Şimdi Ara

Nedir (Windows XP Embedded)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • hewal13051984 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Embedded sistemler belli donanimlar uzerinde calismaya programlanmis ve sadece belli yazilimlarin calismasina izin verecek sekilde tasarlanmis ozel sistemlerdir. Embedded sistemler son kullanicilar icin veya normal pcler icin degildir. Ornegin arabalardaki yol bilgisayarlari gibi sistemler embedded sistem diye gecerler. Makinenin ureticisi tarafindan lisans ile verilirler ve makine ureticisinin istemedigi hicbir isi yaptirmazlar. Cogu ozel olarak tasarlanmis sistemdir ve disardan mudahele etmeye calissaniz bile ilk kuruldugu haline geri doner. Ornegin thin clientlerdeki isletim sistemleri embedded sistemlerdir. Bir nevi deepfreeze uygulamasi yuklenmis gibidir. Ekstra ozelligi ise icerisinde makinenin kullanmayacagi hic bir dosya ve servisi barindirmaz. Bu sayede de oldukca kucuk boyutlu isletim sistemi haline gelirler 64 MB lik bir CF kart uzerine dahi kurulabilirler.
  • Cevap için teşekkürler. Dediğinden anladığım kadarıyla bu sistemin "deep freeze"'i ve ya "her neyse" kendisinin içinde. Peki resimlere baktınız mı? Resimlerde işlemler de var. Sağ alt köşede çalışan programlar da var. Sağ alt köşedeki anahtar simgesi proram (işlem) ın ismi ne biliyor musunuz? Ben masaüstü arka planını değiştirip, birkaç tane extra program (Chrome, Tor, Winrar, Office... vs) eklemeyi başardım. Ayrıca kullanıcıya şifre konmuş ve direkt (şifre istemeden) açılacak şekilde ayarlanmış. Şifresini de öğrendim. Ama nasıl bir program (işlem) bu sisteme gömülmüş ve bu sistemi bu hale getirmiş öğrenmek istiyorum. Görev Yöneticinde işlemlerin fotoğrafları da var. Bilginiz var sa o işlemin ismini verebilir misiniz?
  • hewal13051984 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Embedded sistemler sonradan bu hale getirilmezler daha kurulum asamasindayken iso dosyalari buna gore ayarlanir.http://blog.augustoalvarez.com.ar/2009/01/07/preparing-and-installing-windows-xp-embedded-images-part-i-setting-up-the-environment/ burada bir miktar nasil hazirlandigi ile ilgili bilgi verilmis.
  • Ben dediklerimi (chrome ... vs eklemek) yapmayı başardım. Neyse önemli olan bunlar değil. Sizde yukarıda verdiğiniz linkteki Embedded iso'ları varsa paylaşırsanız minnettar kalırım. Kendim kurup incelemek istiyorum. Sadece incelemek.
  • windows embed ile ilgili bir sorun yaşıyorum medikal cihaz belli bir işi yapan cihaz ! arıza yapmış gelmiş üzrindeki cf kartı "compact flash " kartı söktüm arızalı kesin yeni cf kartı taktım çalıştı ,
    fakat sonradan fark ettik ki her açıp kapama da saat bir saat ileri gitmekte bios pil falan deil reset filan yaptık cihazı tes cevirdik yani yok banamısın demio şimdi ,
    sorum şu bu embed windows denetim masasına nasıl ulaşırım ? ordan bölge dil seçenekleri benim sorunumu cözermi ?
    klavye takıp del ile bios acabiliyorum ama windows görüntüsü alamadım ! teşekkürler
  • arayan birilerinin işine yarayabilir.


     Nedir (Windows XP Embedded)
     Nedir (Windows XP Embedded)ınternet archive
    Windows XP Embedded SP2 : Microsoft : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
    https://archive.org/details/XPESP2


     Nedir (Windows XP Embedded)archive.org
    XPESP2 directory listing
    https://archive.org/download/XPESP2

    https://ia801807.us.archive.org/0/items/XPESP2/XPESP2_archive.torrent





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.