Şimdi Ara

Neden yerli üretim dolar basmıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji çok gelişti artık. Dünya üzerinde doların haddi hesabı yok. Sınırsızca basmış ABD zaten. Konuşulan o ki, aynı seri numarasından da basmış ABD kendi dolarını. Muhtemelen seri numaralar saptanıp da dünya üzerinde ne kadar dolar olduğunu başka ülkeler hesaplayamasın diye öyle yapmış?

    Burada görüyoruz, öğrencinin yemeğinden kesiliyor, insanlar ekmek alamıyor, her şey iki kat para. Bas doları usul usul sür piyasaya dört bir yandan. Karşılıksız dolar basma hakkı neden sadece Amerika'ya ait olsun? Rezerv paranın dolar olmasının avantajını kullanıp, dünyayı borçlandırıp, herkesin anasını ağlatıyor borç yükü ve faizcilikle.

    Bu şartlar altında dolar basmamız gayet meşru ve caizdir. Böyle şeyleri de biz mi hatırlatıcaz ya? Bizim ülkenin çaktırmıyormuşçasına bu işi çıkaracak adamları mı yok? Parası neyse versin halletsin yetkili bir abimiz. Bizim milli üretim dolarımız olmasın mı? Dolar konusunda dışarıya mı bağımlı olalım?

    Gerekiyorsa onu da Çin'de ürettirelim. Buraya 20 tane Çinli eleman getirsek gerçeğinden daha hakikisini basarlar? Nedir yani? Bunu da biz mi söyleyelim?

    Kim ne düşünüyor bu konuda?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Francis J. Underwood

    Bu mesaj silindi.
    güzl plan kardeşm sayende büyk ortadogu oyununu bozacaz inşllh
  • Ben daha asıl bombayı patlatmadım dolar konusunda. Asıl bir de dünyaya kredi açıcaz düşük faizle. Vericez krediyi, vericez krediyi. Ülkenin demiryollarını altından, saraylarını pırlanta kaplama yaptırıcaz. Ondan sonra derdi olan ağlasın. Paranın sahibi olan ülkenin elinde patlar o ihale.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü dolar bize basıyor.
    Ayrıca telif hakkı var.
  • Amerikana aciyorm yosha 100 milyar milyon dolar aksma hazr

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada dalga geçmeyelim yapılabilir bu arada :)
    Saddam gerçeğiyle ayırt edilemeyen dolar bastırmıştı. Sonu malum ;) Her para biriminin sahtesi basılabilir, bitcoin hariç. Ama yakalanırsanız...(Saddam :P)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.