Şimdi Ara

Nedir bu şeffaf plak tedavisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şeffaf plak tedavisi nedir?

    Şeffaf plak tedavisi nedir?; Ortodontinin yeni gözdesi “Şeffaf Plak Tedavisi!!” Ortodontik tedavilerle dişlerinizin düzeltimi için artık kocaman metal tellere mecbur değilsiniz. Ortodontik tedaviniz sürerken metal tellerle objektiflere yakalanmak istemediğiniz özel günlerinizi ertelemenize artık gerek yok. Tellerle yemek yerken tellerinize zarar vermemek için korkmanıza ya da tedavi süreciniz boyunca sert kuruyemişlere veya yapışkan gıdalara veda etmenize de hiç gerek yok. Öğünler sonrası tellerinizin arasına sıkışan gıda artıklarını temizlemek için savaş vermeye son veriyoruz. Uzun süren tel tedavileri sonrası dişler etrafında oluşan çürüklere de elveda…Çünkü artık şeffaf plaklar var!


    Şeffaf plak tedavisi nedir?

    Nedir bu şeffaf plak tedavisi?

    Şeffaf plaklar dijital çağın ortodontiye yansıması sonucu ortaya çıkan yeni bir ortodontik tedavi yöntemidir. Dijital diş hekimliği araçları kullanılarak hastalarımızın ağızlarından alınan 3 boyutlu görüntüler uyarınca kişiye özel üretilen ve dişlere çeşitli noktalardan kuvvet uygulayarak dişleri hareket ettirmek üzere programlanmış şeffaf kalıplardır. Şeffaf plak tedavisi; dişleri kademeli olarak düzeltmek için programlanan tedavi sürecinde, yeterli sayıda şeffaf plağın, sırayla kullanımı ile gerçekleşir.

    Şeffaf plakların geleneksel ortodontiye göre öne çıkan özellikleri nedir?

    Estetik görünüm

    Şeffaf plaklar 0.75 mm kalınlığındadır ve ağız içerisinde fark etmek neredeyse imkansızdır. Tellerin görünümünden günlük yaşantısında rahatsız olacağını düşünen kişilere estetik bir tedavi alternatifi sunmaktadır. ”Bu yaştan sonra o kocaman telleri takamam!” diyenlere çözüm yolu sunan şeffaf plaklar, ortodonti alanının hitap ettiği yaşı 7’den 77’ye olarak güncellemiştir. Kimseler fark etmeden siz dişlerinizin düzelmesinin keyfini sürün:)

    Konforlu tedavi süreci

    Yemekler sırasında çıkarılabilir olması hastalarımızın yemek yerken özgürlüğünü sağlamakta ve konforunu artırmaktadır. Ayrıca diş fırçalama aktivitesi sırasında dişler üzerinde yer almaması dolayısıyla, kişiler dişlerini ekstra ara yüz fırçalarının kullanımına gerek kalmadan, ortodontik tedavi görmeyen kişilerle benzer şekilde kolayca temizleyebilmektedir. Geleneksel tel tedavilerinde hastaların yaşadığı ağız içi yaralanmaları ortadan kaldırması dolayısıyla da konforlu bir tedavi süreci sunar. Üstelik metal alerjisi olan kişilerde tercih sebebidir.



    Nedir bu şeffaf plak tedavisi?



    Hijyenik

    Tedavi sürecinin gerçekleşmesi için aşamalı olarak üretilmiş olan sıralı plaklar 10 günde bir değiştirilir. Bu da 10 günde bir kullandığımız apareyin yenilenmesini ve sıfırdan hijyenik bir apareye kavuşulmasını sağlar. Ayrıca geleneksel ortodontik tedavilerdeki gibi dişler üzerinde büyük yer işgal eden tellerin olmaması, tüketilen gıdaların artıklarının dişler arasında tutunması problemini ortadan kaldırmaktadır. Dolayısıyla dişler etrafında çürük oluşum riski azalmaktadır.

    Daha geniş tedavi seçeneği sunar

    Şeffaf plaklarda dişlere uygulanan kuvvetin geleneksel tel tedavilerine oranla daha minimal olması; tel tedavilerini uygulayamadığımız ileri kemik kaybı olan kişilerde veya 7-12 yaş aralığında süt dişleri bulunan çocuklarda şeffaf plaklarla tedavi yapabilmemizi sağlar.

    Daha hızlı sonuçlar

    Şeffaf plaklar dişleri itme yoluyla kuvvet uygular. Geleneksel tel tedavilerinde ise dişler üzerine yapıştırılan teller, dişlere ileri yönde çekme yoluyla kuvvet uygular. Dolayısıyla mekanik ihtiyaçları doğrultusunda itme kuvveti gereken bazı tedavilerde şeffaf plaklar geleneksel ortodontik tedavilere kıyasla daha hızlı ve etkili sonuçlar sağlarlar.

    Şeffaf plak tedavisi nedir?


    Nedir bu şeffaf plak tedavisi?


    Estetik kaygıları nedeniyle gülüşünü erteleyenler için alternatif sunan şeffaf plaklar bu nedenle ortodonti dünyasında bomba gibi bir etki yarattı. Artık dişlerinizi düzeltmek için çok uzun tedavi süreçleri, kocaman metal görünümlü tellerin estetik kaygıları ve kullanım zorlukları artık geride kaldı. Dişleriniz düzelirken, siz keyif yapın!

    Şeffaf plak tedavisi nedir? Konusunu sizin için işledik umarız aklınızdaki soruya cevap olmuştur.


    Alıntı: By Ece Çavdar








  • backlinkin hayırlı olsun kardeş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.