Şimdi Ara

NİKON D3100 ONARIM REZİLLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Gold Bİlgisayardan Nikon 3100D model Vip Kaskolu olarak kredi kartı ile taksitli Fotoğraf makinesi aldım. Lensinde oluşan hasar ile ilgili ( Vıp Kaskodan ) cihazı 04.01.2014 tarihinde Gold Bilgisayar Altunizade şubesine bıraktım. Bugün 20 iş günü akşama kadar doluyor ve tüm çabalarım sonucunda hala cihazımı teslim alamadım. Yetkili kişiler telefonla arayıp yalvarırcasına bekleyin 04.02.2014 salı günü teslim edelim diyorlar.

    Sorum şudur ben yasal hakkımı kullanarak ürünü iade edebilirmiyim ya da ürünün sıfırı ile değişimini talep etme hakkım varmıdır?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: trtuncay

    Arkadaşlar Merhaba,

    Gold Bİlgisayardan Nikon 3100D model Vip Kaskolu olarak kredi kartı ile taksitli Fotoğraf makinesi aldım. Lensinde oluşan hasar ile ilgili ( Vıp Kaskodan ) cihazı 04.01.2014 tarihinde Gold Bilgisayar Altunizade şubesine bıraktım. Bugün 20 iş günü akşama kadar doluyor ve tüm çabalarım sonucunda hala cihazımı teslim alamadım. Yetkili kişiler telefonla arayıp yalvarırcasına bekleyin 04.02.2014 salı günü teslim edelim diyorlar.

    Sorum şudur ben yasal hakkımı kullanarak ürünü iade edebilirmiyim ya da ürünün sıfırı ile değişimini talep etme hakkım varmıdır?

    Tüm bunlar ürünününn orijinal ithal ürünü olduğunu varsayarak yazıyorum.
    Elinizde garanti kağıdının orjinali, servis fişi ve faturada bulunması gerekir. Tüm bunlara sahipseniz okuyunu yoksa okumadan he deyip geçin...:)

    Yanlış değilsem iş günü olarak 30 iş günü arıza için maks. tamir süresidir. Buda hafta olarak 5 hafta eder. Tamir için illaki servis fark etmez. garnatide aynen dediği gibi verilebiliyorsa servise, olmadı distribütöre .oda olmadı yetkili saıcıya teslim ile tamir süreniz başlar ki bunu ispatlamak için size bir servis kağıdı vs vermeleri gerekir. Arıza için 5 hafta olacak 6 hafta değil , çoğu firma biz cumartesi çalışmayız ve 6 hafta süre söyler. İnanmayın bu laflara.Sanayii bakanlığınca cumartesi günleri iş günüden sayılır isterse servis 2 gün çalışsın yasal olarak 6 gün iş günüdür.


    Gelelim yapmanız gerekenlere. Eğer acil bir durum yoksa hiiiiç ses seda çıkarmayın aramayın sormayın sabır edin. 08.02.2014 tarihinde arayın 30 iş günlük yasal sürenin dolduğunu ve ürünün sıfırı ile değişimini yada paranızı isteyin... Biz ürününüzü yolluyoruz vs laflarına inanamayın ve kabul etmeyin ürün kapınıza kargo ile gelse bile kabul etmeden istediğini yapmak zorundalar..

    Eğerki servis şunuda diyebilir. biz ürünü on gün önceden yaptık ama size gelememiş böyle bir hakkınız yok derlerse..Gene itibar etmeyiniz.. ürün sizin elinizden çıkıp sizin elinize kadar olan sürenin hepsi servsi süresi olarak geçer. Yani isterse tamir 10 gün kargosu 20 gün sürsün önemli değildir.


    işiniz acil ise sürekli telefon ile taciz edin... zaten 30 iş gününü dolmasına ne kalmış bence bekleyin...

    Sormak istedikleriniz varsa buradan direk sorunki yardım edeyim. Başıma gelen 3 değişim oldu tecrübe ile sabitler vardır. ki biri sıfır laptop idi..:D




  • Benim de başıma lap top faciası geldi :) arkadaş haklı ama malın tamir süresi 30 iş günü değil 20 iş günüdür yani malı servis'e bıraktıktan sonra bu süre başlar tabi elinizde mutlaka servis formu olması gerekli ondan sonra tüketici hakem heyetine başvurun ha şunuda söyleyeyim eğer malın tamir süresi 10 iş gününü geçti ise ki geçmiş fotoğraf makinanızın benzer özelliklerine sahip başka bir makinayı kullanımınıza vermek zorundalar bunlar sanayi bakanlığının biz tüketicilere tanımış olduğu haklardır bende uğraştım ama lap top'umu yenisi ile değiştirdim artık internet çağındayız biraz araştıma yaparak haklarımızı öğrenebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt_dgn

    Benim de başıma lap top faciası geldi :) arkadaş haklı ama malın tamir süresi 30 iş günü değil 20 iş günüdür yani malı servis'e bıraktıktan sonra bu süre başlar tabi elinizde mutlaka servis formu olması gerekli ondan sonra tüketici hakem heyetine başvurun ha şunuda söyleyeyim eğer malın tamir süresi 10 iş gününü geçti ise ki geçmiş fotoğraf makinanızın benzer özelliklerine sahip başka bir makinayı kullanımınıza vermek zorundalar bunlar sanayi bakanlığının biz tüketicilere tanımış olduğu haklardır bende uğraştım ama lap top'umu yenisi ile değiştirdim artık internet çağındayız biraz araştıma yaparak haklarımızı öğrenebiliriz.

    elimdeki makinanın garanti kağıdı uzkata...eminmisin 20 iş günü olduğuna.. elektronik ürünlerde 30 iş günü diye biliyorum..

    EDİT: Garanti belgenizde yazan süre geçerlidir... ama yeni ürünlerde 20 iş günüdür. yani malınızın yenisini isteyin yada para iadesi... kolay gele....:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiki212 -- 31 Ocak 2014; 19:01:00 >




  • arkadaşlar yardım ve yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Evet tamir süresi 20 iş günüdür, 30 gün eskidendi artık yaklaşık 3 yıldr falan sanırım 20iş günüdür. Bu sabah itibari ile tüketici hakem heyetine başvuracaktım ancak dün mağazaya gittim direk ürünümü istedim. Şaşırdılar paniklediler gevşek bir eleman gönderdiler yanıma hoş geldiniz cihaznınz henüz gelmemiştir teknik servisten.


    Bende hayhay dedim paramı alayım ya da yukarıdan bana cihaz verin...... Bunun mümkün olmadığını söylediler bende haklarımdan bahsettim. Her seferinde sizin ürününüz garantiden gitmemiş ancak dediler, bende kaskoya verdiğim 130 küsür lirayı sadaka olarak vermedğimi bunun en yasal hakkım olduğunu söyleyince işler karıştı. Densizin birinin vermeseydin kaskoya parayı o bizi bağlamaz diyince direk ismini soyismini sormam ile birlikte gerzeğin oradan uzaklaştırılması uzun sürmedi. Çamur yapmaya çalıştılar çok sakin bir tavırla pzartesi hakem heyetine bu konuyu ileteceğimi söyledim. Sonramı ?

    Sonra bir kahve içtim ısmarladıkları. Kutusunu istediler teslim ettim , istediğiniz zaman istediğiniz mağazamızdan ödediğiniz tutar ya da üstünü eklemek konusulu ile istediğiniz alışverişi yapabilirsiniz dediler. Zaman varmı dedim 3-5-1 ay vs... sadece sene sonlarında gelip diğer yıla aktarılmasını rica edin yeter dediler, Teşekkür edip çıktım.




  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    güzel.. umarım bu olay aynı durumda olan kişilere emsal olur.
  • bide utanmazlar vip kaskolu olduğu halde yapmışlar.
    turkiyede garanti gerçektende faso fiso, onun yerine spot alıp aradaki fiyat farkı ile herhengi bir sorunda parası ile yaptırmak yada sizin durumda yeni lens almak çok daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.