Şimdi Ara

Network çözümleri için SatServ ya da WinRoutePro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Network çözümleri için SatServ ya da WinRoutePro yazılımı kullan varmı.Yardım beklıyorum nasıl bır program cektım ama ayarların nasıl yapılacagıı bılmıyorum ullan varsa yardımcı olsun pls thanks



  • Proxy sunucuları ve güvenlik duvarları aslında aynı şey değiller, ama genellikle tek bir paket halinde sunuluyorlar. Proxy sunucular popülaritelerini İnternet servis sağlayıcıların kullanıcıları için tampon bellek oluşturmalarında kullanmalarıyla kazandı. Kullanıcılar İnternet üzerinden bir dosya ya da bir doküman için istek yapıyorlardı. Bu istek ilk önce servis sağlayıcının proxy sunucusuna yönlendiriliyor ve istemcilerin belirli bir zaman aralığında bu dosya ya da dokümanı daha önce isteyip istemediği kontrol ediliyordu. Eğer bu dosya ya da doküman proxy sunucusu üzerinde bulunursa istemciye proxy sunucusu üzerinden teslim ediliyordu. Eğer yoksa İnternet’ten doküman ve bilgi alınıp istemciye teslim ediliyordu. Bu popüler verilerin müşterilere daha hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlarken İnternet servis sağlayıcıların da dış dünyada harcadıkları bantgenişliğini azaltıyordu. Aslında proxy sunucular sık kullanılan verilerin depolanmasından çok daha fazlasını yapabilme yeteneğine sahipler. Çünkü proxy sunucular istemcilerden gelen istekleri dinleyip servis verdikleri için istemcilerin doğrudan İnternet’e erişmeleri gerekmiyor. Bu yüzden proxy sunucular yerel ağların İnternet gibi dış ağlara bağlanmaları konusunda çok popüler bir hale geldiler. Üzerinde proxy sunucu bulunan bir bilgisayar her iki ağı da aynı anda dinleyebiliyor.

    Genişbant bağlantıların hızla yayılması proxy sunucularına duyulan ihtiyacı da artırdı. Bunun en büyük nedeni bu bağlantıların aynı anda birçok makineyi destekleyebilecek yeterli bantgenişliğini sunabilmeleri. Proxy sunucu çözümünde sadece bir tek makinenin genişbant bağlantıya sahip olması yeterli. Bu makine üzerinden diğer sunucular genişbant bağlantıyı paylaşabiliyorlar. Ayrıca bu yaklaşım IP adresi alanının korunmasını ve şirketlerin abonelik masraflarını düşük tutabilmelerini sağlıyor.

    Proxy sunucular yerel ağ ya da İnternet üzerinden gelen ağ isteklerinin özelliklerine göre kısıtlanabilmesini de sağlıyor. Yani proxy sunucusu güvenlik duvarlarının bazı işlevlerini de yerine getirebiliyorlar. Güvenlik duvarları adlarından da anlaşılabileceği gibi kurumlar için bir sınır koruması görevini yürütüyorlar. Güvenlik duvarı sınırdan geçmeye çalışan tüm paketleri inceliyorlar.

    Güvenlik duvarının sofistakasyon seviyesine göre gelen ve giden veriler arasında çeşitli farklılıklar yaratabilmek için de kullanılabiliyor. Bu verilerin sınırdan geçip geçmemelerine verinin gönderildiği IP adresi gibi çeşitli şartlara ve ağ durumuna göre izin verilebiliyor ya da verilmeyebiliyor. İyi bir güvenlik duvarının çok geniş kayıt yetenekleri de sağlaması gerekiyor. Böylelikle olaylar çok daha iyi incelenebiliyor.

    Tek başına güvenlik duvarları olduğu gibi güvenlik duvarı yeteneklerini üzerinde barındıran proxy sunucuları da olabiliyor. Teoride adanmış güvenlik duvarları ile güvenlik duvarı yeteneklerine sahip proxy sunucuları arasında çok büyük bir fark yok. Proxy sunucuları artık adanmış güvenlik duvarlarına yetişmeye başladılar. Örneğin ServerWatch’tan yüksek not alan WinRoutePro güçlü güvenlik duvarı yeteneklerine sahip yeni nesil proxy sunucularını çok iyi yansıtıyor.




  • anonim112 ; sana tavsiye edebileceğimiz tek bir program var oda Microsoft un ISA sı [Internet Security and Acceleration Server] bunu kur hem kurulması hemde kullanması gercekten cok kolay.. hem Proxy hem Firewall hemde Cashing yapabiliyorsun..
    Ayrıntı icinwww.microsoft.com/isaserver
    Kolay gelsin..

    Ya hızlı geliş yada yok ol..
  • hehe Security Uptade leride unutma <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
    "MagicDeath is Back"
  • sorun cozulmedi ama...ethernetlerde nasil bir sorun olabilir diye dusunuyorum
  • arkadaslar uzgunum cevap yanlsi yere gitti
  • Delete Message yap tufansen <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
    "MagicDeath is Back"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.