Şimdi Ara

Nedir bu DSG problemi? DSG yoksa ne alınmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az yaksın çok kaçsın diyorsan dsg/edc bakacaksın hele de benzinde. DSG'nin arıza değil ama erken kavrama bitirme durumu var. Bunu göze alın özelliklede sıkışık trafiğe çok fazla giriyorsanız. Fiyatı nedir bilmiyorum servise sormak lazım. golf 1.4 tsi dsg ile istanbul şehiriçi kullamım 8.5 litreyle geziyordum ben ki hem agresif kullanırdım hem de 18 jant vardı arabada startstopöfslsn bindiğim gibi kapatırım her aramda.

    yok kaya gibi olsun performans tüketim çok önemli değil dersen tork konvertörlü bir japon alıp bineceksin. Honda taş gibidir mesala ama manueli ile arasında çılgın performans farkı vardır.

    cvt'den nefret ediyorum. hiçbir şekilde tavsiye etmem. Kullanması en zevksiz şanzıman.

    eat6 dizel 308'de test etmiştim ve beğenmiştim ama benzinde tüketim falan ne olur bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    kuru dsg nedir?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    bugüne kadar hiç otomatik vites araç sahibi olmadım ama bu işi birazda olsa şans ve kullanma tarzına bağlı olarak görüyorum. Çevremde dsg cvt mmt kullanan arkadaşlarım var hele mmt 200 bine dayandı mesela. Hiçbir ünite için tamamen Sorunsuz demiyorum ama tamamen sorunlu demeyede dilim varmıyor açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem ama şöyle bir gerçek var; 7-DSG sahiplerinin çoğunluğu, arabayı aldıktan sonra 2+2 garanti ile kullanıp garanti bitimine doğru aracı elden çıkartıyor.
  • C4 ün falan eski kasasının otomatiğini alın , Honda otomatiğini alın , Hyundai otomatiğini alın tam otomatik olan

    DSG gibi bozulmazlar evet ama Sollamalarda , Yokuşlarda başlarsınız artık

    Niyet ettim ALLAH rızası için bir alt vitese geçmeye
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    iyi de her DSG problemini garantiye sokmuyorlar ki, bi kavrama değişiyorsun 5000 tl...

    bence en iyisi manuel ya da tam otomatik,

    yarı otomatik ve çift kavramalı şanzımanlardan problemsiz olanını duymadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mo_Cuishle`

    Araç almak,araştırmak,karar vermek ne kadar zor işlermiş arkadaş.. Tecrübemiz yok istanbul trafiğinde eziyet çekmeyelim diye otomatik araç bakıyorum ve karşıma bin bir türlü problem başlığı çıkıyor.

    Kimisi hayır arkadaş problem yok diyor birisi de kendini parçalarcasına DSG pişmanlıktır diyor.. Biz alacaklar neye göre karar vericez anlamadım ki?

    İlgili konulara bakıyorum yarısından fazlası 2013 yıl öncesi ve hep eski konular üzerinda konuşuluyor konular..

    Yazılanların da samimiyetine güvenemez oldum ve karar veremiyorum. Parasını da geçtim artık 30 bin ikinci elden başladık başladık sıfır km araçlara bakar duruma geldik..

    Otomatik kullanıcak tecrübesiz arkadaşlar hangi marka ve modelleri tercih etmeli? Nelere dikkat etmeliyiz?

    Ne alıcam arkadaş ben!?

    aynen katılıyorum... otomatik vw bakıyordum, günlerce dsg araştırdık ve en sonunda vw den vazgeçtim. cvt şanzıman iyi gibi geldi, auris ile test sürüşü falan hoşumuza gitti sonra cvt yi araştırdım bundan da vazgeçtim :D, şimdi opel in şanzımanlarını araştırıcam. muhtemelen düz alıcaz da bakalım...




  • 6-7 ay önce abim 2012 leon aldı 97 binde 100 binde dsg patladı yolda kaldı . Neyse memnuniyet kapsamında yapıldı ama o gece abim bayağı işkence çekti. kırklareliden çekici ile aracı istanbula getirdi falan .

    Ama çok araç kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim dsg otomatik şanzımandan bile daha iyi bir sistem Tabi keşke sorunsuz olsa her güzelin bir sıkıntısı var .

    Ben alacak olsam dsg tercih etmem çünkü bütçem zaten kısıtlı rahat biri değilim. Ama rahat biri olsam gözüm kapalı alırım, çünkü ortalama 100 binde birkez mekatronik arıza verme ihtimali yüksekmiş zaten sıfır alsan 1 sefer yolda bıraksa çokta koymaz masrafı sorun etmedikten sonra .

    Diğer yanda corolla mmt şanzıman var 230 binde kullanıcı hatası şanzıman komple değişmek zorunda kaldık . Eğer düzgün bakımları yapılsa büir ömür giderdi heralde ama dsg den sonra onu kullanınca insanın araba kullanası gelmiyor onuda belirteyim

    Dediğim gibi maddi yönden rahat biriyseiniz dsg alınır keyifle binilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 20 Ekim 2016; 13:49:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mo_Cuishle`

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Bütçe?
    Kriter?

    60 Bine kadar. Benzinli, Otomatik ve Hatchback bişey arıyorum ve tabiki az yakması bekleniyor. :) Çok baktım ama işin içinden çıkamadım

    Pazarlıkla 1.2tsi dsg leon alıp keyfinize bakıyorsunuz, zorlayıp bir iki opsiyon bile alabilirsiniz yıl sonu indirimlerinden mütevellit. Zaten 0 km 2 sene garantili alıyorsunuz alın keyfini çıkarın. Dsg şu bu konusuna girmeyecek yüzlerce konu, binlerce mesaj var hakkında.
  • Mo_Cuishle` kullanıcısına yanıt
    çişini yapıyor çişini yapıyor totosu kuru kalıyor o dsg.
  • DSG'den başka otomatik mi yok? Ya da VW grubundan araba almayanı odunla mı dövüyorlar? Başım ağrımasın diyorsanız çift kavramalardan uzak durun. Tam otomatik candır .
  • Sorunu olan DSG nin model kodu DQ200 olması lazımdı, bu model DSG maksimum 250nm torka dayanabiliyor bazı araçlarda tam bu limitte olduğu için şanzımanı fazla zorluyor o yüzden DSG arızaları gündeme çok geldi. Eğer almak istediğiniz aracın tork değeri 250nm'den azsa yani 210-220 civarındaysa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Herhangi bir VAG grubu bayisine gidip DQ200 hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
  • Evet dsg de problem yaşayanlar çok. Herkes yeriyor dsg'yi. Peki satış rekorları kıran pasaat polo golf kullanıcıları ne yapıyor? Neden bu kadar çok dsg kullanıcısı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mo_Cuishle` kullanıcısına yanıt
    tek almayacağın dsg olsun.
  • Öncelikle DSG kullanıcısı değilim ama Polo DSG almayı düşünürken bir süre şanzımanı,yaşanan sorunları, taraflı/tarafsız yorumları okudum. Ve sonuç olarak uzun süre binmeyi planladığımız için(en azından 8-10 yıl), DSG'ye bulaşmanın çok mantıklı bir hareket olmayacağına karar verdik.

    İyi niyet garantisini resmi olarak sunmadıkları sürece DSG falan alınmaz Doğuştan. Zaten resmiyete dökseler de 5 yıllığına alınır. Ondan sonra bir an önce aracı elden çıkarmaya bakılır ve risk başkasına devredilir çoğu DSG kullanıcısının düşüncesi de bu yönde zaten !!!



    "Garanti bitiminden başlayıp 5 yıl dolana kadar parça ücretlerini üretici karşılıyor servis de işçiliğin yarısını istiyor" iyi niyet garantisinde. Tabi o da bakımları serviste yaptırırsanız. Genel olarak bu 5 yıllık süre zarfında pek sıkıntı çıkarmıyorlar ve süreç böyle işliyor gördüğüm kadarıyla. Buna rağmen parçaların 5 yıllık garanti süresi dolmadığı halde, üretici firma %100'ünü karşıladığı halde, parça ücretlerinin bir kısmı istenen ufak bir kesimden de haberdarız gerek forumlardan gerekse diğer sosyal platformlardan. Ortada resmi bir şey olmadığı için hak da iddaa edemiyorlar. Artık bağırıp çağırarak ya da sosyal medyaya taşıyarak yazılı olmayan bu haklarından yararlanıyor onlar da (tabi bilinçlilerse). Bu 5 yıllık süre zarfında parça için ücret de ödeyen illa ki vardır.

    Doğuş'un DSG olayına yaklaşımı gerçekten çok kötü. İlk 5 yıl boyunca üretici firma parça konusunda sıkıntı yaratmadığı halde, garanti bittikten sonra Doğuş'un anlamsız tutumu(belki de para kazanma hırsı) yüzünden sürekli bıçak sırtında oluyor insanlar. Acaba (iyi niyet) garantisine sokacaklar mı diye? Çünkü elde yazılı bir belge yok.



    Asıl mesele 5 yıldan sonra başlıyor. Bu noktadan üretici firmanın parçalara verdiği garanti sona erdiği için, parça ücretlerinin tamamı müşteriden tahsil ediliyor. Bu saatten sonra işçilik bedava olsa da kurtarmaz, zira 15-20 bin liralardan bahsediliyor bir mekatronik ünite/DSG şanzıman için. Kullandığınız yıl, yaptığımız km arttıkça, yoğun trafikte kullanım oranı arttıkça, bu arızayla karşılaşma ihtimalimiz de hızla artıyor. Ben 50-55 bine aldığım bir aracın nerdeyse yarı parasını vermeyi göze alamam 5 yıl sonra. İhtimali az olsa dahi almam bu riski.

    5 yıldan sonra da iyi niyete sokulan/pazarlıkla indirimler yapılanlar da vardır illa ki. Ama peşlerinde koşmadan, biraz cazgırlık yapmadan(ki hiç sevmediğim şeyler) elde edilebilecek şeyler değil artık. Zira üreticinin de sağladığı garanti dolmuştur artık tamamen Doğuş'un ellerindesiniz.



    Farkettiyseniz hiç baskı/balata değişiminden, sıklığından ve maliyetinden bahsetmedim. Bir değil iki kavrama değişiyor bu çift kavramalı sistemlerde ve uzun vadedeki masrafını düşündüğünüzde o bile çift kavramalı araç tercihinden uzaklaştırır insanı. Zira 3binlerde 7binlerde 10binlerde kavramaların değiştiğini görüyoruz DSG'de ve tek-tük de değil. Yani ne kadar hor kullanabilir bir insan aracı ki bu kadar çabuk bitsin kavramalar. Sorunlu bir sistem olduğu aşikar. Tamam hızlı değişim için diğer vites hazırda bekliyor ve bu çabuk bitiriyor kavramaları ama 3bin km'de de bitmesin bir zahmet.

    Gene garanti bitiminden 5 yıl dolana kadar 300-500 gibi işçiliğin yarısı alınarak değiştiriliyor kavramalar. Ya 5 yıldan sonra? 2500 liralardan bahsediliyor balata değişimleri için. Tabi gene pazarlık ya da cazgırlıkla belli indirim alanlar vardır ama çok büyük indirimler olacağını sanmıyorum üretici garantisi dolduktan sonra. Ayrıca değiştirdiğinizde belli bir km garantisi de yok. 50binde 2-3 kez kavrama değiştirenler de var 70-80 binde hiç değiştirmeyen de. Artık kullanımınıza ve de şansınıza kalmış.



    Sorunsuz, masrafsız ve de az yakan tam otomatikler(EAT6 gibi) ve Toyota-Honda'nın CVT'leri varken yarı otomatik, hele hele çift kavramalı bir sistem almam şahsen. Varsın 0-100'ü 0.5sn fazla olsun, vites değişimleri bilmem kaç milisaniye fazla sürsün. Sanki A noktasından B noktasına gitmek için değil de yarış pistlerinde kullanmak için araç alıyoruz. En azından ben almıyorum ve aynı hizmeti daha ucuza sunabilen teknolojiler varken çift kavramaya özellikle de Doğuş/DSG ikilisine bulaşmaya hiç niyetim yok. Bunlar edindiğim bilgilere göre benim yorumumdur. Herkesin düşüncesi farklı olabilir ve saygı duyarım. Ama benim 55bin liraya aldığım bir araç için ikide bir kavrama değişimine(normalden daha sık), olası bir mekatronik arızada aracın yarısı kadar para vermeye niyetim yok. Olası arızalarda dağ başında kalmalar, olayın psikolojik boyutlarına hiç girmedim bile :)



    Kia 8 ileri tork konvertörlüyü sürecek piyasaya Hyundai ile birlikte. Bakalım sorunsuz çıkarsa ve diğer firmalardan da benzer hareketler görürsek çift kavrama falan mazi olur artık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim.. Toyota Yaris'de karar kılacağım sanırım.. CTV hakkında da pek iyi yorumlar okumadım ama tam otomatik olması bi nebze güven duygusu veriyor..
  • Evde 2 tane, çevremde onlarca DSG var. Patlayanını görmedim. Çok da memnunum. Ben de alırken çok tereddüt ettim ama aldığımda anlasım. DSG'yi kötüleyenlere sorun bakalım hiç kullanmışlar mı? Cevap genelde hayır. Sağda solda duyduğunu yazdıklarından ve Anti-Vag olduklarından dolayı onlara göre "DSG ÇÖP".

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Onu bunu bilmem ama şöyle bir gerçek var; 7-DSG sahiplerinin çoğunluğu, arabayı aldıktan sonra 2+2 garanti ile kullanıp garanti bitimine doğru aracı elden çıkartıyor.

    İkinci eli eyyi abee
    Enayiye kaktirirsin abee
    Diye de tercümesi var
    Ama burda utanmadan sıkılmadan sizin desegeniz yohh bizimki patlameyo diyen apaciler yine yazmış
    Alin eft yollayin adama;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114087931&p=1&anchorToGo=114087931

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi çıkarsa süper kötü çıkarsa aglatir şansına baglı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şanszımanda belli yıl ve km den sorun çıkabiliyor. Çift kavramılalrın sorunu çözüm bedeli daha yüksek elbette daha karışık yapısından ötürü. Sorunsuzluk veya ekonomik çözümler için tam otomatik şanzımanlar iyi bence. cvt hissizliği ve durağan yapısıyla benim hoşuma gitmedi. ama burda da hem hızlı geçsin hem de hiç arızalanmasın beklentisi yanlış. Aracın yıllandıkca başka bir yerden arıza vermeyeceğinin garantisi var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.