Şimdi Ara

NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
2
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme 27.08.2023


    Tekrardan merhaba arkadaşlar

    Bugün itibariyle 7 gün olmak üzere netbone ile sorunsuz kesintisiz bir internet deneyimi ile ilk haftayı bitirmek üzereyim.

    7 günlük denememin ardında pazartesi yerine internetin yoğun olduğu bir pazar akşamı test videosu çekmek istedim.

    İyi seyirler dilerim NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ) 



    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)Ethernet Testyoutube
    Fiber internet hız testi Fiber internet Diyarbakır fiber internet İnternet hız testi Upload testi Netbone internet Netbone iletişim Speedtest Ethernet test
    https://www.youtube.com/watch?v=dInA7WhQJpE





    Merhaba daha önce Sahilnet yani Netman'ın 100 mbit fiber tarifesine aboneydim.

    Ancak gel gör ki bir türlü hızım 39 mbit'in üstünü görmedi.

    Defalarca telefon açtım sürekli arıza kaydı bıraktıklarını ve ekibin bana ulaşamadığını söylediler.

    Kısaca ekip gelmediği gibi her iki tarafta sorunun kendi tarafında olmadıklarını ve ortadaki bu sorunu her iki tarafta üslenmedikleri için Netbone'ye bir şans vermek istedim.


    İyikide vermişim ve geçişim tamamlandığında 39 mbit üstünü göremeyen fiber optik hattım 400 mbit gibi hızla başlayıp kendini 110 mbit'in altına dahi bırakmıyor.

    Netbone yetkilisi ile 30 dakika bir görüşmem oldu anladığım kadarıyla sektörde yeni değiller köklü ve tecrübeli bir firma yeni yeni bireysellere yönelik tarifeler çıkarmışlar. Şirkette Uğur abi die birisi var ki adamın dibi olur kendisi. Umarım iş ahlakındaki bu başarısı hiç bir zaman bozulmaz. Çok efendi ve bilgili birisi sunucuların bile kendilerine ait olduklarını öğrendiğim de firmaya olan güvenim dahada arttı.

    Bu kadar bilgi verme sebebim geçmeyi düşünenler için belki bir faydası olur. İlk aradığınız'da güzel bir abi karşılayacaktır sizi zaten uğur abiye kadar ulaşmadan önce kendisi ikna etti beni geçmeme. Çünkü netmanda yaşadığım hız düşüş sorununu samimiyetle anlattım ve sabırla dinledikten sonra bana siz gelin biz ortada bir sorun varsa ve bu sorun bizimse tabi kli çözeceğiz dediler. Bu sözü beni ikna etmeye yetti kendisine burdan teşekkür ederim. Eğer benim gibi başka firmadan bir sorun yaşayıp geçmeyi düşünürseniz size nezaketle cevap verecektir ve teknik bilgisinin yetersiz kaldığı durumlar'da Uğur abi yönlendirecektir.



    Bu arada Sahilnet yani Netman her ne kadar sorunumu çözemese'de iki konuda haklarını yemiş olmayayım. Birincisi sorunum çözülmedi ama bu süreçte kavga gürültü olmadı iletişim problemi yaşamadım. İkincisi ise geçiş konusunda uzatmadılar ve problem çıkarmadılar. Kendileri mesajımı görüyorlarsa burdan öz bir eleştiri yazmak istiyorum. Kendinizi teknik konularda aşmanız gerektiğini düşünüyorum zira bu eksiklik sizlerden abone kaybettirecektir. Oysa ki 100 mbit olan tarifemi tam hızda alabilseydim bugün şu konuyu veya sizi eleştirmek zorunda kalmazdım. Tekrar yazıyorum kötü bir firmasınız demiyorum memnun olan kullanıcılarınızda vardır elbet benimkisi sadece nazicane öz bir eleştiri.


    ŞUAN İÇİN HERŞEY ÇOK GÜZEL UMARIM İLERDE BENİ ÜZECEK BİR ŞEY OLMAZ

    DİYARBAKIR'DAN NETBONE KABLOLU 100 MBİT FİBER OPTİK İNTERNET HIZ TESTİ



    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)



    DİYARBAKIR'DAN NETBONE KABLOSUZ 100 MBİT FİBER OPTİK İNTERNET HIZ TESTİ



    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)


    DEĞERLİ Arkadaşlar bu izlenim ve testlerim bugüne aittir. Ben memnun kaldım die bir başkası sorun yaşamıyacağı anlamına gelmez. İlk deneyimim çok iyi görünsede daha yolun başındayız asıl üstün hizmet ve kaliteyi anlabilmek için ilerleyen zamanlar bunu gösterecektir. Elimden geldiğince objektif yaklaştım ve internet kalitesi konusun da garanti veremesem de müşteri hizmetleri konusunda içiniz rahat olsun. Netboneye geçmeyi düşünnen varsa bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. İlerleyen zamanlar'da olumlu olumsuz deneyimlerimi aktarmayı düşünüyorum.


    En sorunsuz ve en güzel internet sizin olsun.

    Vesselam.


    Special thanks NETBONE




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 10 Ocak 2024; 19:45:31 >







  • Firma iyi hoş, tercih ettiğim için ben de memnunum ama şu Uğur abin pingleri de biraz düzeltse iyi olur. Geçen ort. 10 ms zarar etmez dedim, 10 ms oldu 20 ms, eşeğin ağzına su kaçıyor yavaştan

    Mesela İstanbul'a 26ms almışsın, ben senden yakınım 22ms alıyorum şuan. Benim 10-15ms falan almam lazım, TT VDSL'de 18ms ile ulaştırıyordu. Şuan FTTH kullanıyorum.
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Merhaba dostum aranıza yeni katıldım henüz oyun deneyimim olmadı.

    Arada CSGO oynarım ping değerlerine bakacağım.

    Değelerde memnuyetsizlik varsa birleşiriz Uğur Abi'ye çözmesi için aktarırız.


    Konuda da yazmıştım internet kalitesi konusun da bir şey söylemek için erken deneyeceğiz göreceğiz ve eksik bulduğumuz noktaları not edeceğiz.

    Benim şuan için memnun kaldığım nokta müşteri hizmetlerinin çözüm odaklı olması ve iletişimlerinin bir kurumsal şirkete yakışır gibi konuşmaları.

    Tabi ki iyi bir iletişim veya samimiyet kadar teknik bilgisi yüksek olan kesintisiz bir internet sağlayabilmek ve sorunlar karşısında hızlı çözümler üretebilmek gibi konularda çok önemlidir.


    Şirketin tavırları ve iletişimleri ve köklü firması olmasından ötürü teknik bilgisi bana güven veriyor buda tespit etitğimiz sorunları iletttiğimiz de çözüleceğine dair beklentilerimi yüksekte tutuyor NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ) 





  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    58ms-60ms alıyorum şuan csgo'da.
  • fast.com ve Bufferbloat testlerini de atar mısınız

  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    ping sorununuz ile alakalı özelden İsim Soyisim ve telefon numaranızı paylaşmanızı rica ederiz. Dönüşünüze istinaden teknik ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişim kuracaktır.

  • https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-12


    Ekran görüntüsü bekleriz, teşekkür ediyorum şimdiden.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Ağustos 2023; 19:32:13 >
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Senin vesilen ile ilk testim cs'de yaptım.

    Şuan ortalama 60 ping'lerde oynuyorum ve 56 kadar indiğini gördüm.


    Diyarbakır için bu değerlerin iyi olduğunu düşünüyorum.

    Bir kaç denememlerden sonra bazı mapler'de pingim 90 kadar çıkarsada normal bir durum benim için.


    Sizde iyi bilirsiniz ki CSGO sunucuları ülkemizde yok.

    Trafik önce Neboneni'nın sunucusu hangi şehirde ise orta toplanır sonra oynadığın oyunun sunucusu ile Netbone'nin trafiği topladığı şehirdeki sunucununun mesafesine bağlı olarak ping değerleri değişiklik göstecektir. Burda şahsi görüşüm pingin üç aşağı 5 yukarı olması sorun değil önemli olan pingi stabil tutabilmesi lag ve drobon girmemesi daha önemli etkenler.


    Bir CSGO keskin nişancı silahı olan "AWP" tutkunu olarak takdir edersin ki ping'in en önem arz eden oyunculardan birileride biziz.

    Bir çok iss denemiş ve CSGO'nun ülkemizde sunucusu olmadığı için zaman zaman Diyarbakırdan 100 yakın ping'lerde bile AWP ile yaptığım atışlarda 90 ile 100 arasındaki pinglerde yaptığım atışlar'da beni üzecek bir gecikmenin olduğunu hatırlamıyorum. Şöyle bir gerçekte var ki benim aynı silahı iyi oynayan ve pingi 10 ms bile benden düşük olan birisine denk gelsem tabi ki karşısında pek şansım olmayacaktır.


    Anlatmak istediğim daha çok pingin olması gerektiğinden çok yükseklere çıkmadığı yani hatırı sayılır bir yükseliş olmadığı sürece önemli olan çıktığı değerlerde stabiletisini koruyabiliyor drop yemiyor ise ve profesyonel oyuncu değil isen bence kafaya takılacak bir durum değil.


    İstanbul'da otuyorsun sanırım bu durumda sizin eğer yanlışım yoksa en azından stabil olarak 40-45 görmeniz gerekiyor die düşünüyorum. CSGO sunucuları yurt dışında olduğundan değerlerinizin 60 70 kadar çıkması normal bir durumdur. Eğer hiç 50 pingin altını görmediyseniz isterseniz Netbone ile bi görüşün. Düşük ping almanız gerektiğine inanıyorsanız muhtemelen sorun Netbone'nin trafiği topladığı şehir neresi ise onun mesafesi sizi etkliyor olabilir. Mesela sunuları istanbul'da olsa ve direk ordan trafiği toplayıp yurt dışına çıksa bu durumda çok iyi bir pinge sahip olmanız gerekiyor die biliyorum.


    Ben kendileri ile baya konuştum nedense sunucuları hangi şehirde ve trafik nerde toplanıyor die sormayı unuttum.

    Ancak sunucuların kendilerine ait olması takdirmi kazandırdı yani bir data şirketine bağlı kalıp sunucu kiralayan bir firma değil.

    Bu vesile ile kesinti olsun arıza konuları olsun pek sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.

    Ancak ping konusu gerçekten yüksek teknik isteyen bir konudur bazı firmaların teknik çalışanları bile bu forumda son kullanıcıdan daha az bilgiye sahip olabiliyor.


    Şuraya ilk CSGO pingimin görselini atacağım ve ilerleyen zamanlarda gerek ping olsun stabilite olsun kesinti var mı hız düşüşü yaşanıyor mu gibi konular hakkında kendi deneyimimi aktaracağım İnş.


    İlk test olarak ülkemizin en çok oynanan bölümü DUST 2'ye ANTİ olarak giriş yaptım ve ikinci sırada 61 pinge sahip olan benim. Bu test değer Diyarbarbakırdan Netbone'nin trafiği topladığı şehirdeki sunucuya ulaşıp arkasından CSGO'nun yurt dışındaki sunucularından birisine erişerek çıkan gecikme süresi. İlk deneyimde max 57 indi ve 60'larda stabil oynattı. Sürekli 60'larda stabil olarak oynayabilsem Diyarbakır gibi bir yerden bağlanan birisine mükemmel değerler. Ancak üstede yazdığım gibi bu değerlerde sürekli kalmak hayal olacaktır çünkü CSGO seni her zaman yakın sunucusunda oynatmayacaktır haliyle oyuna girdiğin an sistem seni duruma göre CSGO'nun İstanbul'a en yakın sunucusunada atabilir ne uzağınada atabilir. İşte oyun tam bu sırada seni uzak sunucusuna aldığında haliyle mesafe bağlı olarak pingini yükseltecektir. Burda şahsi düşüncem pingin diğer firmalara göre normalin dışında değer sunmuyorsa aşağı yukarı diğer firma bağlı arkadaşların ile aynı değeri alıyorsan sorun yoktur sadece ve sadece stabilite nasıl ping aniden tavan yapıyor mu drob giriyor mu bunlara bak. Profesyonel oyuncu değilsen ve pingiin olması gerektiğinden sadace bir kaç rakam yüksekse bunu kendine takıntı yapmam günün sonunda sadece kendini üzmüş olursun. Ping'i çok takıntı haline getirenler var ve takıntı hastalığına dönüştürüyorlar.


    Çok uzun yazdım sanırım sıkıcı olduysa affola NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ) 

    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arseyus -- 21 Ağustos 2023; 20:21:0 >




  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    Hocam netbone sağlıyıcısı eğerki valve'e tt üzerinden ulaşmasa ve bir isp gibi kendi netix bağlantısı oluşturduğu gibi yapsa pingler düşer. Ve Tab yerine +Graph olarak pinlerine bak.


    Hayırlı kullanımlar.

  • Hakimolacakadam kullanıcısına yanıt

    Merhaba an itibari ile istediğiniz testleri ekliyorum.

    Olumlu veya olumsuz yorumlamanızı rica ederim.


    Fast.com testi



    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)


    Bufferbloat



    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)




  • Netbone kullanıcısına yanıt

    Yeni fiyatlar hakkında bilgi verebiliyor musunuz? Henüz 500/1000 paketleri açıklanmadı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Diyarbakırdan valve için eklediğiniz ip adresi için çıkan sonuç

    Fazla bir test sonucu vermemiş sanırım yorumunuz nedir hocam?

    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)
  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    Yerel bağlantı sağlanmış.

  • Hocam ping öylesine bir teknik konu ki üzerinde en iyi uzmanlaşmış kişiler bile tamamıyla çözebilmiş değiller die okumuştum forumda.

    Ben sadece kağıt üzerinden yani CSGO gibi oyunlardaki değerlerime bakıp yorum yapabiliyorum.

    Ping konusunda şuan için kendi adıma bir şey söylemek çok erken.

    Sizin gibi ping konusun da kendi çapında kendini geliştirmiş kişileri her daim bu tür konularda görmek isterim.

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F17B5020F -- 28 Ağustos 2023; 21:16:14 >
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    özel mesaj ile size ulaşılamadığı için özelden isim soyisim ve gsm paylaşırsanız teknik ekibimiz sizinle iletişim kuracaktır.

  • Kiymalipide kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    bu hafta sonuna doğru yüksek kapasite hız fiyatları da sitemizden duyurulacaktır.

  • Hocam gayet iyi gözüküyor ping değerleriniz. Tabi bölgenizde Telekom kullananların nasıldır bilmiyorum ama çok iyi gözüküyor şu anlık. @NT2L nin dediği gibi ilerde bozmaz ise bu şekilde iyi duruyor. Bu arada çok fazla nokta yok direkt bağlanıyor sizin internetiniz.

  • Netbone kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Son bir şey soracağım, paketler arasında geçiş yapabiliyor muyuz?

  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    İlk mesajda da belirttiğim gibi, Diyarbakır için değerler normal. Problem şu ki ben Sinop'tayım. TT VDSL hattımda cs pingi 38-40ms idi. Netbone FTTH ilk bağlandığında cs için ort. 44ms veriyordu, şuan bu değer 58-60ms'e dayandı.

    Firmaya bir şey demiyorum, bağlantı stabil, saçma sapan bant daraltmaları yok, DNS engeli yok.. Ancak benim için ping olumsuz şekilde değişiklik gösterdi. Gördüğüm kadarıyla tamamen cogent kaynaklı. Alternatif bir çıkış yoksa şuan için çözüm olacağını öngörmüyorum.

    NETBONE DİYARBAKIR 100 MBİT FİBER HIZ TESTİ (VİDEO HIZ TESTİ GELDİ)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.