Şimdi Ara

New Balance, Domuz materyalleri kullanabiliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Boşaldıktan sonra aldığın gusül abdestini, o kuranda yok dediğin mezheplerden birine göre alıyorsun haberin yok...

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Kur'an dahil mezhepciler dahil zaten hepsi İslam öncesi ilimlerden insanların bireysel veya kitlesel farkındalıklarıyla uygulanıyor. Mesele ilk kim dersen İslam en sondadır ...


    Domuz eti yenişmemesi, penis derisi alınması sünnet filan bunlar İslamiyet öncesi vardırlar .


    Mezhepler elbette çağın gelişmişliklerini almışlardır tıpkı senin şuan gavurların internetini kullanman gibi ve gavur temelleri üzerine bilime katkıları olan Müslümanlar gibi ...

  • Muslumanlarin geneli dinlerini kutsal kitaplari Kurandan ogrenmiyor, bircogu omrunde birkez dahi olsun okumamistir. Turkiyede genel olarak Hocalardan cemaatlarden ogreniyorlar. Kuran yeter diyeni gormedim nerdeyse. Mezhepler Islam dini ciktiktan yuzyil sonra cikmistir. Bu sebeptende ulkede musluman gorunumlu ama Islamla hic alakasi olmayan insanlar coktur.

    Kuranda Enam suresi 159. Ayet:

    Dinlerini bölüp gruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir alâkan yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Mezhep imamları, işte senin gibi insanların kendi kafasına göre Kur'an-ı Kerim'i anlayıp yanlış mana vererek sapıtmalarını engellemiş, tüm yükleri kendi üzerlerine alarak insanlara doğru yolu göstermek için ömürlerini vermişler ve kitaplar yazmışlardır. Bunlara uymayanlar, şu anda senin yaptığını yaparak yani ayetleri kendi kafalarına göre yorumlayıp sapıtmış ve Hadis-i Şerifte belirtilen 72 fırkaya ayrılan fırkalardan olmuşlardır.


    (Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, bunlardan yalnız biri Cennete gidecektir. Bunlar, benim ve Eshabımın yolunda olanlardır)


    Senin gibilere şu linkte çok güzel cevaplar verilmiş; aç oku:



    dinimizislam.com
    Mezhep göl değildir - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=13718




  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Öncelikle beni ne kadar taniyorsun? Kurani benim kafama göre yorumladigimi nerden cikariyorsun? Kuran ayetleri aciktir, ben bir yorumda bulunmuyorum, oraya ayeti ekledim. Binbir türlü cemaat dogmus, herkes kendine Müslüman birbirlerinin kestiklerini yemeyecek kadar digerini kendilerinden öte görüyorlar. Peygamber efendimiz döneminde Mezhepler yoktu, Kurandada bu yok. Kuranda sürekli birlik vurgusu yapilirken, birlik cagrisi yapan insanlar dinden dislaniyor.


    Attigin Linkteki bulunan Ayetin bile kactane tercümesi farkli yorumda bulunmus. Ben size sünnetleri terkedin demiyorum, kaynaginiz Kurandir diyorum. Allah herkese düsünebilmesi icin zihin ve akil vermistir, eger isteseydi bunu sadece icimizden sectiklerine verirdi. Onu kullanasiniz diye vermistir. Cevabinda bile bir agresiflik var, kendini savunma hissi, bir düsmanlik kokuyor. Ramazan Hocada kendince birseyler anlatmaya calisti ama para basan Cemaatlerin isine gelmedigi icin onu ortadan kaldirdilar.





  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

    şikayetimi yaptım. sonucu yazarım.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115)


    Bu kısımda domuz etinden bahsetmiyor mu? Orada yazıyor diyorsun hocam da kaynak da paylaşabilirsiniz o zaman sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.