Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
49
Favori
291.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir bu modemin ethernet portlarından birine TP-Link Archer C3150 Router bağlı olarak kullanıyorum (2 yıl olmuştur.). Diğer ethernet portuna ise masaüstü bilgisayarım bağlıydı. Modemin kablosuz ağı kapalı ve tüm kablosuz trafik router üzerinden sağlanıyor.


    2 hafta kadar önce masaüstü bilgisayara format atmak zorunda kaldım ve bu bilgisayardaki ağ bağlantısı sapıttı (sebebini anlamadım, çünkü bu tip şeylere ekstra işlem yapmam hiçbir zaman). Epeydir ne olduğunu çözmeye çalışıyorum ama anlamadım.


    Masaüstü bilgisayarının kesintisiz güç kaynağını açtığım anda modemin LAN ışığı çok hızlı yanıp sönmeye başlıyor (henüz bilgisayarı açmadım bu anda). Bunu görünce bilgisayarı açtığımda internet sitelerini açamayacağımı anlıyorum hemen. Bilgisayarı açıyorum ve herhangi bir siteye bağlanmaya çalışıyorum. Hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Modemi kapatıp açınca (bazen iki kez kapatıp açmam gerekiyor) normale dönüyor. Bu problem çoğu zaman oluyor, arada bir ise normal çalışıyor.

    Aslında bağlanamıyorum değil de işlem yapamayacak kadar, çok aşırı yavaşlıyor yanlış anlamadıysam. Çünkü ağ ayarlarında internet var görünüyor.


    Routera bağlı tüm cihazlar sıkıntısız çalışıyor (telefon, laptop, Mi TV Stick, Xbox Series S-ki konsol kabloyla bağlı routera). Problemi sadece masaüstü bilgisayarda yaşıyorum.


    Router kapalı veya açıkken masaüstü bilgisayarı açtığımda oluyor. Yani router ile ilgili bir durum değil. Yani kablosuz şifrem ele geçirilmiş falan değil. Bu problemi yaşarken cep telefonumdan router'ın arayüzüne girip istemcilere baktım, kimse yoktu.

    Ayarlardan sabit ip belirledim, yine oldu.

    Bu şekilde internete erişemezken (modemin arayüzüne bile giremiyorum), kablosuz cihazlarımdan biriyle router üzerinden internete bağlanmaya çalışıyorum, sıkıntısız çalışıyorlar.


    İlk seferlerde windowsta sorun giderme işlemi yaptığımda "modeminiz internete çıkmanızı engelliyor, modemi kapatıp açıp deneyin" şeklinde çözüm önerdiği için kapatıp açma işlemini uygulamaya başladım.


    Az önce ise masaüstü bilgisayarın ağ kablosunu modemden söküp router'a bağladım artık, bir de böyle deneyeceğim.


    Sormak istediğim şey ise şu: Modemi bridge moduna aldım (Şu anda modemin arayüzüne normal adresiyle erişemiyorum ama 192.168.100.1 adresinden erişebiliyorum neyse ki.). Modemin kablosuzu kapalı olduğu için ve modeme sadece tek cihaz bağlı olduğu için modemi router modunda veya bridge modunda çalıştırmamın bir farkı var mı?


    Saygılarımla...


    Edit:

    Bu mesajı yazalı 1 ay kadar olmuş. Bilgisayarı router'a bağladıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Modeme ne oldu da sıkıntı yaşadım, onu da hala bilmiyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestenbetsa -- 4 Aralık 2022; 16:21:43 >




  • @NetMASTER_

    merhabalar 401 model modeme sahibim, elektrik kesintisi sebebiyle adaptör bozuldu, internet alamıyordu. teknik servis 2a'lık bir adaptörle denedi ve modem düzgünce çalıştı. modemle beraber gelen (ya da getirilen) adaptörün üstünde 12v 1.5a yazıyor. modemin üstünde de 12v 3a yazıyor. kaç amper adaptör almam uygun olur? cihazın üstünde 3a yazdığından 3a'ya kadar olan değerler uygundur diye düşündüm ama yine de size de sormak istedim , daha detaylı bilginiz vardır diye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Kasım 2022; 15:43:55 >
  • Değerli Kullanıcımız,


    Modeminiz 2 portlu Infinity 401 model ise uygun adaptör 12V 3A, 4 portlu ise uygun adaptör 12V 2A adaptördür. Eğer kiralık modem kullanıyorsanız ve tarafınıza yanlış adaptör verildiğini düşünüyorsanız, servis sağlayıcınız ile de görüşebilirsniz.


    Saygılarımızla.

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bu modemin son çıkan yazılımı hangisi? teşekkürler.

  • alierr A kullanıcısına yanıt

    Değerli Kullanıcımız,


    Modeminizin yazılımı güncel olup Kablonet tarafında otomatik olarak yüklenmektedir.

     

    3 ayrı seri olarak üretilen INFINITY-401 model modemler için güncel yazılım bilgileri aşağıdaki gibidir. 

     

    Infinity401_0081.545.799.027 (2Port)

    Infinity401_4_0081.545.799.031

    Infinity401_4_2021_0081.545.799.008


    Saygılarımızla.

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkürler.


    sonu 008 ile biten yazılım hangi seriye ait? Kablonet çıkışlı mı?

  • alierr A kullanıcısına yanıt

    Değerli Kullanıcımız,


    Türksat Kablonet Infinity-401 için son çıkan versiyonudur. Diğer Infinity-401 modemler ile bire bir aynı özelliğe sahiptir. 


    Saygılarımızla.

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz son çıkan 401'i kasasından anlayabilir miyiz? Adaptörü kaç amper?

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Merhaba Vodafone infinity 401 docsis 3.0 modem, Kablonet te çalışır mı ? Kablonet modemiyle bire bir aynı herşeyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alierr A kullanıcısına yanıt

    Değerli Kullanıcımız,


    En son verilen Infinity 401 model modem, 4 portlu olup yan tarafında döner bir ayağı bulunmaktadır. Zaten daha önce verilen Infinity model modem 2 portlu idi. Bu 4 portlu modemin orjinal adaptörü 12V DC 2A 'dır.


    Saygılarımızla.

  • Taktaktikitikitak kullanıcısına yanıt

    Değerli Kullanıcımız,


    Vodafone Infinity-401 modem, Vodafone tarafından kullanıcılarına sadece kiralama karşılığında verilmektedir. Mevcut modemin mülkiyeti sizin üzerinize geçmiş durumda olsa bile Vodafone ve TÜRKSAT modemlerinde yazılım sürümleri güncellense dahi mülkiyeti ( MAC Adresi ) firmada olan modemler diğer firmanın alt yapısında aktif edilememektedir.


    Saygılarımızla.

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Turkcell superonline modemlerde de durum aynı mıdır?

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Netmaster 401'in Made in Thailand ve Made in China arasında fark var mı?

  • Herkese merhaba bir tane sinyal genisletici aldim.baglantisini yaptim.fakat sinyal genisleticiden bağlandığım da cihazlar ip almıyor ve nete çıkamıyorum modem de ne gibi bir ayar yapmam lazim yardımcı olabilir misiniz ??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jonhatendavis J kullanıcısına yanıt

    Değerli Kullanıcımız,


    Detaylı bilgilendirme ve kullanmış olduğunuz modem ile ilgili ayarlarınız için Destek Hattımız ile irtibata geçmenizi rica ederiz.

    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

    Saygılarımızla.

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Kablonet 100mbit internetimi Infiniti 401 modemimle kullanmaktayım, Ancak modemin wifi ağına teleofnumla bağlandıgımda 3-4 mbit alırken, ethernet üzerinden modemime 300Mbps TP LİNK Wi-Fi Range Extender bağlayarak wifi ağına bu router üzerinden bağlanarak 40-50 mbit alabiliyorum,


    Ancak 5-6 kişi aynı anda bağlanınca sağlıklı bir verim alamıyoruz (örneğin bildiğiniz internet bağlantısı kopabiliyor telefonda sağ üst köşede bağlı olsada sayfa açılmıyor, instagram akış bile yenilenemiyor) wifi üzerinden. Ayrıca ethernet üzerinden bir kabloda tv me bağlı olup onun üzerinden 80-90 mbit alabiliyorum.


    Arkadaşlar bridge moddan vs bahsetmiş tam olarak kavrayamadım elimdeki router ile bridge modda daha fazla verim alabilir miyim ? Ya da TP LİNK Archer C50 V4.20 bu router a geçsem daha fazla verim alabileceğim bir mod oluşturabilir miyim modemle beraber ?

  • Hayrına cevap verebilir misiniz @NetMASTER_

  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    Bu 5 kuruş etmez modemin özel ayarı varsa paylaşsanız da herkes bilme hep aynı mesajı atıyorsunuz arayın diye hoş aradığımızda da çözüm yok kablonet ile görüşün diyorsunuz millet le dalgamı geçiyorsunuz

  • Bu salak modemde hız sınırlama seçeneği yok değil mi? 10 yıllık modemlerde bile var hatta eski serilerinde de vardı

  • İnfiniyy 401 modemin 5ghz kanalı ara ara wifi ağ olarak kayboluyor, hiç bir şey yapmazsan üç dakika sonra tekrar ağda görünüyor.

    kablosuz hızımdan memnunum, bu hızı düşürmeden modem arayüzünden hangi ayarı yapmak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.