Şimdi Ara

Nedir bu tambur hacmi meselesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik 5500 E makinamı 90 lı yılların ortasından beri kullanıyorum(Tamamı siemens patentli kapağı altta uzunlamasına olan)...Çamaşır koyma kapağını güçlü kollarımla sert bir şekilde çekerek kırıp değiştirme mevzu hariç servisle hiç muhatap olmadım...Geçen gün ocağın doğalgaz dönüşümü nedeniyle eve gelen arçelik servisine gelmişken makinedeki seslerin artması hususunu sordum...Amortisör ve rulman değişimine ihtiyaç olduğu ve 200-250 arası bir ücret gidebileceğini söyledi...Gerçi makina hala işimi görüyor ama ben ileriye dönük olarak forumlarda bilgi sahibi olmaya mağazalarda fırsat buldukça incelemeler yaptım.Dikkatimi en çok tambur hacmi konusu çekti..Makinam 5,5 kg olarak gözüküyor..Ama piyasada üzerinde 7-8 kg yazanlarla aynımış gibime geliyor..Merak edip makinamın silindirin hacmi formülü ile ölçtüm 56 litre civarı çıktı...Bazı firmalarda bu ölçü 7 kg olarak belirtilmiş...Vestel 60 litrelik makinasına 9 kg yazmış...Bosch ta 65 litre 8 kg olarak gözüküyor..Aeg de 66 litrelik makina için 7 kg yazıyor...

    Sorum şu :Bunun standartı yok mudur?Kaç litreler kaç kg ye eşittir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasrettinhoca -- 2 Ekim 2012; 21:16:48 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasrettinhoca

    Arçelik 5500 E makinamı 90 lı yılların ortasından beri kullanıyorum(Tamamı siemens patentli kapağı altta uzunlamasına olan)...Çamaşır koyma kapağını güçlü kollarımla sert bir şekilde çekerek kırıp değiştirme mevzu hariç servisle hiç muhatap olmadım...Geçen gün ocağın doğalgaz dönüşümü nedeniyle eve gelen arçelik servisine gelmişken makinedeki seslerin artması hususunu sordum...Amortisör ve rulman değişimine ihtiyaç olduğu ve 200-250 arası bir ücret gidebileceğini söyledi...Gerçi makina hala işimi görüyor ama ben ileriye dönük olarak forumlarda bilgi sahibi olmaya mağazalarda fırsat buldukça incelemeler yaptım.Dikkatimi en çok tambur hacmi konusu çekti..Makinam 5,5 kg olarak gözüküyor..Ama piyasada üzerinde 7-8 kg yazanlarla aynımış gibime geliyor..Merak edip makinamın silindirin hacmi formülü ile ölçtüm 56 litre civarı çıktı...Bazı firmalarda bu ölçü 7 kg olarak belirtilmiş...Vestel 60 litrelik makinasına 9 kg yazmış...Bosch ta 65 litre 8 kg olarak gözüküyor..Aeg de 66 litrelik makina için 7 kg yazıyor...

    Sorum şu :Bunun standartı yok mudur?Kaç litreler kaç kg ye eşittir?

    Aslında bu biraz frimaların kandırma tatktiği. 65lt hacim ile 8kg yıkanabilir. Aeg 7 ve 8 kg lık protexx serisinde 66lt tambur kullanıyor. Yani 8kg alacak kapasitede.71lt tambur ile 11kg yıkayan makinelerde var. Aslında 9kg kadar yıkarlar. Ama tüketiciye maalesef böyle lanse ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amortisör ve diğer elemanların dayanıklılığı ve kalitesi de önemli ama
    sanki her 8 litreye 1 kg denk geliyor gibi hesaplamak lazım.
    yani 60 litrelik vestel maksimum 7.5 kg lık tır.
    fakat atıyorum 9 kg da 1.2 kw elektrik tüketimi ; A+ elektrik seviyesine denk geliyorsa,
    7 kg da 1.2 kw elektrik tüketimi B sınıfı olarak geçer ki bu şekilde hiç bir tüketici bu makineyi B sınıfıymış diye satın almaz.
    firmalarda mecburen 8-9 kg diyorlar, milletimizde A sınıfıymış diye kanıyor.
  • VESTEL 60 DEGIL 62 LT
  • Atalet konusunu bılen var mı?

    Tambur çapı buyük olursa, hızlann tambur hızını fizik kuralları gereği daha uzun sure muhafaza edecektir. Ya da öyle bir sey?

    Aynı motor, (ilk hızlanma haRic) aslında buyuk tamburu daha az zorlanarak dondurecektır.

    Sozel öğrencisi olarak konuyu ancak bu kadar anlatabıldım, ancak biri çıkıp bu konuyu usulüne uygun anlatırsa çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında konu şu neden 25 - 30 sene önceki 5 kiloluk çamaşır makinesi tamburları şimdiki 8 kilo olanlardan daha büyüktü, eskilermi saftı yoksa şimdikilerdemi bir numara var olayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    VESTEL 60 DEGIL 62 LT

    Vestel 62 değil, 60lt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angel Girl

    Aslında konu şu neden 25 - 30 sene önceki 5 kiloluk çamaşır makinesi tamburları şimdiki 8 kilo olanlardan daha büyüktü, eskilermi saftı yoksa şimdikilerdemi bir numara var olayı.

    Aynen öyle, o yüzden çoğu üretici de tambur hacimlerini gizliyorlar.


    Piyasa 1000TL'ye sözüm ona 9kg 1200 devirlik A+++ su ısıtmadan mahrum tenekelerle dolu.
  • Süpersin can.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.