Şimdi Ara

Nexus 5 batarya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • anlaşıldı; Nexuslar maalesef benim platonik aşkım olarak kalmaya devam edecek :(

    sırf batarya durumundan dolayı bir nexus almıyorum.

    Maalesef testlere, kullanıcıların yorumlarına ve gsm arenaya kesinlikle inanmıyorum. Yok video oynatma süresi, konuşma süresi vs. Batarya sarfiyatı kişiden kişiye değişebileceği gibi bulunduğun bölge, kullandığın operatöre, vb. bir çok faktörün etkisine göre değişir. İstanbul'da bile hat çekim problemi yaşadığın bölgeler var. Ki bataryayı en çok etkileyen olaylardan biri bu.

    Gelelim ekran süresi olayına. Ekran görüntüsündeki on battery; 2days1hour güzel gibi dursada ekran açık en fazla 1 saat diyorsunuz. bu çok çok normal bir kullanım demektir. Benim gibi yoğun kullanan/kullanma mecburiyeti olan kişiler için bu günü kurtarmaz maalesef. (Ekran açık 5-6 saatten bahsediyorum. Böyle bir kullanımla gün boyu sabah iş-gece yarısı beklentim)

    Sonuç olarak AOSP romlar ile avunmaya devam...

    Bir Razr MAXX kullanıcısı olarak, MAXX kadar bataryası kuvvetli olan bir nexus çıkana kadar bekleyeceğim. :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isiris

    2300 lük pille satılsa da buna sonradan uygun 3000 lik pil çıkartırlar mı acaba.teknik olarak mümkün olabilir mi

    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonu-diger/haberleri/iFixit-ekibinin-yeni-konugu-Nexus-5.htm

    http://gijmoo35.blogspot.com/2012/11/lityum-polimer-piller-ve-lityum-iyon.html

    Li_po PİL lerde bu mümkün , ancak özel üretim olacağı için ( LG G2 in ki sökülüp buna direk olmaz diye düşünüyorum ) LG den bunu beklemek çok zor ( N 4 için çıkmadı ) N5 : 130 gr / N4 : 139gr


    Mümkün olabilir , çünkü N5 in arka kasa ve bunun açılması ( çok az deforme olarak tekrar kapatılabiliyor ) çok müsait

    http://n1311.hizliresim.com/1h/k/umj3c.jpg]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 17 Kasım 2013; 11:18:39 >




  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    anladım sağolasın
  • Telefonda 5-6 saat ekran açık ne yapıyor bu insanlar bir anlasam... Hayatınızdaki tek mobil cihaz bu mudur, laptop'unuz tabletiniz vs. yok mudur? gün içerisinde gelen mesaja baksanız, arada bir web sitesinde falan dolansanız arada bir de canınız sıkılınca 10-15dk falan oyun oynasanız zaten 2 saati bile zor geçer ekran kullanımı. Bu 5-6 saat kullanan adamların bir uzuvu olmuş resmen telefon, cidden merak ediyorum ne yapıyorlar bu kadar uzun... Neredeyse tüm gün gözlerinin telefon üzerinde olması gerek bunun için.

    Birisi de bu telefonu oyun için alıyorlar falan demiş, akıl fikir yarabbi... oyun için sürülerce cihaz var, telefon mu kaldı oyun için alınacak.

    Neyse, banane tabi... Herkesin kendi kullanım şekli.

    quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    Gsmarena testinemi inanicam sanami inanicam.G2'nin yarisi kadar performans gosteremiyor.

    Birinde 2300mah pil var diğerinde 3000mah, amma sallama olmuş yarısı kadar performans gösterememek falan... Görende g2'de 3000mah değil 5000mah pil var sanacak maşallah...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 18 Kasım 2013; 7:17:42 >




  • Nexus 5'i 2-3 hafta kullandim. Oyun-internet ortalama bir kullanici sayilirim. Ekran suresi anca 3-3.5 saat oluyor bu cok uzun sure kullananlar nasil beceriyor anlamadim. Aletin pil performansi HTC One ile neredeyse ayni belki biraz daha iyidir. G2 pil konusunda cok iyi 5 saat ekran suresini rahatlikla veriyor.
  • HADİ BİRAZ KOMPLO TEORİSİ VE FARKLI BAKIŞ AÇISI ÜRETELİM, hepimiz dünya yuvarlak dersek olmaz !!!

    @ skylineGTR_34
    @ TiesTorN

    İlk olarak TÜRKİYE ! LG N5 yok , 1 dolar 2.050TL

    LG ile görüşenler cihazın OCAK 2014' te geleceğini paylaştılar. N4 ün 29 EKİM 2012 de tanıtılması ve OCAK 2013 de gelmesi bunu güçlendirmekte. Hatta 18 gündür resmi olarak GOOGLE LG N4 ( mobil telefon ve 3g li tabletine ) kit kat 4.4 sürümünü OTA dan vermedi. Bununla beraber hem LG N4 kullanıcısını kaybetti hemde LG N5 in de ömrünün daha az olacağı zaten yüksek fiyatlar üzerine birde donanımdan kısarken YAZILIM olarak eksikler çıkmasıda cabası... ( Nexus i9250 kullanısıcısını saymıyorum ) Buna ek olarak farklı yerlerde de adı geçen LG G2 nin TR piyasasına uygun fiyatla girmesi ( 30 gün sonra 1.300TL den alanlar var ancak taban rakam 1.400TL ) radyo / menü ve arayüz olarak avantajları , 5.2" ekran ve 3000mAh sunmasıda ilk telefon alanları ve yükseltme yapacakları çoktan kendine çekti.

    Siz iki üye sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz ( iş veya eğitim ) , bu nedenle telefonu Teorik olarak 2 haftadır kullanıyorsunuz Çünkü 3 hafta olması hem çok zor hemde ONLİNE olarak almışsanız 1 kasım siparişi hatam yoksa 7 kasım gibi kullanıcılara ulaşmaya başladı ( Ülkemizdeki İP5s in teslim süresi ve eline ulaşması gibi düşünülebilir para var - ürün talebi çok ama ortada GOLD 16 gb İP5s yok!!! )

    Sizlerin ürünü tam olarak KAÇ TL den aldığınızı ( Gelirinizde önemli , cihaz alıp kullanma - yeni ürünleri hemen alma şansı vb. ) sanırım yazmadığınız için bizler ortalama 1000TL verdiğinizi düşünsek. TR da LG G2 nin vergiler ve yasal kayıtlı haline denk geldiğini varsayabiliriz. Böylece yukarıdaki saydığım gibi LG G2 yi TR garantili + 10 taksit ve en az N5 kadar uzun ömürlü bir cihaza ÇOK KOLAY ulaşmış olacaklar,

    Sizler ise , 3 - 5 saat ekran süesi ve günlük kullanımda neler yapıyor bu insanlar ? nasıl bu pil bu cihazda ( 5" - mobil bir ürün üstelik ) kullanımı karşılamaz ve 12 saat bir kullanıcıya yetmez diye düşünüp , takılıyorsunuz İşte burada insanlar para verip köfte alıyorlar ve ekmekleri de maalesef büyük :)))

    Tr piyasasına çıktıktan 75 gün sonra gelen + ortalama ( 32gb için ) 400TL fazla ödedikleri ve Google nin NEXUS serisinin verdiği güveni bekleyenler ( 1 yıl sonra cihaz destek alamayacaksa ) BÜYÜK beklendirler içindeler ve DH de online olan 2 nexus 5 kullanıcının fikirleri ile her zaman % 99 farklı düşünce de olacaklardır.

    399 dolar dan PS4 ve 499 dolar dan XBOX One satışta olacak , dün ise PS4 1 milyon satış rakamına ulaştı ama KULLANICI Geri Bildirimler de sorunlar yaşanıyor haberleri gelmeye başladı. DH de ana sayfada yer aldı. (TR PS4 1.399TL olacak )

    1.300 / 1.500TL verip aldığınız bir cihaz sonrası ortalama N5 in yapacaklarını yapan ( saf donanım gücü olarak ) tabletler 400 - 700 TL + Laptoplar içinde 500TL den aşağı pek yok. Üye arkadaşlar zaten böyle donanımı güçlü bir cihaz aldım günlük ve bazen keyfi ihtiyaçlarımıda karşılasın diyorlar ( örn: navigasyon işlemleri - fotoğraf makinesi - kamera işlemleri ) Sadece ekranın açık kalmas süresi değil de 3G ile oyun oynarken açık kalma süresi çok farklıdır. Zaten N5 de mp3 dinlemek için çip var ve kesintisiz 60 saat sunduğunu iddaa ediyor. Ancak HD video - 3G ile yotube veya miracast kullanıp aktarım yapanlar aynı şansa çoğu zaman sahip olamayacaklar. ( N5 slim port mhl destekliyor ve aparat TR hem yok hemde çok pahalı ) bu nedenle hem şarj eden hemde görüntü aktaran bir TV + kablonuz olması gerekli

    Örnek olarak ben hergün İstanbul da 45 DK yolculuk yapıyor olsam ( % 70 imiz İETT / METROBÜS kullanıyor ) toplam da 90DK cihazı kullanmış olacağız. Evinde netbook / tableti olmayan birisi 3G aboneliği varsa ( ptt cell / cep net / avea yıkılan paket vb ) oturduğu yerden web de dolaşmak ve sosyal ağlarda cihazı kullanmak istemeye devam edecektir böylece 2g - normal ışık ve pil yetersiz kalacaktır.

    1.500TL - 08:00 - 19:00 - Pil F/P değil , 1000 TL 09:00 - 17:00 Pil F/P olabilir. Ekmek / köfte / beklentiler = PARA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    Telefonda 5-6 saat ekran açık ne yapıyor bu insanlar bir anlasam... Hayatınızdaki tek mobil cihaz bu mudur, laptop'unuz tabletiniz vs. yok mudur? gün içerisinde gelen mesaja baksanız, arada bir web sitesinde falan dolansanız arada bir de canınız sıkılınca 10-15dk falan oyun oynasanız zaten 2 saati bile zor geçer ekran kullanımı. Bu 5-6 saat kullanan adamların bir uzuvu olmuş resmen telefon, cidden merak ediyorum ne yapıyorlar bu kadar uzun... Neredeyse tüm gün gözlerinin telefon üzerinde olması gerek bunun için.

    Birisi de bu telefonu oyun için alıyorlar falan demiş, akıl fikir yarabbi... oyun için sürülerce cihaz var, telefon mu kaldı oyun için alınacak.

    Neyse, banane tabi... Herkesin kendi kullanım şekli.

    quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    Gsmarena testinemi inanicam sanami inanicam.G2'nin yarisi kadar performans gosteremiyor.

    Birinde 2300mah pil var diğerinde 3000mah, amma sallama olmuş yarısı kadar performans gösterememek falan... Görende g2'de 3000mah değil 5000mah pil var sanacak maşallah...

    herkes öğrenci-ergen değil burada...bahsettiğin işlemler bende yok. 2-3 smsdir en fazla günlük yazdığım, aldığım. oyun oynayabilecek zamanı bulsam çoluk çocuğuma ayırdığım zamana eklerim.

    Evet, bazı insanların bir uzvu oluyor bu cihazlar çünkü iki el iki ayak yetmiyor bazı işlerde... Veyahut iki el iki ayak ile yapacakları işlerden vakit kazanmak için bu cihazlara olan bağlılık artıyor diyebilirsiniz.

    İnsanların yaptıkları işlerin ne olabileceğini düşündün mü hiç?

    Kaç mail hesabımın senkronize olup, Günde kaç mail yazıp, kaç mail aldığımı, kaç maile cevap verdiğimi, /twitter/edmodo/facebook/ vb. gibi sosyal medyanın işimin bir parçası olup takip etmek/feedback vermek zorunda oluşumu, işimin gerektirdiği yoğunluğun haricinde yönettiğim vps hesabından dolayı online kalmam gerektiği vb şekilde ayrıntılı bir şekilde kimse rapor vermek zorunda değilim ama dar bir bakış açısı ile olayı yaklaştığını hissettiğimden anlattım yaptığım işlerin bir parçasını. Ki, benden çok daha yoğun kullanmak mecburiyetinde olan tanıdıklarım var. Evet, Galaxy Note 10.1 tabletim ve laptopum var. Mesela tabletimi sadece All Share Cast ve S Note gerekliliğinden kullanıyorum. Ayrıntıları yazacak vaktim yoktu ama bir gencin ufkunu açmak, onu dar bakış açısından kurtarmaya çalışmak da işimin bir parçası olduğundan vakit ayırdım... Yazının sonunda yazdığın gibi Sözün özü, herkesin ihtiyaç duyduğu şey farklı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    HADİ BİRAZ KOMPLO TEORİSİ VE FARKLI BAKIŞ AÇISI ÜRETELİM, hepimiz dünya yuvarlak dersek olmaz !!!

    @ skylineGTR_34
    @ TiesTorN

    İlk olarak TÜRKİYE ! LG N5 yok , 1 dolar 2.050TL

    LG ile görüşenler cihazın OCAK 2014' te geleceğini paylaştılar. N4 ün 29 EKİM 2012 de tanıtılması ve OCAK 2013 de gelmesi bunu güçlendirmekte. Hatta 18 gündür resmi olarak GOOGLE LG N4 ( mobil telefon ve 3g li tabletine ) kit kat 4.4 sürümünü OTA dan vermedi. Bununla beraber hem LG N4 kullanıcısını kaybetti hemde LG N5 in de ömrünün daha az olacağı zaten yüksek fiyatlar üzerine birde donanımdan kısarken YAZILIM olarak eksikler çıkmasıda cabası... ( Nexus i9250 kullanısıcısını saymıyorum ) Buna ek olarak farklı yerlerde de adı geçen LG G2 nin TR piyasasına uygun fiyatla girmesi ( 30 gün sonra 1.300TL den alanlar var ancak taban rakam 1.400TL ) radyo / menü ve arayüz olarak avantajları , 5.2" ekran ve 3000mAh sunmasıda ilk telefon alanları ve yükseltme yapacakları çoktan kendine çekti.

    Siz iki üye sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz ( iş veya eğitim ) , bu nedenle telefonu Teorik olarak 2 haftadır kullanıyorsunuz Çünkü 3 hafta olması hem çok zor hemde ONLİNE olarak almışsanız 1 kasım siparişi hatam yoksa 7 kasım gibi kullanıcılara ulaşmaya başladı ( Ülkemizdeki İP5s in teslim süresi ve eline ulaşması gibi düşünülebilir para var - ürün talebi çok ama ortada GOLD 16 gb İP5s yok!!! )

    Sizlerin ürünü tam olarak KAÇ TL den aldığınızı ( Gelirinizde önemli , cihaz alıp kullanma - yeni ürünleri hemen alma şansı vb. ) sanırım yazmadığınız için bizler ortalama 1000TL verdiğinizi düşünsek. TR da LG G2 nin vergiler ve yasal kayıtlı haline denk geldiğini varsayabiliriz. Böylece yukarıdaki saydığım gibi LG G2 yi TR garantili + 10 taksit ve en az N5 kadar uzun ömürlü bir cihaza ÇOK KOLAY ulaşmış olacaklar,

    Sizler ise , 3 - 5 saat ekran süesi ve günlük kullanımda neler yapıyor bu insanlar ? nasıl bu pil bu cihazda ( 5" - mobil bir ürün üstelik ) kullanımı karşılamaz ve 12 saat bir kullanıcıya yetmez diye düşünüp , takılıyorsunuz İşte burada insanlar para verip köfte alıyorlar ve ekmekleri de maalesef büyük :)))

    Tr piyasasına çıktıktan 75 gün sonra gelen + ortalama ( 32gb için ) 400TL fazla ödedikleri ve Google nin NEXUS serisinin verdiği güveni bekleyenler ( 1 yıl sonra cihaz destek alamayacaksa ) BÜYÜK beklendirler içindeler ve DH de online olan 2 nexus 5 kullanıcının fikirleri ile her zaman % 99 farklı düşünce de olacaklardır.

    399 dolar dan PS4 ve 499 dolar dan XBOX One satışta olacak , dün ise PS4 1 milyon satış rakamına ulaştı ama KULLANICI Geri Bildirimler de sorunlar yaşanıyor haberleri gelmeye başladı. DH de ana sayfada yer aldı. (TR PS4 1.399TL olacak )

    1.300 / 1.500TL verip aldığınız bir cihaz sonrası ortalama N5 in yapacaklarını yapan ( saf donanım gücü olarak ) tabletler 400 - 700 TL + Laptoplar içinde 500TL den aşağı pek yok. Üye arkadaşlar zaten böyle donanımı güçlü bir cihaz aldım günlük ve bazen keyfi ihtiyaçlarımıda karşılasın diyorlar ( örn: navigasyon işlemleri - fotoğraf makinesi - kamera işlemleri ) Sadece ekranın açık kalmas süresi değil de 3G ile oyun oynarken açık kalma süresi çok farklıdır. Zaten N5 de mp3 dinlemek için çip var ve kesintisiz 60 saat sunduğunu iddaa ediyor. Ancak HD video - 3G ile yotube veya miracast kullanıp aktarım yapanlar aynı şansa çoğu zaman sahip olamayacaklar. ( N5 slim port mhl destekliyor ve aparat TR hem yok hemde çok pahalı ) bu nedenle hem şarj eden hemde görüntü aktaran bir TV + kablonuz olması gerekli

    Örnek olarak ben hergün İstanbul da 45 DK yolculuk yapıyor olsam ( % 70 imiz İETT / METROBÜS kullanıyor ) toplam da 90DK cihazı kullanmış olacağız. Evinde netbook / tableti olmayan birisi 3G aboneliği varsa ( ptt cell / cep net / avea yıkılan paket vb ) oturduğu yerden web de dolaşmak ve sosyal ağlarda cihazı kullanmak istemeye devam edecektir böylece 2g - normal ışık ve pil yetersiz kalacaktır.

    1.500TL - 08:00 - 19:00 - Pil F/P değil , 1000 TL 09:00 - 17:00 Pil F/P olabilir. Ekmek / köfte / beklentiler = PARA


    Evet Amerika'dayim. Haklisiniz ayin 5'inde gelmis cihaz zamani fazla takip edemedigimden yaklasik yazmisim zaten. 32gb 440$ oluyor shipping ve tax ile G2 ise 600$+tax+shipping yani 200$ fark var ve G2 de unlocked satilmiyor bu fiyata. Zaten Turkiye'de G2'nin fiyati cok cok uygun gidip de ayni fiyata ve ya daha pahaliya Nexus 5 almak sacmalik-fanatiklik olur. Ben merak ettigimden aldim, HTC One kullaniyordum, Nexus 5 siparis ettim ayni gun uygun fiyata G2 denk geldi onu da aldim merak ettigimden. Bu 3 cihaz bana 1200$ a mal oldu toplam. Malesef Turkiye'de bir iphone 5s parasi. Uc telefon icinde secimim ve su an gunluk kullandigim G2. Pil omru cok iyi sarj aletini almadan evden cikabiliyorum icim rahat bir sekilde. Nexus 5'in pil omru ise HTC One ile karsilastirilabilir ayni neredeyse. Kasa boyutlari ayni olmasina ragmen ekran daha buyuk. Tek sorun G2'nin 4.2 olmasi olmasi o da psikolojik bir sorun. 4.4 ile de harikalar yaratmiyor Nexus 5 youtube, google video filan kasiyor. Optimizasyon bekledikten sonra en guncel olmasinin bir anlami yok. Kasa, ses ve ekran kalitesi olarak HTC One 3 cihaz icinde bir numara bence, G2 daha buyuk ekran, donanim ve pil ile onde. Nexus 5 ise kesinlikle 400$'i hakeden bir cihaz degil kalite olarak, tek artisi guncel isletim sistemi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BackConnect

    İnsanların yaptıkları işlerin ne olabileceğini düşündün mü hiç?

    Kaç mail hesabımın senkronize olup, Günde kaç mail yazıp, kaç mail aldığımı, kaç maile cevap verdiğimi, /twitter/edmodo/facebook/ vb. gibi sosyal medyanın işimin bir parçası olup takip etmek/feedback vermek zorunda oluşumu, işimin gerektirdiği yoğunluğun haricinde yönettiğim vps hesabından dolayı online kalmam gerektiği vb şekilde ayrıntılı bir şekilde kimse rapor vermek zorunda değilim ama dar bir bakış açısı ile olayı yaklaştığını hissettiğimden anlattım yaptığım işlerin bir parçasını. Ki, benden çok daha yoğun kullanmak mecburiyetinde olan tanıdıklarım var. Evet, Galaxy Note 10.1 tabletim ve laptopum var. Mesela tabletimi sadece All Share Cast ve S Note gerekliliğinden kullanıyorum. Ayrıntıları yazacak vaktim yoktu ama bir gencin ufkunu açmak, onu dar bakış açısından kurtarmaya çalışmak da işimin bir parçası olduğundan vakit ayırdım... Yazının sonunda yazdığın gibi Sözün özü, herkesin ihtiyaç duyduğu şey farklı.

    Tamam da ben bu yazdıkların yapılmasın demiyorum zaten, bu yazdıklarını neden ufacık ekranlı telefonda yapıyorsun ona anlam veremiyorum laptop, tablet ve türevleri dururken... Benim demek istediğim bu.

    Kişinin işi sürekli dış ortamlarda ise ve telefonu sürekli o şekilde kullanması gerekiyorsa ona eyvallah derim, ancak bu şekilde çalışıp telefonu gerçekten hakkıyla kullananlar %1'i geçmez, siz de belki bu kişilerden birisiniz bilemem. Benim burda sitem ettiğim durum telefonu lüzumsuz şekilde ihtiyacı olmamasına rağmen saatlerce elinden düşürmeyip hayatını telefon ekranında geçiren kişiler idi aslında...

    Ayrıca ben Master'ımı Amerika'da okuyup yine şu anda Amerika'da çalışan biriyim, yani öyle "dar görüşlü", "ergen" vs. gibi ezici ifadelerle üstünlük kurmaya hiç gerek yok + sana ve yorumlarına ihtiyacım yok ufkumun açılması için. Neyin ne olduğunu hepimiz birer yetişkin olarak biliyoruz... Medeni insanlar olarak tartışıyoruz şurda, bozmaya gerek yok




  • G2 ile ilgili çok önemli bir nokta var yakın bir arkadşım da g2 var full optimize ettikten sonra 750 mb ram boş yeri var ve telefonda biraz ısınma sorunu hissettim sadece rr3 açıkken 250 mb rami vardı boşta
  • Benim onumde bilgisayar hep acik ama ekranda birsuru research paper var, simulasyon var sira sira acmisim simdi masaustune donunce karisiyor hangisi neydi. Bu nedenle G2'de takiliyorum genelde. Oglen 1:37 olmus saat, %57 sarj kalmis ve 2 saat 45 dakika ekran acik kalmis. Oyun, web, mesaj ortalama hersey var. Nexus 5 bu kullanimda 2-3pm civari sarja takiyordum mecbur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.