Şimdi Ara

nfs shift ve hd4890 fps problemimi çözdüm. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • vespasianus hocam tam olarak yarıs basında oluyor hatta 20 lere dustugum oluyor sonra 60 a cıkıyor. ekran kartı ayarlarına dokunmadan oyundan acıyorum en yuksek ayarları 191.03 olan en guncel dırveri kullanıyorum xp işletım sıstemıyle bende bır sorun var sanırım senın anlattıklarına gore...son olarakta ne ekran kartımı nede işlemcımı overclock yapmadım... sen ne yapmamı onerırsın bu durumda
  • XP 32 ve Vista 32 de yüklü. Yer açabilirsem Shift'i XP'de de deneyeyim olmazsa.
    Şu ana kadar 190.62 ve 191.03 sürücüleriyle, işlemci sınırı hep böyle çok iyi seviyelerde seyretti Vista 64'te (ki oyun PhysX desteklemiyor görünse de, PhysX hızlandırmanın kapalı olduğunu belirteyim). Bakalım diğerlerinde durum değişecek mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Eylül 2009; 12:39:19 >
  • @vespasianus: Oyun Physx sürücülerini daha kurulurken yüklüyor. Sanırım rüzgarda dalgalanan bayraklar (aynı olay Mirror's Edge'de de vardı) ve birkaç diğer seyirci animasyonları için Phsyx kullanılmış durumda. Kısacası, ATI kartlarla uyumsuzluk yaratıyor. Bu yüzden kesinlikle bir yama veya hotfix lazım.

  • sen o cpu ile crysis te kasmadığına emin misin dostum pc in ağlar be

    yanıltıcı olmayayım grafikler hepsi yüksek yazıyormuş çok yüksek olana geçmiyor niyeyse
     nfs shift ve hd4890 fps problemimi çözdüm.
     nfs shift ve hd4890 fps problemimi çözdüm.
    neyse asıl konu shift o zaman shift.exe yerine crysis.exe , tdu.exe veya callofduty5.exe yazıp denenebilir belki ekran kartımız bu oyunlara iyi ayarlı üretilmiştir




  • Sanırım bende zaten kurulu olduğu için oyunu kurarken çıkmadı. Evet PhysX yazılımını kaldırınca oyun çalışmıyor.

    Ama bu, oyunda PhysX efektlerinin kullanıldığı-etkin anlamda kullanıldığı ya da sorunların PhysX'ten kaynaklandığı anlamına gelmez.
    Neyse umarım kısa zamanda çözülür bu durumlar. @faenal'ın yazdıkları işin daha kapsamlı da olabileceğini gösteriyor.
  • vespasianus hocam beklıyorum sonuclarını merakla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vespasianus

    Sanırım bende zaten kurulu olduğu için oyunu kurarken çıkmadı. Evet PhysX yazılımını kaldırınca oyun çalışmıyor.

    Ama bu, oyunda PhysX efektlerinin kullanıldığı-etkin anlamda kullanıldığı ya da sorunların PhysX'ten kaynaklandığı anlamına gelmez.
    Neyse umarım kısa zamanda çözülür bu durumlar. @faenal'ın yazdıkları işin daha kapsamlı da olabileceğini gösteriyor.

    ATI kullanıcıları, tek birşeyden şüphe edebilir o da Phsyx'tir. Hayır, Options menüsüne Physx ile ilgili bir madde koysalar da oradan ayarlayabilsek çok daha iyi olurdu. Araba yarışında Physx'e ne kadar ihtiyaç olduğu tartışmalı bir konu bence. Zorla Nvidia kart mı sattırmaya çalışıyor nedir anlamadım gitti.




  • Evet efektlerde benim de gözüme pek PhysX'lik bir şey çarpmadı. Zaten donanımsal hızlandırmayı açmanın işlemci sınırında yükselme sağladığını da göremedim henüz. Ya rastlamadığım istisna durumlar olacak ya da PhysX'i önemsiz bir şekilde kullanmışlar.
    Yani mesela UT3 de PhysX software ister, ama sonradan yayımlanmış özel birkaç PhysX haritası hariç PhysX'lik bir şey görmek güç. Hızlandırma da etkilemez (ne işlemci sınırını yükseltir ne de kartın grafik başarımı olumsuz etkilenir) zaten, o haritalar hariç.

    Sorunun birçok sebebi olabilir. Elbet, ayarlarla oynamanın sonucu değiştirmediği sinir bir durum söz konusu olunca insanlar bir an PhysX'ten şüphelenebilir haklı olarak. Ama tek şüphelenecekleri şey bu değil veya ille bilinen bir kavramdan şüphelenmek zorunluluğu yok.
    Neyse bizi de pek ilgilendirmiyor ya; çözülsün yeter ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Eylül 2009; 14:39:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vespasianus

    Evet efektlerde benim de gözüme pek PhysX'lik bir şey çarpmadı. Zaten donanımsal hızlandırmayı açmanın işlemci sınırında yükselme sağladığını da göremedim henüz. Ya rastlamadığım istisna durumlar olacak ya da PhysX'i önemsiz bir şekilde kullanmışlar.
    Yani mesela UT3 de PhysX software ister, ama sonradan yayımlanmış özel birkaç PhysX haritası hariç PhysX'lik bir şey görmek güç. Hızlandırma da etkilemez (ne işlemci sınırını yükseltir ne de kartın grafik başarımı olumsuz etkilenir) zaten, o haritalar hariç.

    Sorunun birçok sebebi olabilir. Elbet, ayarlarla oynamanın sonucu değiştirmediği sinir bir durum söz konusu olunca insanlar bir an PhysX'ten şüphelenebilir haklı olarak. Ama tek şüphelenecekleri şey bu değil veya ille bilinen bir kavramdan şüphelenmek zorunluluğu yok.
    Neyse bizi de pek ilgilendirmiyor ya; çözülsün yeter ki.

    GTX 285'in var, konuşursun tabi bizi ilgilendirmiyor diye. Şaka bir yana, oyundan soğudum bu yüzden, sorun çözülene kadar da orijinalini almayacağım. ATI ve EA forumlarında ve daha birçok yerdeki kullanıcıdan şikayetler artınca (kimisi EA ile yazışmış resmen parasını geri istemiş) geliştirici takımı yeni bir yama için çalıştıklarını söylemişler. Şu ana kadarki en güzel haber bu, umarım yamadan sonra iş çözümlenir.




  • "Bizi ilgilendirmiyor" derken, çok ayrıntılı teknik sebepler elinden bir şey gelmeyen biz tüketicileri ilgilendirmiyor anlamında söyledim Önemli olan çözülmesi.

    Oyunu XP 32 SP3 (+ son güncellemeler)'de denedim gene 191.03 beta ile. Oyun içinde bilmiyorum ama ana menüde ekran kartı sınırı ciddi ölçüde düştü, 191.03 Vista 64 SP2(+ son güncellemeler)'tekine göre (150 küsür yerine 110 küsür gibi).
    Oyun içinde pek dikkat edemedim (oynadığım ayarlarda pek çok zaman işlemci sınırlayabildiği için).

    İşlemci sınırıysa, gene pek dikkat etmedim ama, Vista 64'te gene biraz daha iyi olabilir. Ya da belki de daha iyi gördüklerim ekran kartı belirleyiciliğindekilerdir Ekran kartı belirlerse gene ana menüdeki gibi büyük farklar olabilir oyun içinde.

    Neyse, yani 191.03 sürücüsüyle en azından, oyun Vista 64'te daha iyi çalışıyor XP 32'ye göre. Diğer sürücülerde, Radeon'larda ve diğer tür sistemlerde (Core i7 vs.) durum nasıl bilmiyorum.

    Ama benim durumumda @faenal'ın bahsettiği düşük karelerin olacağını da hiç sanmıyorum XP 32'de. Denediğim yerde zaten olmadı da (işlemci sınırı gene gayet iyiydi); başka pistlerde de olması için sebep yok gibi.
    Sende neden öyle oldu merak ettim @faenal hocam. 295'i SLI modundan çıkarıp dener misin? Ya da emin olmak istersen, sıkıntı verici kareleri kesin gördüğün pistleri ve ayarlarını söyleyebilirsin. XP olduktan sonra 2048x1536'da bile denerim.

    Vista 32'de ise denemedim henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Eylül 2009; 23:52:40 >




  • Ian McNaughton - September 25th, 2009 at 12:34
    AMD prides itself on supporting open standards and our goal is to advance PC gaming regardless whether people purchase our products.

    Unfortunately, not everyone shares our philosophy. Nvidia has recently sampled some newly released The Way it is Meant to be Played titles, including Batman: Arkham Asylum, to press in hopes that they would use these titles to benchmark against the HD Radeon 5870 and 5850. There are some known issues with these proprietary TWIMTBP titles.

    Batman: Arkham Asylum
    In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

    The advantage of in-game AA is that the engine can run AA selectively on scenes whereas Forced AA in CCC is required to use brute force to apply AA on every scene and object, requiring much more work.

    Additionally, the in-game AA option was removed when ATI cards are detected. We were able to confirm this by changing the ids of ATI graphics cards in the Batman demo. By tricking the application, we were able to get in-game AA option where our performance was significantly enhanced. This option is not available for the retail game as there is a secure rom.

    To fairly benchmark this application, please turn off all AA to assess the performance of the respective graphics cards. Also, we should point out that even at 2560×1600 with 4x AA and 8x AF we are still in the highly playable territory …

    Need for Speed: Shift
    In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review. .

    Unfortunately you will be unable to get a fair playing experience with our hardware until the developer releases a patch to address and fix our reported issues.

    Resident Evil 5
    AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter.

    Alıntıdır -http://blogs.amd.com/play/2009/09/11/ati-catalyst-99-driver-everything-you-want-to-know-and-why-you-should-care/comment-page-3/#comment-1630


    Bundan sonra Nvidia'ya benden bir kuruş bile çıkmaz. Oyunlar artık Nvidia Exclusive diye satılırsa biz de anlarız neyi oynayıp neyi oynayamayacağımızı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TniesT

    OLEYYYYYYY BEAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa


    e5200 2.5 işlemci cre dou
    HD4830
    Ramlar 1x1@667 5-5-5-15

    dedigin gibi yaptim FPS coşuyor resmen

    35-90 arasi gidip gelior arabalarin oldugu yerde min 35 olmadigi yerde 90

    FULLDE 1400x900 Herşey aa 8x af 16x



    hahaha yok artık


    15000 fps alıyorum bende

    hd4850
    e7200
    2*1 team exreme 1066 mhz

    bütün ayarlar mediumda da 15 kişilik yarışta başlarken 25 fps
    kaza yapınca 15
    önümde kimse yokken 55-60 arası.

    yani oynanmaz

  • Nedendir anlamadim normal halde iken 13 ila 25 arasi olan fsp ..exe ismini değiştirince 20 ila 45 arasi gidip geldı ve eskisinden daha akıcı şekilde oynadim

    http://www.xfire.com/video/15de91/

    Bu Videoda 25 ila 45 arasi fsp aldım diger türü 25 i geçmiyordu ve oyunda 9 a kdar fsp çakılıyodu bi nebzede olsa atı ekran kartlarında etkili oldu bu arada ekran kartım HD 4830 ..1152x864 hersey full halde denedim işie yarıyor +15 fsp nın zararı olmaz :P sagolasın..
  • arkadaşlar ben sistemim yan panelde 1.1 patch yükledim 13 mb galiba bende full ayar 16xaf 8x aa min 40 fps gördü aşağısına inmedi deneyin derim 1.1 patch
  • 1.1 patch çıktımı ki ?
  • geçenlerde shift.exe NFs olarak yaptım ve oyuna girdim save dosyası açılmadı yeniden başladım bence denemeyin..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.