Şimdi Ara

Nikon D7000 & Sony SLT-A57

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler dilerim.Yakın zamanda elime yaklaşık olarak 3.600 tl kadar bir nakit geçecek ve DSLR ye yatırmayı planlıyorum ne amatör ne profesyonelim yani.Genelde doğa fotoğrafları ve odağı yüksek pozlar ile ilgileniyorum.Benim için önemli olan iyi makro iyi kadraj iyi odak ve iyi ISO ve iyi görüntü kalitesi.İki makineden hangisini önerirsiniz ikisi arasında sıkışmış durumdayım.İkisi olması şart değil bütçeme uygun başka bildiğiniz bu özellikleri ile öne çıkmış bir makina varsa yazmanız beni mutlu eder.Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar



  • ByCoacH kullanıcısına yanıt
    bence Sony SLT-A57
  • Kesinlikle D7000'i öneririm

    Yağmura karşı dayanıklı magnezyum gövdesi, %100 görüş sağlayan gerçek pentaprizm vizörü, türkiyede bulunabilecek 2.el lens çeşitliliği, daha iyi ISO performansı, daha çok normal ve cross focus noktası, dolu bataryayla daha uzun çekim imkanı... Bunlar önemli şeyler

    Sadece video çok önemliyse a57'ye yönelebilirdim
  • Yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.Kararımı Nikon D7000'i seçmekten yana kullandım ve şuan elimde.Herkese iyi forumlar iyi eğlenceler
  • Seçim yapılmış ama başkalarının da ilgisini çekebileceğini düşünerek;

    D7000'in klasmanı A77'dir. Buna rağmen A57'nin de temel teknolojik özellikleri gözönüne alındığında fiyat avantajıyla beraber çok iyi alternatif olur. Ben de yaklaşık 3 hafta araştırdım. 3.000TL altı modellere yoğunlaştım. A65-A57 ve A77 arasında seçimimi A57'den yana kullandım. Genelde Sony alacak kişiye hemen lens sorunu bahane ediliyor. Sanıldığının ya da yaratılmak istenen etkinin aksine Alpha serisinin lenslerini bulmak zor değil. SAL kodu ile başlayan ve aradığınız odak mesafelerinin birleşiminden oluşan kod numarası ile internette arama yaparsanız bir çok sitede lensleri bulunabilir. Örneğin SAL75300 yazın ve 75-300mm lenslerin dökümünü alın. Daha sonra bu lensin fiyatı ile Canon ve Nikonları karşılaştırın. Eğer bu lensi kalitesiz bulursanız, Carl Zeiss lensleri ya da minoltayı da tercih edebilirsiniz. Fiyatları pahalı derseniz, Nikon'un VR ya da Canon IS lensler ile mukayese edin.

    Sony SLT serisi SLR'den farklıdır. Bana göre avantajları fazla ama klasik kullanıcı için SLR'nin vazgeçilmezliği var. Ancak sadece iyi bir gövde bu tarz makinelerde yeterli olmadığı için lens yatırımları önemli. SLT makinelerde odak motoru ve sarsıntı önleyici gövdede olduğundan uyumlu mekanik lensler dahi kolaylıkla kullanılabiliyor.

    Fotoğraf beğenisi görecelidir ancak her markanın kendine göre olan karakteristiğini bu düzey makinelerde kalitesizlik olarak yorumlamamak gerekir. Birçok test sitesi veya kullanıcı fotoğraflarını paylaşıyor. Bu fotoğraflar incelendiğinde beğeniliyorsa Sony güzel seçim olur. Optik vizör yerine modeline göre kullanılan LCD ya da oled vizörlerin de gelenekçilikten çok yenilik taşıdığını söyleyebilirim. Ayrıca kompak makinedeki kadar kolay vizör kullanmadan lcd ekrandan kolay ve çok hızlı odaklama ile yapılan çekimler, amatörlükten, profesyönelliğe geçerken uçurum yaratmıyor.

    D7000'i kötülemek için söylemiyorum, alternatiflerim arasında bir makineydi ancak sensör yağlanması sorunu denk gelen makineler mevcut ve alırken maalesef tespit edilemiyor. Kullandıkça ortaya çıkma ihtimali bulunan bu risk mevcut seriler var hala deniliyor.

    Saygılarımla.




  • Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.İşinin ehli insanları dinlemek ve yazdıkları anekdot'ları okumaktan kıvanç duyarım.
    Aldığım firma müdürü aile dostumuz olduğundan 20 günlük bir deneme süresi imkanı verdiler ve bu süre içinde Nikon D7000 de sıkıntılı gördüğüm şeyler olursa yazacağım.Gönlüm Sony'nin yanındaydı ama biraz beklemem gerekiyordu ve bu konuda çok sabırsız olduğum için 2 gün gibi kısa bir sürede karar vermek durumunda kaldım.Bu 20 gün içerisinde eğer hala ilk aldığım zamanda ki moral ve heyecanım varsa D7000 ile devam etmek isterim.Ama kullandıkça bazı sıkıntılar doğuruyorsa biraz daha bekleyip Sony A-57 alabilirim.Fikirleriniz,anekdotlarınız için çok teşekkür ederim iyi forumlar,iyi eğlenceler.




  • Bende nikon d7000 le canon 60d arasında kaldım sony'ye düşük perde hızından ve digital vizorden dolayı pek sıcak bakmadım. Asıl almak istediğim model, d7000 fakat ,hot piksel, backfocus ve sensör yağlanması sorununu yaşayan bir çok insan var. Sizede 20 gün deneme süresi vermeleri çok güzel olmuş İzlenimlerinizi de burada paylaşırsanız çok memnun olurum. Sorunsuz olan bir d7000 bulursam direk alıcam bende. Yoksa geriye canon 60d + tamron 17-50 seçeneğim kalıyor.
  • 20 gün içinde gördüğüm tüm + - leri yazacağım.Sizi aydınlatabilirsem ne mutlu bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCoacH -- 21 Haziran 2013; 11:34:14 >
  • sony SLT sistemin geleceği meçhul...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti


    sony SLT sistemin geleceği meçhul...



    Biraz daha açarmısınız konuyu? Hangi yönlerden dolayı mesela?Bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.
  • ByCoacH kullanıcısına yanıt
    "sony SLT makinalarının üretimine son vereceği, sadece aynasızlara yöneleceği ve a58'in son üretim olduğu" ileri sürülüyor...

    SLT aynalarının zamanla tozlanma, kirlenme, matlaşma durumunda temizlenmesinin SLR aynaları gibi kolay olmayacağı, olsa bile sınırlı sayıda temizlenebileceği, hatta ilerde aynanın değişmesi gerekebileceği gibi ihtimaller var...şimdiye kadar bu tür şikayetler başlamadı ancak SLT sahipleri bu soruları sormaya başlamışlardır...SLR'lerin sensör kirlenmesi yanında bir de ayna kirlenmesi sorunu olabilir SLT sahiplerinin...

    benden hatırlatması...uzun süre kullanan SLT sahipleri bu soruların yersiz olduğunu açıklayabilirlerse yararlı olur...
  • Çok teşekkür ederim ileriki DSLR düşüncelerim için bana bayağı bir yardımcı oldunuz
  • slt sistemin son üyesi a58 evet. ama a78 a66 adıyla yeni makineler çıkacak fakat bunlar aynasız sistem olacaklar. nex sensörleri slt gövdeleriyle buluşacak diyebiliriz ama kesin birşey yok 2014 ü bekleyip göreceğiz.
  • Arkadaşlar,Nikon D7000i teslim etmiş durumdayım bazı nedenlerden dolayı ve Nikon D7100'ün gözüme fazlaca çarpmasından dolayı Nikon D7100'e yöneldim diyebilirim.Nikon D7100 için kullanıcı yorumları varsa lütfen yorumlarınızı esirgemeyin iyi eğlenceler iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCoacH

    Arkadaşlar,Nikon D7000i teslim etmiş durumdayım bazı nedenlerden dolayı ve Nikon D7100'ün gözüme fazlaca çarpmasından dolayı Nikon D7100'e yöneldim diyebilirim.Nikon D7100 için kullanıcı yorumları varsa lütfen yorumlarınızı esirgemeyin iyi eğlenceler iyi forumlar.

    Bazı nedenlerden kastınız nedir? Lütfen belirtin. Yağlanma, Backfocus, Düşük ISO performası sorunları mı?
  • Yağlanma sorunundan dolayı fikir değiştirmek zorunda kaldım.Ürün sahibine gösterdiğimde kendiside gayet hayretle makinayı inceledi ve özürlerini dileyerek memnuniyetle ayrıldım, artık Nikon D7100 kullanıcısıyım.Şimdilik herhangi bir problem yok.Gayet başarılı bir makina 'NİKON D7100!
  • sorun falan yok bence. fake haber
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCoacH

    Yağlanma sorunundan dolayı fikir değiştirmek zorunda kaldım.Ürün sahibine gösterdiğimde kendiside gayet hayretle makinayı inceledi ve özürlerini dileyerek memnuniyetle ayrıldım, artık Nikon D7100 kullanıcısıyım.Şimdilik herhangi bir problem yok.Gayet başarılı bir makina 'NİKON D7100!

    Bende sizin sonucu beklemeden canon 60d almıştım. İyiki d7000 almamışım




  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Beni karalamadan önce karalanmadığından emin ol arkadaşım.Öyle görmemiş 13-14 yaşlarında bebek yok karşında.Çamur atacaksan bana bulaşma ! @@KlavYE@
  • @ByCoacH

    hocam öncelikle D7100 ünüz hayırlı olsun.Forumlardan incelediğim kadarıyla herhangi olumsuz bir yorum görmedim hakkında,Keza bu yıl ödül aldı bu makina.

    Yeni çektiğiniz veya çekeceğiniz fotoğrafları forumda paylaşır mısınız? alacak arkadaşlar için iyi bir referans olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.