Şimdi Ara

NEXUS 5 GPS Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cihazda GPS le alakalı olarak farkettiğim bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- Konum (GPS) hizmetinin tamamen kapalı olmasına rağmen Yandex Navigasyon uygulamasını açtığımda cihazın aGPS (kablosuz ya da mobil ağlar üzerinden konumlamdırma) kullanarak yaklaşık konumumu harita üzerinde gösterebilmesi.

    2- Konum hizmetinin Yüksek Doğruluk modunda açık olmasına rağmen Google Haritalar uygulamasının konumumu sadece GPS uydularını kullanarak gösterebilmesi. Yani ev veya bina içlerinde (cihazın GPS uydularını göremeyeceği yerlerde) Google Haritaların bir çember çizerek yaklaşık olarak konumumu tahmin etmesi gerekirken hiç bir şekilde konumumu bulamaması (aGPS fonksiyonu bozukmuş gibi). Açık alanlarda problem yok, noktasal olarak konumumu bulabiliyor Google Haritalar. Bu durum cihazı yeniden başlattığımda düzeliyor ancak bir süre sonra tekrar bu hale geliyor.

    Her ne kadar farklı gibi görünse de iki problemin de birbiriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu problemi hem ART hem de Dalvik modunda yaşadım. Cihazıma rom yükleme ya da root işlemlerinden hiç biri yapılmadı. orijinal 4.4.2 yüklü. 401k serisi 16 GB siyah Nexus 5.

    Problem cihazımla mı yoksa Android sürümüyle mi alakalı tam olarak anlayamadım. Sizde durum nasıl acaba? Kontrol edip burada paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araştırmalarım sonucu 2. problemin Google Play Services tan kaynaklı olduğunu ayrıca dün yani 28 Şubat güncellemesiyle problemin ortadan kalktığını belirtmek isterim. Güncelleme Play Store da otomatik görünmeyebilir. Bu durumda Play Store a girip Google Play Services sayfasını açarak kendiniz manuel güncelleme yapmalısınız. Google Maps artık sorunsuz çalışıyor. Ancak 1 numaralı problem hala devam ediyor.

    Takip eden arkadaşlar için faydalı olur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.