Şimdi Ara

Netspeed hız problemi sonucu Cat7 kablonuz yetersiz dedi, haklı olma ihtimalleri var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 200 mbitlik pakette 70-130 arasında hız değerleri alıyorum. Upload sorunsuz. Netspeed elinden gelen her şeyi yaptı, en son TT ekipleri gelip modem değişti ve o an hız 160 çıktı ve Cat7 kablo alın düzelir dediler. Birkaç gün sonra hız tekrar 70-130 arasına düştü. Cat6 kablomu Cat7 ile değiştim. Hem modemden ONT'ye, hem de modemden kasaya Cat7 kablo aldım. Hız hala aynı çıkmaya devam etti. Netspeed ise en sonunda kablonuz yetersiz, altın uçlu kablo alırsanız düzelebilir, modeminize uzaktan test yaptığımızda 200 hız alabiliyorsunuz dedi.


    Kullandığım Cat7 Ugreen kablonun aynısıyla arkadaşım Turknet'ten 1000'e 1000 hız alıyor. Kablonun sorunlu olma ihtimali var mı? Cat6 ile deniyorum hız hala aynı çıkıyor. Başka bir ISS mi denemeliyim?


    Kullandığım Cat7 kablolar galiba zaten altın uçlu:


    https://www.teknostore.com/ugreen-cat7-orgulu-f-ftp-10gbps-rj45-ethernet-kablosu-1-5-metre-2570


    https://www.teknostore.com/ugreen-cat7-orgulu-f-ftp-10gbps-rj45-ethernet-kablosu-1-metre-2536




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müneccim Tercüman -- 25 Ağustos 2022; 16:31:54 >







  • cat5e kablo ile bile 1Gbps hız almak mümkünken cat7 kullanın demek başından savmaktan başka bir şey değildir, ONT'nin sinyal değerlerini kontrol etsinler sinyal problemsizse kapasite sorunu vardır bir zahmet TT ekipleri bölgeniz için yeni core açsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    ONT sinyalini kontrol etmelerini söyledim. ONT cihazında sıkıntı olsa biz modemden uzaktan test yaptığımızda 200 hızını alamayız dediler.

  • CAT7'mi? Ulan gören de sanacak 10gbit hat bağlamışız. CAT5E gigabit için, CAT6 ise kalitesine göre 10gbite kadar desteği var.

  • Farklı bir cihaz ile denediniz mi? Aynı şey mevcutsa ISS ya da bölge kaynaklı gözüküyor, arkadaşların dediği gibi kabloyla o kadar alakası yok.

  • telefondan 5ghz ile bağlanıp test yapmak lazım birde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Project Zhao P kullanıcısına yanıt

    Ben de biliyorum ama benim tarafımdan bahane bulamasınlar diye onu da aldım. Bu sefer Cat7 olduğundan emin olamayız demeye başladılar.

  • 5Ghz'de 70-110 arası çıkıyor telefon ile denediğimde.

  • 06turkmen kullanıcısına yanıt

    O testlerde de aynı şekilde 70-110 arası hızlar alıyorum.

  • Merhaba hocam eğer bütçeniz varsa tt'nin verdiğini leş modemden kurtulup özellikle wifi 6 destekli bir router almanızı tavsiye ederim.
    Kablolara boşuna masraf etmişsiniz ama uzun yıllar kullanırsınız sorun değil.
    Ayrıca teknik ekibi daha tecrübeli bir ISS'e geçmenizi tavsiye ederim ben gıbırnet kullanıyorum şuana kadar vdsl'de interleaved mod ve dslam kilidi sorunundan hemen kurtardılar beni sizin sorununuzu da çözeceklerine eminim 5 ghz'de yüksek hız alıpta kablolu pc'de düşük hız alsaydınız sorun bilgisayarın bağlantı profilinde diyecektim fakat orada bir sorun yok galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Modeme masraf edebilecek durumda değilim şu anda pek. Bu modemle istediğim hıza ulaşmam normalde mümkün müdür? Wifi önemli değil. Kabloluda istediğim hızları alabilsem iyidir benim için. Uygun 1000 mbit paket bulsam ona da geçmeyi planlıyorum. Modem bunu destekliyor mu acaba?

  • Müneccim Tercüman M kullanıcısına yanıt
    Normalde desteklemesi lazım hocam
    Şuanda 1 gbps'te en mantıklı paket Turkcell altyapısı varsa 250 TL fakat çok sansürlü ve yurtdışı çıkışlara hız kısıtlaması uyguluyor galiba onun dışında turktelekom 390 TL'ye satıyor kendi altyapısı olduğu için daha iyi destek sunacaktır diye düşünüyorum.

    Router büyük bir masraf değil aslında iyi bir performans almak istiyorsanız openwrt yüklenen uygun bir cihaz dahi işinizi görecektir diye düşünüyorum örneğin Xiaomi wifi 4a giga openwrt ile bufferbloat testlerinde muhteşem değerler alanlar var.
    Yazılım atmak ile uğraşmam derseniz network işinde yılların tecrübesi Huawei var kötü ürün çıkaracağını düşünmüyorum Huawei ax3 modeli var 450 TL civarı
    Xiaomi wifi 4a giga'da 450 TL civarı fiyatı var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Haklısınız ama modem aldığımda bu sefer teknik ekipler bizim verdiğimiz modemi kullanmıyorsunuz der mi acaba :D :D Yani Cat7 kablo kullanmama bile yetersiz olabilir diyebilen ekiplerden bahsediyoruz. Nasıl sorunsuz bu hızları alabileceğim merak ediyorum doğrusu

  • Müneccim Tercüman M kullanıcısına yanıt
    Hocam alacağınız iyi bir router eğer hatta sorun yoksa size hızı sonuna kadar verecektir.
    Eğer sorun devam ederse tt'nin modemini takıp arıza kaydı bırakırsınız.
    Dediğim gibi teknik ekibi iyi bir ISS zaten bunları bahane etmeyecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam.

  • Şu anda 200-220 mbit arası sabit alıyorum mesela ama çok nadir bu hıza ulaşıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müneccim Tercüman -- 26 Ağustos 2022; 10:21:51 >
  • Müneccim Tercüman M kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman yaşadığınız asıl sorun ISS kaynaklı dün mesela maç vardı yoğun zamanlarda hız sorunu yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla ISS değiştirmekten başka bir çözüm yok maalesef internet kutusu 250 mbps paket satıyor ama yoğunlukta hız düşme sorunu oluyor mu bilmiyorum.
    Kendi kullandığım ISS'te Fenerbahçe maçı zamanında hız testi yaptım tam hız almıştım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen haklısınız, dediğiniz üzerine şu anda test yaptım. 20mbit çıktı internet, hiç bu kadar düşük çıkmamıştı   Internet kutusu ve PoyrazNet bakıyorum ama internet kutusunda ping problemi var gibi poyraznet'te ise yeterince hız testi bulamadım. Gıbırnet ise taahhütsüz pahalı duruyor, taahhhüt vermek istemiyorum. Nasıl çözeceğim acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.