Şimdi Ara

Nikon D70 sensör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tüm fotoğraflarımda bi çizgi hatası oluyor. objektifleri kontrol ettim sorun yok. büyük bi ihtimal sensör de bi bozukluk var. onun da tamiri yok sanırım. sensör değişimi bana kaça patlar bi bilgisi olan varmı acaba ? Örnek bi fotoğrafı linkte verdim. fotoğrafın biraz küçültülmüş hali bu. Bazı durumlarda daha belli oluyor, aydınlık fotoğraflarda hiç belli olmuyor. Sonuçta kullanıyorum ve makinem gayet temiz, 26.000 shuuter da, megapiksel i yetmediği satıcam makineyi, ama kimseyi kandırmak istemiyorum, bu şekildede az paraya gideceği için de satmanın bi anlamı yok.

    http://img836.imageshack.us/img836/6064/hata.jpg = Fotoğrafı büyütünce belli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barty -- 20 Temmuz 2010; 11:05:21 >







  • Sorun sensördense ki öyle görünüyor değiştirmek gerekecektir. Nikonun resmi serviisnde değiştirmen maddi açıdan hiç mantıklı olmaz. Hayyam gibi yerlerde olan servislerle görüş.
  • Herhangi bi fiyat öğrenebilirsem, oraya gitmem veya göndermem daha mantıklı olur benim için. Yardımcı olabilecek varsa iyi olur.
  • Eğer başka makine alacaksan bence en iyisi elinde hatıra kalsın eğer Nikon gövdeyse yeni alacağım makine... Yani zaten şu an bu makineyi elden çıkaracak olsan 400-450 gibi bir rakamın üstüne satamazsın arızayı söylersen hiç kimse almaz bence elinde kalsın....

    Sensör değişimini yaptırabilirsin ama çok para isterler eski 18-55' lensimin plastik bayonetini değiştirmek için bile 70-80 tl gibi para istemişlerdi Hayyam civarında. Bende parçalayıp başka şeylerde kullandım optikleri ters macro gibi :)
  • Geçmiş olsun hata sensörde gözküyor. Daha önce fotokritik forumunda okuduğuma göre (yanlış hatırlamıyorsam) birisi D200 ün Perde + sensör değişimi 300$ gibi bir fiyata yaptırmış veya fiyat sorduğunda bu fiyatı almış. Hatta konu sonunda şu anda piyasadaki en eski ve 2.el fiyatı ucuz olan DSLR larda bile derğiştirme 2.el fiyatından ucuza geliyor gibi bir sonuç çıkmıştı... Aslında sensörü gözde büyütmemek lazım, sonuçta bir bilgisayarı 1000 liraya alıyoruz ama işlemcisi sadece 100-200 lira. Fotoğraf makinasıda öyle birşey, içinde perde, pozometre, odaklama ünitesi, görüntü işlemcisi, perde ve perde zamanlıyıcı, ayna, pentaprizma vs. vs. deerken birton parça var yani makina sensörden ibaret değil. Ve bilgisayar kadar rahat olmasada bunlar değiştirilebilir parçalar zannedersem. Önemli olan parçayı bulabilmek. Eğer sensör bulabiliyorsa en fazla 200-300$ gibi bir fiyatla değişir sanırım. Hayyam da bir araştırın... Aslında sizi çok rahatsız ediyorsa değiştirmeden de kullanabilrisiniz. Hem çoğu fotoda %100 cropla bamazsanız gözükmüyor yok olmasın diyorsanız fotodaki hataları giderebilen programlar var (plugin ile photoshop ta yapıyor sanırım bunu) hatalı yeri belirliyorsunuz yanlardaki piksellerin ortalamasını alarak her pikseli düzeltiyor ve hiç belli olmuyor. Hata bazı makinalarda bu gövde de bile halledilebiliyor. Kısacası sensörü değiştiremeseniz bile kenara atmanın hiçbir anlamı yok. En kötü ihtimalle bütün fotoları böyle bir yazılımdan geçirirsiniz ki batch özelliği vardır mutlaka yazılımın otomatik olarak işlemleri yapar fotolara.. yeni gövde alıncada 2. gövde olarak yedekte hizmet eder.




  • Her çekimden sonra photoshop da düzeltiyorum hatayı, makineyi değiştirmek istediğim için yaptırmak istedim. ama 200 dolar gibi bi fiyat olursa hiç yaptırmam, dediiniz gibi yedek makina olarak kullanırım ;)
  • ikinci el d40, d60, d80 gibi birsey bak bence sensoru degistirmek yerine
    ki hala d70 sensoru tutuyor mudur Nikon bilmem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barty

    Her çekimden sonra photoshop da düzeltiyorum hatayı, makineyi değiştirmek istediğim için yaptırmak istedim. ama 200 dolar gibi bi fiyat olursa hiç yaptırmam, dediiniz gibi yedek makina olarak kullanırım ;)



    En iyisi.. Photoshop otomatik yapıyormu bilemiyorum ama biraz araştırırsan bu düzletmeyi otomatik yapabiliceğin bişey bulabilirsin. Yinede fiyata emin değilim bi hayyamı araştır gidemiyorsam tamir yapan yerlerin telefonunu edinip arayarak sor... Eğer halinden memnunsan hiç değişitrme D70 çok güzel cihaz abimde de var ergonomisi bukadar iyi bir gövde yok artık.. D300 çok güzel ama çok az büyük ve ağır kaçıyor.. D90 da biraz ufak geliyor.. D70 elime aldığımda cuk oturuyor diyorum :)




  • cevap biraz geç olacak ama, sensör değiştirmelik sorun değil aslında sadece sıcak piksel gribi. mavi piksel yukarıdan aşağıya uzayan tipte. remap işlemiyle hallediliyor. bende nokta halde görünen 200 küsür adet var bunlardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.