Şimdi Ara

Next Minix HD Cool Full HD 1080 P Uydu Alıcısı 127.9 Tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
23.334
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok iyi fiyat
  • Garanti şartları nedir ,ben göremedim.
  • ali chipsetli cihazların resim işleme kapasitelerinin vasat olduğu ve görüntü kalitelerinin çok iyi olmadığını okumuştum, bu cihaz da ali galiba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • da bunda taksit imkanı yok sanırım yada ben göremedim
  • normal pembe minix ten farkı işlemcisimi?
  • Bi de siyah var tabi...

    Hangisi iyi şimdi bunların, normalde cool olan daha pahalıydı... Ama siyah olanının kumandası universal kumandaydı, tv yi de kontrol edebiliyordu felan.

    Tam olarak bilen war mı ?
  • Turkiyede 250 lira civarinda satilirken 20-25 dolara cinde satiyolardi. Hatta satici ilana direkt nextin kutusu kullanma klavuzlarinida koymustu.
    next indirim yapmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazın SD ve HD görüntüsü konusunda yorum yapacak arkadaş varmıdır..
  • Minix Black? Minix Cool? kullanan yok mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sguler16

    Bu cihazın SD ve HD görüntüsü konusunda yorum yapacak arkadaş varmıdır..

    Tavsiye etmiyorum sd yayını kötü cihazın hocam. Kötü resmen. Uzun zamandır kullanmıyorum düzeldiğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zucchero -- 10 Mayıs 2013; 1:42:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonurakar

    Minix Black? Minix Cool? kullanan yok mu?

    http://forum.donanimhaber.com/m_52868187/key_minix+hd/tm.htm

    Kullananlar memnun. Sadece kanal geçiş hızından dem vuruluyor. İnceleyiniz.
  • Next Minix HD Cool ürün Değerlendirmesi

    İki gündür yeni almış olduğum ve kurulumunu yaptığım bu uydu alıcı hakkında şimdi yorum yapmak istiyorum.
    Daha önce kullanmış olduğum Hiremco markanın X2 ve Turbo HD 2 uydu alıcıları olduğundan bunlara göre kıyaslama yaparak yorumda bulunacağım.
    Uydu alıcısını bağlamış olduğum TV Panasonic marka HD ready LCD bir üründür.
    Bundan önceki Next uydu alıcımı en son 6 yıl önce kullanmıştım. O zamanlar 3,5 yıl kullandıktan sonra o uydu alıcısı bozulmuştu ve bu markaya kızıp Hiremco X2 almıştım.

    Next'i bağlayıp açtıktan sonra hemen Türksat üzerinden güncelleme var deyip hızlı bir şekilde Ocak 2014 yazılımını yükledi.

    Next'in olumsuz yönleri hızlıca sıralanabilir:
    1- Görüntü kalitesi SD yayınlarda canlı değil ve hafif karıncalı. Renk, ışık, kontrast ve keskinlik ayarlarını yapmak için fotoğraflardan oluşan test görüntülerim var onlar üzerinden ayar yapmak istedim. Zira bu fotoğrafları USB belleğe yükleyip uydu alıcısı üzerinden baktığımda görüntü çok ama çok kötü idi. Kontrast ve ışık ayarı gerçekten çok kötü.

    Ancak fotoğraf modunda görüntü alırken hiçbir görüntü ayar imkanı sağlanmadığından görüntüyü ayarlama imkanı bana verilmedi. Özetle fabrika çıkışı durumda SD görüntüsü kötü, Menü görüntüsü iyi ve HD görüntüsü de iyi düzeyde. Uydu üzerinden çoğu yayınların SD kalitesinde olduğunu dikkate alırsak bu uydu alıcısını bu açıdan hiç tavsiye etmiyorum.
    Hiremco'nun her iki uydu alıcısının SD görüntü kalitesi açık farkla önde.

    2- Kullanım kılavuzu A6 boyutunda 30 sayfası Türkçe, sonraki 32 sayfası İngilizce olarak yazılmış bir kılavuzdur. Yazılar gerçekten çok küçük punto ile yazılmıştır. Biraz okuduktan sonra yoruluyorsunuz ve sıkılıyorsunuz. Zira kılavuz tek renk ve dizgisi de güzel yapılmamış, siyah beyaz görüntü resimlerinden ise hiçbir şey çıkaramıyorsunuz. Kılavuz iki kat büyüklükte yani A5 boyutunda ve renkli olsaymış işe yarar bir ürün olurdu. Bu şekilde sırf kılavuz veriyoruz yanında demek için yapılmış sanki. Ayrıca kılavuzda yazan bazı bilgiler cihazda, cihazda olan bazı menüler kılavuzda yok. Ayrıca bazı menüler hakkında daha ayrıntılı bilgi vermek yerine televizyonda gördüğünü menüleri hiç bir açıklama getirmeden aynen yazıyor. Yani televizyonda gördüğünüzü bir de kılavuzda okumuş oluyorsunuz, nedir ne işe yarar... hiç bir açıklama yok.
    Bu açıdan Next gibi büyük ve yaygın bir markaya hiç yakıştıramadım.
    Bu işi hiremco çok iyi yapıyor, hem kılavuz büyük ve okunaklı hem de renkli olması nedeniyle okunabilirliği güzel.

    3- Uzaktan kumandası büyük ve elde çok rahat tutulmuyor. Ancak daha kötü bir özelliği ise çok sık kullandığım Menü, Fav, Exit gib tuşların renksiz ve küçük butonlardan oluşmasıdır. Bakmadan kumandayı kullanmak kolay değil. Hiremco'nun kumandaları bu bakımdan daha iyi. Ve birşey daha fark ettim markalar farklı olsa da kumandaları birbiriyle uyumlu. Herhalde bundan sonra Next'in kendi kumandasını bir kenara atıp Hiremco'nun kumandasını kullanırım.

    Ancak Next'in kumandasının güzel bir özelliği ise üzerinde TV'yi kumanda etmek için Aç-Kapa, ses + - ve source butonlarının bulunuyor olmasıdır. Fakat bu butonlar her marka TV'lerde çalışmıyor. Babamdaki yeni Samsung'da çalıştı benim 5 yıllık Panasonic'te ise çalışmadı.

    4- Cihaz çok ısınmaktadır. 12 Volt harici elektir adaptörü ile çalışmasına ve yaklaşık 8 Watt tüketime rağmen uydu alıcısı çok ısınmaktadır. Bundan dolayı ufak bir harici fan kullanarak cihazı soğutmaya karar verdim.

    5- Kanal geçişleri genelde yavaş ve bazen çok yavaş olmaktadır. Hızlı zaping yapmak isteyenlere hiç uymayan bir uydu alıcısıdır. Bu yavaşlıktan dolayı kanalları yükleyip düzenlemem (Türksat ve Hotbird) bir günümü almıştır. Hiremco çok daha hızlı bu konuda.

    6- Önemli bir eksiklik 2 adet USB girişinin olmaması. Zira cihazın youtube, dailymotion, IPTV, Webradion, cccam gibi bazı fonksiyonlarının çalışabilmesi için wlan USB adaptörünü takmanız gerekiyor. Fakat kayıt yapmak ve bazı media dosyalarını seyredebilmeki için yine USB bağlantılı bir HDD veya flash belleği bağlamanız gerekiyor. FAkat sadece 1 adet USB yuvası olduğundan her ikisini (USB çoklayıcı da kabul etmediğinden) takmanız mümkün değil. Dolaysıyla ya sürekli tak çıkar yapmanız gerekiyor bu USB ürünleri, ya da cihazın bazı fonkiyonlarında vazgeçmeniz gerekiyor. Bunu 2 adet USB yuvası yerleştirmek yoluyla üretici rahatlıkla ve çok da fazla bir maliyet olmadan çözebilirdi, fakat nedense yapmadı. Bu bakımdan bu durum çok önemli bir eksiklik.

    7- Bazı IPTV yayınlarında donma ve uydu alıcının kilitlenmesi olayını yaşadım. Kumanda ile kapatmanız mümkün olmadığından, elektrik fişini çekip takmanız gerekiyor.

    Sanki Next'in hassaslığı daha az, Hiremco'da rahat izleyebildiğim bazı kanallar Next'te sanki daha donmalı geliyor. Fakat bu durum hava şartlarına bağlı da olabileceğinden olumsuz imiş gibi şimdi yorum yapmak istemiyorum.

    Türksatın 500 kanalının 300'ünü, Hotbird'in 1500 kanalının 1350'sini gözümü kırpmadan silip attım. Ne kadar gereksiz ve işe yaramaz şifreli kanal varsa tek tek tarayıp sildim. Türksatta olmuyor ancak Hotbird'de birkaç şifreli kanalı kablosuz USB adaptör ile çözme imkanı varmış bu cihazla.

    Next'in olumlu yönleri:

    1- Ses kalitesini Hiremco ile aynı düzeyde yani iyi olarak değerlendiriyorum.

    2- Uydu alıcısının menü yazıları büyük ve menü kullanımı hiremco'nun menüsüne benzemesinden dolayı olsa gerek bana çok rahat gibi geldi.

    3- Uydu alıcısını ve kanalları ayarlamak bir günümü aldı maalesef, zira ağır çalışan bir cihaz. Bundan dolayı kanaların ve ayarların yedeğini almak istedim. Ancak kılavuzda bu konuda birşey bulamadım ve menüde de bu konuda bir şey göremedim. Fakat internette biraz araştırınca USB üzerinden güncellemeye girip burada dump dosyasını flash belleğe aktararak (backup.aps adında dosya oluşuyor) yedeği sağlayabiliyorsunuz. Bu güzel bir özellik, birşey olduğunda veya başka bir arkadaşa sizdeki ayarları aktarmak istediğimde artık bir gün değil, 5 dakikada bu işlemi halletmiş oluyorsunuz.

    Bir konuda da uyarıda bulunmak istiyorum. 2014 yılından önce satılan ürünlerde küçük ikinci bir uzaktan kumanda da vardı paket içeriğinde, sonrası paketlerde yok artık. Aynı model numarası ile farklı içerikli iki ürün satması ya da başka ifade ile daha sonraki ürünlerde satıcının müşteri aleyhine değişikliğe gitmesi kaliteli bir satıcının yapmaması gereken bir şeydir bence.

    Ürünü 120 TL'ye almıştım. Aslında üreticisi tarafından kolayca giderilebilecek birkaç eksikliğe rağmen fiyatının karşılığı veren orta kalite bir üründür.

    Bu kadar eksiklerini bilmiş olsaydım, biraz daha araştırıp başka bir ürün alırdım herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZ -- 11 Mayıs 2014; 11:36:52 >




  • Cihazın bu fiyatı normal arkadaşlar. Sıcak fırsatla uzaktan alakası yok.

    http://www.akakce.com/uydu-alicisi.html

    Ekleme: Geçen hafta bu tarz cihazları çok araştırmıştım. En sonunda Sunny AT-14600 UsbMedia Player PVR + FULL HD Mini Uydu Alıcısını aldım. F/P açısından gayet güzel bir cihaz. Hepsiburadada %11 size özel indirimi de var. Fiyat 88 küsür liraya geliyor.

    Ürün link.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanyasar -- 20 Nisan 2014; 22:25:56 >




  • Siz siz olun bu ve bunun gibi mini cihazlardan uzak durun özelliklede bu cihazdan görüntü kalitesi berbat,çok sorunlu ve verimsiz çalışan bir alet, bunu alıcağınza gidin adam akıllı normal bir cihaz oda olmadı eğer varsa tvnizin dahili uydu alıcısına bağlayın uydu kablosunu kral gibi kullanın inanın bu tür mini cihazlara ödenen 5 kuruşa bile yazık !
  • osmanyasar kullanıcısına yanıt
    Kayınpedere bundan 1.5 sene önce, yanlışlıkla sunny 14100 almıştım. Görüntüsü,hızı falan gayet iyiydi ancak 4 ayda, 6 ayda bir servise götürüyordum. Alet durup dururken sesi kesiyor, görüntü çizgi çizgi oluyor,donuyor,kapanıyor..vs Dün yine aynı sorunları verdi. Yarın yine servise götüreceğim. Lanet olsun diyip servise atmayı düşünüyorum. Yazılım yükleyip veriyorlar. Yazılımını nette de bulamıyorsunuz. Uydudan güncelliyemiyorsunuz.

    Umarım bu sorunlar 14600 serisinde gidirilmiştir. Bu sorunların dışında görüntüsü(hd ve sd ) gayet tatminkar olan bir uydu alıcısıdır.
  • geçen yaz 100 TL ye alıp kullandım ve iade ettim 2 gün sonra, söyleyeceğim tek şey uzak durmanız, cihazın birçok kronik sorunu var, sorunsuzca TV izletmiyor
  • Diğer cihazları bilemeyeceğim fakat next minix cool hd modelini kullanıyorum gayet memnunum. Geçen sene n11den 100 liraya almıştım. HD yayınlar çok iyi cam gibi. SD lerde de neyse onu gösteriyor bana göre. Renkler, ses vs yeterli kalitede. SD yayınlarda çok bir şey beklememek lazım günümüz teknolojisine göre çözünürlük çok düşük. 55 inç TV de SD izlenirse tabi çamur gibi görünür. Ben 32 inç TVde gayet güzel görüntü alıyorum. Ha tabi SD kaliteyi daha iyi verebilen cihazlar da vardır belki lakin çok aşırı bir fark olacağını zannetmem. Benim tek memnun olmadığım nokta kanal geçişleri ve cihazın açılma süresi. Çok yavaş değil ama daha hızlı olabilirmiş bence. HD den SD kanala geçerken daha uzun sürüyor bekleme süresi ayrıca. Ama zaten çok hd kanal olmadığı için sorun teşkil etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 21 Nisan 2014; 8:33:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanın nokiası neyse, nexte o
    eskidendi nextin kırallığı. artık uzak durmakta fayda var..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.