Şimdi Ara

NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
4
Favori
18.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz üzere oyunda direksiyon desteği yok. Direksiyonunuz varsa oyun bunu otomatik olarak tanımıyor. Sadece Xbox gamepad desteği var. Bu gerçekten büyük bir hayal kırıklığı, ancak üzülmeyin X360ce sayesinde direksiyonunuzu manuel olarak oyuna tanıtabilirsiniz.

    Aslında linkte @kubilay_1907 arkadaşımızın gamepad için hazırladığı x360ce emulator kullanımını direksiyon için anlatıyorum. Mantık aynı, sadece gamepad yerine direksiyon kullanıyoruz.

    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_85956634/tm.htm

    Ben Logitech Force GT kullanıyorum. Bu modele göre kendi kafama göre tuş ayarlarını yaptım ve sorunsuz bir şekilde oynuyorum. Aşağıdaki linke gerekli dosyaları yükledim. Tıklayıp indirdikten sonra rar dosyasının içindeki 5 dosyayı kurulu olduğu dizinin içine atın. Örneğin bende C:\Program Files\Need for Speed Rivals dizininde. Sizde nereye kuruluysa o dizine atacaksınız. Oyuna girdiğinizde direksiyonu otomatik olarak tanıyacaktır.

    Dosya linki :
    http://bit . ly/1iuZm6A
    (boşluklar silinecek!)

    Dediğim gibi ben tuşları kendime göre ayarladım. Siz kendinize göre ayarlamak isterseniz x360ce.exe dosyasını çalıştırıp kendinize göre ayarları yapabilirsiniz. Programı çalıştırdığınızda direksiyonu otomatik olarak tanıyacaktır. Tuş kombinasyonları da "x360ce.ini" dosyasının içinde tutulur. Notepad ile bu dosyayı açıp düzenleyebilirsiniz, ancak program üzerinden yapmanızı tavsiye ederim.

    Öncelikle x360ce bir Xbox360 gamepad emulatör olduğu için hangi tuşların hangi tuşa denk geldiğini bilmemiz lazım. Ona göre tuşları direksiyonumuzdaki tuşlara uyduracağız. Neyseki oyunun içinde xbox360 gamepad için tuş haritası verilmiş. Bu işimizi kolaylaştırıyor.

    Xbox360 gamepad için tuş haritası :

     NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)




    Ben bu tuşları Türçe haliyle x360ce tuş ekranında belirttim. Aşağıdaki resmi referans olarak kullanabilirsiniz.


     NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)




    Örnek olarak LT (Left Trigger) tuşu fren tuşu. Bu tuş için record diyip fren pedalına basacaksınız. Fren pedalının adı olan "IAxis 6" menüde belirecektir. Xbox360'a göre A butonu Nitro tuşuymuş. Yine aynı şekilde record diyip istediğiniz tuşa basabilirsiniz. Ben buton 5'e basmışım (direksiyona göre sol selektör tuşuydu sanırım). Direksiyon için "Stick Axis X" tuşuna record diyip direksiyonu bir kere sola çevirmeniz yeterlidir. Siz record diyip bastıkça tuşun adını (Axis 1) o tuşa atayacaktır.

    Tuş atarken record işleminin kullanım örneği :

     NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)



    Peki direksiyon üzerindeki tuşların numarasını yada adını nasıl bileceğiz? Bunun için de alttan 4. sekmeden (bende "Logitech Driving Force GT USB" yazıyor, modele göre değişebilir) bakabilirsiniz.

     NFS Rivals - Direksiyon Kullanımı (Resimli Anlatım)


    Ben bu esnada 6 ve 8 nolu tuşlara, D-padde sola basmışım ve direksiyonu çevirmişim. Örnek olması için bir sürü tuşa basmışım. Siz de buradan direksiyondaki tuşlarını numaralarını görebilirsiniz.


    Logitech direksiyonları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Diğer marka modelleri bilmiyorum, denemedim, ancak anlattığım şekilde uyarlarsanız sorunsuz çalışacaklarını düşünüyorum.

    Yardım isteyenler bu konuya beni haberdar ederek mesaj atarsa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 24 Mart 2014; 21:57:38 >







  • Bu oyun en iyi klavye ile oynanır bence. Direksiyon ile zor.

    Açıklamalı anlatmışsın yine de emeğe saygı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de logitech gt driving force direksiyon var dün nfs rivals yükledim ve denedim ne joystick ile ne de direksiyonla bi türlü ayar yapamadım tam da bugün bu konu hakkında bi başlık açmayı düşünüyordum ki senin yazını gördüm akşam eve gidince deniycem inşaAllah yapabilirim ve keyifle oynarım. Emeğin için teşekkürler..
  • kardeşim senin verdiğin tuş atamaları bende uymadı bende kendim tek tek tuşları atadım gaz,fren vs.. çalıştı. Ancak epey karışık oyun içi gamepad tuş yerlerini direksiyona atamak biraz kafa karıştırıcı matematikteki 2 bilinmeyenli 2.dereceden denklem gibi
  • Dostum sayende şu sinir bozucu olaydan da kurtulduk, Snopy V5H de ayarlanıyor arkadaşlar bilginize :)
  • kardeşim bende de var logitech driver gt ama senin ayarlarda olmadı neyi yanlış yaptım anlamadım oyunda herhangibi bişi yapmam gerekiyormu
  • Kardeş Allah razı olsun çok iyi oldu sayende
    Direksiyon tepkileri falan kullanılmıyor ama olsun ne yapalım buna da razıyız
    Tekrardan çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.