Şimdi Ara

Neptün ve Uranüs'ün yeni uyduları keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neptün ve Uranüs'ün yeni uyduları keşfedildi
    Gök bilimciler, Neptün'ün etrafında dönen 2 uydunun yanı sıra Uranüs'ün etrafında da küçük bir uydu daha olduğunu ortaya çıkardı. Güneş sisteminde daha önce bilinmeyen uydular, Hawaii ve Şili'deki teleskoplar ile keşfedildi. Uluslararası Astronomi Birliği, yeni keşiflerle Neptün'ün uydu sayısının 16'ya, Uranüs'ün ise 28'e yükseldiğini açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Son 24 saatte 3 büyük Güneş patlaması yaşandı: Mevcut döngünün en güçlüsü!



    Washington'daki Carnegie Bilim Enstitüsünden gök bilimci Scott Sheppard, küçük uydunun Güneş'ten en uzak buzlu gezegen olan Neptün'ün etrafında bir turu yaklaşık 27 yılda tamamladığını söyledi. Sheppard, henüz keşfedilmemiş çok sayıda küçük uydular olabileceğini de ifade etti. Tahmini çapı 8 kilometre olduğu belirtilen Uranüs'ün yörüngesindeki yeni uydunun ise muhtemelen gezegenin uyduları arasında en küçüğü olabileceği kaydediliyor.



     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/gok-bilimciler-neptun-ve-uranus-etrafinda-yeni-uydular-tespit-etti/3146342







  • Zaten bize görece ırak buz devi gezegenlerine nazarla çok küçük kalan uydular böyle daha sonradan tespit edilebiliyorlar. Esasında gezegenlerin çevresinde sayısız nesne dolanıyor. Uranüs ve Neptün'ün ince halkalarını düşünün en basitinden. Onlarınkine kıyasla Satürn'ün o ikonik görüntüsünü veren haşmetli halkaları bulunur. Uzaktan halka gibi, halkasal görünürler. Ama esasında irili ufaklı nesnelerdir. Hem de sayılamayacak kadar çok nesne. Dahası uydularla halkalar da kütleçekimsel düzlemde uyduların varlığını ele verecek şekilde etkileşebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.