Şimdi Ara

Netbook alacağım bazı sorularım var(Acil lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar herkese. Bu aralar netbook alacağımda limitimde maximum 550 tl civarında olacak. Aklımda bir kaç model belirledim fakat merak ettiğim ve hemen hemen her mağazada farklı cevaplar aldığım sorular var.

    1. XP mi, w7 starter'mı? Bir mağazaya gidiyorum diyorlarki, kesinlikle w7 önermiyoruz, çok kasıyor vs. başka mağazada söylüyorki, w7 yeni işletim sistemi, xp demode oldu vs. Öneriler??

    2. N270 işlemci ile N450 işlemci arasında çok ciddi, gözle görülür bir fark varmı? Yani illaki farklar vardır fakat yaklaşık 100 lira fazla para vermeye değermi sizce ?

    3. 1GB ram mi tercih etmeliyim yoksa almışken 2GB ram mi bakmalıyım?

    Bu arada netbook ile genelde office dökümanları, internet, ve basit 3-5 uygulama için kullanacağım. Ama eski laptop'um kötü oldugu için gün içerisinde uzun süre kullanacağım ve canım sıkılırsa 3-5 basit oyun oynarım o kadar.

    Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.







  • Arkadaşlar belki yarın almaya gideceğim, hiç bilgisi olan yokmu koca forumda? =)
  • w7 starter aslında düşük işlemcili bilgisayarlar için üretilmiş olsada netbooklar için hiç uygun bir os değil. Netbookta xp den başkası yalan. Xp kullanacaksan 1 gb ram yeterli ama kullanacağın programlara göre bu değişir fazla ram göz çıkarmaz almışken 2 gb alabilirsin. N270 de sanırım ht teknolojisi yok n450 de bir fiziksel bir sanal çekirdek 2 çekirdek var. Benim önereceğim netbook samsung n150 serisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Aralık 2010; 10:36:01 >
  • Samsung N150 var Win 7 Ultimate kurdum gayet güzel mutlu mesut kullanıyorum.
  • şuna ne dersin: http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/hp/2230s-nn339es-p34782519/

    bende var bundan, gayet memnunum. ama bu siteyi öylesine koydum, bimiyorum yani o siteyi. sadece modeli göstermek için.
  • Gayet güzel bir laptop ama dedim ya maksimum 550 lira verebileceğim. Hatta daha ucuza getirmeye bile çalışıyorum şuanda.
    quote:

    Orijinalden alıntı: veliveliveli

    şuna ne dersin: http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/hp/2230s-nn339es-p34782519/

    bende var bundan, gayet memnunum. ama bu siteyi öylesine koydum, bimiyorum yani o siteyi. sadece modeli göstermek için.
  • Hocam peki nasıl kurdun ultimate'i ? Şöyleki microsoft'un sitesinden bir şekilde yükseltme yapabiliyormuyuz uygun bir fiyata? Yoksa korsan olarak mı kurdun? İşin aslı birazda pratik olsun isterim, şöyleki her format atacağım zaman uzun süre uğraşmak istemiyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:

    Samsung N150 var Win 7 Ultimate kurdum gayet güzel mutlu mesut kullanıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:

    Samsung N150 var Win 7 Ultimate kurdum gayet güzel mutlu mesut kullanıyorum.
  • Evet hocam dediğine katılıyorum, şöyle n450 işlemcili, 1 gb ram ve xp işletim sistemi olan bir netbook bulsam onu alacağım zaten. Ama samsung'un n150 serileri w7s kullanıyor. Onun haricinde gayet güzel modeller. Baya bir kararsız kaldım açıkcası :)
    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    w7 starter aslında düşük işlemcili bilgisayarlar için üretilmiş olsada netbooklar için hiç uygun bir işlemci değil bence. Netbookta xp den başkası yalan. Xp kullanacaksan 1 gb ram yeterli ama kullanacağın programlara göre bu değişir fazla ram göz çıkarmaz almışken 2 gb alabilirsin. N270 de sanırım ht teknolojisi yok n450 de bir fiziksel bir sanal çekirdek 2 çekirdek var. Benim önereceğim netbook samsung n150 serisidir.
  • abim arkadaslarim ve kendim cok farkli modelde n270 netbooklar kullandik.oncelikle uzeribde gelen isletim sistemini bosverin.gelir gelmez butub cihazlara win7 ultimate kurduk gayet de memnun kaldik.win7 ultimate i flash bellege hazirladim zaten dilerseniz tarif edebilirim link verebilirim ta da teamviewer dan hazirlayabilirim sizin icin.hic olmadi yakinlardaysaniz ulastiririm isiniz gorulur.ram 2 gb olmasinin faydasi ise mesela ben internette cok sekmeli sörf yapmayi seven biriyim genelde 8-10 sekme acik olur arkadan winamp surekli calisir iste hdd den bisiler kopyalarim falan 1 gb yetersiz geldi 2 ye yoneldim(hepimiz yoneldik :)) ) islemci konusunda birsey diyemem ama abim ilgili o konuyla biraz keske n450 alsaydim diye cok soyledi.benim deneyimim bu sekilde
  • Notebookcheck sitesinden araştırmanı tavsiye ederim, netbookların değeri pil ömrünün uzun olması bence, küçük olmaları da aynı zamanda. N450lerin pil ömrü 3 yerine 2 çipten oluşması sebebiyle n270lerden biraz daha iyi. 6 hücreli netbooklardan almanı öneririm, 3 pilliler daha ince arka hattında ve daha şık ama 5-6 saat yerine 11 saat kullanım süresi kafada soru işareti bırakmadığı için iyi oluyor.
    Packard bell dot s2 tavsiye ederim. Acer'ın alt markası ve aynı seri klavyesinin düz oluşu bana çok kolay geliyor, tuşların kenarına köşesine takılmıyor parmaklarım, ayrıca tuş tonu çok hafif. Notebook check sitesinde de ekran ve pil ömrü çok iyi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:
    Samsung N150 var Win 7 Ultimate kurdum gayet güzel mutlu mesut kullanıyorum.

    bende hom pre kurdum çok memnunum
  • Öncelikle çok teşekkür ederim tüm yorumlar için. Arkadaşlar Samsung N150JP aldım. 1gb ram, N450 işlemci, 250gb HD, w7 starter ile geldi. Vatan'dan 480 liraya aldım. Olmazsa ilerde taktırırım 1gb ram daha, çünkü 2gb lık ile arasında yaklaşık 100 lira fark ediyordu, kampanyadan aldım.
  • Peki nasıl kurdunuz? Korsan olarakmı yoksa microsoft tan yükseltme key'i alarakmı ? Yada forumda bunu anlatan bir yer varsa yönlendirirmisiniz lütfen.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sanal-insan


    quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:
    Samsung N150 var Win 7 Ultimate kurdum gayet güzel mutlu mesut kullanıyorum.

    bende hom pre kurdum çok memnunum
  • Gerçekten çok sevinirim bu konuda yardımcı olursanız.
    quote:

    Orijinalden alıntı: evomania

    abim arkadaslarim ve kendim cok farkli modelde n270 netbooklar kullandik.oncelikle uzeribde gelen isletim sistemini bosverin.gelir gelmez butub cihazlara win7 ultimate kurduk gayet de memnun kaldik.win7 ultimate i flash bellege hazirladim zaten dilerseniz tarif edebilirim link verebilirim ta da teamviewer dan hazirlayabilirim sizin icin.hic olmadi yakinlardaysaniz ulastiririm isiniz gorulur.ram 2 gb olmasinin faydasi ise mesela ben internette cok sekmeli sörf yapmayi seven biriyim genelde 8-10 sekme acik olur arkadan winamp surekli calisir iste hdd den bisiler kopyalarim falan 1 gb yetersiz geldi 2 ye yoneldim(hepimiz yoneldik :)) ) islemci konusunda birsey diyemem ama abim ilgili o konuyla biraz keske n450 alsaydim diye cok soyledi.benim deneyimim bu sekilde




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.