Şimdi Ara

Nikon D90 aldım ama....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar.

    Ben Amerikadan bir tanıdığım aracılığıyla Nikon D90 aldım ama daha gelmedi,benim asıl sormak istediğim ben daha önce profesyonel makina kullanmadım ve fazla bir bilgim yok başlangıç için bu makina biraz zor ve karışık mı gelir daha düşük bi modelden mi başlasaydım yani bunu almakla bir hata yapmışmıyım.

    Kime sorsam keşke daha düşük bir model alsaydın başlangıç için diyor açıkçası biraz tereddütlerim var ve size danışmak istedim.Ayrıca 15 tatilinde fotoğrafçılık kursuna gitmeyi düşünüyorum şehir dışında okuyorum ve bu makineyi kendi kendime öğrenmekten başka çarem yok.Sizce kursa başlasam yararı olur mu?

    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arşivci_06 -- 18 Kasım 2010; 12:31:16 >



  • Hayır keinlikle hata falan yapmadın, ya da en azından şu saatten onra bunu demek saçma. Öncelikle gözünü korkutmasın. İyi fotoğraf çekebilmek için makina üzerindeki tuş kombinasyonlarını değil temel fotoğrafçılık bilgilerini kullanman yeterli. En azından şuan için Diyafram, Enstantane ve ISO 'yu nasıl kullanman gerektiğini bilmen büyük bir aşamayı atlatmanı sağlayacaktır. İyi bir zihinle 1 saatlik bir fotoğrafçılık temel bilgileri kurcalaması yeterli bile gelecebilir. Forumumuzun üst başlıklarındaki değerli bilgilerden başlayabilirsin mesela. Daha sonra simulatorleri kullanabilirsin bu bilgileri deneyimlemek amacıyla.

    http://camerasim.com/camera-simulator.html

    Hayırlı olsun, kolay gelsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seboist64

    Hayır keinlikle hata falan yapmadın, ya da en azından şu saatten onra bunu demek saçma. Öncelikle gözünü korkutmasın. İyi fotoğraf çekebilmek için makina üzerindeki tuş kombinasyonlarını değil temel fotoğrafçılık bilgilerini kullanman yeterli. En azından şuan için Diyafram, Enstantane ve ISO 'yu nasıl kullanman gerektiğini bilmen büyük bir aşamayı atlatmanı sağlayacaktır. İyi bir zihinle 1 saatlik bir fotoğrafçılık temel bilgileri kurcalaması yeterli bile gelecebilir. Forumumuzun üst başlıklarındaki değerli bilgilerden başlayabilirsin mesela. Daha sonra simulatorleri kullanabilirsin bu bilgileri deneyimlemek amacıyla.

    http://camerasim.com/camera-simulator.html

    Hayırlı olsun, kolay gelsin...



    Aynen katılıyorum.

    Ayrıca kursa gitmeye de gerek yok, internette her şey mevcut. Makineyi kurcalayarak ve beğendiğin fotoğrafların nasıl çekildiklerini sahiplerine sorarak ciddi aşama kaydedersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arşivci_06

    Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar.

    Ben Amerikadan bir tanıdığım aracılığıyla Nikon D90 aldım ama daha gelmedi,benim asıl sormak istediğim ben daha önce profesyonel makina kullanmadım ve fazla bir bilgim yok başlangıç için bu makina biraz zor ve karışık mı gelir daha düşük bi modelden mi başlasaydım yani bunu almakla bir hata yapmışmıyım.

    Kime sorsam keşke daha düşük bir model alsaydın başlangıç için diyor açıkçası biraz tereddütlerim var ve size danışmak istedim.Ayrıca 15 tatilinde fotoğrafçılık kursuna gitmeyi düşünüyorum şehir dışında okuyorum ve bu makineyi kendi kendime öğrenmekten başka çarem yok.Sizce kursa başlasam yararı olur mu?

    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun herkese teşekkürler.

    Kim diyor onları?




  • En iyi öğretmen donanım haber... buradaki çoğu kişi burda öğrendi fotoğraf çekmeyi
  • İnternetten herşeyi öğrenebilirsin kardeşim. Ben fotoğraf çekmeyi internetten öğrendim. Donanimhaberin katkısını söylememe gerek yok herhalde, birçok bilgiyi burada öğrendim. Fotoğraf çekmeyi öğrenmek sabır ve zaman işidir. yavaş yavaş öğrenirsin. ilk başlarda bu nasıl makinedir çekemiyrum hiç birşey o kadar para verdim diye isyan edeceksin, seninde gayretlerinle 3-4 ay gibi kısa bir sürede genel olarak fotoğraf çekmeyi öğrenebilirsin, ama fotoğrafçılığın sonu yok onuda belirteyim hala hergün ynei birşey öğreniyoruz biz. Googleda fotoğraf çekim teknikleri diye aratırsan bilgilere ulaşabilirsin. Benimde çok takdir ettiğm bir site var buradanda genel bilgilere ulaşabilirsin.www.bascek.com reklam olarak algılamayın siteyle hiç bir bağlantım yok. arkadaşa yardımcı olması açısındn verdim linki. iyi günler diliyorum.




  • biraz çabayla çok rahat fotograf çekmeyi öğrenebilirsiniz.temel kavramlar her makine için aynıdır.
  • acaba D90 ı ne kadar a aldınız amerikadan ?
  • Merhaba,
    Daha düşük bir gövdeyle başlamış olsaydınız,belli bir süre sonra zaten d90 gibi bir üst sınıf modellere geçiş yapmak isteyebilirdiniz.Bu nedenle,başlangıç aşamasında d90'ı tercih ederek bence de çok mantıklı bir tercihde bulunmuşsunuz.Ayrıca d90'da af motoru bulunduğu için giriş seviyesi nikon'lara göre çok daha kullanışlı diyebilirim.
    İyi günler,hoşçakalın...
  • Herkes söylemiş bende katılarak ilave ediyim. Hani bu sana söylenenler D300s D3 gibi makinalar için olsa biraz haklılar diyebilirdik ki onlarda bile meraklı ve hevesliyseniz 1-2 aylık bi uğraş- araştırma ile tam kapasite istediğiniz gibi kullanır hale gelebilirsiniz. Gel gelelim D90 a... D90 nın oldukça geniş bir kullanıcı konsepti var, hem giriş hemde orta-ileri seviyeye hitap eden bir makina. D90 da Auto flashsız auto ve farklı sahne modlarıyla acemilerde tamamen düşünülmüş.. D90 ı hiç bilmeyen birinin eline bile rahatlıkla verebilirsiniz fotoğraf çekmesi için. Ben hemen Auto'ya alıp odaklama sisteminide Auto Area ya getirip anneme bile verebiliyorum makinayı fotoğraf çekmesi için

    Örneğin D3000 veya D3100, D5000 gibi makinalarla başlasaydınız evet ilk başta D90 dan farkını çok anlamazsınız. Fotoğrafçılık konusunda hevesli iseniz ve gerçekten orjinal ve güzel fotoğraflar çıkarma peşindeyseniz azim ve öğrenme hızınıza göre (hızlı hevesli bir kullanıcı için bu süre 2-3 aydır) bir süre sonra nerde benim Bracketing özelliğim, DOF preview özelliğim, odaklama motorum diye ağlayarak yeni makina alma peşine düşerdiniz. Nitekim bizim şantiyenin teknik ofis şefi aynı hatayı yaptı ve D3000 aldı, keşke almadan bana danışsaydın dediğmde, yeni başlıyorum D3000 bana fazla bile diye kendini avuturken sonra versene senin şu D90 bana bi demeye başladı :) Bu tür makinalar için yeni başlayanlar sınıfı demek yetersiz olur, daha çok Bas çekten sıkılmış iyi imaj kalitesi isteyen ama üzerine bir tak dolaş lens takıp klasik fotoğraflar çekme peşinde olanlar için, ufak boylu, hafif, uygun fiyatlı kameralar.

    Gelelim D200 D300s gibi modellerde Auto modları otomatik sahne modlarını barındırmayan makinalar. Özellikle çok hevesli ve manuel ayarlara çok meraklı olmayan yeni başlayanlar için faciaya dönüşebiliyor. Örnek bizim genel koordinatörümüz zamanında almış D200 öyle standard fotoğraflar çekiyor. ben pek beceremiyorum diyerek hevesi biraz kırılmış kenarada bırakmış gibi...

    D90 gerek otomatik sahne modlarıyla ve kullanıcıları tatmin edecek özllikleriyle yeni başlayıp ilerlemeyi düşünenler için biçilmiş kaftan. Bende D90 ile başladım ilk birkaç ay otomatik modları imdadıma yetişti artık kullanmaz oldum o modları ama hep iyiki D90 almışım dedim ve hala yetersiz değil!




  • Auto moda bile gerek yok aslında. iso kavramını öğrenip P moduna alıp iso 100 de çekimlerinize başlayabilirsiniz mesela. Hem makinenin olmadık iso değeri vermesinin önünede geçmiş olursunuz. Teknik terimleri öğrenin gerisi yavaş yavaş gelicektir. Diyafram, enstantene, pozometre, iso gibi teknik terimler ilk olarak öğreneceğiniz olmazsa olmaz terimlerdir.
  • Arkadaşlar herkese çok teşekkürler verdiğiniz bilgilerle içim rahatladı zaten ben bu işe çok merak sardım inşallah zamanla öğrenecem.

    okuduğum bölüm radyo televizyon sinema bölümü orda fotoğrafçılık dersimiz var derste genelde teknik terimleri öğreniyoz onun için bana o derste baya yardımcı oluyo sizin sayenizde de bu işte profesyonel olmaya çalışacam ama önümde çok yol var

    bir arkadaş ne kadara aldığımı sormuş 1400tl ye aldım tanıdığım gelirken getirecek inşallah bayramdan sonra.
  • Çalışmalarında başarılar diliyorum. Paylaşımlarını nikon topiğinde bekliyoruz ;)
  • @a_gls Auto ya geitirince annem bile çekeri vurgulamak istedim:) Asıl değinmek istediğim ön ayarlı sahne modları, örneğin gece flaş çekim modu. Aslında Slow flash ama bu ayarı bilmiyorsanız onu kullanırsınız. Hatta nerden ayarlandığını çözene kadar o modu kullanmıştım. Sonra baktım ki slow flash a alınca aynısını hatta arka ve ön zamanlı olarak yapıyor. Hatta bu modları kullanırken makinanın neyi nasıl yaptığını keşfediyorsunuz ve size aradaki farkı görmenizi sağlıyor.

    @arşivci Eğer böyle bir bölümde okuyorsanız bu işi bilen arkadaşlarınız ve sizi destekliyecek dersler mevcuttur. Bu durumda bırakın iyi mi ettiniz kötü mü ettniz ikilemini, iyi ki daha düşük bir model almamışsınız. Hani belki böyle bir mesleğiniz olmasaydı belki çok ilgi duymayacaktınız ozaman D90 kullanması zor olmasa da yeni başlayanlara hitap etsede amacınıza göre fazla iyi D3000 veya D5000 de yetebilirdi size düşüncesi olabilirdi ama böyle bir mesleğiniz varsa iyiki daha düşük bir model almadınız, çünkü kısa vadede makina değiştirmeniz gerekecekti. Umarım ingilizceniz vardır makinanın kitapçığı bile çok şey öğretiyor makinanın özelliklerini öğrenmek açısından mutlaka baştan aşağı okuyun. İngilizceniz yoksada Hayyam dan türkçesini 20-25 liraya alabiliyorsunuz sanırım. Fotoğrafçılık dersleri ve okulu sadece teknik bilgileri verir diyafram enstantane iso pozlama dengeleri vs. vs. makinayı tam anlamıyla ve tüm özellikleriyle kullanmak için kitapçığını mutlaka okuyun.




  • tonythetonguc- Yanlış anlamanızı istemem sizin için söylememiştim tabi ki, benim söylemek istedim bu işe gerçekten gönül verecek olan kişilerin başlarken auto modla başlamak yerine bir kaç kavramı öğrenerek P modunda başlamaları hem böylece daha çabuk ilerleme kaydeceklerini düşünüyorum. Belirtmek istediğim asıl nokta oydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arşivci_06

    Arkadaşlar herkese çok teşekkürler verdiğiniz bilgilerle içim rahatladı zaten ben bu işe çok merak sardım inşallah zamanla öğrenecem.

    okuduğum bölüm radyo televizyon sinema bölümü orda fotoğrafçılık dersimiz var derste genelde teknik terimleri öğreniyoz onun için bana o derste baya yardımcı oluyo sizin sayenizde de bu işte profesyonel olmaya çalışacam ama önümde çok yol var

    bir arkadaş ne kadara aldığımı sormuş 1400tl ye aldım tanıdığım gelirken getirecek inşallah bayramdan sonra.


    bende senin yaptığını yaptım.amerikadaki akrabam bayramdan sonra türkiyede olucak d90 nı bana vericek.ben çanta hafıza kartı balıkgözü lensi uv fitresi falanda aldım.

    bence gözünü korkutmuşlar senin.Öncelikle alman gerekenden daha iyi bir makine aldın diye niye kaygı duyuyorsun anlamıyorum sonuçta atla deve değil.ilk başlarda elbet zorlanırsın ama zamanla alışacaksın makineye.internetten araştırırsın.videoları izlersin.temel kavramları öğrenirsin bu şekilde.merak etme iyi bir tercih yaptın bence.benimde ilk dslr im d90 olucak.şu an elimde s1700 var geçen ağustos ayında aldım.makine güzeldi baya birşeyler öğrendim ama keşke ilk başta d90 alsaydım.şimdi satıcam makineyi yani.gereksiz para harcamış oldum anlayacağın.merak etme öğrenirsin kısa sürede.kolay gelsin şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cm3589 -- 19 Kasım 2010; 15:23:36 >




  • Makinan oldukca iyi bence..ama daha yeni baslardasin fotograf sitelerine bence fotograf koyma yorum yazmayip fotograf askini korertirler.

    Dh deki konulari bol bol oku...hatta tartismalari bile ve mumkun oldukca fotograf gezilerine katil
  • herkese teşekkürler ben bu türkçe kullanma kılavuzunu ankarada nerden alabilirim internetten indirdim ama 8 sayfa başka da bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.