Şimdi Ara

Nikon D850 - Canon 6D mark II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki makine arasındaki fiyat farkı kılçıksız X2...
    Ancak bildiğiniz üzere piyasa şartları birazda süs istiyor. Ne yazık ki macbook tan daha hızlı bir pc her şekilde önemsiz kalıyorsa makine konusuda böyle.
    Doğruyu söylemek gerekirse aynı işi gördüğüne aralarında fiyat farkına denk gelecek fark görmediğim iki ürün arasında kaldım. Açık konuşmak lazım. Arada 3-4 bin oynasa direk Nikon almış bu konuyu hiç açmamıştım bile. Fakat Canon 7500 iken Nikon 15.000 olunca haliyle karar vermek zor oluyor :)

    Bu makinelerden en birini tecrübe etmiş arkadaşlardan ya da makineleri takip edip güncel bilgisi olan kişilerden tavsiye istiyorum. Şaka değil lafla 15.000 tl lik makine alıcam belki :)



  • Siz hala 500D mi kullanıyosunuz yok mu bilen yahu :)
  • Buralarda Canon'a tapanlar çoktur. Size şu bilgiyi de vermez-söylemezler. Tahminim... Genelde birkaç kere rastladım tabi 6D Mark II'nin dinamik aralıkta çok kötü olduğunu söyleyene de. Ben olsam şu rezalete para mara vermem. "7.500 TL'mi çöpe mi atayım yoksa 5.000 liraya daha iyisini mi alayım ?" gibi bir soru sorayım ben size. Hatta 7.500 TL'yi çöpe mi yoksa 3.000 liraya makina mı alayım ! diye bile sorabilirim.

    Bakınız !..

    Nikon D850 - Canon 6D mark II
    Canon6dmar2_vs_Nikond5500 by Ciddi iyi1i, on Flickr

    Nikon D5500 alın Canon 6D Mark II'den daha iyi fotoğraflar çekin !..
    Bunlara inanmıyorsanız şu kaynaktan orijinal RAW'larını indirip kendi bilgisayarınızda işleyin ve görün. Ben yaptım, gördüm ve bu nedenle paylaşmakta zerre şüphe duymuyorum.

    İşte buradan : https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/9
    ...
    Sony a7'lere de bakılabilir. Mesela a7 R II'de çok daha iyidir bu Canon 6D Mark II'den verdiğim linkten bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Nisan 2018; 9:9:3 >




  • Neden istediğini de yazsaydın...
  • Sizin benim verdiğim bilgiyle derdinizin olmaması gerekir bence. Ben bildiğimi görülür, kaynağı belli olarak herkesin kendisinin gözleri ile tanıklık edebileceği bir şekilde arkadaşıma bu kadar yardımcı oldum. Siz benim burada verdiğim bilgi hakkında ne bana ne de bilgiye laf edemezsiniz.

    Konuyu açana benim verdiğim bilgiden farklı yeni ve başka bilgiler vermek istiyorsanız benim şahsımla ve paylaştığım veri ile ne işiniz var ? Verdiğim bilgiyi mi inkar ediyorsunuz ? Yanlış bir kaynak mı ? Çürütebiliyor musunuz ? Hiçbir şey yapamayıp da şahsıma laga luga ediyorsanız siz Canon fan boyluğu yapıyorsunuz. İşine bakmayıp da "Ağır bir yargılamaya girmek saçma" demek, hıhım çok belli.

    Dediğiniz onca LAF var bu aletler daktilo mu ki size bu kadar yazı yazdırıp, edebiyat yaptırıp, kaynağı belli, RAW'ını bile indirip herkesin kendisinin görebileceği görsel verileri paylaşana dahi LAF edip 1 tek kanıt ortaya koyamıyorsunuz ? İyi laf kıvırıyorsun yukarıdaki arkadaş birilerine +4, +5 ev sevdalısı olduğunu demiş yani. Arkadaş bu kadar haysiyetsiz nasıl olup da demediği, söylemediği, yazmadığı bir şeyi birisine öyle demiş gibi iftira atabiliyorsunuz. Kanıt'ın apaçık ve herkesin kendisinin indirip görebileceği bir şey olması sebebi ile inkar edilemeyeceğinden işte şahısa iftira, hakaret ile saldırarak konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz. Bu adi iftiralarınızı yazmadan da şu verdiğiniz bilgileri paylaşabilirdiniz değil mi ? Fakat olamazdı, o kanıtın görünmez olması için ortamı kişisel iftira ve hakaret ile bulandırıp o kanıtın arada kaynayıp, es geçilmesi mümkün olabilirdi.

    Yapılan ne ? Benim paylaştığım kanıt %100 doğru ama işte kabul etmemek, inkar etmek için şahsıma saldır, birkaç bahane ile ona-buna ne gerek var de. Bir de "Hop Canon fanboyluğu da yapmıyorum haaa bakııın, yaa" der gibi çek panpa !.. Dikkatinizi çekmek isterim ki bu konuda "Canon" yada "Nikon" gibi "MARKA" adı, ürettikleri tüm ürünler çerçevesinde bir konu konuşulmuyor. Konu sahibi 2 modelden bahsetmiş. Ben de bu ikisinin bir açıdan kıyaslamasını ve hatta şunu da görün diye bir de daha alt seviye ile kıyaslanmasını da kaynağından paylaştım. Neden yani olay buradan da çekilip "Canon fanboy" luğuna da kadar uzatılsın ? Bir düşünün Bir şey yazarken bizler artık "a - şunu demedim, b-şunu kastemedim, c-şu şöyledir bu böyledir demedim, d-..." gibi birileri demediğimiz şeyleri kendi kafalarına göre uydurup bize dedin diye yapştırmasın diye açıklamamız da gerekecek mi ? "Yoksa yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi +5EV veya +4EV değerlerinde bir fotoğraf sevdalısı olduğunuzu düşünmüyorum açıkası."

    Ne ise, vel hasıl benim verdiğim bilgi doğru. Arkadaşa bunu bildirmek istedim. 1 kamyon LAF etmeden, birilerine iftira ve hakaretler etmeden, kendi ruhsal arızalarım nedeni ile gördüğüm şeyi kendi saplantılarımla yorumlamadan O da, siz de herkes de kendi gözleri ile görsün diye yalın bir gerçeği paylaştım. Öyle ben şunu yapıyorum da o zaman şu şöyle olduğundan daha iyi, şöyle yapılır ise o bundan daha iyi vs. yok. Bakıyorsun : görüyorsun : kem-küm edilecek bir şey yok.

    Şu verdiğiniz bilgileri benim verdiğim tartılmasız bilgiyi ve şahsıma saldırmadan da yapabilirdiniz değil mi ? Yapmamanızın sebebi ne idi peki ? Ben yalan-yanlış bir şey mi paylaşmıştım ? Yoksa o "Canon faboyluğu" olmayan yönünüz mü ?

    Ayrıca da ben sizin verdiğiniz şu örnek farklı senaryolar için size birşeyler ima ederek iftira etmeyeceğim. Elbette ki ben de sizin gibi forumun konu babası-ağa babası vs. vb. si değilim. Vaktim, bilgim, bulabildiğim kadarı ile +1 bilgi vermeye çalışmışım. +1 de siz verirsiniz. Forum ne demek, neden var ? Gelip de bana saldırın diye mi ? Yoksa bilgi + bilgi + bilgi + ... mı burasının var olma sebebi ve bizim burada var olma nedenimiz ? Hayırdır ağır da eleştirmiş olsam Canon 1'inci dereceden akrabanız mı ? Hoş olsa bile inkar edilmeyen şu gerçek karşısında ben yeryüzünün en berbat kişisi de olsam insanlar orada bu bilgiyi Dünya çapında görmeye devam edecek. N'aptınız, n'apıyorsunuz ? Ne Canon'u Ne Nikon'u (bu modelleri) ben üretmedim, adamlar yapmış birileri de bu yönden de test etmiş olay bu.

    Şu da ne işe yarara dair bir örnek...
    Nikon D850 - Canon 6D mark II


    Nikon D850 - Canon 6D mark II


    O yukarıdaki +4 , +5 ev testi işte bu gibi durumlarda Nikon D5500'ün dahi Canon 6D Mark II'den çok daha iyi sonuç verdiğinin kanıtı. Bu da gerçek yaşamdan uygulanmış bir kanıtı. Kişi yapar/yapmaz bilmem orasını amma görülen şeyin birisinin sensörünün ötekinden bu açıdan çok daha üstün olduğudur. LAF edecek isek "Canon'un bu modellerinde iyi sensör yok ama gövde hızı vs. sebepleri ile iyi makinalardır" gibi bir LAF edebiliriz. Bu bir LAF'tır, benim paylaştığım şey ise inkar edilemez KANIT. Farkı anlayabilen anlamıştır. Şu gerçeği göreceksin, sonra da hiiiç sanki böyle bir şey yokmuş gibi konuşacaksın, üstüne bir de "bak ben canon fanboy değilim" de diyeceksin, neden gerek duyuluyorsa :) bir de bu gerçeği paylaşana ruhsal rahatsızlığından fırlayan hikayelerinden bişeyler yapıştırmaya çalışacaksın. Siz kazandınız !.. Tamam. LAF ise LAF işte yani

    Canon APS-C'lerin sensörleri Diğer Sony, Fuji, Nikon, Pentax'ın APS-C'lerinden yüzey alanı ufaktır. Bu nedenle de 1.6x çarpanlıdır. Diğerleri 1.5x çarpan sensörlerdir. Bu da bir bilgi ama bu yüzden yada yukarıdaki verdiğim bilgi yüzünden bu başlıkta bahsi geçen modeller kötüdür, iş yapılamaz vs. gibi bir şey demiyorum ben. Sadece "Şu görülen konuda şu şundan daha iyidir, siz de kendiniz bakın" dedim. Herkes kullandığını önerecek yada kullandığı tecrübeden bahsedecek ise o da ayrı bir olay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Nisan 2018; 11:43:53 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de vermiş olduğun örnek fotoğraflar +5V değil aksine -5V olarak sınıflandırılabilir. Pozu 5 stop kısınca zaten grenleşme hiçbir şekilde oluşmaz, sadece colour banding denen bir sorunla karşılalşma olasılığımız artar. Zaten bir sensörü sadece dinamik aralığıyla değerlendirip iyi ya da kötü olarak sınıflandırmak da oldukça hatalı bir yöntem. Dinamik aralık konusunda teknik değerler bakımından rakiplerinden geride olan Canon'la çekilmiş nice yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraf vardır internette, kimi Exposure Bracketing ile farklı pozlar çekerek bunları birleştirir, kimi de örnek fotolarında olduğu üzere karanlık çıkan kısımları açacağına daha aydınlık çekip karaltmayı tercih eder. Burada önemli olan ekipmanının teknik sınırlarını bilmek ve buna göre çekim teknikleriyle en iyisine ulaşmak.

    Örneğin Güner Gülyeşil'in dinamik aralık değeri rakiplerinden geri olan Canon'la çektiği pozlarla elde ettiği şu fotoğraf bu konuya çok güzel bir örnektir:

    RAW çekimler:
    Nikon D850 - Canon 6D mark II

    Nikon D850 - Canon 6D mark II

    Nikon D850 - Canon 6D mark II


    Sonuç:
    Nikon D850 - Canon 6D mark II




  • İyi de ben kimseye demediği bir şeyi demiş gibi yazmadım. Kimsenin şahsına hakaret etmedim. Ben 1 örnek verdim amma yukarıda da RAW'ını bile indirebileceğiniz bir kaynak da verdim. Oradaki olaydan neden hiç bahis edilmeyip de "Aaa bakın ben kulağımı tersten de gösterebiliyorum" gibisinden sadece ayrıca 1 de örnek verdiğime kaldınız ?

    Ben sensörü sizin dediğiniz gibi sadece dinamik aralığına bakarak değerlendirmiyorum efendiler ! Ben bu bilgiyi veriyorum, siz de bildiğinizi verin arkadaşlara. Ne biçim iş bu yahu ? Burası forum muuu yoksa biri ne der ise ona karşı bir bahaneler üretip saldırma yeri mi ?

    Benim verdiğim bilgi yanlış mı arkadaş ? De ki burada kaynağını verdiğin yerdeki bilgi yanlış. Hayret bir şey, şu bilgiye doğru dememek için bu kadar mı kastırılır !!! Soldaki ağaçların gövdelerinde + yönde pozlama var. Ne ise siz haklısınız...

    Şuna bakın millet :)

    Nikon D850 - Canon 6D mark II


    gidin RAW'ını da indirin aynı değeri uygulayın ve deyin ki evet Canon 6D Mark II'nin sensörü Nikon D5500'den de D850'den de iyi !.. Ben ne yanlış bir bilgi veren insanmışım böyle be !.. Ayrıca arkadaşlar burada dikkat edecek halde değilsiniz tabi anlıyorum ben sizi de "Canon" diyorsunuz. Burada Canon'un printer'inden yada Canon'un flaşından yada "Canon RadPRO® Solegra® 500 Universal RF System" inden falan bahsetmiyoruz ki. Siz ne diye böyle "Canon" diye komple markadan bahsediyorsunuz ? Hayırdır ? Markanıza saldırı mı düzenlenmiş ? Öyle ise ben de esefle kınıyorum o saldırıyı

    Başlığı açan arkadaş ne yazmış bu başlığa ?
    Nikon D850 - Canon 6D mark II

    Ben de bu 2 modeli bir yönü ile kıyaslayan bir kaynak paylaşmışım. Buradaki durumun seçmece, özel olmadığını da göstermek açısından bir de fazladan bir başka daha düşük modeli de ekledim. Markadan bahsetmiyorum ben. Siz neden markadan bahis ediyorsunuz ? Ne oluyor da ille de bir konuyu saptırmak, çarpıtmak falan için çırpınıyorsunuz ? Öteki gelmiş Oh camon 7D mark 2 ile Nikon D610 :) E sonra ? Devamında birisi de gelip Phase One ile falan mı kıyaslıyacak bunları ? Sarmısak mı tuttum ne sanki hallere bak şaka falan da değil. Bunu görüp de inkar ediyor bir de beni suçluyor da. Müthiş !..

    Bu DPreview benim zaten. Yapın böyle uydurma-düzmece test koyun diyorum onlar da benim için yapıyorlar.

    Heee bak ne güzel de bir şey diyorsunuz yahu siz öyle. Ağzınızdan bal damlıyor efendim aaa !.. Ne dediniz şurada şöyle "Dinamik aralık konusunda teknik değerler bakımından rakiplerinden geride olan Canon'la çekilmiş nice yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraf vardır internette, kimi Exposure Bracketing ile farklı pozlar çekerek bunları birleştirir"

    Hee öyle yapınca kabul oldu konu sizin Canon markanıza gelince değil mi ? Eh alın madem öyle alengirli yollardan olundurup da kabul ediyorsunuz, bunu da edeceksiniz öyle ise !..

    Nikon D850 - Canon 6D mark II
    OMDEM5mark2-HiRes_vs_NikonD810 by Ciddi iyi1i, on Flickr

    Nikon D850 - Canon 6D mark II
    OMDEM5mark2-HiRes_vs_Pentax645z by Ciddi iyi1i, on Flickr

    İvit işti biyli ılıyır şimdik de Ne imiş m43 sensör 51 megapixel'li Medium format sensor'lü makinadan da iyi çekiyormuş.

    Aynı sizin dediğiniz-yaptığınız taktik işte. Dolayısı ile şimdi konu sahibi arkadaşa Olympus OM-D E-M5 Mark II'yi öneriyorsunuz, anlaştık !..
    Hem zaten şurada da kabul etmişsiniz "Dinamik aralık konusunda teknik değerler bakımından rakiplerinden geride olan Canon'la..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2018; 3:22:34 >




  • Ama böyle laf ebeliği yaparak şu güzelim teknik verilerinize gerçekten yazık ediyorsunuz jiddi. Ben kimseye hakaret etmiyorum deyip "burada Canon'a tapanlar çoktur" demeniz, "markadan bahsetmiyorum" ve "ben sensörü sizin dediğiniz gibi sadece dinamik aralığına bakarak değerlendirmiyorum efendiler" deyip "Ben olsam şu rezalete para mara vermem" veya bir başka konuda bahsettiğiniz "PEN E-P5, 5D Mark 3'ten bile iyi" yorumlarınızı ne yapmalı? Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor? Neyse ben konuya daha fazla müdahil olmayacağım, zira "Kwanon" kurban istiyor ve acilen kendisini sakinleştirmem lazım.
  • Matrix kahin'i olarak konuya sizlerin geleceğini haber vermem ve de varlığınızla bu verdiğim bilgiyi de kanıtlamanız güzel oldu

    Yorum değil şurada ettiğiniz laftan çok kaynak ve kanıt var yazdıklarımda. "PEN E-P5, 5D Mark 3'ten bile iyi" olduğu yönlerini ben kendime ait uydurduğum LAF ile mi söylemişim ? Yoksa herkesin görebileceği belgeler mi bunu kanıtlıyor ? Haa siz bunu bu konuda LAF'tan ibaretmiş gibi söyleyin tabi. O da güzel taktik. Yorum deyip geçersiniz tabi. Ayrıca sizin şahsınız için hakaret ediyorsunuz demedim, onu genel olarak söyledim. Oradaki "siz" nezaketen değil genelleme-çoğula hitap yani. O dediğim de doğru, "Canon'a tapanlar". Bir sürü onun için de kanıt-kaynak toplayayım mı ? Sizin dediğiniz tutmuyor. Hatta özellikle sizin dediğiniz benim bunu neden söylediğimin kanıtı oluyor. Çünki mesajınız boyunca "Nikon 850D modelinin esamesi yok iken "Canon" marka olarak geçiyor. Benim mesajım öyle değil. Verdiğim kaynak hakkında işte tam da bu yapacaklarınıza dikkat çekmek için önceden söyledim. O kadar çok yaşandı ki bunu sizin inkar etmeniz de ayrıca bir kanttır. Siz konuyu provake ederek böyle saptırıyorsunuz sonra da benim dediğim tutmuyor oluyor. Bravo. Bakınız halen de ilk kanıtıma dair "canon" cular hiiiç yokmuş gibi öyle bir şey bana konuşuyorlar. Konu benim değil, Nikon D850 mi Canon 6D mark 2 mi diye soran ben değilim. Vatandaşa gösterdiğiniz fotoğraf HDR çekim kimbilir 1 saat mi 3 saat mi beklemiş 3 foto çekmiş birleştirmiş de o-hoo. Hani ne oldu o verdiğiniz örnekten çok daha kızacık zaman diliminde çok daha iyi bir biçimde size fotoğrafın alasını veren m43'ü neden önermiyorsunuz ? Oda da laf yok. Fakat canon'dan yana laf çoook. Laf ebeliği imiş ! Oh be !..

    1'inci mesajımda Nikon D850 ve Canon 6D Mark II karşılaştırması var mı ? VAR !..

    Buna cevap veren ne yapmış ?

    Sizin ilk mesajınızca Nikon D850 ve Canon 6D Mark II hakkında bir şey var mı Allah aşkınıza ? Mesajınızca zaten konu sahibinin sorduğu Nikon'un modelinin adı bile geçmiyor. Üstüne üstlük de konuştuğunuz şey tümden "Canon" markası ! Sizin cevabınız ne için ve kime ? Konu sahibine bir bilgi mi verdiniz sorduğu konuda ?! Halen var mı ?

    Ha bir de diğer konulardaki mesajlarımızdan da laf mı transfer edeceğiz. Ha yani ne kadar belden aşağı olabiliriz canon markasını savunmak için işte o bu kadar olabilirizi de mi göstereceksiniz ? Buyrun... Buyrun...

    Hala şu gerçek hakkında LAF edemeyin ama LAF'ı bir sürü yerlere, bilgiyi paylaşana, hatta konu dışı konulara bile çekin
    Nikon D850 - Canon 6D mark II



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2018; 12:12:44 >




  • Biraz daha küresel bakalım. Kafamızı dhforum kumuna gömmeyelim !..
    https://www.dpreview.com/articles/3416153698/canon-eos-6d-mark-ii-dynamic-range
    https://petapixel.com/2017/07/20/canon-6d-mark-ii-dynamic-range-big-disappointment/
    https://fstoppers.com/critiques/canon-6d-mark-ii-worst-camera-2017-209420

    Ben demiyorum, kaynaklardan hiçbirisi bana ait değil, uğraştım ama satın alamadım. Zaten ben "Canon fanboyu değilim"

    "İnce kırmızı çizgi
    Canon, dijital fotoğrafçılık alanında hala dünya lideri. Ama Japon şirketi ince bir kırmızı çizgide yürüyor. L cam halkasının kırmızı çizgisi değil, tembelliğin L'si."
    "Etrafımda, video için Sony, Nikon, Fuji veya Micro Four Thirds'a geçiş yapan daha çok insan görüyorum. 2018'de 7D Mark III , 5DS Mark II ve olası bir EF tam kare aynasız gövde gibi yeni birkaç gövdenin piyasaya sürülmesi hayati önem taşıyacak. Şimdilik, 6D Mark II kesinlikle 2017'nin en kötü kamerası."

    -https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-6d-mark-ii/canon-6d-mark-ii-conclusion.htm
    * Disappointing dynamic range

    Gerçi bence güzel makina FF sonuçta !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2018; 19:38:49 >




  • Şunu da paylaşayım tam olsun.

    http://www.tipa.com/en-en/awards/tipa-world-awards-2018.html

    Yukarıdakiler de var, bu da var.
  • Karar verip aldınız mı bilmiyorum ama karşılaştırdığınız 2 gövde aynı sınıfın ürünü değil..
    bu durumda fiyat farkı da normal..
    Bence d850 şu an için alınabilecek en mükemmel gövde ama hele hele yeni dolar kurlarıyla saçma sapan fiyatlara geliyor.... bu kaliteye gerçekten ihtiyaç var mı? bu işten para kazanıyormusunuz? sergi falan açacakmısınız?

    kendiniz için makro, kelebek, Kuş, manzara ya da aile fotoğrafı için D850 pahalı
    tabi pahalılık göreceli bir kavram deklanşöre ilk kez basacak olup bu makineyi alan da olabilir bütçeye göre
    ülke geneline göre konuşursak hobi için bunca para vermeye değimiyor.. hepsi hemen hemen aynı işi yapıyor..
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    hocam ciddi jiddi psikologa gorunmenizi tavsiye ederim.



    6d ile d850 rakip degil.



    5ds r mark2 ile karsilastirabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 20 Haziran 2018; 5:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6d mark 2 , 6d sahipleri tarafından eleştirilen bir makine. iso performansı düşmüş la yeni modelin

    bir de son arkadaş doğru diyor. 6d serisi FF almak isteyip ama pahalı bulanlar için üretilmiş ucuz bir giriş seviye modeli. ama 850d daha üst sınıfta konumlandırılmış bir makine .
  • 6d sahibiydim ciktigindan beri...5d mark 3 kullandim...Ve yeni 6d2 sahibiyim...henuz o dr si gerilemis durumuna rastlayacagim bir senaryoya rastlamadim...6 d den oldukca memnunken yenilik adina takas tukas bir seyler yaptik...haliyle suyunu cikardik kisa zamanda...ön yargılı degildim cunku cok arastirdim ve 1 stop 2 stop labaratuvar testlerinden ziyade kullanirken ne nedir anlariz dedim...aldigi makineye toz kondurmayan canon cilgini da degilim onu da belirteyim...

    Su an param olsa direk a7r3 alirdim o ayri...Neyse su an icimde en ufak pismanlik tatminsizlik yok...Benim gibi ihtiyaclarini bilen kisiler ve parayi en pahalisina yapistirip arkasina bakmama sansi olmayanlar icin budur makine...ha nikonun d750 si daha basarilidir falandir filandir olay o degil hadi o zaman satayim mali mulku 750 icin bi set yapayim falan filan...burada olay uzun sureli tatmin ve memnuniyet bence...aldigin cihazin hakkini veriyorsan gercekten senden memnunu yok 6d ile ben oyleydim...6d videoda otofokus yapsa herhalde 3 yasindaki oglum askere gidene kadar 6d yi elden cikarmazdim...bu isler butce meselesi bu paraya alacaginiz daha iyi cihaz varsa zaten otomatikman buradaki tartismalarda bulunmayacagiz...Bir de en hararetli tartismalar yasanan forumlarda gezmis bulundum arastirirken kan govdeyi goturuyo 2 stop icin o da 100-200 iso da denmis labaratuvarlarda (onu da hep es geciyorlar) yok x soyle yok bu niue boyle diyen bir arkadasin galerisine bi goz attim...aman abi 2 stop icin adam öldurecek adam edit yapiyorum diye mor ötesi gokyuzu, photomatixle yapilmis hdr gibi bir doga fotografi ve onu foto diye paylasiyor...aninda ciktim bir daha donmemek uzere tartismalara...vaktime yazik...


    https://youtu.be/vkBExHYHRRI




    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=6578



    Netten bakip onu bunu manasizca elestirenlere degil gercekten vakit harcamis tecrube etmis fikri olan insanlarin fikirlerine kulak verin ama yine son karar sizin olsun...bu tartismalarin esas nedeninin de ulkemizdeki enflasyon doviz kuru ekonomik durum oldugunu da es gecmeyelim...zira ayfona dunyada en cok para veren memleketiz soyle dolar 2.5 tl falan olsa doblolu enistem bile mk4 alir polemiklere girmez...

    Merak ettiginiz bir sey varsa seve seve yanitlar yardimci olurum...

    Aklinda suphe olup buralara dusmus kardeslerim icin de yazayim cihaz guzel...uzmez...


    Edit : Konuyla ilgili olarak şunu da paylaşalım burada 2. sıradaki iso invariance karşılaştırmasında 800+3ev den itibaren 850d yi geçmesi de yoruma açık bence...yani buraya kadarki 3 senaryoda (ki 20 bin tldir ortalama) geride kalmış ama sonraki 3 senaryoda d850 yi geçmiş cihaz?? deneyiniz...https://www.dpreview.com/articles/3416153698/canon-eos-6d-mark-ii-dynamic-range

    Bir de bunu deneyiniz raw seçip mk4 d850 ve 6dmk2 koyun 800 den sonrasını seyredin yorumsuz...https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=canon_eos6dmkii&attr13_1=nikon_d850&attr13_2=canon_eos5dmkiv&attr13_3=canon_eos5dmkiii&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=800&attr16_1=800&attr16_2=800&attr16_3=800&normalization=full&widget=1&x=-0.6649290150842944&y=-0.8596187175043327



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 29 Ekim 2018; 0:49:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Neden istediğini de yazsaydın...
  • Çok güzel açıklamışsınız. Zaten Ertan bey sitesinde çok detaylı bir şekilde en ince ayrıntısına kadar anlattı bu dinamik aralık olayını.



    Evet testler önemlidir ama bazı testler, eksik bilgiler insanları yanlış yönlendirebiliyor. Zaten internette arattığımızda genellikle böyle sitelere denk geliyoruz.



    Mesela dxomark sitesi sadece dinamik aralığa bakıyor. Koskoca makinelerin sadece dinamik aralığına göre yargılamak akıl işi değil. Ama Ertan beywww.halkboyleistiyor.com sitesinde makinelerin suyunu çıkartıp artılarını ve eksilerini anlatıyor. Keşke o site daha çok insana ulaşabilse.



    Kendimden örnek vereyim. 2010-2013 yıllarında Canon 40D kullanıyordum 18-135mm ile birlikte. Tabi o zamanlar eski sayılır benim alet. 60D falan çıkmış. Bütçem düşük olduğundan eski makine almak zorundaydım. Benim makine maksimum 1600 ee bakıyorsun 60D de iso 6400'lere çıkmış. Haliyle fazla bilgim olmadığımdan ne kadar kötü bir makine almışım gibi düşünceler başlıyor. Başka makinelerle kıyaslamalar. Çektiğin fotoğrafları beğenmemeler. 2013 yılında sattım makineyi. Gülünç bir paraya :) bahanelerim iso performansı iyi değil, video çekmiyor, dinamik aralığı çok kötü zaten, artık telefonlarda iyi fotoğraf çekiyor vs vs. Uzun zaman bakmadım fotolara taki 2016 senesine kadar. Bilgisayardaki 40D ile çekmiş olduğıium fotolarımı görünce kısa süreli bir şok geçirdim. Bu fotoları ben mi çektim diye. Telefonla çektiklerime bakıyorum rezalet ama düşük isolu 40D gece çekimleri bile telefondan en az 1000 kat daha iyi.

    Makineyi sattıktan sonra Ertan beyin sitesini farkettim. Okudukça ne kadar büyük bir yanlış yaptığımı çok iyi anladım. Şu anda kafamı duvarlara vuruyorum. Şu anda makine alacak durumumda yok malesef. Geçmişe dönebilsem makineyi satmama engel olabilmek için kendimi döverdim :)



    Örnek veriyorum gece fotoğrafları sevmeyen genelde gündüz foto çeken kişiye en yüksek dinamik aralık, en yüksek isoya sahip makineyi al demek ne kadar mantıklı? Kaç kişi gündüz fotoğraflarında 3200 isolara çıkıyor? He adam kuş fotoğrafçısıdır uçan kaçan kuşu yakalamak ister ama herkes kuş fotoğrafçısı değil malesef.. O zaman amaca göre makine almak en iyisi. Hız arıyorsa ona göre Nikon' da, Canon 'da, Sony' de, Olympus' ta makine var. Öncelikle amacın ne ne istiyorsun onu söyle ona göre makine önerelim.



    Kısacası elinizdeki makineyi tanımak, ne istediğinizi bilmek çok önemli. Ben şu anda kesinlikle marka fanatikliği yapmıyorum. Eğer konuyu açan kişinin bütçesi yetiyorsa D850 alsın. Ama Canon'u da bir dinamik aralık için kötüleyemem. Şu anda piyasadaki fotoğraf makinelerinin bir çoğu hemen hemen herkesi memnun edecek seviyedeler ama daha iyisini almak hevesi olduğu sürece elimizdekinin kıymetini bilemeyeceğiz benim yaşadığım gibi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.