Şimdi Ara

NETRON Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar NETRON Bilgisayar bilişim kurslarına katılmayı düşünüyorum. Öncelikle bu şirket hakikaten iyi midir vereceğimiz paraya değer mi çünkü ciddi rakamlar istiyorlar.

    Diğer sorumda yazılım kursuna mı gitsem yoksa grafik/web tasarım kursuna mı gitsem karar veremedim. Grafik daha bana yatkın ve eğlenceli ama yazılım daha popüler ve daha iyi para kazandırır diye düşünüyorum.
    Matematiğim sıfıra yakın derecede kötü o yüzden yazılımda zorlanır mıyım yani iyi bir yazılımcının matematiğide iyi mi olmalıdır? Görüşlerinizi bekliyorum.



  • Bi Kursa Para Vereceğine; Kendine İyi Bi Sistem Topla Neye Yeteneğin Var ise Araştırmaya Başla. Kursta Sana Bişey Vermezler (Sertifikadan Başka) Emin Ol.
  • Sehlor iyi bir sistem topladan kastını anlayamadım? Elimdeki sistem zaten iyi sistemle benim sorumun alakası nedir?

    Amone hocam zaten ingilizcem ileri düzeyde var. Ama sadece ingilizce üzerine bir iş bulamadım henüz. Webde en çok aranan ilanlardan biride grafikerlik ve yazılım olduğu için ingilizcenin yanına bunları eklemek istiyorum. Çünkü ben daha çok bilgisayar veya ingilizce üzerine bir iş istiyorum. Dediğin gibi webde eğitimler var ama biri öğretmeden ve bir zorlayıcılık olmadan o şekilde pek öğrenilmiyor. Daha önce kendi kendime php öğreneyim dedim ama bi noktadan sonra tıkandım. Kurslarda direk sorma imkanın var takip edeceğin bir yol var o bakımdan avantajlı.
  • "Bi Kursa Para Vereceğine; Kendine İyi Bi Sistem Topla"

    Bir dahaki sefere cümlenin tamamını okuman anlamanı kolaylaştıracaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amone

    alakası yok :) öğrenen nasıl öğreniyor,ben öğrendim ve hiç tıkanmadım belki de çalıştığım kaynakların iyi olmasındandır
    özellikle php kolay bir dildir,web programlamacı bir kursa gitmeden rahatlıkla olunur,çevremde çok örneği var


    Peki altyapı var mıydı programcılığa dair yoksa sıfırdan mı öğrendin? Birde kurs benim için şart gibi görünüyor çünkü evde duramıyorum sıkılıyorum. Kursa gidersem çok daha rahat öğrenirim gibime geliyor çünkü bağlayıcılığ var dediğim gibi. Netron için ne dersiniz tecrübe eden arkadaşlarınız var mı?
  • Sen illa da diyosunki "birşey vermesinler, çok şey alsınlar" neyse sen bilirsin tabi :) ama son birşey söylemeden edemiycem;

    - Evde, Programlama veya Grafik işinin başında duramıyosan, sıkılıyosan zaten sana göre değildir. Hiç Bulaşma.
  • Evde duramamaktan kastım bu aralar işsizlik psikolojisiyle mücadele ettiğim için olan sıkıntı yoksa bilgisayar başında saatler harcayabilirim rahatlıkla. Başında durduğum zamanlar oldu zaten web tasarımın. Üniversite yıllarımda web tasarım hakkında en ufak bilgim yokken araştırarak bir klan sitesi yapmış forum falan bile eklemiştim ve epey uzun bir süre ayırmıştım bu işe. Yani webtasarımı seviyorum ama programcılık için aynı şeyi söyleyemeyebilirim. Birazda olay şuna bakıyor bir şey yaparken bir yandan para kazanıyorsanız ve yaptığınız bir işe yarayacaksa ilerde insan sabır gösterebiliyor ama bu ilk öğrenme devresinde amaçsız birşeyler yapmak sıkıyor beni. Yani biraz sabırsız bir yapım var bir an önce öğrenip hayalimdeki şeyleri yapabilmek istiyorum.

    En son şöyle amatör bir site yapmıştım müzik ile ilgilihttp://frozencave.freetzi.com/




  • zor dostum bu işlker :)
  • Ben netronda eğitim aldım, aslında çokta şey öğretmiyorlar, sen öğrenmek istersen öğrenirsin, azim olmalı, sürekli çalışman, araştırman, makale okuman gerekli, eğitim sürecinde.
    Diyorlarki sıfırdan, hiç programcılık ile alakası olmayanlara bile öğretiyoruz, ama ders anlatım stili bana göre tamamen yanlış ve saçma. Bir çok arkadaşım bişey öğrenmeden gitti.

    Adam sana anlatıyor framework'ü ama standart, sen kafanda kurmay açalışıyorsun ya tamamda nedir bu nasıl bişey yenirmi içilirmi, yok, hoca düz anlatır.

    Ama deseki öğrenciye, sen aç bir uygulama bir sınıfı ekle son ra bir sınıf daha, sonra bir tane daha, biri yürütsün , biri durdursun diğeri koçturan bir sınıf olsun. İşte bunları topla dığın zaman kendi frameworkün oluşur dese herkes düzgünce anlayacak.

    Gerçkten çok düzgün kaynak bulamassan işin biraz zor helede bu işlerle hiç ilgin yok ise.

    Ama artık türkçe kaynak baya çok, şayet ingilizcen varsa dahada fazla kaynağa ulaşabilirsin, öğrenirken elinde kağıt kalemle değilde, sürekli uygulama yaparak öğrenirsen çok daha hızlı sonuç alırsın.

    Örn: Sana derslerde gridview gösterirler ama grid içindeki bir satıra nasıl combobox ekleyeceğini anlatmazlar, vs..




  • Yazılımdan vazgeçtim bazı arkadaşlarla görüşmelerim sonucunda. En azından şimdilik. Belki ilerde sadece php öğrenmeyi deneyebilirim. Şimdi Bilge adam ile görüştüm oldukça ciddi bir kuruluşa benziyorlar gözüm tuttu. Grafik hocası ile de birebir sohbet ettik 20 dakika kadar. Bilgili birine benziyor. Şİmdiki sorum Daha hesaplı olan NETRON'da grafik web eğitimi mi yoksa biraz daha paraya kıyıp Bilge Adama mı gitsem?
  • Eğer yaratıcı değilsen ve grafik konusunda sende bir yetenek olduğunu düşünmüyorsan yine gitme ;)
  • hocam, sen kendine güveniyosan, çalışacam, araştıracam, yaparım diyosan firmadan çok hocanı araştır. ba olsun netron olsun, eğitim aldığın kişi iyiyse eğitimin iyi geçer. hep bunu söylüyorum ama ne yapıyım. çok kişi soruyor, şu mu bu mu diye.

    yoooooooook, yatacam, derslere arada gitmem diyosan paranı harcama hiç.

    quote:

    herşeyi kursta öğreteceklerini sanıyorsan ve en kötüsü de oradan çıkınca direkt bir yerde çalışacağını,gerçek bir grafik tasarımcı olacağını sanıyorsan bence yanılıyorsun
    çok ama çok çalışmak ister bu işler


    katılıyorum.
  • arkadasım diger topiclerde bu egitimler için biraz bişiler yazdım okumanı tavsiye ederim
  • Arkadaşlar tabiki webden makale okuyarak falanda yapılabilir kaynak sıkıntımda yok ama dediğim gibi evde durmak istemiyorum sosyal bi ortama ihtiyacım var ve kurs gibi yerler insana disiplinli çalışma şevki veriyor. Orda senle aynı konuda kafa yoran insanların olması, yaptığın şeyleri gösterip fikir alabileceğin yada takıldığın yerlerde fazla vakit kaybetmeden sorup cevap alabileceğin hocalar olması, kurs bitiminde edindiğin çevre ve idda ettikleri kariyer destek merkezleriyle daha kolay iş bulabilme ihtiamali olduğu için kursa gitmek istiyorum. Ama dediğim gibi kurs olayındada tam karar veremedim Ankara Netron yeni yeni kuruluyo olduğu için hocalar konusunda sıkıntı olabilir. Bilge adam daha oturmuş ve piyasada ismi var ama fiyatıda daha pahalı o ayrı. Cumartesi günü gidip bilge adam'da deneme dersine gireceğim ortamı ve hocayı gözüm tutarsa ona göre karar vermeyi düşünüyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: heraklia6789

    arkadasım diger topiclerde bu egitimler için biraz bişiler yazdım okumanı tavsiye ederim


    Hangi topicde hocam link atabilir misin?




  • Kusura bakmayın ama bu fikrinize karşı çıkacağım.Php kolay bir dildir demek , tabanı C olduğu için C dilide kolaydır demektir.C dilinin sadece syntax kuralları bile geriye kalan bütün dillerden zordur ve C dili basamaklamada makina diline yakın bir dildir.Eğer Php kolay bir dil ise ASP.NET 1 ay içerisinde öğrenilebilecek bir dildir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.