Şimdi Ara

Nexus 5 ülkemizde satışa sunuluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stok rom'un iyi falan olduğu yok yakın arkadaşımda var lg nexus özendi aldı pişman oldu s3 den geçiş yapmıştı arayüzü olmayan telefon hiçbir işi kolaylaştırmıyor samsung lg htc gibi telefonlardan geçenler çok zorluk cekerler bu cihazı kullanırlarken g2 nin arayüzünde kullanının işine çok yarayacak bir çok özellik var cihaz neredeyse sıfır takılmayla çalışıyor orası güzel lakin 3 işlem yapmadan birşeye ulaşamıyorsun bazı şeylere hiç ulaşamıyorsun menü içinde o zaman anlıyorsun arayüzün faydası neymiş, uygulamaların hızını arttırırken kullanıcı deneyimini ve hızını azaltıyor nexus, dediğim gibi sense touchwiz yada sony nin arayüzüne alışmış kullanıcıyı sinir hastası eder bu cihaz farklı rom kurarsan ayrı tabi.Lg g2 ye kitkat verecek resmi açıklaması yapıldı hatta başladı bile abd de google zaten 18 ay güncelleme garantisi veriyor fazlasına garanti vermiyor galaxy nexus örneğinde olduğu gibi bir üst modeli cıksın lg nexus da gözden düşecek o yüzden güncellemeyi kafaya takmaya gerek yok kitkat sürümü g2 sevenleri götürür zaten sorunsuz 2 yıl kısaca 16gb hafızalı düşük pilli kart takılamayan kullanıcı deneyimi noktasında sıfır olan bir cihaza bu para verilmez bencede g2 herkes güncelleme hastası olsaydı galaxy nexus lg nexus'un herbiri dünya çapında en az 300 milyon satardı satış rakamları gösteriyorki insanlar kullanıcı deneyimine bakıyor önce sadece cihazın hızına değil birde nexus ların 2. el değeri gm discovery den bile düşük telefoncular bakmıyor bile yüzüne bu cihazın tutulması için disvovery gibi 600-700 tl bandında satılması lazım haketmiyor bu parayı.





  • burayı dikkatli okuyun amerikada 350 dolar olan bi cihaz türkiyeye geldiğinde vergiler dahil (en fazla )200 koy vergi o bu şu o(amerikada vergisiz satıyorlar sanki) neyse dolar 2 diyelim.350*2 700+200 900tl mi olsun 1000 hadi 400tl ne vergimi 400tl ney yani onu anlamadım vergimi diyeceksiniz size bişi kanıtlıyım nexus 4 1500 e geldi degilmi sorduk ne dediler 'türkiyede vergiler üfffff uçuo uçuo fiyatlar' bunu herkes duydu .us de 300dolar türkiyede 1500tl:)şimdi en can alıcı nokta nexus 5 çıkana kadar nexus 4 ün fiyatı 1 dolar değişmedi amerikada ve diğer ülkelerde türkiyede 1500 den 800 tl lere düşürdüler bu 1500 e satan ünlü firmalar vergimi kaçırıonuz napıonuz be nasıl ucuzladı bu bu nameleri yemeyin beyler sazan ağına yakalanmayın bu buyuk firmalarda çalışanlar of çok iyimiş fiyatı cart curt diyip aldırırlar böyle forumlarda cebime 1500-800 700tl koy öttürürüm siteleri :) iyi geceler





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    "Ayni fiyata g2 alinir"cilar gelmis yine, Nexus telefonunu digerlerinden ayran en onemli ozellgi en iyi android yazilimna sahip olmasidir, bunu hala bilemeyen birileri var demek, yoksa "ayni fiyata g2 alinir" diyen cikmazdi...

    Nexusun tek özelliği android yazılımını ilk alması. Onun dışında bir avantajı yok. Xdada biraz gezersen en dandik telefona bile android 4.4 getiriyor adamlar.
  • Zaten gelmeden eskidi, satamayacaklar..

  • doctor5945 kullanıcısına yanıt
    Bir firmanın yaptığı Android cihazını aldığınızda onların yaptığı eklentiler ve özellikler ile yaşamaya çoğunlukla mahkumsunuz. Belli başlı şeyler değişebiliyor ancak ihtiyacınız olmayan şeyleri her zaman silemiyorsunuz. Örneğin TouchWiz arayüzü Facebook ve Dropbox gibi uygulamalarla kendisini birleştirmeye çalışıyor hatta Facebook'ta sizin yerinize paylaşımda bulunma ve bütün bilgilerinizi okuyabilme izni istiyor.

    Saf Android'i ise bütün bu özelliklerden "yoksun" değil, "arındırılmış" olarak düşünebilirsiniz. Moto X'in konuşarak cihazı etkinleştirme özelliğini mi seviyorsunuz? Bir uygulama. G2'nin ekrana vurarak açılması mu hoşunuza gitti, tek uygulama. Samsunglar'ın göz takibini mi istiyorsunuz? Doğru bildiniz, tek uygulama yeterli. Sonyler'in XLouD teknolojisiyle müzik mi dinleyeceksiniz? Önce tek tıkla root, sonra tek uygulama..

    Sıfırdan sizin oluşturabileceğiniz bir kullanıcı deneyimi olarak düşünebilirsiniz. Diğer cihazlarda da bunları yapmak mümkün ancak istemediğiniz şeyleri her zaman sistemden söküp atmak mümkün olmuyor veya her istediğinizi kolaylıkla yükleyemiyorsunuz çünkü Nexus yapısı %100 esnek.

    Peki LG/Sony/Samsung/HTC/GM/Huawei vs.. , Google'ın duyurduğu yenilikleri bütün cihazlarına doğrudan verip kaynaklarını da paylaşıyor mu?

    Bu arada; "arayüzü yok" diye birşey yok. Nexuslar'ı klavye bağlayıp komutlar girerek DOS gibi yönetmiyoruz. Kendine has, sade bir arayüzü var. Üstelik bütün Windows arayüzü gibi alakasız arayüzleri bile marketten bulup kolayca yükleyebilirsiniz.

    18 ay güncelleme sözü de donanım güncellemeleri için geçerli. Yani sürücü ve kernel güncellemeleri. Bu, Google'ın bize verdiği bir söz değil, Google'a cihaz yapan firmaların Google'a verdiği söz. Texas Insturments firması Galaxy Nexus'un yongasını hazırladı ve firma mobil dünyadan çekilip tesislerini kapatmasına rağmen Google'a söz verdiği için 6-7 ay daha yeni gelen Jelly Bean'e (4.1) kernel üretmek zorunda kaldı. Üstelik 18 ay konusunda herkesin diline dolanan Galaxy Nexus, 21. ayını doldurduktan sonra 4.3 güncellemesini aldı.

    Bunları da geçtim, CyanogenMod'u kusursuzca ve neredeyse hiç bir modifiyeye ihtiyaç duymadan çalıştırabildiğiniz ya da doğrudan AOSP olarak Google'ın payaştığı saf, en güncel Android sürümlerini mevcut kernel ve sürücülere (açık kaynaklı oldukları için) uyarlayabildiğimiz için Nexus cihazlar, fiziksel güçlerinin yetersiz kalacağı güne kadar bağımsız güncellemeler alacaklardır. Aynısını, Google ile anlaşıp AOSP kodu yayınlanan Sony cihazlar için de söyleyebiliriz, ancak -örneğin- bir TouchWiz'li Samsung cihaz için söyleyemeyiz. Kısaca Google bir cihazı unutsa da daha çıktığı gün bütün dünyaya o cihaz için nasıl ROM yapılacağının kılavuzunu yayınlıyor, yani Google o cihazı unutsa da sorun yok. Ancak diğer firmaların cihazları unutulduğu zaman; onların hepsinin kılavuzları yok. Olanlarının da bazıları yarım yamalak ve işe yaramaz durumda..

    G2 çok güzel bir cihaz, ancak yazılım konusunda -uzun ömürlülük ve baştan sonra kişiselleştirebilme sınırsızlığı ele alındığında- Nexuslar daha avantajlı.




  • Nexus 4 kullanıyorum, performans ve tasarım konusunda tatmin etsede şebeke ve wifi sorunları çileden çıkardı beni, iostan sonra da andriod hoşuma gitmedi. Uzun lafın kısası aldığıma alacağıma bin pişman oldum. 1450 lira vermiştim o zaman dolar kuruda düşüktü iphone 5 ile aralarında 400 lira fark vardı 3,5 yıl iphone 3GS kullandıktan sonra herkesin dilinden düşmeyen androidi bir deneyimleyeyim dedim aldım iyide oldu artık andriod tlf almam.

    5 yıldır aynı vodafone numarayı kullanıyorum hattı ilk aldığımda eski nokia 6100 tlf ile kullandım sonra 3GS aldım 3,5 yıl kullandım son 9 aydır da nexus kullanıyorum. Andriod kullanmaya başladığımdan beri tlfuma gelen saçma sapan mesaj ve abuk subuk çağrıların sayısı 50 kat arttı. Bu durumu androide ne kadar popüler ve güvenilir bir firmanın programını yüklesem bile (facebook, whatsapp vs) tlf rehberime erişim izni istemesine bağlıyorum. Maaşallah her program tlfu ele geçirecek kadar erişim istiyor. Tlf açma, msj atma, ekran kilidini açma vs vs kim ne derse desin dünyanın en mükemmel tlfunu da yapsalar içinde android varsa güvenim sıfır.

    İkinci eli 500 lira etmemesinden dolayı nexusu satamıyorumda kendimi enayi gibi hissediyorum. Mecbur garantisi bitene kadar kullanıp hayrına bi akrabama vericem. Sonra da gidip iphone 6 alıp eski güzel ve güvenilir tlf kullandığım günlere dönüş yapıcam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    "Ayni fiyata g2 alinir"cilar gelmis yine, Nexus telefonunu digerlerinden ayran en onemli ozellgi en iyi android yazilimna sahip olmasidir, bunu hala bilemeyen birileri var demek, yoksa "ayni fiyata g2 alinir" diyen cikmazdi...

    Nexusun tek özelliği android yazılımını ilk alması. Onun dışında bir avantajı yok. Xdada biraz gezersen en dandik telefona bile android 4.4 getiriyor adamlar.

    "En iyi android"den kasdim en stabil en sorunsuzdu, en guncel degil, yoksa istesen 5 yillik rski telefona bile 4.4 kurabilirsin, Google Android'in en iyi kodlarini kendine sakliyor ve kendi kullaniyor , 1 sene 9aydir Nexus kullaniyorum cihaz bu sure boyunca 1 veya 2 res atti, cok yogun kullandigim halde, s4 kadar hizli olmayabilir ama kesinlikle daha stabildir, Xperia Z faciasi hatirlatyim tekrar, telefon ciktiginda en saglam donanima sahipti ama ekrani kasiyordu resmen, kasarsa istersen sanpdragon 8000 , 30 mp kamera, 5000mah batarya kullansin isime yaramaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 9 Ocak 2014; 3:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Statistik S kullanıcısına yanıt
    Daha önce nexus kullanmadım yanlışım varsa düzeltin hocam. Cyanogenmod, aosp, aokp romlarla nexustaki romlar aynı değilmi? Dediğim gibi nexusu kullanmadım ama kurcaladım inceledim. Aynı programlar aynı arayüz herşey aynıydı. Adamlar almış nexusu bilmem ne telefonuna uyarlamışlar işte Ekstra bişey varsa bilemem. Dolayısıyla avantaj olarak sadece erken çıkması diye görüyorum ben. Yine diyorum ekstra birşey varsa bilemem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LawLess437

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okisht

    quote:

    Orijinalden alıntı: -mehmet-

    hemen hemen aynı fiyata lg g2 bulmak mümkün iken nexsus 5 almak mantıksız geliyor bana.

    g2 kaç güncelleme alacak? daha geçen gün lg açıklama yaptı akıllı telefon departmanını küçültüyoruz işten çıkarma yapıcaz diye.


    bu cihazın en azından bir çok güncellemeyi alacağı kesin.

    Güncelleme bir şekilde G2'ye kurulur.Fakat sen N5'in bataryasını nasıl güncelleyeceksin bana bi söylesene?

    nasıl kurulur allah aşkına ? sağda solda forumdaki adamların toplama bilgilerle yaptığı romla mı kurulur?

    ya herkes rom atmak istemiyorsa? uzun güncelleme ömrü olsun beni uğraştırmasın diyen alır bu telefonu seve seve de kullanır.

    bataryasının 1günü çıkaracağını düşünüyorum. Zira işlem gücü az olsa da şu an 4"lik bir telefon kullanıyorum 3g tüm gün aktif şekilde 1350mah ile rahat çıkarabiliyorum günü.

    bu pil ömrünün ölmesi de 18-20 ay civarı olur genelde.
    ayrıca pili değiştirmek sandığın kadar zor değil. emin ol rom attığın zamanları toplasan bunu daha kısa sürede yapabilirsin.
    http://www.ifixit.com/Teardown/Nexus+5+Teardown/19016

    şurada aşağıda gösteriliyor pil kısmı. onu da yapmak istemiyorsan her cepte her anahtarlıkta portatif bataryalar da var. bunların hiçbirine ihtiyaç duyulacağını düşünmesemde senin için alternatif üretiyorum.

    son olarak google testlerde cihazın 17 saat konuşma, 7 saat 4g ile webde gezinme imkanı sunduğunu söylemiş.




    tekrar söyleyeyim g2 kötü bir cihaz demedim, sadece lg'nin tutumundan dolayı tercih edilmemeli dedim.
    g2 sahibiyseniz veya almak istiyorsanız bunda kızacak bir şey yok. kendileri söylediler hatta mesut çevik ve erdi özüağ'ın bir programda da bundan bahsettiğini.
    bu açıklamanın güncelleme gelmeyeceği anlamına geldiğini ve g2 satışlarını baltalayacağını söylediler.




  • ne güncellemeymiş arkadaş yaa, G2 den iyi yaptılar şunu güncelleme alacak diye. bizim türk milleti hakkaten garip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata ülke genelinde 100-200 tane satar.

    Şu an alacak olan G2 alır, biraz bekleyecek olan CES (şimdi) ve Barcelona Mobile Congress (şubat) fuarlarını takip edip kararını verir.

  • Iyi ekran
    Iyi cpu
    Iyi gpu

    Orta tasarim
    Orta kamera

    Kotu kapasite
    Kotu pil

    Su son ikisi de iyi olsayda alinabilirdi ama simdi pek sanmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakoid -- 9 Ocak 2014; 7:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Daha önce nexus kullanmadım yanlışım varsa düzeltin hocam. Cyanogenmod, aosp, aokp romlarla nexustaki romlar aynı değilmi? Dediğim gibi nexusu kullanmadım ama kurcaladım inceledim. Aynı programlar aynı arayüz herşey aynıydı. Adamlar almış nexusu bilmem ne telefonuna uyarlamışlar işte Ekstra bişey varsa bilemem. Dolayısıyla avantaj olarak sadece erken çıkması diye görüyorum ben. Yine diyorum ekstra birşey varsa bilemem

    +1 milyon

    Nexus tam bir balon bunu Nexus kullanmış biri olarak söylüyorum. Nexus kullanıcılarının çoğu telefona bahsedilen costum romları yükler çünkü Orjinal romda hiçbir özellik yok ve costum romlar daha hızlı ve stabil. Diğer üst model cihazlara da aynı zamanda costum romlar ve nexusta olmayan üretici romları olması bir avantaj.
    Nexusun +sı yeni sürümü ilk aldığı için herkesten önce costum rom çıkması
    Bir de fiyat avantajı var ama ülkemizde geçerli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bune arkadaş yorumları okuyorum tamam diyorum nexus alacağım sonra alttaki yorumu okuyorum lg g2 tamamadır alıyorum diyorum, bu döngü böyle devam ediyor.

    Şimdi lg g2 al gitmi dersiniz yoksa 20 şubatı bekle nexus almı dersiniz(mağazaya gidip almam gerekiyor) sanırım şubat ta zam gelecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG G2' nin altında ezilmeye mahkum bir fiyat ve cihaz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

    Bu fiyata ülke genelinde 100-200 tane satar.

    herkes telefon satın alıyor-kullanıyor ama çok çok az kişi telefon konusunda bilgili, ondan dolayı bu ülkede her telefonu satabilirsin. dayı geliyo mağazaya, bana en son çıkan telefonu ver diyo, bu dayıya nexus 5'i 1800TL dan bile satarsın.

    hiç unutmam bizim arkadaşın halası yıl 2003 ya da 2004 idi gitmiş telefoncuya bana en son çıkan telefonu ver demiş, kelimenin tam anlamıyla hiçbir özelliği olmayan siyah-beyaz ekranlı, polifonik bile olmayan çöp telefonu (modelini unuttum, tek özelliği tuş takımı ışığının bembeyaz fener gibi parlak yanması idi) 375TL ya mı ne almış ben 2003 de 65536 renk ekranlı, kameralı, mobil internetli motorola e365'i almıştım aynı paraya




  • 350 Dolar --- 1399 TL
    Başka sorum yok.

  • Şubat ayında Amerşkaya gidiyorum ordaki unlocked fiyatı 350-450$ arasında değişiyor o da hafızaya bağlı olarak. En fazla 900 tl gibi bir fiyatı olabilecek telefonda Türkiyede 1400 tl vermek biraz yanlış hareket olacak, fiyatının düşmesini beklemek gerek ya da imkanınız varsa yurtdışından alın. pasaport kayıtlı yurt dışından getireceğim 3 adet. isteyen varsa özel mesaj gönderebilir. Fiyat 750 tl.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xagdas

    350 Dolar --- 1399 TL
    Başka sorum yok.

    soruyu devlete sorman gerekiyor
  • batarya hariç iyi bir telefon snapdragon 800 çabuk bitirir bunun bataryasını

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.