Şimdi Ara

Netflix, YouTube gibi dijital servislere RTÜK denetimi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
642
Cevap
3
Favori
29.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • TBMM’ye sevk edilen yeni torba yasada ilginç bir madde ortaya çıktı. Meclise gönderilen torba kanunun 73. maddesine göre internetten yayın yapan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  denetimi geliyor.

     

    Yasanın yürürlüğe girmesi internet sitelerinden yayın yapmak isteyen lisanslı yayın kuruluşlarının yayın yapabilmek için RTÜK’ten ayrıca lisans almak zorunda kalacağı, lisans almayan veya lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının, sulh ceza hâkimliği tarafında engellenebilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.


     


    RTÜK’ün engelleme talebini sulh ceza hâkimi 24 saat içinde duruşmaya gerek görmeden karar bağlayabilecek. Karara Ceza Mahkemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz edilebilecek.


     

    İnternet yayıncılığına sansür uygulaması


    Kararın alınmasına gerekçe olarak internetteki yayın içeriklerinin denetiminin yapılamaması ve elde edilen gelirlere vergi yansıtılamaması gösteriliyor. Yasanın yürürlüğe girmesi halinde Netflix, YouTube, BluTV, Spotify gibi internet üzerinden yayın yapan kanalların kontrolü RTÜK’te olacak. RTÜK'ten lisans almayan ve RTÜK'ün uygunsuz olarak gördüğü dijital servislere erişim engellenecek. 


     

     


    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan RTÜK üyesi İlhan Taşçı bu kararın sansür uygulaması olduğunu vurgulayarak, "A9 kılıfıyla sansür uygulaması getirilmek istenmektedir. İnternet üzerinden iletim denildiği an YouTube başta olmak üzere tüm sosyal medya ve iletişim mecralarını kapsar nitelikte sansür, erişimi engelleme sonucu yaratacak bir yaklaşımdır bu. Düzenlemenin bu haliyle yasalaşması Anayasada tanımlanmış iletişim, haberleşme özgürlüğüne de darbe vurur." dedi.

     

     

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise uygulamanın ifade özgürlüğünü kısıtlamak için getirilmediğinin altını çizerek "İnternet kanallarını da RTÜK denetleyecek. Yapılan her düzenleme basın ve ifade hürriyetini sınırlamak için değil, ondan istifade ederek başka türlü suçları işleyen kişilerle ilgili. Yoksa ifade hürriyetini sınırlamak için değil." açıklamasını yaptı.








  • kendimi hayat kadini gibi hissediyorum. bizim devlet, 80 milyon vatandasi buyuk sirketlere pazarliyor. karsiliginda da cart vergisi curt vergisi adi altinda komisyonunu aliyor. hicbir soz hakkimiz da yok.

    yahu 18 yasimi gecmis bir insanin. sana ne neyi izlersem izlerim. devlete mi kalmis? ben kendi kararimi kendim veremiyor muyum? parasini verdigim hizmeti adam gibi kullanamiyorum. bu ne sacmaliktir yahu.

    televizyonda rtuk olmasini bi nebze anlarim. cunku public kanallar var ve 18+ bir icerigi 5 yasindaki cocuk rasgele denk gelip izleyebilir. fakat kredi karti ile satin alinmis, username ve password ile giris yapilip girilen bir hizmetin oldugu gibi degil de filterden gecmis sekilde izlemek nasil bir isguzarliktir.

    buna benzer hergun sacma sapan seyler oluyor ulkede. resmen birileri benim karar verme mekanizmami yontup duruyor. devlet, vatandasina bildigin gerizekali muamelesi yapiyor. senin kendi kendine karar verme kapasiten yok o yuzden ben karar veriyorum diyor.
    Tartışmasız SANSÜR. Televizyonda neredeyse öpüşme sahneleri bile kesilir oldu. 2 saatlik normal bir film cinsellik, şiddet vs bahanelerle kesile kesile 1.30 saate iniyor. Tamam tv de film vs izlemez olduk ama aynısını internete getirmeye çalışmak yenilir cinsten değil. Bu gidişle internete tamamen vpn den gireceğiz belli. Bakın yakın zamanda aynısını sinemalara getirmeye de çalışacak bunlar. İnsan resmen sinirleniyor ya resmen sinirleniyorum bu tür haberler okurken.
  • Nedir bu vergi sevdası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık netflixde alınmaz sansürden,herkes yine torrente yönelir ardından netflix Türkiye'den çekilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 5 Şubat 2018; 16:24:43 >
  • Benhep 50 liralı.. bi saniye

    olmadı
  • Gerçekten sıktı artık içimiz dışımız vergi oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş, milli manevi değerlerimize hakaret eden aşağılayan insanlar artık rahat hareket edemeyecek.

  • geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Artık netflixde alınmaz sansürden herkes yine torrente yönelir ardından netflix Türkiye'den çekilir.

    paramızla rezil oluyoruz efese çıkan seslerin azıcık bir parçası bu sansür kurumuna çıksa keşke
  • RTÜK 'teki mollalar neyi izleyip neyi izlemeyeceğimize karar verecekler yani !

  • "Kararın alınmasına gerekçe olarak internetteki yayın içeriklerinin denetiminin yapılamaması ve elde edilen gelirlere vergi yansıtılamaması gösteriliyor." Denetimmiş. Vergi almak için yapmayacakları iş yok. Şimdi birileri de gelip bunu över.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malum kanal youtube üzerinden yayın yaptığı için hep bunlar
  • Televizyondaki muhalif yayınları bitirdiler. Özgür basını savunan insanlar büyük çabalarla youtube kanalları oluşturdular. Şimdi bunları yasaklamanın derdine düştü hükümet.

    Medyascope (Ruşen Çakır)
    Ünsal Ünlü gibi insanlar umarım zarar görmezler diyeceğim ama mümkün değil.

  • Tartışmasız SANSÜR. Televizyonda neredeyse öpüşme sahneleri bile kesilir oldu. 2 saatlik normal bir film cinsellik, şiddet vs bahanelerle kesile kesile 1.30 saate iniyor. Tamam tv de film vs izlemez olduk ama aynısını internete getirmeye çalışmak yenilir cinsten değil. Bu gidişle internete tamamen vpn den gireceğiz belli. Bakın yakın zamanda aynısını sinemalara getirmeye de çalışacak bunlar. İnsan resmen sinirleniyor ya resmen sinirleniyorum bu tür haberler okurken.

  • İyi de bir sürü bireysel yayıncı var, TV kanalı gibi şirketler yönetmiyor ki bu yayınları. İnternet ile TV’yi aynı kefeye koyamazsınız. Bir şeyden anladıkları yok bunların. Amaç da belli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 5 Şubat 2018; 16:21:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansür sansür sansür artık bipsiz film izlettirmeyecekler sigaraya kocaman bir fluğ ekleyip sinema keyfinin içine edecekler vay anam vay.

  • Ağır csb ağır blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgürlükler ülkesi, yersen(!)..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    işte o kanallara erişim engeli koymaktan bahsediyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fantomasds

    İyi olmuş, milli manevi değerlerimize hakaret eden aşağılayan insanlar artık rahat hareket edemeyecek.

    herşey para için kardeşim, manevi değerleri gerçekten düşünüyorsan evlilik programları, survivor gibi programlari kaldırman lazım

    netflix milyar dolarlık firma, onları da biraz çarpayım demiş, bunun özeti budur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adnan hoca bitirdi bizi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.