Şimdi Ara

Netflix, artık Appstore üzerinden abonelik almayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netflix, artık Appstore üzerinden abonelik almayacak
    Netflix, abonelik ücretlerinin artık Apple telefonlarda Appstore üzerinden ödenemeyeceğini duyurdu. Netflix'in ABD'deki destek sayfasında yer alan bilgilere göre ödemelerini App Store üzerinden gerçekleştiren abonelerin yeni bir ödeme yöntemi seçmeleri gerekiyor.



    Netflix, halihazırda abonelik ücretlerini Appstore üzerinden ödeyen kullanıcıların artık bu yöntemle aboneliklerini yenileyemeyeceklerini duyurdu. Şirketin bu yeni politikasının şu an için ABD dışında hangi ülkelerde geçerli olduğu konusunda bir bilgi bulunmuyor.



    Ayrıca Bkz.Mart ayında Netflix'e eklenecek dizi ve filmler belli oldu



    Netflix neden bu kararı aldı?



    Appstore üzerinden gerçekleştirilen bu abonelik ücreti ödemelerinde Apple'a yüzde 15 komisyon ödeyen Netflix, Temmuz 2022'den itibaren abone olmak isteyen kullanıcıları web sayfasına yönlendirilmeye başlamıştı. Netflix platforma abone olmak isteyen kullanıcıları kendi web sitesine yönlendirse de daha önceden abone olan kullanıcıların App Store üzerinden ödeme yapmasına izin veriyordu. Apple komisyon ödemek istemeyen Netflix, bu karar ile Apple kullanıcıları için sadece kendi sitesinden ödeme alacak.



     









  • Tamamen AB baskısındaki Apple üzerinden komisyondan kurtulmak için, düşene bir de sen vur diye kâr etmek için bir hareket.

  • enaz 100.000kişi x ortalama 10dolar x %15 komisyon x 12ay=1,8mn dolar . Sıfır üretim ve serverda tuttuğu app için yıllık 12 dolar elektrik , 18 dolar işçi maliyetiyle Apple zarar edip iflas isteyecektir.

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Adamların kazancının yüzde 15'ini başka bir şirkete vermek istememesinin nesi yanlış?

  • K1NG Ç. kullanıcısına yanıt

    oyle de appstore vs. havadan inmedi sonucta. diyelim ki appstone 100milyon kullaniciya sahip. bu miktar tamamen apple sayesinde. eger netflix bu kullanicilardan para kazanmak istiyorsa komisyon vermesi normal degil mi? (bu sadece apple icin degil google, konsollar vs. icin de gecerli)

  • Madem alacağın bütün abonelik ücretleri sende kalacak, o zaman sen de ücrette indirime gideceksin. Yoksa ayranın dökülür. :D

  • K1NG Ç. kullanıcısına yanıt
    O zaman başka bir pazar yeri kullansın. Benim milyar hazır müşterisi olan pazar alanıma gelip 100 dolara tezgah açarsan ve benim ödeme altyapımı kullanırsan satışlarının %15'ini alırım.
    Gidip kendi pazarında yaparsan istediğin ödemeyi kullanırsın (Yakında Apple buna da izin verecek AB sayesinde).
    Kendi pazarında milyar kullanıcıya ulaşmaya çalışırken de iyi eğlenceler diler Apple. İçeri spam uygulamadan dolandırıcıya kadar da doluşur.

    Bunun olacağı şu; böyle devam ederse Apple geliştirici üyeliğini 5.000 dolar yapacak kârını dengelemek için, küçük geliştiriciler yok olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 28 Şubat 2024; 12:33:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Onvious


    Bunlar kapital şirketler. %15 bizim için küçük bir pay olarak görünüyor olsa da Netflix'in 250 milyonun üzerinde üyesi var. 20 milyon kişi bile appstore üzerinden ödeme yapıyorsa o parayı bölüşmek istemeyebilir.


    Apple'ın komisyon almasını mantıklı tabii ki. Sonuçta insanlara güvenilir bir indirme ve uygulamasını güncelleme platformu sunuyor. Ama %30, %15 çok be ya. Küçük geliştiriciler için kötü bir şey bu bence.


    Bir de tv+ var. Netflix komisyon ödemek zorunda kalırken, tv+'da komisyon yok ve daha avantajlı fiyat sunuyor olabilir. Bu da aynı sektörde haksız rekabete neden olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.