Şimdi Ara

NETBONE [ANA KONU] - 109,90 ₺'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- 1000Mbps'e kadar Sınırsız-KULLANICI KULÜBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
4
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aleregrax kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    arkadaşlarımız her gece 23.00' a kadar churn ve yeni abonelik işlemlerini sürdürüyorlar. Fakat sizin işlemeniz şu aşamada karşı operatör tarafında beklemede olduğu için öngörümüz yarın 13.00 a kadar onayınızın geleceği yönündedir.


    Durumu bilgilerinize sunarız.

  • Teşekkür ederim ilginizi için.

  • pek olumsuz yorum yok diye geçiş yapayım dedim abonelik formunda aktivasyon ücreti ve kurulum ücreti olmayan versiyon yok bu da 400 + 400 dü galiba aktivasyon ücretini geçtim her firmada var sıfır bağlantılarda evde kurulum ücreti neden zorunlu abi modem kurmayı bilmeyen insan mı kaldı? (geçiş yapacağım bu arada fakat form yeni abonelik için sadece) geçiş yapacak insanlar nasıl yapacak bilgi verir misiniz? web siteleri çok yetersiz gördüğüm kadarıyla, hizmet alıp şikayeti olan var mı? edevletten dijital geçiş oluyor mu?



    Edit: An itibariyle telefonda bilgi almak için arayayım dedim saat 08:30, şu an mesai saatleri dışındayız şeklinde bant kaydı dinletildikten sonra kapandı :) tuşlama seçenekleri bile çıkmadı internet hizmeti veren bir firma için garip buldum, ilk izlenimlerim pek iyi değil ama bakacağız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingstonn -- 18 Ocak 2024; 8:32:58 >
  • kingstonn K kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni kurulumlarda aktivasyon ücreti alınıyor. Geçişlerde herhangi aktivasyon kurulum ücreti yok. ve hali hazırda aboneliğiniz olduğu için herhangi tarafınıza evde kurulum ücreti vs gibi ücret yansımaz. geçiş tamamlandığı zaman kullanıcı adı ve şifre tarafınıza iletilir netbone kullanmaya başlayabilirsiniz. Edevlet üzerinden dijital geçiş bulunmuyor bütün süreçler eposta üzerinden gerçekleşiyor. Firmayı 1 seneden beri kullanıyorum. herhangi bir sorunum olmadı. Bu arada hangi lokasyonda ikamet ediyorsunuz?

  • An itibariyle Netbone'a geçiş yaptım. Sonuçları paylaşıyorum. İnşallah sorun yaşamadan uzun yıllar kullanırım. İlgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.



    NETBONE [ANA KONU] - 109,90 ₺'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- 1000Mbps'e kadar Sınırsız-KULLANICI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleregrax -- 18 Ocak 2024; 19:16:15 >
  • Piyasada bulunan en iyi ISS. F/P falan da değil, direkt en iyisi. Tek kusuru yüksek ping değerleri. Yurt dışı sunucularında Cloudflare WARP kullanarak düşük ping alıyorum fakat Türkiye sunucuları felaket :/ Aynı mahallede TT Fiber kullanan arkadaşım Riot sunucularında 9 ping alırken ben 19-22 ping arası alıyorum. Bir ara düzelmişti fakat 1 hafta bile geçmeden tekrar arttı.

  • Merhaba,

    güzel düşünceleriniz ve daha da önemlisi değerli dönüşünüz için teşekkür ederiz. Müsait olduğunuz bir zaman diliminde size ulaşarak Türkiye sunucular konusundaki probleminiz için çalışma yapmak isteriz.


    Durumu değerli bilgileriniz sunarız.

  • Mayıs 2023ten beri kullanıyorum. Fiyatları üzmezse devam ederiz daha

  • 1 saattir mişteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum açan yok

    Online işlem merkezinden destek talebi açamıyorum komple sistem mi çöktü nedir problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdenx E kullanıcısına yanıt

    Çökme olduğunu sanmıyorum, bende bir sorun yok. İsterseniz destek@netbone.com.tr adresine mail atın. İftar nedeniyle ulaşamıyor olabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    bazı saatlerde call centerımız yoğun olabiliyor ve diğer müşterilerimize hizmet sağlıyor olabilir, bu da bize o anda ulaşmanızda gecikmelere sebebiyet verebilir.


    Komple sistemimiz ayaktadır. Bölgenizde yaşanılan GENEL ARIZA dan ötürü şuan DSL ışığınız yanmıyor.

    Durumu bilgilerinize sunarız.


    Bölge : ISTANBUL BOLGE

    İl : ISTANBUL AND. YAKASI

    Genel Kesinti ID: 121318237

    Genel Kesinti Tipi: GENEL ARIZA

    Genel Kesinti Sebebi : DSL SERVIS KARTLARI ARIZASI

    Genel Kesinti Bildirim Tarihi : 26.3.2024 17:07:16

    Tahmini Bitiş Zamanı : 26.3.2024 21:07:16

  • Fiyatından dolayı poyrazwifi 100 mbps paketten bugün itibari ile netbone 200 mbps pakete geçiş yaptım ftth kullanmaktayım ping değerlerinde çok fark yok hemen hemen aynı yalnız upload poyrazda 50 mbps iken netbonede 33 mbps lerde kalıyor birde online işlem merkezi çok basit ve yetersiz kalitesinde kullandıkça göreceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Netbone'a geçiş online olarak sağlanabiliyor mu?

  • indieGenie İ kullanıcısına yanıt
    Evet sitesindeki evrakları indirip doldurdum resimlerini çekerek online yükledim o şekilde geçiş sağlandı fiziki evrak göndermiyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halihazırda netspeed kullanıyorum ancak geçiş yapacağım bağlantı duvar içinden gelmediği için bağlantı sorunu çok nadir oluyor, bu firmadan genel memnuniyet nedir önerir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyalix33 S kullanıcısına yanıt

    Mevcut altyapınıza güveniyorsanız geçebilirsiniz. Bu zamana kadar firmadan kaynaklanan sorun yaşamadım açıkcası hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 8 Nisan 2024; 10:52:19 >
  • Başvuruda bulundum sorunsuz bir abonelik olursa yorumlarımı paylaşacağım.

  • sosyalix33 S kullanıcısına yanıt

    Fiber kullanıyorsan hemen geç çünkü fiberde nerdeyse hiçbir firmada sıkıntı çıkmıyor çünkü fiber olt sistemlerde her hafta denetim olur, sorunlar hemen hallediliyor. Ama VDSL gibi durumlarda türk telekomdan başka ISS kullanılmaması tarafındayım. Mesela kendimden örnek vereyim; netspeed'te fibere geçmeden önce son 2 ay full internet gidiyordu. Altyapıma fiber geleli 6 ay olmuştu fakat gecmemistim,VDSL den devam etmiştim. Daha sonrasında fibere geçtim ve hiç bir şekilde bağlantı sorunu olmadı, sorun olmamasini geçtim, 1 kere bile hızım yüzde 1 bile düşmedi, hep stabildi. Yani, fiber altyapın varsa düşünme, hatta kesin olmamakla beraber bu tamamen kendi düşüncem; iss'ler fiber kullanıcı geldiğinde seviniyor, VDSL kullanıcı geldiginde cj abimizin dediği gibi "Ah shit here we go again" falan diyor olabilirler.. VDSL tarafinda yildirma politikası yaptıklarını bile düşünüyorum.. Çünkü netspeed de VDSL de sıkıntı yaşayan insanlar, fiberde çok çok az kişi sıkıntı yaşamıştı fakat fiber tarafında hemen duzeltilmisti, ama vdsl kullananlar hala can çekisiyordu, bende dahil çünkü vdsl'deydim o zaman.. Belki de hala vdsl de sıkıntı çekenler oluyordur, fibere geçmeden önce yukarda dediğim gibi dsl yarım saatte bir gidiyordu. Şimdi fiberdeyim ve rahatım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iptv de sıkıntı var mı
    herhangi bir donma veya erişim engeli gibi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.