Şimdi Ara

Netgalaksi mi bağlatmalıyım Türk Telekom mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yeni taşıdığım yere internet bağlatacağım ancak çok kararsız kaldım. Taşıdığım yerin altyapısı en fazla 12-13 mbit destekliyor. Netgalaksi 16 mbit'e kadar aylık 50 TL taahhütsüz (+60 TL bağlantı ücreti) bağlatabilirim veya Türk Telekom kullanıcısı bir arkadaşımın aboneliğini devralabilirim. Devralmam halinde aynı hıza aylık 80 TL ödeyeceğim ve 17 ay kadar bir taahhüt olacak(erken çıkmam halinde devreden arkadaşla bölüşeceğiz), devredecek arkadaşım da 400+ TL taahhüt ödemekten kurtulacak. Genel olarak Netgalaksi daha mantıklı gözükmekle birlikte kafamda sorular var:

    1. Netgalaksi'nin hizmet kalitesi nasıl? Ne sıklıkla kesinti veya dalgalanma oluyor? Olduğu zaman arayıp söyleyince çözebiliyorlar mı? Türk Telekom'u kullanan arkadaşıma da bunları sordum, memnun olduğunu söyledi genel olarak. Netgalaksi ile ilgili burada çok sayıda olumlu yorum gördüm, internette başka yerlerde olumsuz yorumlar da gördüm bolca.
    2. Genelde altyapının sahibi olan sağlayıcıyı kullanmak her zaman daha iyidir denir bu ne ölçüde geçerli? Netgalaksi'de yaşadığım bir sorun halinde topu Türk Telekom'a mı atarlar yoksa kendileri mi ilgilenir?
    3. Netgalaksi'nin farklı servislerde farklı hız verdiğine dair bazı yorumlar okudum (Netflix hızlı ancak Appstore'dan update yapmak yavaş gibi). Bunun doğruluk payı nedir ve doğruysa ne kadar bir hız farkından söz ediyoruz?

    Özet olarak: "ucuz etin yahnisi" durumu yaşar mıyım? Arada ciddi bir hizmet kalitesi farkı olacaksa eğer Türk Telekom için ayda +30 TL vermek çok da koymaz.

    Edit: 3. madde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok da nickimde -- 10 Ağustos 2019; 1:50:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Netgalaksi 24mbps vdsl paketini kullanıyorum, 16mbps ile hattım açıldı sonrasında 24mbps'e geçiş yaptım, hat değerlerim sıkıntılı diğerleri 16mbps tanımlayıp, 12mbps'den fazla veremiyor. Netgalaksi 24-3 paketinde 18-3mbps şeklinde hizmet alıyorum ve memnunum. 60tl bağlantı ücreti 6ay kalmanız durumunda alınmıor, beğenmezsenizde en fazla 60tl bağlantı ücreti öder ve tahahüt olmadığı için herhangi bir süprizle karşılaşmazsınız.

    Alt yapı turktelekomun, arıza durumunda önce kendi sistemlerini kontrol ediyorlar, sonrasında alt yapı ile alakalı ise telekoma durum bildiriliyor ve devreye telekom giriyor. Turktelekom altyapısı kullanan tüm servis sağlayıcılarda durum bu şekilde işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 9 Ağustos 2019; 19:37:32 >
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Peki farklı sitelerde farklı hız alma durumuyla karşılaştınız mı hiç? Az kullanılan yabancı sunucularda yavaşlık sıkıntısı gibi?
  • hocam selamlar,

    1. yeni taşındığın yerin stabil durumu nedir bunu abone olmadan bilemezsin. bunu türk telekom da olsa netgalaksi de olsa sorun varsa hepsinde yoksa hiçbirinde olmaz bunu unutma. abone olduktan sonra varsa sıkıntı kayıt açtırıp düzelteceksin

    2. t.t nin altyapısını kullanan firmalar t.t. bölge müdürlüklerine talep emri oluşturur sonrasında tt nin elemanları gelir düzeltecek durum varsa yaparlar. ama tabiki t.t. abonesine öncelik tabiki verecektir. bunu telekom sektörü değil tüm sektörde böyle..

    3.muhtemelen benim yazımı okumuşsundur. firmanın yurt dışu sunucuları ile erişim sıkıntısı bariz var 50mb paket aboneliğim var yurt içindeki sunuculara hız testi yaptığınızda sıkıntı yok berlin paris amsterdam milano test yaptığınızda 9mb geçmiyor, iptv gibi platformlar izlenilmiyor telefona uygulama indiriyorsunuz 30mb lık uygulama yarım saatte iniyor. bunu ancak abone olunca anlayacaksınız. çok fazla net kullanmıyorum diyorsan fiyat avantajı var

    yani hocam düşe kalka birşeyleri öğrenecen




  • umidoo kullanıcısına yanıt
    Bu üçüncü söylediğiniz epey can sıkıcı. Ancak maalesef kayıt işlemlerini başlattım bile. Taahütsüz olduğu için çok sıkıntılı bir durum yaşarsam çıkarım kafasıyla hareket ediyorum, 6 ay dolmadan çıksam dahi ödeyeceğim 60 tl başka internet sağlayıcıların 2 aylık fiyat farkına denk geliyor. Ha bir de zaten alabileceğim maks hız 13 mb olduğu için belki de sizin durumunuzdaki gibi ciddi bir düşüş yaşamayabilirim de. 1-2 ay kullanıp göreceğiz.
  • netgalaksi
  • Netglaksi baglat İnternetsiz hayata katil böyle daha iyi internet olmayınca ailene daha fazla vakit ayırırken,sosyallesirsin partilere katil vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.