCA SÖYLESEM YAZSAM DENİZDEKİ Bİİ DAMLA KADAR BELKİ SÖYLEMİŞ OLURUM.BAK KARDEŞİM ALLAH VARDIRRR FAKAT İÇERDE,DIŞARDA,BİTİŞİK VE AYRI DEĞİLDİR.ALLAHI BÖYLE BİLMELİ BÖYLE ARAMALI VE BÖYLE BULMALIDIR.MANTIKEN BİLE EĞER ALLAH PEK AZDA OLSA ,GÖRÜNÜRSE,YANİ ANLAŞILIRSA,ZILLERE YANİ GÖRÜNTÜLERE SAPLANDIĞI ANLAŞILIR .HALBUKİ BİR YERİ VE İÇİNDEKİLERİGÖREBİLİYOZ.ALLAHU TEALAYI HİÇBİRŞEYE BENZEYEMEZ VE HİÇ ANLAŞILAMAZ OLARAK AAAAARAAAAAAMALIDIR.TABİKİDE ALLAHIN SONSUZ KUDRET SAHİBİ OLMASIIN SEBEBİDE BUDUR AMA ALLAH İNSANLARA YALNIZ BU DÜNYADA YANİ İMTİHAN OLURKEN GÖZÜKMÜYOR AHİRETTE İSİ HERKES MUTLAKA KARŞILAŞACAKDIR İSTER İYİ İSTER KÖTÜ VE ŞUNU UNUTMAKİ ALAHA NE KADAR İNANMAYAN VE İNKAR EDENDE OLSA MERHAMETİNDEN DOLAYI İMTİHAN SIRASINDA KARŞILIK VERMİYO VE NE KADAR İNKAR ETSEN YALANLASANDA ÖLMEDİĞİN SÜRECE KURTULMA ŞANSIN VARDIR SADECE YAPACAĞIN ALAHIN VARLIĞINA VE BİRLİĞİNE HZ.MUHMMEDİN ONUN ELÇİSİ OLDUĞUNA İNANMAN

    BELKİ SEN YİNE İNANMAMIŞSINDIR DİYE KARDEŞİN SANA BİR DELİL DAHA GÖSTERSİN BİRKERE BENİM AKILLI KARDEŞİM GÖRÜLEN BİR ŞEY GÖRENİN KARŞISINDA OLMASI LAZIMDIR 100%100 OKEY DEVAMALLAHÜ TEALA BİR ŞEYİN KARŞISINDA OLAMAZ PEKİ NİYE OLAMAZMIŞ ÇÜNKÜ O CİHETSİZDİR.CİHETLİ OLMAK DEMEK SINIRI,SONU,,ETRAFI OLMAK DEMEKDİR EEE BUNLAR OLURSA ALLAHDA KUSUROLUR BU BİR NOK SANLIKSIR .YİNE VARACAĞIMIZ NOKTA ALLAH NE İSTERSE O OLUR .KURANDA ONU GÖZLER ANLIYAMAZ O İSE BİLİR ANLAR O İHSAN SAHİBİ BİLİCİDİR)DİYOR.ŞU 3 GÜNLÜK DÜNYADA ALLAHIN VERDİĞİ AKILLA ONU BİLİP İTAAT EDENLER İSE ASIL ONU GÖRME ZEVKİNİ CENNETTE YANİ EBEDİ MUTLULUKDA ALACAKDIR.SENCE İNANMAN İÇİN BUNLAR YETMEZMİ ??ŞUNU UNUTMAKİ SEN BİR ŞEYE İNAT EDİPDE İNANMAZSAN AYLARCA BURADA YAZSAMDA BOŞDUR GERÇEKLER ORTADAAA İNŞALLAH KARDEŞİM SEN ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİP DÖNÜŞ YAPARSIN .SANA DUA EDECEM.

    BAZI LAFLARIM KIRICI OLMUŞ OLABİLİR KONUNUN HASSAİYETİNDENDİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLEVO -- 25 Ocak 2007; 13:08:40 >




  • @Clevo:

    bdfyobgsougt'nin fikirilerini ve tavırlarını hiçbir şekilde onaylamıyorum.

    Ama senin yazdığın, üzerinde vakit harcadığın şu yazı, son derece boş, klişe ve gereksiz bir yazı. Ayrıca konuyla son derece alakasız, sadece saldırı amacıyla yazılmış. Ve de o kadar okunaksız ki, bir yerden sonra "yeter artık" dediğim için tamamını okuyamadım.Memleketimin insanı büyük harfle yazı yazmamayı, noktalama işareti kullanmayı ve paragraf açmayı ne zaman öğrenecek diye bekliyorum...
  • Biri birşey yazmış gibime geldi. İnançminaç...

    Konumuzla alakasız olduğu için şikayet panosuna yazdım nick' ini CLEVO, bye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 25 Ocak 2007; 9:50:11 >
  • Aslında çok temel bir bilgidir: Büyük harfle yazılan yazılar daha zor algılanır ve okunur. Hatta sunuş yapacak öğrencilere, sunuş dosyalarındaki başlıklarda dahi tüm harfleri büyük harflerle yazmamalarını öğütleriz.

    Ne yazık ki bu forumda bazı arkadaşlar büyük harfle yazdıklarında daha dikkate alınacaklarını sanıyorlar. Halbuki İnternet kültüründe büyük harf bağırmak demektir ve kelimenin tam anlamıyla kabalık ve saygısızlığa işaret eder. Bilmeyip de büyük harf yazma huyları olan arkadaşları uyarmak isterim. Benzer şekilde başkalarından daha büyük puntolu ve yazısının tümünü (sadece vurgulamak istediği yerleri değil) kalın (bold) puntolarla yazan arkadaşlar da benzer hataya düşüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 25 Ocak 2007; 9:58:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

    Benim içimde umut var. Belki çoktan yenildi ölümsüzlük ama kimselere söylenmiyor olabilir.


    Dediklerinizin bir çok yönden aksini iddaa edebilirim hangiinden başlayabileceğimi şu an şaşırmış durumdayım dağıtırsam mazur görünüz...

    1-Öncelikle sonsuz yaşam diye bir şey olmamalı çünkü yaşadığımız habitatın bir taşıma kapasitesi vardır bunun üzerine çıkıldığında çevren direnci o kadar artarki iç savaşlar,göçler ve doğum kontrolü gibi bazı içgüdüsel davranışlar gösterilmeye başlanır-göç,savaş,doğum kontrolü biyoloji dilinde,bilindik olanlar değil-

    2-Devamlı bir yaşam sözkonusu olsa varolan kararsızlık o kadar artardıki evrenin ömrü belkide milyonlarca yıl kısalırdı...

    Katılıdığım yanları;

    -Mesela bir karadeliğin yanında zaman durmuştur yani ilerlemez çünkü boşluktaki cisimlerin kütlesi o kadar büyüktür ki bu zamanı büker ve devamlı belli noktadan sonra başa dönmesine sebep olur,yani olduğunun yerde dönersiniz örneğin 6 yıl yaşadığınız tam o anda o yaşadığınız altı yılı tekrar yaşarsınız hemde aynısını ama dünyada yaşam akar....bunu isteseniz açarım farklı bir konu olarak....

    -Aslında sonsuz yaşamı bir nevzede olsa yakalamış durumdayız nitekim görecelik kavramını kullanıyoruz,mesela bir insanın kalbi dakikada 60 kez atıyor diyelim peki biz onun kalbini 5 kere atmasını sağlarsak ne olur?Evet göreceli olarak bizden yaklaşık 12 kat daha yavaş yaşar peki bu ne demek bizim 12 yılımız onun 1 yılı....

    Peki diğer oraganlar nasıl olacak?
    Her şey beyinde başlar ve biter arkadaşlar,beyinde bazı hormonları kullanarak bunu başabilmiş konumdayız şu an....

    Ki size bunun en çarpıcı örneklerini vereyim,şu anda dünyada en ileri olan bu konuda abd ve israil,özellikle dolar milyonerleri kendilerini uyutarak yıllar sonra tekrar uyanmak için bunu yapıyorlar.Niye derseniz örneğin bir aids hastalığının şu an çaresi yok ama ileride çıkarsa o zaman uyanacaklar ve kendilerini tedavi edecekler.
    Bir örnek vereyim isterseniz şu anda israil devlet başkanı sn. Şaron komada kaç yıl oldu peki? yaklaşık 1,5 yıl peki noldu dersiniz artık siz tahmin edin...Medya niye bu konunun üzerine düşmüyor bir düşünün isterseniz....

    Yanlışlarım vara bilmek isterim....




  • Evet var. Bilime inanmadığınızı görüyorum...
  • Sadece gülüp geçiyorum dediklerinize....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RackleSS

    Sadece gülüp geçiyorum dediklerinize....

    +1

    Not:blgasotjd musun nesin banlandığın iyi olmuş.biraz daha dursaydın orhan pamuğun oğlu zannederdim seni.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 10ur

    ama unutmayın lise de dahi öğretilen basit bir yeri atlıyoruz eğer dna dan ölüm ve yaşlanma ile ilgili kısımları atarsak yani hücreler hiç ölmezse el ayak parmaklarımızda oluşmazdı. şimdilik bunu biliyoruz kimbilir başka ne hayati sebepleri varki ölüm gerekli olabiliyor. yani biraz klişe olacak ama ölüm- yaşam; denge olayını anımsatıyor.

    krayt_dragon arkadaşımızda mesela kabimizi çıkardık yaşamaya devam edebilecekmiyiz saçma diye bir yorum getirmiş, iletişim kopukluğundan kaynaklandığını düşünmekteyim bu sorunun çünkü anlatılamk istenen beynimize bi kurşun sıktığımızda ölmemiz gibi dış etkenlerden kaynaklanana bi konu değil bu yaşlılıkla alakalı, dışarıdan sağlığımıza hiçbir tahdit olmadan sonsuza kadar yaşamakla ilgili. elfler gibivücudun orta yaşlara kadar kendini geliştirirken sonradan neden düşüşe geçmesiyle ilgili.

    ben gelecekte belki çok gelecekte insan ömrünün uzatılması için yapılan çalışmalarda dna hakkında gelinen çabaların insanları yüzyılar boyunca yaşatabilecek hatta bazı süper diye tabir edebileceğimiz özellikler kazanmış bireylerin oluşturulabileceğine inanıyorum.


    ee neymiş sonsuza kadar yaşanamazmış bide saçma diyorsun neresi saçma insanın başına hiçbişey gelmeden yaşıcak hali yok herhalde hayatı boyunca en fazla ömür uzatılabilir.




  • krayt_dragon imzanda ki resim için birşey demek istiyorum...


    FAKE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

    krayt_dragon imzanda ki resim için birşey demek istiyorum...


    FAKE


    Efendim maden konuyu açtınız başkalırının imzasını tartışmak yerinde yorumlara sizde birşeyler katnız....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.