Şimdi Ara

Netflix, 25 yıl sonra ana işinin fişini çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netflix, 25 yıl sonra ana işinin fişini çekiyor
    Posta yoluyla DVD gönderen bir şirket olarak başlayan Netflix, DVD işine son veriyor. Şirketin Salı günü yaptığı duyuruya göre Netflix, son diskleri DVD.com'dan 29 Eylül'de gönderecek. Bu tarihten sonra ise yola çıkılan ve ana iş odağı olan DVD’lere Netflix elveda diyecek.



    Netflix, ana işini terk ediyor



    Netflix bir blog gönderisinde, "25 yıllık inanılmaz bir koşunun ardından, bu yılın sonlarında DVD.com'u kapatmaya karar verdik" diyor. Netflix, yaptığı açıklamada amaçlarının her zaman en iyi hizmeti vermek olduğunu ancak DVD gibi küçülen bir iş nezdinde bunun giderek zor bir hal aldığını aktarıyor. Netflix, Eylül ayında hizmetini resmen durduracağını ve 27 Ekim'e kadar iade kabul edeceğini söylüyor. Şirket ayrıca, ilgilenen kullanıcılara hesaplarıyla ilişkili verilerin bir kopyasını indirme seçeneği de sundu.



    Ayrıca Bkz.Netflix yayın platformu pazarındaki liderliğini kaybetti: İşte yeni kral



    Netflix’in DVD işini terk etmesinin ardında elbette ki mali kaygılar bulunuyor. Netflix'in son zamanlarda bu kiralamalardan belirgin bir şekilde daha az para kazandığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl 145,69 milyon dolar gelir eden DVD kiralama işi geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 geriledi. Şirket, DVD.com alan adını Mart 2012'de satın aldıklarını ve sevk ettikleri ilk DVD’nin 10 Mart 1998'de Beetlejuice'ın bir kopyası olduğunu söylüyor. Toplamda 5,2 milyardan fazla DVD’nin gönderildiğini aktaran Netflix, en popüler filmin ise “The Blind Side” olduğunu belirtiyor.









  • vucudundaki tum atomlardan hucrelerine herseyi bir arada tutan gucun elektromanyetik kuvvet oldugunu bilmeden yapilmis cahilce bir yorum. elektromanyetizma tum evrende herseyin isleyisini sagliyan 4 temel kuvvetten bir tanesidir. elektrigin yok olmasi bir yana gucunde ufacik bir oynama bile bildigimiz anlamda evrenin, gezegenlerin yildizlarin atom cekirdeklerinin ve hatta isigin herseyin yok olmasi demek.
  • büyük güneş parlamasından sonra
    tüm elektro-manyetik verilerin silineceğini düşünürsek
    bu acil verilmiş bir karar gibi !

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Ütopik görünebilir ama bende benzer bir şeyin olacağı düşüncesindeyim. Benim de düşüncem elektriğin çalışmasını sağlayan yer kabuğundaki manyetiğin yok seviyesinde olacağını ve artık elektrik akımının sağlanmayacak seviyede olduğu için tüm makinaların işe yaramaz olacağı düşüncesindeyim.

    İnsanlık, arabasından makinasınasına her şeyini elektrikli yaparak hata yapıyor, alternatif bir elektriksiz mekanik sisteminde yan çarda mecburi yaşatılması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 19 Nisan 2023; 15:1:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 145 miilyon dolar geliri beğenmeyip birimini kapatan Netflix, o kadar fakiriz ki şaşırıyoruz
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    vucudundaki tum atomlardan hucrelerine herseyi bir arada tutan gucun elektromanyetik kuvvet oldugunu bilmeden yapilmis cahilce bir yorum. elektromanyetizma tum evrende herseyin isleyisini sagliyan 4 temel kuvvetten bir tanesidir. elektrigin yok olmasi bir yana gucunde ufacik bir oynama bile bildigimiz anlamda evrenin, gezegenlerin yildizlarin atom cekirdeklerinin ve hatta isigin herseyin yok olmasi demek.

  • korozyon kullanıcısına yanıt
    2022 net gelirlerinin 4.5 milyar olduğu düşünüldüğünde 145 milyon dolar biraz hafif kalıyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Cahilce bir yorum daha, dünyada ki tüm elektriği izole edip testini mi yaptın ki insan oğlunun elektro manyetik ortamda yaşamayacağına kanıt getirdin. Uzayda bile insan oğlu basınç ve oksijen dışında yaşarken dünyada neden yaşamasın. Bilim gerçekten test ettiği şeyler üzerinden yorum yapıhor, ama dünyada ki tüm manyetik yok olduğunda yapılmış bir test teknik olarak yok. Ya manyetiksiz de başka etkenler sayesinde csnlılar yaşamına devam edebiliyorsa? İşte her şeye kafasızca atlayan böyle cahiller yüzünden insanlık bir çok sıkıntıyı hala çözemedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine iyi sabretmişler dvd işi 10 yıl önce bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E normal değil mi? Bu zamanda DVD mi kaldı? Blu-ray bile yerini dijitale bıraktı bırakacak.


    Ayrıca Netflix asıl işini hâlen yapıyor. Sadece yapılış şeklini değiştirşyor. Optik disk kiralamıyorsun da dijital veri kiralıyorsun, toplu hâlde, senkronize, aynı anda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sandra bullock'un oynadığı the blind side güzel filmdi. amerikan futbolundan pek çakozlamasam da film çok hoşuma gitmişti izlediğimde.



    Netflix, 25 yıl sonra ana işinin fişini çekiyor
  • isakoc kullanıcısına yanıt

    Iste bilmemekle cehalet arasindaki fark bu. Bilmediginin farkinda olmadan israr etmek. Vucudundaki butun molekuller, cevrendeki hersey birbirine elektromanyetik kuvvet araciliyla bagli, gordugun hissettigin tum etkilesimler bir kac tanesi haric elektromanyetizmanin sonucu. Bir seye dokundugunda bile aslinda dokunmuyorsun, temas yok, hissettigin sey dokundugun nesne ile vucudundaki elektronlarin elektrik kuvvet ile birbirlerini itmesi. Elektrik kivilcimda gordugun basit bir sey degil. Manyetizma dunyanin manyetik alanindan ibaret degil. Bir yerde bu kuvveti bir sekilde sonlandirman izole etmen demek o yerdeki tum atomlarin cokmesi tum molekullerin dagilmasi demek. Neden bahsettigin konusunda hic bir fikrin yok ama cehaletin bilmemenden degil kendini bu konularda yetkin saymandan geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt

    olası bir karadeliğin merkezine çekilme durumu bu olası olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 2 Mayıs 2023; 20:25:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.