Şimdi Ara

NETSPEED AKN'Yİ TAMAMEN KALDIRDI / FİYATLAR SÜPER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
45.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 54oguz75 kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar ne zaman aradıysam hemen açıldı gerek forumda gerek farklı platformlarda baktığımızda gayet iyi bir müşteri desteği olduğunu yazıyor herkes. Yav hepsini bırak facebook'ta bile yazdığımda gece saat 02:00'da yazdım cevap aldım hemde teknik bilgiye sahip temsilciler cevap veriyor.
    Sevgilisine küsen ergen gibi size özel muamelemi yapıyor yani firma?
    Ayrıca espriyi beğenmene çok sevindim.
  • YirmiDortUzeriiki Y kullanıcısına yanıt
    Yahu geçiş hakkı sunmuş, onu yapmış, bunu yapmış yok.

    AKN'yi kaldırmak zorunda. Daha nasıl yazılabilir bu? Bakın, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun karar organı olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan 27.12.2016 tarihli ve 2016/DK-THD/518 sayılı karar uyarınca "31.12.2018 tarihi itibarıyla AKN uygulamasına son verilmesi" mecburidir, zorunludur, zaruridir, şarttır, ıztıraridir.

    It is not an option, it is an absolute obligation.

    それは必要です。

    Netspeed'in "Yeni kota + Kota sonrası ek paket" dediği şey AKN'dir.

    Yeni kota + Kota sonrası ek paket = AKN

    Resimli anlatım:

    NETSPEED AKN'Yİ TAMAMEN KALDIRDI / FİYATLAR SÜPER


    Bunu yapamazlar, 31 Aralık 2018'den sonra bunun kaldırılması mecburidir.

    1 yıl fiyat garantisi verdiği abonelerin paketlerini fiyatta değişiklik yapmadan gerçek sınırsız olarak değiştirmek zorundalar.

    Netspeed'in 1 yıl fiyat garantisi verdiğine dair imzalı bir belge vermesine gerek yok, bunu reklam yoluyla bile duyursa bunu yerine getirmekle yükümlüdür.

    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 13'üncü maddesinde yer alan ayıplı hizmet tanımına bakalım:

    MADDE 13- (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.

    (2) Hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler ayıplıdır.



    Bakın, madde gayet net.


    14'üncü maddeye bakalım:


    MADDE 14- (1) Sağlayıcı, hizmeti sözleşmeye uygun olarak ifa etmekle yükümlüdür.


    Peki tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? Ayıplı hizmetin düzeltilmesini talep edebilir mi? Elbette edebilir ve sağlayıcı bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür:

    MADDE 15- (1) Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.


    Alenen haksız olan bir uygulamayı haklıymış gibi gösterip üstüne bu haksızlığa "faydalı bir şey", "güzellik" gibi tanımlar yapmaya devam ederseniz Netspeed'den ne kadar kazandığınızı sormaktan başka çare kalmıyor.

    Bakın, Netspeed'in yapmaya çalıştığı şu:

    NETSPEED AKN'Yİ TAMAMEN KALDIRDI / FİYATLAR SÜPER


    O tabelanın üstüne "GEÇ" yazınca o tabelanın yasal anlamı değişmiyor. Onu görünce durmak zorundasınız. 31 Aralık 2018 tarihinde ismi ne olursa olsun AKN uygulamasını kaldırmak zorundasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 3 Aralık 2018; 0:26:13 >




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Tamam kızma güzel kardeşim tamam senin dediğin olsun :) NETSPEED TÜRKİYE'NİN EN KÖTÜ FİRMASI :)
    Ne kadar zoruna gitmişse NETSPEED'in bu hamlesi hangi firmanın çalışanı diyeceğim ama bir ücretli çalışanın yapabileceğinden öte bir şey bu :)
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Ayrıca sizin netspeed'ten hizmet aldığınızı düşünmüyorum bu kadar zorunuza giden nedir? bırakın haksızlığa uğramışlar ise aboneler itiraz etsin yahu hepsi çok memnunuz diyor bu durumda buradaki amacınız nedir? Kimi kimden koruyorsunuz? Alan memnun Satan memnun eeee sana ne oluyor o zaman güzel kardeşim? Git öte yanda oyna.
  • https://www.oristelekom.com/tarife/32/super-internet-plus bide bu internet sağlayıcısını incelemenizi isterim türktelekom fiber altyapısı varsa binanızdan onun kini kullanarak fiber veriyor arkadaş kullaniyor 100 mbit 5 mbit gönderme li olarak .. Fiyat 70 TL
  • YirmiDortUzeriiki Y kullanıcısına yanıt
    Ben tüketici hakları savunucusuyum.

    Haksızlığın ufağı ya da büyüğü olmaz, haksızlık haksızlıktır.

    Bu haksızlığı Türk Telekom yaptı, ses çıkardık.

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.901577846631019/1767131176742344/

    Sony haksızlık yaptı, ses çıkardık.

    https://www.facebook.com/internettekalite/posts/1773227092799419

    Netspeed yapıyor, ses çıkarıyoruz.

    Bireysel olarak da daha önce birçok konuda birçok tüketicinin hakkını almasını temin ettim.

    LG, kusurlu telefon üretti, kendim de dahil olmak üzere yüzlerce kişinin parasını geri almasını sağladım.

    X firması, Y firması fark etmez. Kim tüketici hakkı ihlali yapıyorsa karşısındayım, karşısındayız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YirmiDortUzeriiki

    Ayrıca sizin netspeed'ten hizmet aldığınızı düşünmüyorum bu kadar zorunuza giden nedir? bırakın haksızlığa uğramışlar ise aboneler itiraz etsin yahu hepsi çok memnunuz diyor bu durumda buradaki amacınız nedir? Kimi kimden koruyorsunuz? Alan memnun Satan memnun eeee sana ne oluyor o zaman güzel kardeşim? Git öte yanda oyna.
    Asıl size ne oluyor? Sıradan bir üye kimliği altında pazarlama elemanı gibi yazıyorsunuz.
  • YirmiDortUzeriiki Y kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum galiba beni sevemediler oysa ki ne umutlarla gelmiştim. Neyse biraz daha sabredeceğim yoğunluktan ıss lere bakıp paket bile seçmekle uğraşamam :D bu kaliteyle fazla boş bırakmazlar seni bence dikkat et :)
  • Arkadaslar evde ıptv kullanıyoruz netspeed ıptv de sıkıntı yaşatıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Asıl size ne oluyor? Sıradan bir üye kimliği altında pazarlama elemanı gibi yazıyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    Bu ülkede sadece kötü şeylermi var? herşey pis kakamı? güzel güzel demesini beceremiyor musunuz?
    Ben güzel olanı savunuyorum bu kadar açık ve net.
  • Müşteri temsilcisi varsa geçebilirim aysonu. Malum türknet...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YirmiDortUzeriiki

    Bu ülkede sadece kötü şeylermi var? herşey pis kakamı? güzel güzel demesini beceremiyor musunuz?
    Ben güzel olanı savunuyorum bu kadar açık ve net.

    Alıntıları Göster
    Değil.

    BTK'nın AKK kararını uygulamamak için yaptıkları oyunu matah bir şey gibi gösterme çabanız var.
  • Ooo kavga var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amatörttl

    Arkadaslar evde ıptv kullanıyoruz netspeed ıptv de sıkıntı yaşatıyor mu
    Smart Go denilen sanırım ip tv platformu varmış bazı kullanıcılar kullanabildiğini bazıları kullanamadığını yazmış onun dışında herhangi bir sorun yok. (kendi denediklerim TİVİBU - VAVOO ve isimsiz bir kaç platform) çalışıyor bir sorun yok.
  • Forumu uzaktan takip ediyordum bu kota olayları yüzünden üyelik açmak zorunda kaldım. Konu sahibi arkadaş siz netspeed in sosyal medya algı işleri müdürü veya reklam personeli felan mısınız? İnsanların gazını alıp nabız mı yokluyor sunuz? Ayrıca şirketin mülkiyeti felan babanıza mı ait? Öncelikle siz kimsiniz? Neyi savunuyorsunuz? Hukuki bilginiz nedir? Vasıfınız nedir?

    Bakanlık bir karar aldı 1 ocak itibari ile adil kullanım kotası kaldırlacak dendi. Bunu herkesin anlıyacağı şekilde izah etti. Kalkıpta sana işin hukuki kısmı için bir şey yazma gereği hissetmiyorum. Kontratak bu konuda gerekli cevabı titizlikle vermiş. Hala birşeyleri anlamamaktan neden ısrarcı davranıyorsun? Evine bir internet çekmişsin kullanmışsın memnun kalmışsın bunu kibar bir dille dile getirmen normal bir şey. Bunun dışında kalkıpta bakanlığın aldığı bir kararı eleştirir firmanın eski abonelerine uygulattığı kota dayatmasını doğru bulursan senin doğrunu boştan laflarla değil hukuki cevaplarla burda yanlışa çıkarırlar ve altından kalkmazsın.

    Artık bu tarz konular açıp insanları rahatsız etmeyin. Bugün öve öve bitiremediğin firmada iyi bir paket alıyorsan bunun sebebi yılların verdiği gayretler ile oldu. Dönüp kotasız ve daha iyi bir internet deneyimi için imza atan ve bu yolda emeği geçenlere teşekkür etmek yerine firmaları övmeye başlıyorsun. Pardon da firma hiç tanımadığı bir insana neden iylik yapsın? Veya bu imzalar toplanmadan önce bu firmalar neden kotasız veya ucuz internet vermiyordu? Bunları düşünmek için filozof mu olmak lazım? Tüm bunlara rağmen hala firmanın bu dayatmaısnı destekliyor isen bu defa art niyet aranmaya başlanır. Bu insanlar salak değil.

    Daha iyi bir internet deneyimi için bu insanlar böylesine adeletsiz bir düzene savaş açtılar. Fazlasını değil hakkını hakkınızı aradılar. Fakat bakıyoruz ki siz silahın namlusunu bu insanlara doğrultuyorsunuz.Yaptığınız yanlış hatanızdan geri dönün bu kafayla hareket ettiğiniz sürece bu firmalar size daha iyi hizmet vermiyecektir sizi kullanmaya devam edeceklerdir.
    Buna İzin vermeyin!




  • YirmiDortUzeriiki Y kullanıcısına yanıt
    Yahu ne alakası var? :)

    Birçok güzel şey var ülkede. Örneğin, tüketici mevzuatı gayet güzel ve yeterli. Her yerde savunurum ve överim de.

    Netspeed'in tarifeleri Türk Telekom'a kıyasla ucuz, ancak olması gerekene kıyasla pahalı.

    Ancak yaptıkları bir haksızlık var ve bu haksızlığı bir güzellikmiş gibi savunuyorsunuz.

    Türk Ticaret Kanununun 18'inci maddesi uyarınca "Her tacirin, ticaretine ait bütün faaliyetlerinde basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerekir". Netspeed madem fiyat garantisi veremeyecekti basiretli davranıp bunu hesaba katması gerekirdi.

    basiretli: Gerçeği görebilen, uzağı görebilen, basireti olan, sağgörülü

    Madem bu garantiyi verdi, o hâlde abonelik süresi 1 yılı doldurmayan abonelerine 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla fiyat değişimi yapmadan gerçek sınırsız paket vermek zorunda. Bunun ötesi berisi yok.

    Attığınız konu başlığı aldatıcı. AKN'yi tamamen kaldırdıkları yok, fiyat garantisi verdikleri aboneleri için ismini değiştirip "Bak bu AKN değil, başka bir şey." diyerek kelime oyunu yapma peşinde, halbuki kaldırmak zorundalar.

    Neyse, gelecek olası cezadan sonra da konuşuruz.

    Dürüstçe söyleyin: Netspeed'deki göreviniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 3 Aralık 2018; 1:20:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Değil.

    BTK'nın AKK kararını uygulamamak için yaptıkları oyunu matah bir şey gibi gösterme çabanız var.

    Alıntıları Göster
    Yukarıda açıklama yapmıştım ama kısaca özet geçmek gerekirse.
    Netspeed sabit fiyat garantisi verdiği için mevcut AKN olan paketlerini kotalı paketlere çevirmiş.
    Fakat Kotayı 2 katına çıkarmış ve fiyatı söz verdiği gibi aynı tutmuş. (şimdi bu tüketici lehine mi aleyhine olan bir şeymi?)

    BTK kararına göre taahhütlü paketlerde aboneler diledikleri gibi hizmetlerini sonlandıramadıkları için AKN olan paketleri taahhüt süresi boyunca yasadan kaynaklı olarak sınırsız olarak verilmesini istiyor.

    Netspeed'te taahhüt olmadığı için böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü taahhüt falan yok.
    Böyle bir durumda farzedelimki netspeed fiyat değiştirmeden sınırsız olarak mevcut abonelerine hizmet vermeye başladı bu ne kadar sürecek? BTK karar alıp öylemi değiştirecek?

    Yeni aboneler için zaten tamamen kotasız tarifelerini açıklamış isteyen ondan alabiliyor mevcut abone bende bundan istiyorum diyor ise onada sınırsız verebiliyor.

    Olay bu kadar net.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaNaLiTeR

    Forumu uzaktan takip ediyordum bu kota olayları yüzünden üyelik açmak zorunda kaldım. Konu sahibi arkadaş siz netspeed in sosyal medya algı işleri müdürü veya reklam personeli felan mısınız? İnsanların gazını alıp nabız mı yokluyor sunuz? Ayrıca şirketin mülkiyeti felan babanıza mı ait? Öncelikle siz kimsiniz? Neyi savunuyorsunuz? Hukuki bilginiz nedir? Vasıfınız nedir?

    Bakanlık bir karar aldı 1 ocak itibari ile adil kullanım kotası kaldırlacak dendi. Bunu herkesin anlıyacağı şekilde izah etti. Kalkıpta sana işin hukuki kısmı için bir şey yazma gereği hissetmiyorum. Kontratak bu konuda gerekli cevabı titizlikle vermiş. Hala birşeyleri anlamamaktan neden ısrarcı davranıyorsun? Evine bir internet çekmişsin kullanmışsın memnun kalmışsın bunu kibar bir dille dile getirmen normal bir şey. Bunun dışında kalkıpta bakanlığın aldığı bir kararı eleştirir firmanın eski abonelerine uygulattığı kota dayatmasını doğru bulursan senin doğrunu boştan laflarla değil hukuki cevaplarla burda yanlışa çıkarırlar ve altından kalkmazsın.

    Artık bu tarz konular açıp insanları rahatsız etmeyin. Bugün öve öve bitiremediğin firmada iyi bir paket alıyorsan bunun sebebi yılların verdiği gayretler ile oldu. Dönüp kotasız ve daha iyi bir internet deneyimi için imza atan ve bu yolda emeği geçenlere teşekkür etmek yerine firmaları övmeye başlıyorsun. Pardon da firma hiç tanımadığı bir insana neden iylik yapsın? Veya bu imzalar toplanmadan önce bu firmalar neden kotasız veya ucuz internet vermiyordu? Bunları düşünmek için filozof mu olmak lazım? Tüm bunlara rağmen hala firmanın bu dayatmaısnı destekliyor isen bu defa art niyet aranmaya başlanır. Bu insanlar salak değil.

    Daha iyi bir internet deneyimi için bu insanlar böylesine adeletsiz bir düzene savaş açtılar. Fazlasını değil hakkını hakkınızı aradılar. Fakat bakıyoruz ki siz silahın namlusunu bu insanlara doğrultuyorsunuz.Yaptığınız yanlış hatanızdan geri dönün bu kafayla hareket ettiğiniz sürece bu firmalar size daha iyi hizmet vermiyecektir sizi kullanmaya devam edeceklerdir.
    Buna İzin vermeyin!
    Bu konuyu açtım ve sonuna kadar savunuyorum.
    Siz sadece babanızın ve amcanızın ürün veya hizmetlerinimi övüyorsunuz. Güzel bir şey var ve ben bunu savunuyorum.
    Güzel bulduğum şeyi eleştirenin eleştirilerine cevap veriyorum burası forum değilmi?




  • Vodafone altyapısını kullanıyor mu? Eğer öyleyse hemen geçebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.