Şimdi Ara

NETSPEED'İN 14 GÜNDÜR ÇÖZEMEDİĞİ ARIZA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Netspeed adında, Türk Telekom altyapısını kullanan bir internet sağlayıcısının abonesiyim. 13 Kasım günü saat 10.01 itibariyle evimizde internet bağlantısı kesildi. Tam saati söyleyebiliyorum çünkü hattımdan son sinyal aldıkları saati zaten bana kendileri söylüyorlar. Arızayı ilk bildirdiğim Çarşamba gününden beri defalarca kendilerini aradığımda söyledikleri tek şey, "arızanızı Türk Telekom'a bildirdik, ekipler ilgilenecekler".

    Dün aynı şeyi tekrar duyunca artık dayanamadım, görüştüğüm müşteri temsilcisine, daha yetkili bir kişi ile görüşmek istediğimi söyledim. Tamam dedi, yetkilimiz sizi arayacak. 1 saat sonra telefon çaldı, açtım, dün aradığımda çıkan aynı müşteri temsilcisi çocuk sözde yetkili diye beni arıyor. Yahu dedim ne yetkilisi, sen benim dün konuştuğum müşteri temsilcisisin. Ben kendisini tanıyınca, "Ama bu sefer ben şahsen ilgileneceğim" filan diye birşeyler geveledi. Tamam teşekkürler dedim kapattım. Tabi yine arıza filan giderilmedi.

    Dünkü tiyatro denemelerinden sonra dayanamadım, ne diyecekler diye bu gün de aradım. Şaşırtmadılar tabi, bir süre hatta beklettikten sonra, "Telekom ekiplerinin çalışması devam ediyordur" hikayesini tekrar ettiler. Peki dedim, normalde aylık 84 TL fatura gönderiyorsunuz, bugün hizmet vermediğiniz 8. gün, bu ay ne fatura göndereceksiniz? Sıkı durun, ben şirketlerinin müşterileri olmama rağmen, arızanın sorumlusu Türk Telekommuş ve yine 84 TL'lik fatura göndermemeleri için bir sebep yokmuş, faturayı ödemezsem de normal prosedürleri işletirlermiş.

    Apartmanımızdaki Türk Telekom altyapısını kullanan diğer ADSL abonelerinde problem yok, yani sorun santralde sadece bizim hattımızı ilgilendirecek kadar basit. Karşımda bu kadar basit bir arızayı 8 gündür çözemeyen ve hizmet veremediği günlerin parasını da istemekten çekinmeyen karakterde bir firma var. Arızayı lutfedip giderirlerse, hizmet alamadığım günlerin ücretini ödememek için zaten İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne eksik-kusurlu hizmet şikayeti yapacağım da, arızanın artık giderilmesi için, beyefendilerin keyfini beklemek dışında yapabileceğim bir şey var mı diye sizlere sormak istedim. Kanuni olarak yapabileceklerim konusunda her türlü fikir ve önerinizi bekliyorum. Şimdiden sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 26 Kasım 2019; 16:50:53 >







  • Bugün bizim de internetimiz kesildi. Aradığımda bulunduğum bölgede türk telekomun bir calismasi olduğunu ve tam 1 ay sonra biteceğini söyledi bu çalışmanın şaka gibi. Yarın Bolge müdürlüğünu arayacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    hiç bir sey değişmeycek sadece fatura ödemeyebilirsiniz hizmet alamadıgınız için
  • Durumlarımızın benzerliğine mi şaşırayım, yoksa Netspeed'in bu kadar beceriksiz olmasına mı bilemedim. Bizim de internetimiz Cuma günü saat 10.15'de birden kesildi ve 6 gündür kesik durumda, ancak telefon çalışıyor (Telekom abonesi).

    Ben de sizin gibi hemen her gün aradım Netspeed'i ve hep güler yüzlü ama robotik cevaplar verildi, sözde ekipler 48 saatte gelecekti ve sorunu çözecekti. Hep aynı cevaplar, "arıza sürecini hızlandırdık efendim" veya "arızanızı yetkiliye detaylıca tekrar ilettik", vs. şeklinde cevaplar. 10 ayı geçkindir Netspeed kullanıyorum, ilk büyük sorunum ve sıfır çözüm.

    Anlaşılan gelen giden olmayacak, artık Netpeed teknik desteği bomboş mu, Netspeed'in umurunda mı değil ya da Türk Telekom sabotaj mı yapıyor bilemem, ancak en ufak sorunda böyle olacaksa ben başka firmaya geçeceğim.

    Diyelim TT hususi sorun çıkartıyor, bozuyor milletin internetini, düzgün bir firma ne yapar? Hemen üçüncü parti, TT'den bağımsız bir teknik destek ekibi görevlendirir o bölgede ve sorunu çözdürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledzep -- 20 Kasım 2019; 23:31:57 >




  • Benim hattı taşıyamadılar 9 gündür.

    Evden nakil ettirdim dükkana adamlar ankastreye kağıt bırakıldı diyor kağıt yok ortalıkta.

    9 gündür olayı çözemiyorlar adamlara ankastrenin krokisini bile gönderdim ankastre bilgilerini kabloları vs ama turktelekom ile alakalı sorun diyip duruyorlar bakalım kaç gün sürecek benim sürecim. Konu sahibine Allah sabır versin.
  • Paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu foruma açtıktan sonra, biraz daha araştırdım. Kimileri, bu tip şikayetler için BTK'yı adres göstermiş. Gerçekten de BTK'nın üzerinde, e-devlet şifresi ile girilen bir şikayet bölümü varmış. O sayfa üzerinden BTK'ya şikayetimi yaptım. Bakalım, 10 gün içinde dönüş yapılacağı söyleniyor.

    Dün Netspeed'i tekrar aradım. Epey bir hatta beklettikten sonra, "evet arızanız devam ediyor gözüküyor" dediler. Yetkili kişi ile görüşmek istiyorum dedim, tamam yetkilimiz sizi arayacak deyince, ama dünkü gibi yetkili diye başka bir müşteri temsilcisine aratacaksanız, hiç aratmayın dedim, ona da tamam dediler (zaten şimdiye kadar, hizmet alamadığım günler için para ödemek istemiyorum dışında ne dersem tamam dediler sağolsunlar!)

    Bundan birkaç saat sonra, NETSPEED müşteri hizmetleri arayıp arızanın giderildiğini bildirdi. İnternet gelmiş olsa evdeki akıllı oda termostatı, bağlantı tekrar kuruldu şeklinde mail atardı, emin misiniz diye sordum. Eminiz, modemi kapatıp açın dediler. Daha önceki kesintilerde modemi kapatıp açmaya gerek kalmadan internet geldiği için pek aklıma yatmadı ama, tamam dedim. Akşam eve gidince modemi kapattım açtım, sonra bir daha kapattım açtım, sonra bir daha, sonra bir daha, bir daha, bir daha......................................:(




  • Benimde kasımın başından beri sürekli kesiliyor hiçbir şey izlenmiyor. M.t yi aramadım adam akıllı internet bulursam iptal ettireceğim zaten fiber-uydunet yok vdsl de dolu TT port açmıyor 4 yıldır. En iyisi superbox tarzı bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar, benim de internet perşembe gününden beri yok. Aradım size denilen şeyleri bana da dediler. Yalnız ilginçtir gece 12'den sonra internet olması gerekenden yarı hızında geliyor, sabah olmadan birkaç saat içinde yine gidiyor. İnşallah bir mucize olur bu hafta içi ekipler gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lemmylevni

    Hocam merhabalar, benim de internet perşembe gününden beri yok. Aradım size denilen şeyleri bana da dediler. Yalnız ilginçtir gece 12'den sonra internet olması gerekenden yarı hızında geliyor, sabah olmadan birkaç saat içinde yine gidiyor. İnşallah bir mucize olur bu hafta içi ekipler gelir.
    Dediğiniz gibi, NETSPEED abonelerinin işi mucizelere kalmış durumda, bugün arızanın 11. günü oldu ve ne arayan var ne soran. Arayıp bir de 1o dakika hatta bekleyip iyice sinirlerim bozulmasın diye aramayı da bıraktım. Arıza giderilir giderilmez, önce hizmet alamadığım günler için fatura ödememe talebimi tekrarlayacağım, red cevabını tekrar vermelerinin ardından önce İlçe Tüketici Hakem heyeti'ne şikayet başvurusu, sonrada lanet NETSPEED firmasına kapatma başvurusunda bulunacağım. BTK şikayete 10 gün içinde cevap vereceğini söylemişti, BTK devreye girmeden birşey yapacaklarını zannetmiyorum. Mağdur olan arkadaşlar, üşenmeyin konu açın. Bu saatten sonra biz yandık, bari potansiyel NETSPEED mağdurlarına bir faydamız olsun.




  • Hocam kusura bakma konunu baltalamak . gibi olmasın benimde benzer şikayetim var ama benim sorun gerçekten enteresan.Benim 2 modemim var airties(5452) ve asus ac68u. 17 kasım pazar günü internet gitti ama dsl ışığı yanıyor. aradım mh yi dediler bize signal geliyor modem kurulum istiyor ya bende asus modemimi resetlemek istemiyorum bir sürü bilgi var yedek modemim olan airties devreye aldım reset kurulum derken tabi internet gelmedi.sonra 1 gün sonra sabah kalktım internet ışığı yanıyor tabi bir sevinç . Sonra dedim asusa takayım telefon kablosunu asus da internet gelmiyor . Ya herhalde benim asus kafayı yemiş deyip şeytana lanet hard reset attım bilenler bilir reset atması zor bir makina zaten tekrar kurulum sonuç internet yok. E dedim benim asus bozuk heralde airties geri döndüm oda ne ondada internet yok .Hanım dedi elledin bozdun interneti :) dedim ne alaka modem değişmekle internetmi bozulur ara mh görüşmeleri falan sonuçsuz. akşam pat geldi internet sonra tekrar bir asus macerası olmadı tekrar airties gene internet gelmemeye başladı 12 saat falan gelmedi aklım almıyor benim bu işi yıllardır internet içindeyim çözemedim sanki serverları başka modem deneyince banlıyor beni arkadaş. şuan hiç ellemiyorum korkudan (hanımdan değil :) ) internet gidecek korkusundan. iptal istemiştim yalvar yakar bize 2 gün verin dediler pazartesi düzelmezse iptal edecez dediler bekliyoruz bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceremy -- 23 Kasım 2019; 18:7:30 >




  • coyote kullanıcısına yanıt
    Bugün görüştüm, arıza çözüm sürecinde dediler bekliyorum. Pazartesi çözülmezse BTK'ya yazmayı düşünüyorum bende.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında "Genel arıza var" demeye başlarlar. Next levelda mh sizi arayıp "arızanızı çözemiyoruz lütfen artık iptal edin" diyor. Ben ilk başlarda TT ye laf geçiremiyorlar sanıyordum, ta ki saha ekipleri "bize kayıt düşmedi o firmadan" cümlesini kurana dek
    Sık arızanız olmuyorsa gayet iyi bir firma (TurkNet gibi). Sık arızanız oluyorsa veya uğraşmak istemiyorsanız kendileri ile 3-5 fazla verip FixNET alın. Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı TT ye diş geçiriyorlar.
    Daha da fazla veririm diyorsanız TurkTelekom,Superonline,DSmart vs. gibi ihtimallerde mevcut.

    ++ yazmayı unutmuşum, bu firmayı kullananlar kesinlikle ama kesinlikle arıza kaydı bıraktıktan 1-2 saat sonra tekrar arayıp TürkTelekom arıza takip numarasını istesinler. Durumu fark ettiğimde ben öyle yaptım, ilk sefer mh afalladı "sistemde sorun var mesai saatlerinde tekrar arayın" dedi. 3-4 saat sonra ben kendilerini tekrar aramadan TT ekipleri geldi.
    Takip numarası ile arıza durumunuzu buradan görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 24 Kasım 2019; 11:22:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NT2L

    Yakında "Genel arıza var" demeye başlarlar. Next levelda mh sizi arayıp "arızanızı çözemiyoruz lütfen artık iptal edin" diyor. Ben ilk başlarda TT ye laf geçiremiyorlar sanıyordum, ta ki saha ekipleri "bize kayıt düşmedi o firmadan" cümlesini kurana dek
    Sık arızanız olmuyorsa gayet iyi bir firma (TurkNet gibi). Sık arızanız oluyorsa veya uğraşmak istemiyorsanız kendileri ile 3-5 fazla verip FixNET alın. Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı TT ye diş geçiriyorlar.
    Daha da fazla veririm diyorsanız TurkTelekom,Superonline,DSmart vs. gibi ihtimallerde mevcut.

    ++ yazmayı unutmuşum, bu firmayı kullananlar kesinlikle ama kesinlikle arıza kaydı bıraktıktan 1-2 saat sonra tekrar arayıp TürkTelekom arıza takip numarasını istesinler. Durumu fark ettiğimde ben öyle yaptım, ilk sefer mh afalladı "sistemde sorun var mesai saatlerinde tekrar arayın" dedi. 3-4 saat sonra ben kendilerini tekrar aramadan TT ekipleri geldi.
    Takip numarası ile arıza durumunuzu buradan görebilirsiniz.
    Dediğniz gibi demeleri olası, çünkü 12. gün olan bugün de arıza çözüşmüş değil. Yarın ilk iş NETSPEED'ten dediğiniz gibi TürkTelekom arıza takip numarasını isteyeceğim. Bilgilendirme için teşekkürler.




  • Bugün BTK'dan şikayetime cevap geldi. Böylece, TürkTelekom altyapısı üzerinden hizmet veren aracı internet sağlayıcıları hakkında, BTK üzerinden doğrudan şikayet yapılamadığını öğrenmiş oldum. Bunun üzerine, @NT2L arkadaşın söylediği gibi. NETSPEED'ten benim şikayetim üzerine TürkTelekom'a yaptıkları arıza bildiriminin referans numarasını istedim. Niyetim, bu referans numarası ile BTK şikayetimi yinelemekti. Müşteri temsilcisi çocuk epey bir hatta beklettikten sonra, ilgili referans numarasını bana vermeye yetkisi olmadığını söyledi. O halde numarayı vermeye yetkili bir kişiye bağlayın dedim, ona da mümkün değil dedi. Tabi 13. günün sonunda artık bende hararet yavaş yavaş yükselmeye başladı, peki ne yapman mümkün diye sordum, ben size yardım etmeye çalışıyorum cevabını alınca da, yardım et o zaman deyip telefonu kapattım.

    Artık bu iş inada bindi, o internet tekrar gelmeden aboneliğimi iptal ettirmeyeceğim. Birazdan e-devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine şikayet başvurusu yapacağım.




  • coyote kullanıcısına yanıt
    BTK şikayet sistemini bende denemiştim. Cevabı eve mektup olarak göndermişlerdi
    En son geçen ay ben almıştım takip numarasını, aboneliğimi kapatmadan. 1 ay da politikaları değişti demek ki. Veya öyle bir kayıt hiç olmadığı için veremediler size.
    Son 1 abonelik kaldı bunlarda yakın zamanda onu da FixNET'e taşıyacağım. 5-10 fazla veririm düzgün bir sağlayıcıdan alırım. Bunlar taşıma işlemini bile 5 günde onayladı, 4 defa arayıp artık salın diye isyan etmiştim.

    Bunlar ucuza veriyor interneti, teknik elemanları da yok seviyesinde. TT ye açılan kayıt "sorun müşteri tarafında" şeklinde kapanacak diye içleri gidiyor kayıt açmadan oyalıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ohooo ben de 5 günlük problemle bekliyorum daha beterleri de varmış. En güzeli ufak ufak yol almak ay sonu da gelmişken hazır. Oris ve Millenicom'la ilgili de bi sürü şikayet okudum. Var mı turknet harici tavsiyesi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 4.gunum bitmek üzere.Ne güzel gidiyordu.ufak kopmalar oluyordu o da olur ya sıkıntı yok diyordum.sozlesmeyi neyseki 1 yıllık yapmışım diğer ay elveda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netspeed den tt nin verdiği arıza referans numarasını isteyin
    https://kurumsalohm.turktelekom.com.tr/guest.jsp?page=guestArizaSorgula

    şuradan sorgulama yapın (en azından turknet de ben öyle yapıyordum - direk oim ye yazıyor turknet in sistem)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    netspeed den tt nin verdiği arıza referans numarasını isteyin
    https://kurumsalohm.turktelekom.com.tr/guest.jsp?page=guestArizaSorgula

    şuradan sorgulama yapın (en azından turknet de ben öyle yapıyordum - direk oim ye yazıyor turknet in sistem)
    Şimdi aradım arıza için referans numarası vermeyeceklerini ve müdürlüğe gidip hizmet numarası üzerinden arıza ile ilgili bilgi alabilecegimi söylediler :|

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akut One kullanıcısına yanıt
    Müdürlüğün vereceği cevabı söylüyorum, siz gidin sizin işletmeciniz bize talep açsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.