Şimdi Ara

Netspeed Ping !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar Netspeed 50 mb Vdsl Abonesiyim.
    Santral bana 100 120 metre kadar uzaklıkta.
    Evime Kaliteli bir Cad6 kablo ile tesisatı ben çektim. kabloda ezik vs yok.
    Modemim Asus Dsl-N17U-

    Sorunum şu arkadaşlar SNR değerim düşük Bu neden olabilir. 1 metrelik bi cat6 kablo ile ankastrenin yanına gidip kurulu orda yaptım. yani iç tesisatı iptal ettim gene aynı.
    modem arayüzünde çok fazla crc hatası var. Snr düşük olmasına rağmen asla kopma falan yaşamıyorum tek sıkıntım şu pingde oynama var sabit degil.
    oyun oynarken 45 50 lerde gezerken aniden 90 150 lere fırlayıp geri iniyor. Artık derdimi netspeed'e anlatamıyorum acaba bir fikri olan varmı hız testi sonuçlarımı ve hat değerlerimi sizinle paylaşıyorum. Ev tesisatım da ve modemimde sorun yok iken hatta santrale bukadar yakınken neden snr değerim bukadar düşük çıkıyor olabilir sizce ?
    mesela şöyle örnek vermek istiyorum süperonline 16 mb net kullanırken ping 28 30 arası çıkıyordu speedtest sitesinde ama oynama olmadıgı için oyunlarda lag olmuyordu.
    akşamları hız düşmesi ve ping sorunu nedeni ile port değişimi yapmıştık ve şuan akşamları hız düşüşü yaşamıyorum ama sürekli olan bir ping oynaması var bu hissediliyor.
    sizden tavsiyelerinizi bekliyorum Teşekkürler...Netspeed Ping !!!Netspeed Ping !!!Netspeed Ping !!!Netspeed Ping !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithat.Alkın -- 17 Nisan 2018; 0:14:44 >







  • CRC çok fazla, yönetim > dsl ayarlarına gidip vdsl stabilite ayarını 12 db yapın, rx agc'yi stable, UPBO yu devredışı yapıp deneyin.

    Hızınız düşecek ama crc'yi azaltmanız lazım. Dediğim gibi kullanıp crc ve pinginizi gözlemleyin bir süre.
  • poopsy kullanıcısına yanıt
    Hattınız bu hızı kaldırmıyor 32-35mbit hızlara düşürürseniz düzelir diye tahmin ediyorum.
  • hızın fazla onu düşürt bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 17 Nisan 2018; 9:11:44 >
  • poopsy kullanıcısına yanıt
    İşte söylemek istedigim bu ben santrale çok yakınım. iç tesisat iyi modem iyi bu snr neden bukadr düşük ki. bi arka mahallede oturan arkadaşım var onunda santrale uzaklıgı 80 100 metre 35mb de 28 snr ve çok düzgün neti var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithat.Alkın -- 17 Nisan 2018; 16:49:28 >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Mustafa bey konuyu açma sebebimde bu zaten. Santrale 110 120 metre uzaklıktayım bu çok yakın bir mesafe. modemim iyi iç tesisatım yeni ve kaliteli. bu snr neden bukadar düşük çıkar onu merak ediyorum. 25mb sabitledigim zaman bile 18snr oluyor. benim bi arka mahallede arkadaş var 80 100 metre arası santrale mesafesı var 35mb 28 snr değeri düzgün neti var adam ttnet kullanıyor.
  • Mithat.Alkın kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:33:7 >
  • Evet çok sıkıntılı bir durum 2 kere ekip geldi ikisiylede kavga ettim tutturmuşlar burdan 20mb anca alırsınız burdan bunu aldıgınıza dua edin. dedim sen ne diyorsun ya benim santrale uzaklıgım 120 metre bana diyorki tamm 120 metre çok uzak buraya bunu aldıgınıza dua edin adamı kanser ederler. arıza kaydı bıraktıgım zaman hızımı düşürüyorlar ben artık sorunu kendim çözüp zorla kendim şunu yapın kardeşim çözülücek diyerek işlem yaptırmak taraftarıyım. geçen ay akşamları hız düşmesi oluyordu. santralden hızımı düşürdüler sonra ertesi gün geldiler. aynı yukarıda yazdıgım şeyleri söyleyince ben çok sinirlenip bagırdım baya bi sonra sen benim portumu değiştir bakiyim dedim talimat ver santrale dedim aradı telefondan söyledi portum degişince akşamları hız düşmesi sorunu ortadan kalktı. yani şunu demek istiyorum bunlar ya biliyor salak ayagına yatıyorlar iş yapmamak için. yada hakikatten hiçbirşeyden anladıkları yok kablo baglamayı bilenleri işe almışlar başka açıklaması yok kanımca




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithat.Alkın

    İşte söylemek istedigim bu ben santrale çok yakınım. iç tesisat iyi modem iyi bu snr neden bukadr düşük ki. bi arka mahallede oturan arkadaşım var onunda santrale uzaklıgı 80 100 metre 35mb de 28 snr ve çok düzgün neti var
    hocam o arkadaşın internet sağlayıcısıda netspeed mi peki? yoksa türk telekom mu onu bi öğrenebilirmisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.