Şimdi Ara

Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir yeni çıkan mini konsolları toplamaktayım. Mini konsollarla beraber uygun gördüğüm aksesuarları da topluyorum. Bunlardan birisi de Nes mini için kablosuz, uzaktan kumanda. Nes mini veya türevi konsolların kabloları ne yazık ki kısa kalıyor ve kendimizi büyük ekranlı lcd televizyonun hemen dibinde kocaman ekrana bakar buluyoruz. İri piksellere yakından bakmak gözü yoruyor. Bu ürünle hem tvye uzaktan bakacak hem de Nes minim için alternatif bir kumanda edinmiş olacaktım

    Ürünün bir markası yok. Nes Mini Wireless Controller (Nes mini kablosuz kumanda) diye geçiyor. Arama motorlarında bu şekilde rahatlıkla bulabilirsiniz. Açıkçası markasız olması tercih ettiğim bir şey çünkü kumandaların üstünde orijinal logo dışında, diğer logolar çok itici geliyor. Sade olması iyi.

    Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

    Öncelikle, Kutu tasarımını çok beğendim. Zaten almamdaki en büyük etken kutu tasarımı idi. Bu ürünü satan birçok satıcı olmasına rağmen kutu ile satan bir satıcıyı tercih ettim. Kutuyu özellikle Nes mininin orijinal kumanda kutusuna benzetmişler. Uzaktan bakıldığında üçüncü taraflarca üretildiği hiç belli olmuyor. Hatta bilmeyenler, bunun da Nintendo'dan çıkmış gibi düşünebilirler. O derece kaliteli ve güzel görünüyor.

    Orijinal kumandalarla beraber:

    Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

    Kutu içeriği şunlardan oluşuyor:

    - Bir adet USB alıcı (diğer bazı satıcılar USB alıcıyı vermiyordu, bu satıcıyı tercih etmemin bir diğer sebebi)
    - Bir adet micro usb kablo
    - Bir adet Nes mini alıcısı (Wii portlu, Wii'de de kullanılabilir)
    - Bir adet kullanım klavuzu

    Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

    Kumanda orijinal Nes'in ve Nes mininin kumandası ile aynı boyutta. Kalitesi hissedilir. Orijinal kumandada sağ üst tarafta yer alan "Nintendo" logosu yok. Tuşlar ve D-pad'in hissiyatı çok güzel. Basımı rahat.

    Performansa gelince, ürünü, önceden kendim yapmış olduğum Retropie'da denedim. Çalışmasında hiçbir kusur yok (İlk başta şarj etmenizi öneririm). Cihaz ürünü tanıyıp tuşları yeniden atadıktan sonra hazırsınız. Oyununuzu seçin ve başlayın.

    Yalnız, Retropie'dan olsa gerek, televizyonda oyun modu açık olduğu halde çok hafif, yarım saniye kadar bir gecikme yaşıyorum (Snes kumandasında da aynı şeyi yaşıyorum zaten). Lcd tvlerin Retropie'a uyumsuzluğu olsa gerek.

    Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

    Söylemeden geçmeyeyim, kumandanın usb girişi olduğu için kumanda bilgisayarlarda da rahatlıkla kullanılabilir. İstediğiniz emülatöre tanıtmanız yeter. Oyunlarınızı gecikmesiz, tertemiz bir şekilde oynayabilirsiniz (bilgisayarda gecikme yaşamadım).

    Çok sevdiğim ve hatta tek canla speedrun (hızlı oyun) yaptığım Ninja Gaiden'den bir kare:

    Nes Mini kablosuz kumanda incelemesi

    Kolu Ebay ve Aliexpress'ten temin edebilirsiniz.

    Kumanda Nes minisi olanlar veya bilgisayarda sürekli Nes oyunları oynayanlar için, "retro" ama güncel olan çok kullanışlı bir alet. Benim gibi kablolardan sıkılanlar veya "konsola yedek parça olarak dursun" diye düşünenler için bir alternatif. Retrocu da olsak bazen kendimizi "güncellememiz" gerekebilir Unutmamak gerek, "değişime en çok adapte olan hayatta kalır"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 22 Ağustos 2020; 17:39:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.