Şimdi Ara

Netflix Bağlantı Hızı Garipliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Standart Plan Netflix aboneliğim var. Evde bir aydır Superonline 500/20 paketini statik ip ile kullanmaktayım. Samsung Smart Tv üzerinden Kablosuz olarak Netflix açtığımda bağlantı hızım kısa süre sonra 3.56 Mbps olarak sabitleniyor ve yayını 720p olarak alıyorum. Bu durumu ilk başta Superonline hız kısıtlaması ile ilgili problem olabilir mi diye düşündüm.


    Fakat dün cep telefonu hattım olan Turkcell'in 4.5G internetini paylaştırarak denediğimde televizyonda yine aynı hız olan 3.56 Mbps sabitlendiğini ve yayının 720p olduğunu gördüm.


    Hemen peşinden bir diğer hattım olan Vodafone 4.5G interneti paylaştırarak denedim ve bağlantı hızı yine bir süre sonra 3.56 Mbps'ye sabitlendi ve yayın 720p olarak geldi.


    Yukarıda bahsettiğim üç interentin hızlarını bu işlemleri yapmadan önce Fast.com üzerinden ölçtüğümde en az 50 Mbps ve üstü hızlar aldığımı gördüm.


    Bu durumda Netflix mi acaba kısıtlama yapıyor yoksa Smart Tv ile alakalı bir problem mi var anlayamadım.


    Geçen hafta 2 Mbps hızlarda bile yayın kalitesi 1080p olarak geliyordu.








  • mstars34 M kullanıcısına yanıt
    Aynı testleri herhangi bir mobil cihaz veya bilgisayardan yapabilme şansınız varsa bir de o şekilde deneyebilir misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Netflix in içerisinde ağ bağlantısı testi var sunucu ve internetin hızını test ediyor. Benim tahminim Superonline kaynaklıdır.

  • Smart tv nizi superonline router ına network kablosu bağlama imkanınız var mı? Bir ihtimal tv nizin kablosuz alıcısında problem var. Anlamanın tek yolu da kablolu bağlantı ile denemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Süperonline hattıyla kablosuz bağlantıyla belgesel izledim. Bu sefer yayın ilk başlarda 720p civarında seyretti. Fakat sonradan 50 Mbps civarında bir hızla 1080p olarak izledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstars34 -- 22 Eylül 2022; 8:31:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Vodafone ile de denemiş ve aynı sorunu yaşamış hocam.

  • Superonline Netflix ile çözmesi lazım, cihaz kablo vs hikaye. Normalde Netflix ISP içine sunucusunu koyabiliyor, ama superonline para mi istiyor, umurlarında mi değil fikrim yok.


    Netflix IP adresinize göre yönlendiriyor, kimi superonline ip avrupaya bağlanıp orta karar arada rezil çalışıyor, kimi ip amerikaya bağlanıp genel rezil netflix izliyor.


    Benim apple tv kablo bağlı, 900Mbit hız alıyor, fast 200Mbit, ama bazı netflix içerikler çamur gibi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.